FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  12:00

« vibrace

Asi jsem hnidopich, ale taky me prijde, ze cejtim trosku vice vibraci (hlavne ve volantu :-) ), nicmene motor pri studenem startu nekouri, jde pravidelne, tise (vzpominka na tyden starou cestu s O2 TDI 77kw je nesrovnatelna...) ...jen se fakt bojim toho, az se to vysype a nebude to na garanci jako ted ... a to neberu pochybnou naftu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  11:47

« Bez nadpisu

Podarilo se to pres Delphi vyreklamovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  11:36

« Jak a s čím míchat

Mno, já to provozuji následovně:
    MAKRO plus Standa (Praha)
    Globus plus Standa (Praha)
    Mimo Prahu je u velkých a značkových pump, pokud možno tu nejlepší/nejdražší naftu.
    Pokud musím tankovat něco co neznám, frknu tam Standu.
    V záp. Evropě Standu nedávám. Není třeba. Není náhodou že mám v záp. Evropě najeto hodně km a moje autíčko je v pohodě při 140 tisících.
    Ve východní Evropě (Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko) dávám vždy a nešetřím, tam už byla řada zničených systémů. Dávám dvojnásobek.
    Co se týče mísitelnosti, můžeš mi věřit, jsem chemik:
    Všechna aditiva si musí být podobná, záleží jen na poměru složek. Podobné chemické sloučeniny ovlivňují mazivost, jiné zas cetanové číslo atd. Takže se nemůžeš splést a nic se nesepere jak si myslí někteří škarohlídi.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.06  11:34

« Re:

Vyměnili ti to na garanci a nebo to něco stálo ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  11:20

« Bez nadpisu

zdravim.Tak mam vymenene vstriky.Zvuk motoru je jiny, chod po startu vychladleho motoru je pravidelny, zatim jsem si nevsim ani maleho oblacku dymu a panove pri jizde je prost nejakych pazvuku.Nevim co stim jeste delali, ale ted je to OK.Nalil jsem tam "STANDU" zalil sprint dieslem a opet radostne ridim.Kez by to tak zustalo. ;-) Zatim subjektivni dojem je, ze to jede lip a pri jizde je to tissi.Akorat pri volnobehu se mi zda , ze to io neco vic vibruje nez pred tim. :-O Kdyz plynem zvednu jen nepatrne otacky, vibruje to mene.
    Ted akorat nevim, s jakymi diesly a od jakych firem mam nebo nemam STANDU michat.Chapu , ze se to tu resi, ale je to nejake neucelene.Ja to chapu tak, ze nejlepsi by bylo brat nejakou obycejnou ,ale kvalitni naftu u stanic ,kde se ji vyda hodne a pridat STANADYNE P.F.Spousta cerpacich stanic ma vsak svou "vlastni" naftu.Nemusim se bat tam STANDU pridat?
    Da se STANADYNE pouzit u vsech dieslovych motoru?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  09:19

« Bez nadpisu

:D >:D >:D
    Jardo, znám jednoho co do alfiny 5 válce leje ještě 2x tolik co já (4x více než je předepsáno) a je konečně spokojený (jeho první diesel, nechtěl moc investovat tak koupil 5válec JTD ale tu jeho nejstarší generaci, a ta už je dnes někde jinde...)
    >:D >:D :D
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 07.11.06  07:40

« Re: Re: Re: Re: Re: specialni aditivace Shell Diesel V Power

jarda.suchy1: Ono stejně dobře připravit palivo a aditivovat je věda. Pokud je cetanové číslo moc vysoké, má nafta menší hustotu, tím se jí dostane do válců méně, tím je výkon nižší. Zase věřím že by se snížila hlučnost kvůli lepšímu a rovnoměrnějšímu rozložení toho menšího množství a lepší spalování. Tím se ale výkon spíše sníží. Naopak zase snížením cetanového čísla se nafty do válců dostane víc, ale pak se zase špatně spaluje a je to také horší než lepším. Od aditiva bych tedy očekával přizpůsobení cetanového čísla přesně tomu optimálnímu. Proto mi moc nejde k sobě současné zvýšení výkonu a snížení hlučnosti, i když věřím že výrobci paliv a aditiv jsou koumáci a hledají ty ideální poměry. A pokud shell vyrábí současně i palivo, měl by mít jistě výhodu. Osobně ale kupuji naftu poměrně kvalitní která se hodně točí za ceny stále o 5-6kč na litru méně než je u pumpy a tato nafta se mi s aditivem rozhodně vyplatí oproti až o 8-10kč na litru dražšímu shell v-power. Ale nemít tuto možnost, po zkušenostech se vstřikem už také jezdím jen na shell v-power.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  18:20

