FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 16.11.06  07:46

« Bez nadpisu

Tělesné tresty určitě. Nedavno mi někdo ukradl několik okrasných krytech na matky které drží lité disky :(. A teť nevím jestli si je někde "vzít" zpět jak se říká oko za oko zub za zub nebo si koupit celé nové matky za hafo prachů jen kvůli pěkné čepičce s rizikem další ztráty :(.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  07:42

« Ložisko

Dík za info, DIMe, půjdu do ložiska, jsem zralej, hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu... :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  07:41

« Nový Transit

Josef,
    nový Transit má motory 2,2 a 2,4TDCi upravené pro Euro 4/5 a již nejsou používány v Mondeu, pouze v užitkových verzích Peugeotu, Citroenu, Fordu a Fiatu.
    Vstřikování je Denso.
    Naproti tomu Ford bude s výjimkou 1,8TDCi používat kooperační motory s PSA (1,4HDI, 1,6, 2,0 a 2,2, navíc je tu ještě 2,7V6).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  00:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Alig, jak se ti podařilo vyměnit ty svíčky na 1.8TD?Já to chtěl teď po serisu u svého TDCi a odkázali mne na doktora Chocholouška, tak nevím kde je chyba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  23:03

« Re: studeny start

Nevím, jestli to sem už někdo nepsal. V AutoDieselu č. 4 (září - říjen - listopad, na obálce je Mondeo a OII RS) je stručný, ale výstižný popis konstrukčního řešení vstřikovací soustavy Delphi i s vysvětlením problematických míst.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  19:48

« studeny start

Rano jsem ho natocil a opravdu, to co jsem samopozorovanim nevidel odhalilo opet maly bilomodry oblacek ... dam sem video, jakmile prijdu na to, jak tech 30sec co 60mega zkompriovat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.06  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Tak uvidíme, víš že já už dobže vím, že všechny cesty vedou ke vstřikovačům a common railu :-) Ale výměnou EGR nic pokazit nemůžu. Alespoň bude pro příště jasné, že tudy už vlak nejede. To hučení od kol jsem jim už taky na jaře hlásil, protože poznám ložiskový valivý hluk, tak jsem žádal výměnu ložisek, to udělali ale říklai, že byla víceméně v pořádku a že to hučí pneumatiky.... A teď jsme u dalšího ložiska......:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  12:48

« Re: sterace

Ano jsem zastancem telesnych trestu, sekat prsty a ruce je na miste.
    me zase vcera nekdo slohl cepicky na ventilku. Byly cervene, plastove dali mi je v pneuservisu snad i zadarmo.Stene bych mu za to ty ruce aspon sprerazel.Vzal jen tri.Tak to musel byt asi cyklista.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  12:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

No popravde DIMe Egr ventil jsem mel taky vymeneny.Paradoxne bych rekl , ze prave po te vymene to zacalo byt jeste horsi.Drzim palec at je to egr ventil.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.06  12:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Tak dvě zprávy : ten startovací dým a nejistota při studeném autě prý je typický EGR ventil, mění se údajně jako na běžícím páse :-) ............a huhuhu při jízdě je zase ložisko pravé poloosy, která je delší než levá a proto má právě to jedno ložisko uprostřed :-) Prý to je rychlá výměna , obojí, tak vám dám vědět .....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.06  09:20

« sterace

Tak me nejaka sfine vecer ukradla sterace (ty aero) ... rezat lidem ruce ... samoze jsem si toho vsiml az cestou do prace kdyz sem ostrikl sklo... :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.06  21:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

......no jo, sakra, prodloužená záruka je u Fordu, ne u Delphi. Obávám se, že od uvedení do provozu už to dva roky jsou :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.06  18:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Pánové, vytvořili jste tady pěkně deprimující forum. Já mám mondeo 1.8TD rok 97, najeto už 250,000 a bez problému, jen běžná údržba. Motor bez jediné opravy, nedavno jsem teprve měnil svíčky, ale jen preventivně. Chtěl jsem ho už vyměnit za novej kousek comonrajlovej, ale když vás tak čtu, asi ušetřím..................
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  15:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Jen si pospes,vis co rikal Petr.T.Ford to moc neuznava a u Delphi jen 2 roky bez omezeni kilometru
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.06  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

....garanci mám přikoupenou na tři roky, jen at mě zase neodpálí na kvalitě nafty ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

Jen doufam, ze to stihnes jeste v garancni dobe.O vikendu jsem byl u kamarada, ma mondeo stejny motor a stejne stare.Ma najeto asi 45tis. a rekl bych , ze mu to zacina delat to same co me.On je ale klidas.Je mu to jedno je spokojenej, nic resit nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  14:00

« Re: Re: TDCi

Ne tak se pletu.Spravne je to tak, ze by do noveho transitu s motorem 2.2 TDCI o vykonovych variantach 63,81,96 kW melo byt dano Denso a ne Delphi(to ma mondeo).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.06  13:12

« Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek

No, pánové, je to čím dál tím horší, už to v podstatě při každém startu i během dne je pár sekund značně nejisté...... Asi to budu muset řešit :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.06  09:57

« Re: TDCi

Ja myslim ze je to stejny motor.Nekolikrat jsem to nekde slysel a naposled cetl v autodieslu.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 14.11.06  08:42

« TDCi

Neviete či je v Tranzite ten istý motor TDCi ako v Mondeu? Chystám sa ho kúpiť, 2,2 TDCi 85 k najslabšia verzia. Ale nerád by som riešil takéto problémy. Kupujem nové auto aby som mal pár rokov pokoj so servisom.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…