FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 08.11.06  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDC

DIM: to si děláš srandu? :shock: To já považuju za úplný přikázání, takže poslušně čekám, i když mi to chcípne uprostřed rušné křižovatky. 8-s
    Odborník by nás mohl asi oba posunout do reality, předem díky.
    Týká se to i zahřátého motoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.06  12:22

« Re: Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

........a čekáte na nažhavení ?? Já jsem zvyklý startovat hned, dokonce se to někdy ještě okamžik chová přidušeně -) Možná bych mohl začít to žhavení používat .....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.06  11:46

« Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

To Petr T.: .. no prave ze se to tedy tyka i Euro 4 - ja jsem toho dukazem !
    Pokud auto opravdu dokonale vychladne, srovna teplotu s okolim - i dealne pokud rano prijedu do prace a odjizdim az nasledujici den. Pak pri startu vybehne opravdu bily oblacek dymu - pak uz naprosto nic. Nekdy me az prave udivuje, jak se Pume podarilo motor odladit tak, ze i pri tahani za plyn nejde z vyfuku skoro nic - sledoval jsem to nekolikrat kdyz jsem jel za kolegou z prace. Tomu vyjde oblacek taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.06  08:26

« Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

Jardo,
    víš já nevím jestli jsou "přidřené". Já vím pouze jak se chovají, naměřeno na stanici v Delphi servisu Hale.
    Mám ten pocit, že se to týká pouze Euro3, ale nejsem si jist.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.06  08:23

« Modrý obláček

My Lord, tento problém se týká POUZE 2,2TDCi !!! Myslím že Ty máš jako já 2,0TDCi - tam ten problém není.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 08.11.06  08:05

« Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

Aké sviečky ma "hrkoťák"??
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 08.11.06  07:47

A stejně je to zavádějící, měl jsem vadné svíčky a obláček byl vždy pořádnej. Teť mám vyměněné svíčky, kvalitní normální palivo + Stanadyne a obláček mi to nedělá nebo téměř nepozorovatelnej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  19:22

« Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

To Petr T.: ....tak to je "krasny" :-( Odkud mas tuto docela zasadni informaci?
    Pojdme zkusit udelat takovy test, ted jsou ranni teploty rozhodne pod 10stupnu, kratky bily oblacek by se mel objevit tedy vsem, co maji jak ty rikas mirne pridrene vstriky.
    Jen rekapitulace z drivejsich prispevku
    - auto musi stat nejmene 24 hodin v kuse bez jizdy
    - oblacek dymu vam musi nekdo zkontrolovat - v pripade treba bociho vetru nic neuvidite
    - co je to za motor TDCi 2,2 Euro3 nebo Euro4
    - kolik mate najeto
    - na jake palivo byl start proveden
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  16:32

« Re: Re: Re:

:lol: >:D >:D jasne.Me by to bylo jedno, jenom ...on si porad stezuje a ted uz se ji snazi prodat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  16:19

« Re:

Jó Černík to má ale Bosch to není, je to Standa od Stanadyne USA. Tímpádem to není Germánská kvalita Bosch made in Turkey, India, Czech Republic ( >:D ), Slovakia, Poland atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  16:15

Ne, DIMe, na nejhorší se nechystej.
    Standa (větší dávka) by mohl pomoci ale spíš si myslím že by to chtělo repas, až to bude možné.
    Ale je to pouze kosmetická závada. Myslím že by to chtělo obrátit se na Delphi, na nějakého zástupce a ten by to měl pořešit s Delphi výrobní továrnou.
    Působí to na mne dojmem lehké konstrukční závady ale nejsem jasnovidec...
    V každém případě věz že Ford to odmítá uznat a šance je pouze u Delphi (pouze 24 měsíců bez omezení kilometrů).
    Zdravím.
    Rozhodně to neznamená, že jsou vstřikovače na odchodu, pouze je tam ten problém za studena.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.06  16:03

« Re: Re:

m.leky
    >:D to já si ale na tomto fóru myslím taky, je to věc názoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.06  16:02

« Re: Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

A když přidám STANDU, tak to odedřu ?? Tady to víceméně kouří při startu všem ? Mám už se chystat na nejhorší ?
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  15:59

« Bez nadpisu

Petr T.
    tak já ho taky vokoštuju, když už jsem z plzně - říkali jste, že to má černík v boši ? (doufám, že to nebude mít stejnou kvalitu jako žhavicí svíčky a startéty od Boschů, to by byly vyhozený peníze) :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  14:45

« Problém modrého obláčku po startu 2,2TDCi

DIMe,
    dozvěděl jsem se proč občas 2,2TDCi modrobíle zakouří po studeném startu... a vůbec se nechová kultivovaně až do zahřátí.
    Důvodem jsou lehounce přidřené vstřikovače, které chodí za studena ztuha... Není to žádný těžký problém, není to na výměnu a garanci Ford neuznává.
    V praxi se tedy jedná o následující: normální zpoždění vstřikovače (hodnota v mikrosekundách) je asi 300 až 400. Při měření nezahřátého vstřikovače se hodnoty pohybovaly kolem 400 jednotek ve vyšších otáčkách a kolem 600 v otáčkách nižších. Jakmile se vstřikovače zahřály (test se provádí s kapalinou o teplotě 40 st. C, potom se ale vstřikovače zahřejí ke 100 stupňům), reakce vstřikovačů již byla vícemáně normální.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  14:33

« Re:

Ne, neměl problémy, pokud vím, Stenly.
    Pouze měl pocit že by to mohlo jet lépe a se Standou to lépe jelo...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  13:40

« Re:

Muj kamarad ji ma.Jak je na tom konkretne CR nevim.Ale od doby co ji ma , je asi neustale v servisu.V zivote jsem nevidel problematictejsi auto.Koupil ji starou 3 roky.Mozna mel jen smulu na kus, ale nejsem si jist
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  12:28

« Bez nadpisu

Petr T.
    zdravím, měl ten Tvůj známý nějaké problémy s tím JTD 2,4 ? Mám na mysli samozřejmě věci kolem common-rail systému. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  12:09

« Re: Jak a s čím míchat

OK, OK.Jelikoz si nemuzem byt kvalitou nafty jisti nikdy(jak mam vedet jak se tu nafta toci atd.), je lepsi do nafty(a to i do te nejlepsi/nejdrazsi u velkych znackovych stanic) vzdy pridat STANADYNE.Je to mozna silene,drahe, ne uplne pohodlne(viz zname nazory DIMa),ale pro me jednoduche reseni, s moznosti pocitu klidu z obav natankovani neceho co nebude memu Mondie chutnat.Ja se ted opravdu uplne desim neustaleho dilema, zda ted pridat ,nebo nepridat.Pak jednou nepridam a budu se muset zastrelit >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.06  12:04

« Re:

Gratuluji !!!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…