FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 08.11.06 11:46
« Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi
To Petr T.: .. no prave ze se to tedy tyka i Euro 4 - ja jsem toho dukazem !
Pokud auto opravdu dokonale vychladne, srovna teplotu s okolim - i dealne pokud rano prijedu do prace a odjizdim az nasledujici den. Pak pri startu vybehne opravdu bily oblacek dymu - pak uz naprosto nic. Nekdy me az prave udivuje, jak se Pume podarilo motor odladit tak, ze i pri tahani za plyn nejde z vyfuku skoro nic - sledoval jsem to nekolikrat kdyz jsem jel za kolegou z prace. Tomu vyjde oblacek taky. -
"-- skrytý --" 07.11.06 19:22
« Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi
To Petr T.: ....tak to je "krasny" :-( Odkud mas tuto docela zasadni informaci?
Pojdme zkusit udelat takovy test, ted jsou ranni teploty rozhodne pod 10stupnu, kratky bily oblacek by se mel objevit tedy vsem, co maji jak ty rikas mirne pridrene vstriky.
Jen rekapitulace z drivejsich prispevku
- auto musi stat nejmene 24 hodin v kuse bez jizdy
- oblacek dymu vam musi nekdo zkontrolovat - v pripade treba bociho vetru nic neuvidite
- co je to za motor TDCi 2,2 Euro3 nebo Euro4
- kolik mate najeto
- na jake palivo byl start proveden -
"-- skrytý --" 07.11.06 16:15
« Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi
Ne, DIMe, na nejhorší se nechystej.
Standa (větší dávka) by mohl pomoci ale spíš si myslím že by to chtělo repas, až to bude možné.
Ale je to pouze kosmetická závada. Myslím že by to chtělo obrátit se na Delphi, na nějakého zástupce a ten by to měl pořešit s Delphi výrobní továrnou.
Působí to na mne dojmem lehké konstrukční závady ale nejsem jasnovidec...
V každém případě věz že Ford to odmítá uznat a šance je pouze u Delphi (pouze 24 měsíců bez omezení kilometrů).
Zdravím.
Rozhodně to neznamená, že jsou vstřikovače na odchodu, pouze je tam ten problém za studena. -
"-- skrytý --" 07.11.06 14:45
« Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi
DIMe,
dozvěděl jsem se proč občas 2,2TDCi modrobíle zakouří po studeném startu... a vůbec se nechová kultivovaně až do zahřátí.
Důvodem jsou lehounce přidřené vstřikovače, které chodí za studena ztuha... Není to žádný těžký problém, není to na výměnu a garanci Ford neuznává.
V praxi se tedy jedná o následující: normální zpoždění vstřikovače (hodnota v mikrosekundách) je asi 300 až 400. Při měření nezahřátého vstřikovače se hodnoty pohybovaly kolem 400 jednotek ve vyšších otáčkách a kolem 600 v otáčkách nižších. Jakmile se vstřikovače zahřály (test se provádí s kapalinou o teplotě 40 st. C, potom se ale vstřikovače zahřejí ke 100 stupňům), reakce vstřikovačů již byla vícemáně normální. -
"-- skrytý --" 07.11.06 12:09
« Re: Jak a s čím míchat
OK, OK.Jelikoz si nemuzem byt kvalitou nafty jisti nikdy(jak mam vedet jak se tu nafta toci atd.), je lepsi do nafty(a to i do te nejlepsi/nejdrazsi u velkych znackovych stanic) vzdy pridat STANADYNE.Je to mozna silene,drahe, ne uplne pohodlne(viz zname nazory DIMa),ale pro me jednoduche reseni, s moznosti pocitu klidu z obav natankovani neceho co nebude memu Mondie chutnat.Ja se ted opravdu uplne desim neustaleho dilema, zda ted pridat ,nebo nepridat.Pak jednou nepridam a budu se muset zastrelit >:-[]
Odborník by nás mohl asi oba posunout do reality, předem díky.
Týká se to i zahřátého motoru?