« Re: Re: Re: Re: specialni aditivace Shell Diesel V Power - l

Jasne - ale nejaky rozdil tam byt musi !!! Namereny rozdil vic jak 2dB neni jen nahodou - pristi vikend jedu na ledovec do rakousa - vezmu u nas pouze Shell Diesel V Power a po ceste take a pak opet zmerim hladinu hluku vne auta i mimo auto a dam vedet. To, ze motor klepe vic (coz je pochopitelne slyset hlavne v nizkych otackach a rychlostech) s Shell Extra + Stanadyne o tom neni sporu to mi ver. Zatah motoru jsem napsal SUBJEKTIVNE prave proto - dost tezko meritelna hodnota ! Ale hluk motoru na meraku neosalis :-)
    Jak uz jsem take jednou psal- michat aditivum do jiz aditivovaneho paliva je nesmysl stejny, jako davat prisady do motoroveho oleje na zlepseni jeho vlastnosti !!! To vam potvrdi kazdy chemik co ma co do cineni s palivy a lubrikanty. Mozna byl treba prave problem pridani toho "STANDY" do jiz aditivovaneho Shell Extra. Chtelo by to vyzkouset pridat aditivum treba do normalni nafty z "Globusu" - ale to at experimentuji treba jini :-)
    Co se tyka mazani a nasledne nizsi hluk - tak tam me presvedcil Shell Diesel V Power urcite!
    Nezkusil jsem taky treba dvojansobnou davku aditiva jako Petr T., ale to uz jsme opravdu nekde jinde - promin Petr T. - vis jak jsem to myslel :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  17:47

« Re: Re: Re: specialni aditivace Shell Diesel V Power - letak

jarda.suchy1: Ne fakt se s tebou nechci hádat, jen jsem reagoval ne tvůj první příspěvek, kde jsi nás přesvědčoval že shell je nesrovnatelně lepší řešení než palivo + stanadyne. A proste si myslim, ze to tezko poznas dle sveho subjektivniho pocitu a je to max. tvuj pocit. Také jsem jezdil nekolik nadrzi na shell v power a tet na stanadyne a rozdil ve vykonu nebo hlucnosti tam zadny nepozoruji nebo jen minimalni. Asi jsem pred tim jezdil na jiz tak kvalitni zakladni naftu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  17:42

« Re: Re: specialni aditivace Shell Diesel V Power - letak

To lordmystic: ... tahas me za slovicka - ten letak jsem uvedl jen jako doklad toho, ze to bylo udano i pro koncoveho zakaznika. Zadny "vyrobce" nebude siroke verejnosti predkladat "chlubit se" faktem, ze se jedna pouze o nejake aditivum dolite do bezne vyrafinovane nafty - nebo ano? Musi to byt stravitelne pro siroke masy!!! Je tam take napsano ze Shell vyviji palivo - zaluj je za klamavou reklamu!!! - zadne kompletni palivo nevyviji, jen pro specialni ucely (zavody, testy atd...) - je to pouze pridavne aditivum - pokud by rafinoval a distribuoval pouze sve palivo - tak bude stat o dalsich 5-10kc na litru vic !!! Shell by se svoji marketingovou politikou v zadnem pripade neuspel !!! To by po tomto zjisteni slo spousta zakazniku ke "Globusu" a do bezne nafty pridavali aditiva a usetrili by 1-2kc na litru - a to z pruzkumu jsou lidi schopny udelat veci jen kvuliva par halirum na litru !!!
    Stanadyne - sam jsi si odpovedel - stav paliv v USA pro evropu neni vubec smerodatny a ja osobne si myslim, ze je daleko lepsi pro evropske pomery pouzit aditiva do nafty spis od vyrobcu kteri maji dlouhodobejsi zkusenosti s vyrobou vseho okolo dieselu v evrope nez v USA!!! Notabene Stanadyne Performance Formula je komplexni reseni pro "spatnou naftu", kdezdo vyrobci jako TOTAL, Castrol atd. se zameruji pouze na problemove casti aditivace v evrope - pro trh USA a asii rozhodne tyto spolecnosti aditivaci nedistribuuji.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  17:11

« Re: specialni aditivace Shell Diesel V Power - letak

jarda.suchy1: Nezlob se na mě, ale ten leták co tu uvádíš, je čiště reklamní bez jakékoliv konkrétní informace a přesně popisuje chování jakéhokoliv jiného aditiva doporučovaného do nafty pro common raily. Oproti tomu Stanadyne není vyvíjeno přímo pro český trh jako shell, ale pro americký a to je právě výhoda Stanadyne, protože nafta v USA je horší. Její spotřeba je v USA na minimální úrovni, v nových osobních autech minimální. Za to v ČR se prodává tak jako v celé evropě již více nafťáků, takže nafta je zde rozhodně mnohem lepší a více se točí. Takže nevím jestli je toto ten správný argument ve prospěch shellu - i když samozřejmě souhlasím že je to velice kvalitní palivo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  16:00

