FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 14.11.06  08:15

« Bez nadpisu

Tak jsem tet v nedeli také tankoval a použil jsem téměř dvojnásobnou dávku Standyne a ta hlučnost se opravdu také snížila! No moc jsem tomu nevěřil když jste to tu psali. Ostatní parametry motoru jsou již nepozorovatelné, ale kultivovanost motoru hlavně studeného a v nižších otáčkách je lepší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  08:00

« Bez nadpisu

O vikendu jsem jezdil s Mazdou 6 MPS.Do teto doby jsem mel pocit ,ze me Mondie jede velmi dobre.Ovsem ve srovnani s tou Mazdou se mi to uz tak nejevi.Ma takovej zatah, ze mi z toho bolela krcni pater.Kdyz jsem stal na semaforech ani jsem neslysel motor.Mondeo je ale stale lepsi ve zpetne vazbe volantu.Hrozne jsem se bal dnesniho rana az nasednu do 2 dni stojiciho a vychladleho mondea.Byl jsem velmi mile prekvapen(bylo 10°C) tichosti, ano tichosti chodu hned po nastartovani.A to jsem si nepustil radio ;-) .Standa odvadi dobrou praci 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.06  13:40

« Re: Re: Re: Frýdek-Místek

.....uvidíme, zatím ještě jezdím .-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.06  13:16

« Re: Re: Frýdek-Místek

Zlomovy okamzik byly ty starty za studena(vychladly motor na okolni teplotu, nemusela byt zima, delal to i pri 20C) s nepravidelnym chodem a kourenim.Samozrejme nez jsem se do Hale dostal , tak to taky chvili trvalo(neni cas).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.06  11:24

« Re: Frýdek-Místek

Už jsem tam u p. Sobka skončil s tím prvním autem :-) Jak dlouho by mohlo takové měření na supermoderní mašině trvat ?? Subjektivně mám pocit, že už mi moc času nezbývá :-( m.leky : kdy ses ty rozhodl, že už není zbytí ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.06  09:12

« výměna vstřiků

Petře T.!
    Ty tedy přidáváš Standu i do V-Power dieselu?
    Právě jsem se objednal do Hale, tak hin sa hukáže.
    Držte mi palce, za cca 1O dní budu mít jasno...........nebo temno!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  18:51

« Frýdek-Místek

To DIM:
    Delphi servis Karel Sobek hledej v areálu Tesco Stores (ul. Příborská). Mohli by být dobří, jsou považováni dle mých informací za č. 2 v síti a mají supermoderní mašinu na vstřiky.
    Takže by měli být schopni měřit na úrovni Hale.
    U Tebe jd nejspíše 1 vstřikovač za studena ještě výrazně pomalejší než další 3. Nebo teče do přepadu a nafta která do něj jde odchází v nízkých otáčkách do přepadu místo do trysky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  18:32

« Re: Re: Re: výměna vstřikovačů

Kontrolka se nerozsvitila, nikdy.Jo Frydek je daleko od Hale.Petr.T by mohl vedet kam nejlepe.Zajimava vec je co tu bylo napsano.Pokud by slo o potize, ktere Petr.T naznacil, tak se muzu v Hale po case "objevit" zas, a to i pres pridavani "Standy".To uz ale budou snad vedet co je to za potize.Brrrrrr uplne me otraslo...ne to se nestane.Radeji zvetsim davku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  17:07

« Re: Re: výměna vstřikovačů

Tak ten pocit, že toněkdy hned po nastartování jde jakoby na tři válce mám občas taky ! :-( Tobě to ve finále nakonec rozsvítilo kontrolku ?? Já mám do Halle daleko, co Frýdek Místek ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  14:20

« Re: výměna vstřikovačů

Jo... nize jsem taky psal, ze jestli mi reknou...nekvalitni nafta...nekoho zabiju nebo tak neco.Mel jsem stesti.Nikdo to takhle nerekl.Bral jsem a beru hlavne Shell.
    Ted budu pokazde pridavat Standu.Uvidime co se bude casem dit.Jasna je jedna vec.Pokud si chces nechat otestovat vstriky, je zrejme Hale volba cislo jedna.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  12:55

« výměna vstřikovačů

Abych shrnul, co jsem tady vylouskal. M. leky-Ty jsi tedy nechal udělat diagnostiku v Hale , pak reklamoval ve Fordu a pak vyreklamoval v Delphi?
    Mám tušení, že pokud budou mé vstřiky špatné a řeknou mi ve Fordu, že jsem bral špatnou naftu nacpu jim účtenky za Shell V-power diesel do p......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  11:37

