FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  16:00

« specialni aditivace Shell Diesel V Power - letak

... tady je ten letak ktery potvrzuje tu specialni aditivaci pro Cechy
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  15:58

« Re: Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + St

jarda.suchy1: No je mi to divný, ale zvýšením cetanového čísla nezískáš vyšší výkon. Jak tedy ten shell dělá to zvýšení výkonu? To je trochu nelogický ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  15:52

« Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanad

To Petr T.: Mam potvrzeno primo od Shellu - Shell Diesel V Power je aditivovan specialnim aditivem pro navyseni mazivostniho koeficientu. Je to mirne rozdilne aditivum, nez to co se pridava do nafty v zemich od nas na zapad - tam je kladen prave duraz na navyseni cetanoveho cisla z duvodu vykonu.
    Pred casem se Shell holedbal ve svych letacich specialnim slozenim aditivace pro naftu v Cechach - to opravdu nebyl vymysl! Jsou to prisady urcene prave na mazivost, ktera je pry u nas spatna. To ze je v takovem stavu neni vubec spatne - splnuje normy tak jak ma! Problem je opet ekonomicky, kdy se "surova" nafta z rafinerie distribuuje rovnou do distribucni site cerpacich stanic a nasledne se dodatecne neaditivuje - proc taky!!! - z rafinerie splnuje normy a proc by rafinerka doplacela na pridavna aditiva ktera zlepsuji vlastnosti nafty pro nejmodernejsi technologie viz. Common Rail. Je to dano take urovni techniky, chapej modernizaci vozoveho parku, ktery samozrejme pokulhava za beznym evropskym standardem. To ze to dela Shell (dodatecna aditivace)je vec kterou si samozrejme necha zaplatit viz. ceny nafty u Shellu jak Diesel Extra (ten je take aditivovan!!!!), tak Diesel V Power.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  15:13

« Bez nadpisu

Petr T: Dvojnásobné množství? Není v tom riziko? Nemá se to dávkovat přesně a není to naopak horší než lepší při jiném než doporučeném dávkování? Předpokládám, že to aditivum je vcelku agresivní látka, která musí na takové množství nafty měnit její vlastnosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.06  15:09

« Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanad

................já ho používám i na poslední pomazání :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  14:45

« Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanadyne

Jardo, zajímavé ale neprůkazné.
    Stanadyne je kombinované aditivum (od každého účinku trošku), zatímco Shell se koncentruje zjevně na cetany a hlučnost. Jinak mám se Shellem stejné zkušenosti, beru v Praze na Stodůlkách a motor s tímto palivem (Diesel V-Power) je jasně nejtišší.
    Já jsem blázen a tak dávám Stanadynu 2x tolik než se má a to je potom bomba.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  13:54

« Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanadyne

Tak jsem naplnil za sebou dve uplne plne nadrze Shell diesel Extra + "Standadyne" Performance formula v pomeru podle doporuceni vyrobce.
    Reknu vam, e e..., merenim pri zhruba stejnych venkovnich provoznich teplotach, hlucnost motoru na uplne stejne urovni jako u Shell diesel Extra bez "Standy" - mereno az po vyjete prvni nadrzi!! A notabene po navyku na Shell Diesel V Power je klapot opradu znat hlavne v otackach od 1000 do 2000 pri pridani plynu, subjektivne me i prislo, ze to tolik netahlo ve strednich otackach 2000 - 3000. Pro me z toho rozhodne plyne jedine - pokud je moznost tak jedine Shell diesel V Power, a pokud to pravdu nejde, tak opravdu jako nouze normalni diesel + Standu.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.11.06  17:37

« Bez nadpisu

To Jenyk:
    Pre dnejakou dobou ses me ptal kolik mi to zere. Mam najeto cca 300, vetsinu myslim mimo Prahu a mam prumer 6,5 l/100km, ale ja asi zrovna nebudu reference, jezdim jako srac :-))
    To Mailon:
    ad manual, da se objednat oficialne, ale neni levny, viz. prilozena jejich odpoved na muj pozadavek. Jinak dealeri ho asi neprodavaji, vymlouvaji se ze jich maji malo, cili soudim, ze kdyz nekde nekoho ukecas tak by mohl byt zadara..
    Dobrý den, manuál Vám můžeme objednat a zaslat na dobírku za 570,- Kč.
    Pokud máte o manuál zájem, potvrďte prosím objednávku na adresu: homologace@spzservis.cz
    S pozdravem Ford homologace
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.06  21:10

« Re:

Hluk od zadní nápravy???? A čo je to také??? Toho jsem si tedy fakt nikdy nevšiml.
    O manuálech nevím. Zkus se zeptat tady: [odkaz] Servis by neprodal?
    A blahopřeju, ať ti dobře slouží a jsi spokojený.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.06  16:46

« Bez nadpisu

Zdravim,
    diskusiou som sa preluskal celu (je na to super pocasie v BA), pri poslednej stranke sa mi ozval prvy potencionalny kupec na octavku (vcera som podal inzerat) uvidime - dufam, ze ju nebudem musiet strelit AAA-ku. Kus mi aj bude chybat-bolo (boze stale je) to moje prve auto. A teraz to pride. Za dva tyzdne si budem ficat v Mondiku 2,2 combi (rocnom - cena/moja spokojnost = dufam viac ako octavka).
    Pani, mozem poprosit o radu. Da sa stiahnut cz,svk,eng,de manual na Mondeo 2005. Uz by som ho preluskal ale niejako sa mi to nedari najst.
    Inak do diskusie tiez cosi: octavka kombik vs. mondeo kombik. Sa mi po kratkej skusobnej jazde - 40 km zdalo ze hluk zo zadnej napravy je o 100% vacsi v Mondeu (pravda ten je na 17", octavka na 15"), ale aj tak. Je to normalni? Ford Nove Zamky nenasiel ziadnu zavadu (okrem odporucania vymenit remen, remenicu a sponovak).
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 03.11.06  19:58