« specialni aditivace Shell Diesel V Power - letak

... tady je ten letak ktery potvrzuje tu specialni aditivaci pro Cechy
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  15:58

« Re: Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + St

jarda.suchy1: No je mi to divný, ale zvýšením cetanového čísla nezískáš vyšší výkon. Jak tedy ten shell dělá to zvýšení výkonu? To je trochu nelogický ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  15:52

« Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanad

To Petr T.: Mam potvrzeno primo od Shellu - Shell Diesel V Power je aditivovan specialnim aditivem pro navyseni mazivostniho koeficientu. Je to mirne rozdilne aditivum, nez to co se pridava do nafty v zemich od nas na zapad - tam je kladen prave duraz na navyseni cetanoveho cisla z duvodu vykonu.
    Pred casem se Shell holedbal ve svych letacich specialnim slozenim aditivace pro naftu v Cechach - to opravdu nebyl vymysl! Jsou to prisady urcene prave na mazivost, ktera je pry u nas spatna. To ze je v takovem stavu neni vubec spatne - splnuje normy tak jak ma! Problem je opet ekonomicky, kdy se "surova" nafta z rafinerie distribuuje rovnou do distribucni site cerpacich stanic a nasledne se dodatecne neaditivuje - proc taky!!! - z rafinerie splnuje normy a proc by rafinerka doplacela na pridavna aditiva ktera zlepsuji vlastnosti nafty pro nejmodernejsi technologie viz. Common Rail. Je to dano take urovni techniky, chapej modernizaci vozoveho parku, ktery samozrejme pokulhava za beznym evropskym standardem. To ze to dela Shell (dodatecna aditivace)je vec kterou si samozrejme necha zaplatit viz. ceny nafty u Shellu jak Diesel Extra (ten je take aditivovan!!!!), tak Diesel V Power.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.11.06  15:13

« Bez nadpisu

Petr T: Dvojnásobné množství? Není v tom riziko? Nemá se to dávkovat přesně a není to naopak horší než lepší při jiném než doporučeném dávkování? Předpokládám, že to aditivum je vcelku agresivní látka, která musí na takové množství nafty měnit její vlastnosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.06  15:09

« Re: Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanad

................já ho používám i na poslední pomazání :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  14:45

« Re: Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanadyne

Jardo, zajímavé ale neprůkazné.
    Stanadyne je kombinované aditivum (od každého účinku trošku), zatímco Shell se koncentruje zjevně na cetany a hlučnost. Jinak mám se Shellem stejné zkušenosti, beru v Praze na Stodůlkách a motor s tímto palivem (Diesel V-Power) je jasně nejtišší.
    Já jsem blázen a tak dávám Stanadynu 2x tolik než se má a to je potom bomba.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  13:54

« Shell Diesel V Power vs. Shell Diesel Extra + Stanadyne

Tak jsem naplnil za sebou dve uplne plne nadrze Shell diesel Extra + "Standadyne" Performance formula v pomeru podle doporuceni vyrobce.
    Reknu vam, e e..., merenim pri zhruba stejnych venkovnich provoznich teplotach, hlucnost motoru na uplne stejne urovni jako u Shell diesel Extra bez "Standy" - mereno az po vyjete prvni nadrzi!! A notabene po navyku na Shell Diesel V Power je klapot opradu znat hlavne v otackach od 1000 do 2000 pri pridani plynu, subjektivne me i prislo, ze to tolik netahlo ve strednich otackach 2000 - 3000. Pro me z toho rozhodne plyne jedine - pokud je moznost tak jedine Shell diesel V Power, a pokud to pravdu nejde, tak opravdu jako nouze normalni diesel + Standu.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.11.06  17:37

« Bez nadpisu

To Jenyk:
    Pre dnejakou dobou ses me ptal kolik mi to zere. Mam najeto cca 300, vetsinu myslim mimo Prahu a mam prumer 6,5 l/100km, ale ja asi zrovna nebudu reference, jezdim jako srac :-))
    To Mailon:
    ad manual, da se objednat oficialne, ale neni levny, viz. prilozena jejich odpoved na muj pozadavek. Jinak dealeri ho asi neprodavaji, vymlouvaji se ze jich maji malo, cili soudim, ze kdyz nekde nekoho ukecas tak by mohl byt zadara..
    Dobrý den, manuál Vám můžeme objednat a zaslat na dobírku za 570,- Kč.
    Pokud máte o manuál zájem, potvrďte prosím objednávku na adresu: homologace@spzservis.cz
    S pozdravem Ford homologace
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.06  21:10

« Re:

Hluk od zadní nápravy???? A čo je to také??? Toho jsem si tedy fakt nikdy nevšiml.
    O manuálech nevím. Zkus se zeptat tady: [odkaz] Servis by neprodal?
    A blahopřeju, ať ti dobře slouží a jsi spokojený.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…