« Re: OBLAKA KOUŘE VE ZPĚTNÉM ZRCÁTKU V NOCI

Vazeni pratele..Ano.Tento fyzikalni jev muzu take potvrdit.Takove praseni za kocarem , kdyz prasknu do koni.:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  16:28

« Re: oblaka kouře

Co ti na to mam rici.Za studena to tam rachtalo a cvakalo.Postupem casu to bylo horsi a horsi.Pak uz jsem to slysel i pri zahratem motoru, musel jsem se ale snazit.Pri startovani motoru vychladleho na teplotu okoli se vyvalil kour.Nejdrive jen maly cmoudek, pozdeji to dosahlo rozmeru Avia hadra(viz prispevek DIMa z 9,11 2006 11:36 v Predmetu Davkonani "Standy") >:D .nekolikrat se i stalo, ze otacky po nastartovani zustaly nekolik sekund na cca 600ot/min, slo to asi jen na tri valce.To ale jen vyjimecne.Vetsinou otacky chvili jen lehce poskakovaly.Pak to zacalo i trochu pocukavat pri jizde.Vse ale jen za studena.
    A ted je to zatim ok.Nerachta necuka a myslim ani nezakouri(a pokud ano tak to neni velke ani jako basketbalovy mic ;-) )
    Dnes jsem poslal sveho otce na nakup k Cernikovi.Koupil STANADYNE na 960 litru za 920Kc.Rozlil si to do bralenek asi tak na 25 l nafty a hned taky pridal do nadrze.Jsem zvedav jak to bude mercedesu chutnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  13:46

« OBLAKA KOUŘE VE ZPĚTNÉM ZRCÁTKU V NOCI

Chlopi, to je známý efekt opacimetru, díky toumuto efektu fungují kouřoměry.
    Váš autíček nekouří o nic víc než normálně ale v noci vidíte přes zrcátko POLARIZOVANÉ světlo, které je silně zachycováno kouřem z Vašeho auta. S normálním světlem (světelné vlnění existuje v mnoha rovinách) to nefunguje, pouze s odraženým (zde již světelné - polarizované vlnění osciluje pouze v jedné rovině).
    Na podobném principu funguje řada dalších měřících přístrojů.
    JAKMILE VIDÍTE ČERNÝ KOUŘ ZA DNE, MÁTE SKUTEČNÝ PROBLÉM, NEJSPÍŠ S EGR.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  13:45

« zvuky pro Mrnouse..

No ja jjsem to tady uz jednou psal..moje auto za studena vydava dost hrozne zvuky, cvaka me v motoru jako by tam neco narazelo kov na kov..jakmile se to ale zahreje, cvakot prestane a auto jede normalne. Uz to neresim..ted jsem si ale vsiml, ze cim nežší teplota, tím to cvaka rano min...Nejhorsi to bylo v lete...doufam ze to cele je jen otazka toho pilotniho vstriku, jak to tady uz popisoval Petr T..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  12:22

« Re: oblaka kouře

Tuhle jsem večer na dálnici nakládal nějakému Passatu a ve zpětných zrcátkách jsem měl dojem, že v jeho světlech vidím nějakou mlhu z mého výfuku. Tenhle kouř ale asi na mysli nemáte >:D >:D >:D ?
    Kouře ani rachotu po nastartování jsem si nevšiml, ale studené to smrdí ohavně. I se Standou :-( :-( :-( .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  12:11

« oblaka kouře

Jak jsem už psal, jednöu v zimě při -14C mi to bíle kouřilo jako pes při akceleraci bez cukání či ztráty výkonu a tehdy jsem to přičítal tomu, že jsem nalil Castrol aditivum TDA do V-power diesel.
    Ale co ty zvuky po nastartování-to vám to jde hned potichu, že jste nikdo nezareagoval?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.06  11:36

« Re: Re: Re: Davkovani "Standy"

Zvláštní je, že někdy nic, a někdy opravdu oblak, který podle směru větru vidím v zrcátku a nebo se mi prožene kolem dveří..... Avia hadra :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  11:11

« Re: Re: Davkovani "Standy"

To DIM: :-) ...hmm.. to je toho oblacku opravdu tolik a tak viditelny? Ja pokud nstartuju a nestoji me nekdo u vyfuku, tak to neni videt - opravdu to je takove to prvotni odfrknuti - ten oblacek muze mit ve viditelnem stavu tak velikost basket mice - v zime to bylo trosku vetsi - tehdy jsem si toho taky vsimnul, ale vic jak 2-3x to nebylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.06  10:43

« Re: Davkovani "Standy"

Na modrém blankytu bělavé páry hynou :-)) To už věděl klasik dávno. Jinak je to tam, naštěstí parkuju před garáží, jinak bych měl problé najít při vyjíždění pro tu mlhu vrata :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…