FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 14.01.11 15:26
« Re: DOLITÍ OSTŘIKOVAČŮ, ŽÁROVKY ATD....
Devil666: U oleje právě ne vždy platí, že vyšší cena = vyšší kvalita. Např. ten Total 7000 měl lepší vlastnosti než Castrol, který stál asi 3x tolik. Základ je aby olej splňoval specifikaci výrobce, pokud ji splňuje tak by problém vzniknout neměl. -
Devil666 14.01.11 15:16
« Re: Re: "MACHŘI" GARÁŽISTI
superkutil: Myslím, že na velikosti a hlavně typu servisu záleží zcela podstatně. Protože pravděpodobnost že ve velkým autorizovaným servisu si někdo troufne dělat šméčka stejný jak nějakej šmejd v nějakým malým servisku nebo garáži je podstatně nižší. Jednak je to zcela logický, ale hlavně zkušenosti jak moje tak mých známých hovoří jasně. -
superkutil 14.01.11 15:05
« Re: Re: "MACHŘI" GARÁŽISTI
Devil666: Člověče nevím, myslím si, že na velkosti servisu nezáleží. Prostě buď je to banda nebo ne. Zažil jsem i velké značkové servisy a jel v tom třeba jen jeden mechanik nebo v tom jeli všichni včetně ředitele. Osobně jsem žádnou zkušenost s výměnou dílů neměl, vždy to byla jen lidská hloupost, lenost, nezájem. Na rozdíl od předchozích servisů Ford od Charouze vždy odjíždím s fungujícím autem. :yes: Ale při porovnání s auty kolegu mne provoz auta stojí skoro 3x tolik co je. -
Devil666 14.01.11 14:33
Superkutil: Opravdu nechápu tvé problémy. Zřejmě si je způsobuješ sám, protože já mám zcela opačné zkušenosti. Přijdu a bez problému se domluvím co a jak. A nebyl nikdy problém se domluvit, že zavolaj pokud se bude dělat něco dražšího a domluvíme se co s tím. Třeba u Charouze mi to napíšou i do zakázkovýho listu: "ostřik nedolívat, žárovky neměnit" A nikdy s tím nebyl problém. Ale je to asi tím, že jsem většinou slušnej a v pohodě a tak mi i druhá strana vyjde bez problémů vstříc a chová se ke mě taky většinou slušně. Ovšem pokud je někdo notorickej prudič............ -
Devil666 14.01.11 14:26
rst: Jo ušetřit se dá na lecčem, ale otázka jsou pak následky. Já měl dřív Mondeo 2.5 V6 dával jsem tam drahej olej, a pravidelně kontroloval protože sem byl upozorněnej na to, že je to na olej dost háklivý. Žádnej problém. Známej si koupil to samý, na oleji šetřil že je to zbytečný vyhazování peněz a zkurvil motor.... -
"-- skrytý --" 14.01.11 14:08
superkutil: V Mondeu jsem ještě olej neměnil. Koupil jsem ho před rokem - najeto 83.000, teď mám 99.000. Předtím jsem vybíral olej do Audiny 10W-40 a tam jsem zvolil Total Quartz 7000 diesel. Ten stál taky 600 Kč, ale za 5 litrů. Pro Mondeo pokud bych zůstal věrný Totalu, tak bych zvažoval Total Quartz 9000 5W-40, ten stojí 670 Kč za 5 litrů. -
superkutil 14.01.11 13:47
rst: Co dáváš do auta za olej. Mě vždy nutí nějaký za cca 600Kč/litr a to mi přijde dost.
Devil666: Já jsem požádal, ale prý se to nedostalo k mechanikovi a hlavně mi tvrdili, že to dolili i když nebylo kam. Jedna věc je kontrola, druhá dolití do nádržky ve které není místo. Když slyším jak si v servisech mechanici vyndavají díly z aut zákazníků pro svá auta, tak se nedivím ničemu.
Ono je to se servisem těžké, když chci aby auto zkontrolovali, tak co jim neřeknu, to neudělají a někdy jsou zase strašně aktivní a udělají i to co nechci. Podle mě by to mělo fungovat tak, že technik auto zkontroluje a zavolá a řekne, co je vše potřeba udělat a já mu odsouhlasím, co chci. Jenže to moc nefunguje. I když třeba u Renaulta jsem takové jednání zažil. -
Devil666 14.01.11 13:44
« "MACHŘI" GARÁŽISTI
Ono je to s těma "machrama" garážistama taky někdy těžký. Dokážou sice řadu věcí udělat levněji než když se to prostě vymění ve značkovým servisu, ale taky jsou dost vychcaný a člověka často taky dost natáhnou. Takže je to sice levnější, ale kvalita opravy někdy taky dost pochybná. A reklamace je u těchto malých dílen často dost složitá, ne li prakticky nemožná. -
Devil666 14.01.11 13:38
« DOLITÍ OSTŘIKOVAČŮ, ŽÁROVKY ATD....
