lordmystic 14.11.06 08:15
Tak jsem tet v nedeli také tankoval a použil jsem téměř dvojnásobnou dávku Standyne a ta hlučnost se opravdu také snížila! No moc jsem tomu nevěřil když jste to tu psali. Ostatní parametry motoru jsou již nepozorovatelné, ale kultivovanost motoru hlavně studeného a v nižších otáčkách je lepší. -
"-- skrytý --" 14.11.06 08:00
O vikendu jsem jezdil s Mazdou 6 MPS.Do teto doby jsem mel pocit ,ze me Mondie jede velmi dobre.Ovsem ve srovnani s tou Mazdou se mi to uz tak nejevi.Ma takovej zatah, ze mi z toho bolela krcni pater.Kdyz jsem stal na semaforech ani jsem neslysel motor.Mondeo je ale stale lepsi ve zpetne vazbe volantu.Hrozne jsem se bal dnesniho rana az nasednu do 2 dni stojiciho a vychladleho mondea.Byl jsem velmi mile prekvapen(bylo 10°C) tichosti, ano tichosti chodu hned po nastartovani.A to jsem si nepustil radio ;-) .Standa odvadi dobrou praci 8) -
"-- skrytý --" 10.11.06 18:51
« Frýdek-Místek
To DIM:
Delphi servis Karel Sobek hledej v areálu Tesco Stores (ul. Příborská). Mohli by být dobří, jsou považováni dle mých informací za č. 2 v síti a mají supermoderní mašinu na vstřiky.
Takže by měli být schopni měřit na úrovni Hale.
U Tebe jd nejspíše 1 vstřikovač za studena ještě výrazně pomalejší než další 3. Nebo teče do přepadu a nafta která do něj jde odchází v nízkých otáčkách do přepadu místo do trysky. -
"-- skrytý --" 10.11.06 18:32
« Re: Re: Re: výměna vstřikovačů
Kontrolka se nerozsvitila, nikdy.Jo Frydek je daleko od Hale.Petr.T by mohl vedet kam nejlepe.Zajimava vec je co tu bylo napsano.Pokud by slo o potize, ktere Petr.T naznacil, tak se muzu v Hale po case "objevit" zas, a to i pres pridavani "Standy".To uz ale budou snad vedet co je to za potize.Brrrrrr uplne me otraslo...ne to se nestane.Radeji zvetsim davku ;-) -
"-- skrytý --" 10.11.06 14:20
« Re: výměna vstřikovačů
Jo... nize jsem taky psal, ze jestli mi reknou...nekvalitni nafta...nekoho zabiju nebo tak neco.Mel jsem stesti.Nikdo to takhle nerekl.Bral jsem a beru hlavne Shell.
Ted budu pokazde pridavat Standu.Uvidime co se bude casem dit.Jasna je jedna vec.Pokud si chces nechat otestovat vstriky, je zrejme Hale volba cislo jedna. -
"-- skrytý --" 10.11.06 12:55
« výměna vstřikovačů
Abych shrnul, co jsem tady vylouskal. M. leky-Ty jsi tedy nechal udělat diagnostiku v Hale , pak reklamoval ve Fordu a pak vyreklamoval v Delphi?
Mám tušení, že pokud budou mé vstřiky špatné a řeknou mi ve Fordu, že jsem bral špatnou naftu nacpu jim účtenky za Shell V-power diesel do p...... -
"-- skrytý --" 09.11.06 16:28
« Re: oblaka kouře
Co ti na to mam rici.Za studena to tam rachtalo a cvakalo.Postupem casu to bylo horsi a horsi.Pak uz jsem to slysel i pri zahratem motoru, musel jsem se ale snazit.Pri startovani motoru vychladleho na teplotu okoli se vyvalil kour.Nejdrive jen maly cmoudek, pozdeji to dosahlo rozmeru Avia hadra(viz prispevek DIMa z 9,11 2006 11:36 v Predmetu Davkonani "Standy") >:D .nekolikrat se i stalo, ze otacky po nastartovani zustaly nekolik sekund na cca 600ot/min, slo to asi jen na tri valce.To ale jen vyjimecne.Vetsinou otacky chvili jen lehce poskakovaly.Pak to zacalo i trochu pocukavat pri jizde.Vse ale jen za studena.
A ted je to zatim ok.Nerachta necuka a myslim ani nezakouri(a pokud ano tak to neni velke ani jako basketbalovy mic ;-) )
Dnes jsem poslal sveho otce na nakup k Cernikovi.Koupil STANADYNE na 960 litru za 920Kc.Rozlil si to do bralenek asi tak na 25 l nafty a hned taky pridal do nadrze.Jsem zvedav jak to bude mercedesu chutnat. -
"-- skrytý --" 09.11.06 13:46
« OBLAKA KOUŘE VE ZPĚTNÉM ZRCÁTKU V NOCI
Chlopi, to je známý efekt opacimetru, díky toumuto efektu fungují kouřoměry.
Váš autíček nekouří o nic víc než normálně ale v noci vidíte přes zrcátko POLARIZOVANÉ světlo, které je silně zachycováno kouřem z Vašeho auta. S normálním světlem (světelné vlnění existuje v mnoha rovinách) to nefunguje, pouze s odraženým (zde již světelné - polarizované vlnění osciluje pouze v jedné rovině).
Na podobném principu funguje řada dalších měřících přístrojů.
JAKMILE VIDÍTE ČERNÝ KOUŘ ZA DNE, MÁTE SKUTEČNÝ PROBLÉM, NEJSPÍŠ S EGR. -
"-- skrytý --" 09.11.06 13:45
« zvuky pro Mrnouse..
No ja jjsem to tady uz jednou psal..moje auto za studena vydava dost hrozne zvuky, cvaka me v motoru jako by tam neco narazelo kov na kov..jakmile se to ale zahreje, cvakot prestane a auto jede normalne. Uz to neresim..ted jsem si ale vsiml, ze cim nežší teplota, tím to cvaka rano min...Nejhorsi to bylo v lete...doufam ze to cele je jen otazka toho pilotniho vstriku, jak to tady uz popisoval Petr T.. -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:22
« Re: oblaka kouře
Tuhle jsem večer na dálnici nakládal nějakému Passatu a ve zpětných zrcátkách jsem měl dojem, že v jeho světlech vidím nějakou mlhu z mého výfuku. Tenhle kouř ale asi na mysli nemáte >:D >:D >:D ?
Kouře ani rachotu po nastartování jsem si nevšiml, ale studené to smrdí ohavně. I se Standou :-( :-( :-( . -
"-- skrytý --" 09.11.06 12:11
« oblaka kouře
Jak jsem už psal, jednöu v zimě při -14C mi to bíle kouřilo jako pes při akceleraci bez cukání či ztráty výkonu a tehdy jsem to přičítal tomu, že jsem nalil Castrol aditivum TDA do V-power diesel.
Ale co ty zvuky po nastartování-to vám to jde hned potichu, že jste nikdo nezareagoval? -
"-- skrytý --" 09.11.06 11:11
« Re: Re: Davkovani "Standy"
To DIM: :-) ...hmm.. to je toho oblacku opravdu tolik a tak viditelny? Ja pokud nstartuju a nestoji me nekdo u vyfuku, tak to neni videt - opravdu to je takove to prvotni odfrknuti - ten oblacek muze mit ve viditelnem stavu tak velikost basket mice - v zime to bylo trosku vetsi - tehdy jsem si toho taky vsimnul, ale vic jak 2-3x to nebylo.