"-- skrytý --" 10.11.06 12:55
« výměna vstřikovačů
Abych shrnul, co jsem tady vylouskal. M. leky-Ty jsi tedy nechal udělat diagnostiku v Hale , pak reklamoval ve Fordu a pak vyreklamoval v Delphi?
Mám tušení, že pokud budou mé vstřiky špatné a řeknou mi ve Fordu, že jsem bral špatnou naftu nacpu jim účtenky za Shell V-power diesel do p...... -
"-- skrytý --" 09.11.06 16:28
« Re: oblaka kouře
Co ti na to mam rici.Za studena to tam rachtalo a cvakalo.Postupem casu to bylo horsi a horsi.Pak uz jsem to slysel i pri zahratem motoru, musel jsem se ale snazit.Pri startovani motoru vychladleho na teplotu okoli se vyvalil kour.Nejdrive jen maly cmoudek, pozdeji to dosahlo rozmeru Avia hadra(viz prispevek DIMa z 9,11 2006 11:36 v Predmetu Davkonani "Standy") >:D .nekolikrat se i stalo, ze otacky po nastartovani zustaly nekolik sekund na cca 600ot/min, slo to asi jen na tri valce.To ale jen vyjimecne.Vetsinou otacky chvili jen lehce poskakovaly.Pak to zacalo i trochu pocukavat pri jizde.Vse ale jen za studena.
A ted je to zatim ok.Nerachta necuka a myslim ani nezakouri(a pokud ano tak to neni velke ani jako basketbalovy mic ;-) )
Dnes jsem poslal sveho otce na nakup k Cernikovi.Koupil STANADYNE na 960 litru za 920Kc.Rozlil si to do bralenek asi tak na 25 l nafty a hned taky pridal do nadrze.Jsem zvedav jak to bude mercedesu chutnat. -
"-- skrytý --" 09.11.06 13:46
« OBLAKA KOUŘE VE ZPĚTNÉM ZRCÁTKU V NOCI
Chlopi, to je známý efekt opacimetru, díky toumuto efektu fungují kouřoměry.
Váš autíček nekouří o nic víc než normálně ale v noci vidíte přes zrcátko POLARIZOVANÉ světlo, které je silně zachycováno kouřem z Vašeho auta. S normálním světlem (světelné vlnění existuje v mnoha rovinách) to nefunguje, pouze s odraženým (zde již světelné - polarizované vlnění osciluje pouze v jedné rovině).
Na podobném principu funguje řada dalších měřících přístrojů.
JAKMILE VIDÍTE ČERNÝ KOUŘ ZA DNE, MÁTE SKUTEČNÝ PROBLÉM, NEJSPÍŠ S EGR. -
"-- skrytý --" 09.11.06 13:45
« zvuky pro Mrnouse..
No ja jjsem to tady uz jednou psal..moje auto za studena vydava dost hrozne zvuky, cvaka me v motoru jako by tam neco narazelo kov na kov..jakmile se to ale zahreje, cvakot prestane a auto jede normalne. Uz to neresim..ted jsem si ale vsiml, ze cim nežší teplota, tím to cvaka rano min...Nejhorsi to bylo v lete...doufam ze to cele je jen otazka toho pilotniho vstriku, jak to tady uz popisoval Petr T.. -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:22
« Re: oblaka kouře
Tuhle jsem večer na dálnici nakládal nějakému Passatu a ve zpětných zrcátkách jsem měl dojem, že v jeho světlech vidím nějakou mlhu z mého výfuku. Tenhle kouř ale asi na mysli nemáte >:D >:D >:D ?
Kouře ani rachotu po nastartování jsem si nevšiml, ale studené to smrdí ohavně. I se Standou :-( :-( :-( . -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:11
« oblaka kouře
Jak jsem už psal, jednöu v zimě při -14C mi to bíle kouřilo jako pes při akceleraci bez cukání či ztráty výkonu a tehdy jsem to přičítal tomu, že jsem nalil Castrol aditivum TDA do V-power diesel.
Ale co ty zvuky po nastartování-to vám to jde hned potichu, že jste nikdo nezareagoval? -
"-- skrytý --" 09.11.06 11:11
« Re: Re: Davkovani "Standy"
To DIM: :-) ...hmm.. to je toho oblacku opravdu tolik a tak viditelny? Ja pokud nstartuju a nestoji me nekdo u vyfuku, tak to neni videt - opravdu to je takove to prvotni odfrknuti - ten oblacek muze mit ve viditelnem stavu tak velikost basket mice - v zime to bylo trosku vetsi - tehdy jsem si toho taky vsimnul, ale vic jak 2-3x to nebylo. -
"-- skrytý --" 09.11.06 08:31
« Davkovani "Standy"
Veric Petru.T :D, jsem vcera natankoval jeste jednou plnou Shell Diesel Extra + dvojtou davku "Standy" nez co uvadi vyrobce. Vcera jsem ujel cca 350km a dnes rano po cca 70km jsem udelal opet mereni hluku uvnitr auta - opravdu to pomohlo !!! Uroven hluku je na skoro stejne hodnote jako u Shell Diesel V Power. Mereni za jizdy jsem ani nedelal - protoze predchazejici mereni za jizdy byla s letnim obutim a za sucha - to uz dnes nema cenu. Druha vec je ze v pripade dvojte davky "Standy" se clovek dostane na uroven za 1litr nafty daleko pres cenu Shell Diesel V Power - otazka je s jakym ucinkem? Minimalne co se tyka hluku stejneho! Ostatni nejsem schopen objektivne posoudit.