Kutil: Ono když je to v servisním postupu u prohlídky dělat tyhle věci tak to prostě dělaj automaticky. To že si to někdo umí udělat sám je věc druhá. Někdo to prostě neumí nebo se mu nechce a klidně to zaplatí. Ovšem pokud si někdo stěžuje na to, že mu OPAKOVANĚ fakturují za něco co nechce..... Co je těžkýho na tom požádat před prohlídkou, že si nepřeju aby mě dolívali ostřikovače, měnili žárovky a podobný věci? -
superkutil 14.01.11 13:25
« Re: Garážisti
Jedna věc je cena a kvalita dílů. Tam mám zkušenost, že je lepší brát značkové nebo repasované značkové. Druhá věc je úroveň techniků a jejich přístup. Pokud mi u Charouze pravidelně nafakturují dolití 2 litrů kapaliny do ostřikovačů litr za 96Kč a já schválně nádržku před předáním do servisu doplnil po okraj...
Taky cena za výměnu pylového filtru 540Kč bez DPH....
Jinak Charouz mi taky připadá ještě nejlepší z toho co Ford nabízí...
Na druhou stranu, když vezmu co vše jsem si musel u minulého auta opravovat, protože to servis Ford nezvládl...
Jsou to opravdu měniči dílů a když jim diagnostika neukáže chybu, tak to nevymění...
On je hlavně rozdíl v tom, že machr garážista, to dělá s láskou a na opravu má čas. Měl jsem 3 garážisty, dva byli machři a vše vždy skvěle, dobře a levně opravili. Třetí byl děsný flákač, no hrůza. S tím jsem se rychle rozloučil. Takže to není ani tak o garážovistovi nebo značkovém servise, ale je to o lidech. O jejich serióznosti, slušnosti, hrdosti a zodpovědnosti.
Mám třeba příklad, kdy to značkový servis podělal. Prohnil mi chladič klimatizace díky špatné konstrukci (bylo tam místo kde se chladič dotýkal spodního krytu, tam se držela špína a sůl a tam to prohnilo) a tak jsem zajel do servisu. Tam mi doplnili chladící kapalinu a tím, že to někde uteklo. A že s tím mám jezdit a klimu používat. Diky tomu odešel i kompresor. Pak se teprve na chladič podívali a řekli, že se omlouvají, že kdyby zjistili hned, že odešel chladič, tak by to stálo jen 13000Kč, takhle to s kompresorem stálo 57000Kč. Tak jsem to dal ke garážistovi, stálo to 18000Kč a do dnes to běhá. -
Devil666 14.01.11 12:50
« Re: Garážisti
rst: Samotná cena "za prohlídku" se myslím liší podle km. Tzn, že každá druhá je jako větší a o něco dražší. Jinak jde samozřejmě o to co se mění. Dám ti pár příkladů ze svý zkušenosti. 2008 po 80.000km: prohlídka, olej, olejový filtr, zadní kotouče, zadní destičky, lanovod ruční brzdy, spínač zpětných světel cena cca 18.000,- 2009 prohlídka, olej, olejový filtr, přední kotouče, přední destičky, tyčka zadního stabilizátoru. cca 11.500,- (to bylo dost slušný - tady jsem hodně ušetřil za díly a olej - měl jsem kupony na slevu). Myslím si, že to není zas až tak hrozný vzhledem k tomu, že tam šly výhradně značkový díly a nikdy potom nebyl sebemenší problém. Dost podstatná položka je tam olej, který tam nechávám dávat Castrol SLX 5W40, ale vzhledem k tomu, že mám 2.2 TDCI tak si na tom netroufám šetřit. Ale jinak si myslím, že cena běžných dílů originál Ford, třeba cena destiček, kotoučů nebo filtrů je dost dobrá a hlavně fungujou absolutně bez problému. U Charouze se dá někdy ušetřit dost peněz na materiálu, díky akcím a slevovým kuponům na díly jako destičky, kotouče, filtry a olej, který se daj někdy najít na internetu na jeho stránkách. Jinak přístup personálu a techniků vždy absolutně v pohodě, dá se s nima domluvit aby se neměnilo vše za každou cenu, ale jen to co je nutný. Já byl vždy spokojen. -
Dong1 14.01.11 12:25
« Re: OCHOTA x ZÁKAZNÍK
Ja se taky trochu pridam k servisum. Zatim sem vyzkousel 4, Hale, dva Charouze, Beni a Maier.
Nejdriv jsem jezdil do Hale, byl jsem spokojeny. Bohuzel jen do te doby, nez sem zjistil ze po prohlidce mam na nadrzce chl. kapaliny napsano -12st.C a v nadrzce je kapalina do -30st.C (coz by nebyl takovy problem, kdyby mi suverenne neprodali chl. kapalinu na doliti a to jeste nemeli original). Drobnost, ale jestli to takhle delaji se vsim...rychle pryc.
Dalsi byli Beni, tam jsem se dostal pote co mi u Charouze (autorizovana lakovna) odmitli reklamaci osoupanych zadnich dveri od gumovych dorazu. Jednani s techniky bylo u me vzdy dobre, takze na to si stezovat nemuzu.
Nakonec sem zatim skoncil u toho, ze mi v zaruce utekla klima (praskly vymenik) no a za vymenu (zarucni) by me to vyslo asi 8500 (pry se na naplne zaruka nevztahuje - novy vymenik stoji necelych 5000 + napln v neorigo za 1000).
Tim se dostavame k Maierovi, kde mi vymenili vymenik i s naplni a nechteli nic.
Takze zatim spokojeny.
Charouz je pro me zatim kapitola sama pro sebe. Nejdriv mi odmitli vyreklamovat lak na patych dveri a pak mi v druhe pobocce menili predni okno a dali tam spatne tesnici gumu mezi sklem a palubkou. Jednani techniku suverenne nejhorsi ze vsech.