FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 31.10.06  16:11

« 1.6 TDCi 80kW

Včera jsem koukal pod kapotu Focuse 1.6TDCi 80kw. Má to být common-rail motor, ale nahoře nikde není rail jako na Mondeu. Naopak jsou velký trysky, jako by to bylo PD :-o jsem z toho vedle.
    Ten motor jede, žere a hlučí jako PD od VW a ne jako CR motor.
    Víte o tom něco bližšího?
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 31.10.06  15:14

« Re:

Martin.z: takže si to koupil v tom [odkaz] a tam to je nejlevnější že?
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  15:12

« Bez nadpisu

to lordymystic:
    Ja to objednal misto puvodni v te Plzni levneji :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  15:09

« Re: Re:

Mea culpa, je to dvoulitrovka. Stála okolo tisíce a je na 960 litrů nafty.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 31.10.06  15:07

« Bez nadpisu

martin.z:
    Svou objednávku si rušit neměl. Stanadyne Performance Formula je totiž nejlepší aditivum pro naši naftu - je nejkomplexnější jak říkal PetrT. Lubricity není tak komplexní a navíc přidáva jen větší mazivot pro naftu s extrémě nízkou mazivostí. To není náš případ, naše nafta je často nekvalitní, ale zase takový extrém není. A Stanadyne Performance Formula již mazivost také zvyšuje.
    Mám přímo Stanadyne Performance Formula v menším balení - to vyjde dráž, viz. obrázek: [odkaz]%2FStanadyne+… /> Poměr je opravdu 1:500 (do 240l nafty se naleje 470ml aditiva). Cenu už přesně nevím, ale je to jedno, příště koupím velké balení a vyjde to opravdu kolem te koruny na litr...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  15:01

« Re:

martin.z:
    Co já vím lahvička 235 ml / 262 Kč je na 2 nádrže, tj na 120 l nafty. Tj 2 Kč na litr.
    Nezapomeň ale použít matematiku 70% ceny se Ti vrátí ve snížení opotřebení součástek motoru.
    Tj. ve skutečnosti platíš 0,70 Kč na litr. Můžeš tomu věřit nebo ne... V každém případě nárůst u Shellu je o 1 Kč vyšší.
    Za další, větší balení jsou levnější !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Existují balení 235 ml, 470 ml, 940 ml a 1880 ml, vidfěl jsem i průmyslové balení 5 l.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:54

« Bez nadpisu

To Petr T:
    mas to tam
    To lordmystic:
    jo to je ta modra performance formula s redenim 1:500
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:51

« Bez nadpisu

To Petr T:
    Tak snad naposledy, mas pravdu, Cernik v Plzni prodava modrej Performance formula, ten ma v sobe vic slozek byt ne tu obecnou zvysenou mazivost(posledni polozka)-jen mi nesedi ten pomer co tvrdil Jenyk-tzn. 1 litr na 1.000 litru nafty.
    Ma to totiz michaci pomer 1:500 tedy 0,5 litru cca na 250 litru nafty.
    Tech 0,5 litru stoji cca 240,-kc
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 31.10.06  14:49

« Re:

No já mam ten presne uprostred an tomto obrazku - [odkaz] - ten s modrou etiketou to střední balení.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:49

« Re: SZ

Martine, já s tím SZ neumím dělat. Jsem to blb vymazal. Pošli to znovu. Už jsem se to naučil... :P
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:35

« Bez nadpisu

To bych tedy nerekl, z toho linku je patrne, ze Jenyk ma ten cervenej Performance formula junior a to dle rediciho pomeru.
    A ten u cetanoveho cisla nema tecku. Je naprosto stejny jako Lubricity formula-jen nema tu obecnou zvysenou mazivost nafty....
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:31

« Bez nadpisu

Tak Hale ma taky jen Performance formula...tak to je opravdu ceska klasika, nabizet jen jeden produkt z rady a to ten, ktery ma nejlepe znejici nazev "Výkon" ... :-)
    doporučuji nasledujici link:
    [odkaz]
    ja jsem svoji objednavku zrusil protoze je to pro me nejednoznacne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:28

« Re: Re: Stanadyne

Lubricity Formula nedostaneš, leda bys to objednal a čekal než se to doveze z USA.
    Lubricity Formula umí pouze přimazávat, zatímco Performance Formula umí cetanové číslo, nízké teploty, inhibici koroze, zlepšuje spalování, je to prostě kombinované aditivum.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:22

« Re:

to Jenyk:
    Hm tak pokud nam jde hlavne o ochranu-cili mazivost motoru tak to asi neni nejlepsi varianta z nabizenych, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:21

« Re: Re: Stanadyne

Já mám "Performance Formula".
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 31.10.06  14:15

« Re: Stanadyne

Taky koukam na web stanadyne.com a maj 4 druhy..ten co ja chci je "lubricity formula" tak jsem zvedavej co dostanu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 31.10.06  14:13

« Re: Re: Kde koupit aditivum Stanadyne?

Stanadyne je poměrně řídké, taková barevná voda :). Neděs se.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:02

« Re: Kde koupit aditivum Stanadyne?

To aditivum od Stanadyne je uplne ridke - skoro jako voda? Nebo me ho necim naredili :-) Je to zvlastni, protoze zatim vsechna aditiva co jsem mel moznost videt (TOTAL, Castrol) mela konzistenci spis jak motorovy olej a ne jako voda.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.06  13:56

« Re: aditivum stanadyne

martin z.
    máš pravdu, že autobenex má tragická www stránky, ale na prodejně ho běžně mají. Zrovna v sobotu jsem ho kupoval - balení na 120l stojí cca 230 Kč. A pobočky mají po celé republice.
    K tomu čerpadlu - když sundáš dekl, tak čerpadlo je dobře vidět - je na levé straně vepředu a je na něm (bez zrcátek ) i dobře vidět štítek s typovým číslem čerpadla. Je tam sice více čísel, ale jedno z nich je typové. Mělo by začínat na R (např.R9044Z034A)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  13:21

« Kde koupit aditivum Stanadyne?

Já to koupil cestou přes Plzeň tady: [odkaz] . Litr stál litr a je na litr litrů >:D >:D >:D .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…