Jak nase bile oblacky pri startech vychladleho motoru? Nejak tady o tom nikdo nepise? -
"-- skrytý --" 08.11.06 15:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po start
A co akustika motoru po nastartování???
Trošku mi to klapalo než se trochu zahřál, ale to už tady Petr T. vysvětlil.
Teď mám ale problém-za studena,ale opravdu po úplném vychladnutí, i po nepatrném přidání plynu to začně opravdu klapat, spíš jakoby chřestit. To trvá necelý kilometr, pak se to uklidní, zahřátý už jede jako fík. Ač chřestí tak necuká nekouří atd.
Docela jste mě vyděsili těmi přidřenými vstřiky-docela by to sedělo, ale nechci podsouvat.
Jak se chová to vaše-máte tam za studena nějaký zvuk, který postupně zmizí? Štve mě, že dřív to nedělal. Mám cca 24 tis km a děsí mě představa, že tomu po tak málo km něco je.
Od cca 13tis km, kdy jsem ho koupil beru jen Shell u velkých Plzeňských čerpaček, cca posl. 5 tis km jen V-Power Diesel.
Pokud by v Plzni neměli diagnostiku, je možné třeby v Hale v rámci garance nechat to zkouknout, když jsou také Ford?
Dík.
A navíc, měl bych tedy cmrndat ještě Stanadyne do V-Poweru?
Když jsem přilil TDA Castrol do V-poweru, bíle to kouřilo při akceleraci bez cukání či jiných potíží.(byla to přesně doporučená dávka) -
ST je hlavne o celkovem naladeni pro deni jezdeni nez o max vykonu motoru, je to proste Sport, ne Racing, tak ze auto se sportovnim duchem v podobe sportovneji ladeneho podvozku se slusny motorem je ST.
Tim ze Ford momentalne nema v nabidce zadne RS vsichni maji pocit ze ST je RS, ale to nikdy byt nemelo. -
lordmystic 08.11.06 14:27
Přesně tak. Sám mám TDCi 2.0 protože najezdím ještě hodně km a používám auto pro ježdění do práce. Chystám se ale přestěhovat a dojíždet do práce již autem nebudu a zde pak ročně najedu jen pář tisíc km a zde by již nebyl takový problém živit podobné ST-čko :). To ST TDCi je také zajímavej kompromis, ale s tímto motorem bych tomu raději ještě ubral to ST... -
lordmystic 08.11.06 14:03
pulse: no docela dost najedno za necelé dva roky. To já bych dnes asi neváhal a šel třeba do tohodle: [odkaz] - do toho jsem se fakt brutálně zamiloval.
Tenhle model z roku 2002/2003 se mi moc líbí, nemá to moc výrazné stříbrné lemování na masce a všude možně, je takovej hodně tajemnej a decentní, navíc nádherná černá perleť. také klimatizace mi tahle přijde víc přehledná a pohodlná než ty novější (ovládání), ale to je subjektivní názor. no a motor, mňam mňam... -
Ford Mondeo 2.2 TDCi Ghia
Počet majitelů
STK
06/2008
Výbava
aut. klimatizace, satelitní navigace, 6 x airbag, stabilizace podvozku (ESP), protiprokluzový systém kol (ASR), ABS, potahy kůže, CD přehrávač, centrální zamykání, imobilizér, el. okna, posilovač řízení, palubní počítač, multifunkční volant, hliníková kola, indikátor parkování, nastavitelný volant, el. seřiditelná sedadla, vyhřívaná sedadla, tažné zařízení, centrál dálkový, vyhřívané přední sklo, tónovaná skla, otáčkoměr, vyhřívaná zrcátka, el. zrcátka, venkovní teploměr, přídavné světlomety, příprava pro rádio, ostřikovače světlometů, dělená zadní sedadla, příprava pro telefon, manuální převodovka, senzor stěračů, výškově nastavitelné sedadlo řidiče
Poznámka
první majitel, servisní knížka -
"-- skrytý --" 08.11.06 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problém modrého obláčku po startu 2,
Žhaviče jsou v těchto motorech s vysokou kompresí pouze kvůli emisím. Když si počkáš, pomůžeš ekologii.
Ovšem nyní nadchází éra nízkokompresních vznětových motorů (Toyota 2,2 D4D, Renault 1,5dCi a 2,0dCi), tam opět zaujmou žhaviče své místo na slunci.
Nejnovější Euro5 motory budou mít žhaviče vestavěné s lambda senzory nebo se senzory tlaku ve válci...
Ted budu pokazde pridavat Standu.Uvidime co se bude casem dit.Jasna je jedna vec.Pokud si chces nechat otestovat vstriky, je zrejme Hale volba cislo jedna.