FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 14.01.11 17:06
« Re: DOLITÍ OSTŘIKOVAČŮ, ŽÁROVKY ATD....
Devil666: Olej do friťáku si tam opravdu lít nebudu. Chci tam dát kvalitní olej, který splňuje specifikace výrobce. Možná to bude Total za 130 Kč/litr, možná jiný. Pokud máš ty pocit, že je fajn tam nalít olej srovnatelné kvality za 600 Kč/litr tak to dělej. -
Devil666 14.01.11 16:52
« VYDŘIDUŠI V SERVISECH
Ale aby jsme si rozuměli. To, že jsou v servisech vydřiduši s tím samozřejmě plně souhlasím. Takže si taky řadu věcí seženu levněji a udělám sám. Zrovna tenhle týden dost veliká úspora na nesvítícím xenonu. To co na mě chtěli jak ve velkým tak i malým servisu, bylo proti tomu za kolik jsem to nakonec opravil sám neskutečná vydřiduchovina. -
Devil666 14.01.11 16:44
superkutil: Ty jsi objevil ameriku, že servisy fungují na principu levněji nakoupit a dráž prodat. Samozřejmě, že se dá sehnat stejný zboží za stejnou cenu daleko levnějc. Tak tam nejezdi a měň si olej sám na zahradě. Já jsem si měnil olej, filtry, svíčky atp. ještě před pár lety sám za směšnou cenu. A do servisu jezdil do garáže. U auta co jsem měl to šlo ve většině věcí bez složitýho servisu, diagnostiky atd. Dneska už se mi do toho často nechce se s tím patlat a řada věcí už ani doma udělat nejde. O tom jsou bohužel moderní auta. Doma si už jen tak něco neuděláš. Takže taktika je jednoduchá. Relativně levně prodat a pak zákazníka sedřít na servisu z kůže. Auta jsou konstruovaný tak, aby si normální člověk nevyměnil pomalu ani žárovku. Buď se s tím člověk musí smířit nebo jezdit ve starý plečce. -
"-- skrytý --" 14.01.11 16:36
« Re: Vadný EGR
Na automatických linkách používáme různé snímače měření drah,a z vlastní zkušenosti mohu prohlásit že nejvíc poruchový je mechanický(potenciometr),pak optický kvůli nečistotám,následuje induktivní-většinou přestane fungovat úplně,naopak "ultrazvuky" jsou bezporuchové. -
-
superkutil 14.01.11 16:31
No já jen mám zkušenost, že čím větší servis, tím vyšší ceny za stejné zboží. Vím, že mi kdysi někde ve velkém servisu nabízeli Castrol jako super syntetiku, cena asi 450 za litr. Pak jsem potkal kamarád a on se mi vysmál a sehnal stejný olej 5 litrů za 1000Kč. Takže je mi jasné jak servisy fungují, levně nakoupit a draze prodat nějakému kořenovi. >:D
Hele, kolik dáte za klasickou prohlídku Mondea TDCI po 20tis.km? Kontrola, výměna oleje, filtrů atd. -
"-- skrytý --" 14.01.11 16:15
« Re: ŠETŘENÍ A PROBLÉMY S AUTY
Sračky bych do svého auta nikdy nelil, ale pokud se podíváš na diskusní fora o olejích tak tam je slovo sračka velmi často uváděno v souvislosti s olejem Castrol. Tedy ne že by přímo škodil, ale že je předražený a jsou výrazně levnější a kvalitnější oleje. Své tady dělá reklama a provize prodejcům. -
Devil666 14.01.11 15:47
« ŠETŘENÍ A PROBLÉMY S AUTY
Ono třeba na příkladu šetření na oleji, palivu, filtrech a dalších věcech se někdy názorně ukazuje jak se někdy přehnaný šetření u moderních aut nevyplácí. Zrovna u naftových Fordů TDCI, který jsou na to dost háklivý může to, že se do toho lijou sračky a pořádně se neudržují vést k vážným problémům.... -
"-- skrytý --" 14.01.11 15:26
Devil666: U oleje právě ne vždy platí, že vyšší cena = vyšší kvalita. Např. ten Total 7000 měl lepší vlastnosti než Castrol, který stál asi 3x tolik. Základ je aby olej splňoval specifikaci výrobce, pokud ji splňuje tak by problém vzniknout neměl. -
Devil666 14.01.11 15:16
« Re: Re: "MACHŘI" GARÁŽISTI
superkutil: Myslím, že na velikosti a hlavně typu servisu záleží zcela podstatně. Protože pravděpodobnost že ve velkým autorizovaným servisu si někdo troufne dělat šméčka stejný jak nějakej šmejd v nějakým malým servisku nebo garáži je podstatně nižší. Jednak je to zcela logický, ale hlavně zkušenosti jak moje tak mých známých hovoří jasně. -
superkutil 14.01.11 15:05
« Re: Re: "MACHŘI" GARÁŽISTI
Devil666: Člověče nevím, myslím si, že na velkosti servisu nezáleží. Prostě buď je to banda nebo ne. Zažil jsem i velké značkové servisy a jel v tom třeba jen jeden mechanik nebo v tom jeli všichni včetně ředitele. Osobně jsem žádnou zkušenost s výměnou dílů neměl, vždy to byla jen lidská hloupost, lenost, nezájem. Na rozdíl od předchozích servisů Ford od Charouze vždy odjíždím s fungujícím autem. :yes: Ale při porovnání s auty kolegu mne provoz auta stojí skoro 3x tolik co je. -
Devil666 14.01.11 14:33
Superkutil: Opravdu nechápu tvé problémy. Zřejmě si je způsobuješ sám, protože já mám zcela opačné zkušenosti. Přijdu a bez problému se domluvím co a jak. A nebyl nikdy problém se domluvit, že zavolaj pokud se bude dělat něco dražšího a domluvíme se co s tím. Třeba u Charouze mi to napíšou i do zakázkovýho listu: "ostřik nedolívat, žárovky neměnit" A nikdy s tím nebyl problém. Ale je to asi tím, že jsem většinou slušnej a v pohodě a tak mi i druhá strana vyjde bez problémů vstříc a chová se ke mě taky většinou slušně. Ovšem pokud je někdo notorickej prudič............ -
Devil666 14.01.11 14:26
rst: Jo ušetřit se dá na lecčem, ale otázka jsou pak následky. Já měl dřív Mondeo 2.5 V6 dával jsem tam drahej olej, a pravidelně kontroloval protože sem byl upozorněnej na to, že je to na olej dost háklivý. Žádnej problém. Známej si koupil to samý, na oleji šetřil že je to zbytečný vyhazování peněz a zkurvil motor....