« Bez nadpisu

Tu cukatůru pozoruji také při studeno/chladném motoru,ale jen když mám zařazenou 3 a těsně pod 2000 ot. když dám 4 a dostanu se na stejné otáčky je to ok. Vysvětlit mi to neumí nikdo ,koho jsemse na to ptal a musím říct ,že jsem byl pěkně vyděšený. Hned jsem zavzpomínal na nejčastěji řešené téma a to VSTŘIKY :x
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.06  14:34

« Re: Re: mrizka

Možná mi neštěrká proto, že ji mám v kanclu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.06  11:53

« Re: mrizka

Nevim jak buzerujou, ja jsem byl propusten s domluvou a s tim, ze si nevsimli toho, ze ji nemam...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  11:47

« mrizka

Jak moc cajti buzerou za mrizku? Ja ze ji mam doma, nebyla tam ani namontovana, skla takynejsou zatmavena, ale tahle jsem uz to auto dostal ... patri zatim leasingovce...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  11:18

« auto zpatky

No tak mam auto zpatky ... pominu ten ranni vo*er v Praze (aka 3 cm a u Muzea 4), daval jsem to tam skoro pred 14ti dny a tak jsem rano vyrazel jeste na letnich, zkousel jsem si tim na prazdny Cernokostelecky parkrat zabrzdit a ani to nesmykovalo ... anyways ... motor o poznani hladsi chod, necuka, zadnej kour z vejfuku (ale budu to sledovat) ... lehke vibrace z volantku taky pryc ... tak jsem zvedav, jak dlouho to vydrzi... :-) a zase nidko nedokaze rict, co s tema vstrikama bylo, ale hlavne ze uz jsou (doufam, dovnitr nevidim :-) vsechny vymeneny.
    Moik: A jinak s tim focusem jsem chvilku jezdil, prislo me, ze ten motor rahta jak v oktavce, ale zas ta spotreba... :-) Mel jsem to minule jako nahradni...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  11:09

« Re: Re: Garancka 80k

Hi,
    to Janerad:
    -brzdove kotouce vpredu pri 40k
    -na klimatizaci+pylovy filtr jsme se domluvili na jaro pri 100k
    -palivovy nemenili, ptal jsem se, pry neni potreba
    -mrizka-pamatuju si na tvuj prispevek s resenim mrizky z drivejska,ale zatim nebyl cas. Radeji ji tam budu mit zacpanou, bez direk, co kdyby se mrse spone chtelo k motoru:-)
    -bez mrizky jezdit nemuzu, podepsal jsem v zamestnani papir, ze ji tam budu mit. Driv jsem jezdil bez ni, vyhled o necem jinem, ale uz jsem poslusny chlapecek dodrzujici narizeni a predpisy a vymysly nasich zakonodarcu...
    (kdyz neco vezu, budto ty 4 sroubky vysroubuju z kufru a vyndam celou konstrukci, nebo jen vyndam samotnou mrizku pomoci povoleni 2 zavlacek na cepech)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  10:54

« Mrizka N1

Hi,
    to DIM: pri bezne jizde je klid, na nerovnostech taky, ale kdyz jedu ostreji do zatacek, tak se mi v mrizce vozi v nejake trubicce spona nebo kousek materialu a vydava zvuk, ktery mne stve.
    Pokud bude nasledujici obdobi zdobit na mem vozitku jen spona, tak budu klidny. Az se mi dostane z mrizky do vstrikovacu, znejistim:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  10:34

« Bez nadpisu

To je jasny , ze je v zaruce.Jeste neuplynuly ani dva roky a ja mam zaruku dokonce na 3 roky.Jsem z toho sam jelen
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.06  10:25

« Re: Garancka 80k

Naklady na garancku jsou OK...
    oblozeni na brzdach uz jsi asi meni driv? Co palivovy filtr?
    Dost me to zajima, na prvni servisku jdu odhadem na jare...
    Co dvojity uhlikovy mikrofiltr na ventilaci - Ten asi stoji vic, nez 3 stovky? Co cisteni/desinfekce klimatizace? Ja po 3 mesicich provozu, ted jezdim bez klimy, ale kdyz ji zapnu a potom vypnu, tak uz ji citim... Na jare ji urcite necham procistit...
    Jinak ti poradim s prepazkou:
    Spony mi vyvrtali (dve dirky na krajich a profouknout), radsi si to udelej sam, me nechali piliny v aute...
    No a vyhled? Vezl jsem jednou koberec (100 km po dalnici) , tak musela pricka pryc, abych ho mohl mit uvnitr, pak uz se mi ji tam nechcelo vracet... Vyhled super :-)
    Policajti me staveli predevcirem (po 500 km po Evrope jsem v CR odjel od benzinky a v ostrem svetle jsem si nevsiml, ze nesvitim... Byli tak zamestnani tim, ze me zkasnou za nesviceni a tim, jak jsem je ukecaval, aby me nechali jet bez bodu a pokuty, ze si toho, ze nemam prepazku, ani nevsimli...
    Hadejte, jak to dopadlo???
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.06  10:19

« Re: Garancka 80k

Mně v té mřížce N1 vůbec nic neštěrká ??!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…