FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Bez nadpisu
No ja bych asi stejne zustal u konkretniho posuzovani daneho auta treba bude za takovu cenu kdy jse to vyplati i s tou nejakou opravou kterou mohl uz davno udelat predchozim majitelem. Zjistit si z historie auta co nejvice, dobre vedena serviska je +, dukladna kotrola v servise atd. -
impaler 20.11.06 14:15
« Re: ford mondeo kombi (96KW)
izuel: fakt si to přečti. A zkus najít argument, proč někdo kupuje kombíka střední třídy v naftě na 20-25 tisíc km ročně. A kdybys na to přišel, tak proč by ho pak prodával. Asi že byl spokojenej a motoru, který má bohužel pro toto zadání dost pokaženou reputaci, vůbec nic není a přede jako hodinky. -
« Re: ford mondeo kombi (96KW)
No, víš, tu rubriku jsem založil já a tobě gratuluji k příspěvku s číslem 1600 !!!!! :-)) A garantuji Ti, že tak nejmíň 1000 příspěvků se točí kolem problémů s Common Railem , zvlášť u modelů do první poloviny r. 2003, ( 2,0 TDCi) Takže nejlépe si uvař hodně kafe a začni od začátku. To téma už je provařené tak, že víc už k tomu není co dodat. .............................Moje malá soukromá rada je ale pořád stejná : domů bych si to nekoupil, i když jsou prodejní ceny velmi lákavé.............. -
« ford mondeo kombi (96KW)
Ahoj,
Moc to tady nenavštěvuju proto mě prosím neutlučte >:D .
Přemýšlím o tomto voze, ale dočetl jsem se již vícekrát, že odchází u tohoto CR , čerpadlo (50tis) a vstřiky (10tis).. nevím na co si mám dát při koupi tohoto vozu pozor. Nevim ani jestli mi pomůže ohled na poctivé najeté km. čeho se vyvarovat a jak je tato vada častá. chtěl bych koupit 2002/2003 96Kw najeto tak do 100 tis. Nevím ani kolik tento diesel vydrží bez redikální zásahů
děkuju moc všem za co nejvíce přízpěvků -
lordmystic 20.11.06 07:31
« Bez nadpisu
PetrT: jo jo, nové Mondeo tam bylo chvilku, Aston taky jen na chvilku, i když to auto je kouzelny! Navíc tak pěkně zvládnuté piruetky v závěru - no nadarmo není tenhle crash v guinesově knize rekordů za nejvíce otočení auta kolem své osy při bouračce :). -
"-- skrytý --" 17.11.06 23:29
« Moje Bondeo...
DIM:
... asi nebude mít problém s ložiskem, když vyřadím tak to nevymizí, něco možná budu mít s pňoumatikou. Asi není jedna dobře vyvážená, i když jsou nové...
Díky za tip!!!
Zdravím.
007 je zpět a lepší než kdy předtím
... nové Bondeo
... Aston
... Jag
... Range Rover
to vše tam bylo...
Pryč s němčoury! -
« Re: Ložisko
Petře T, rád jsem se ti odvděčil :-) Jen ještě počkej do přespříštího pondělí, to jsem objednaný na výměnu. Ale podle mě to tím bude, ten zvuk je závislý jen na rychlosti, a ne na zařazeném rychlostním stupni, takže by nemělo být z převodovky ale z náprav. A taky je monotonní, takže by to mělo být jenom JEDNO ložisko, a to by odpovídalo tomu, že není na levé ale jenom na pravé poloose. A důležité je i to, že to dělá jen v záběru nebo při brždění motorem, ale když vyřadím , tak je to okamžitě pryč i při stejné rychlosti. Prý je to pro to poloosové ložisko typické, že hučí při zátěži....... -
lordmystic 16.11.06 07:46
« Bez nadpisu
Tělesné tresty určitě. Nedavno mi někdo ukradl několik okrasných krytech na matky které drží lité disky :(. A teť nevím jestli si je někde "vzít" zpět jak se říká oko za oko zub za zub nebo si koupit celé nové matky za hafo prachů jen kvůli pěkné čepičce s rizikem další ztráty :(. -
"-- skrytý --" 16.11.06 07:41
« Nový Transit
Josef,
nový Transit má motory 2,2 a 2,4TDCi upravené pro Euro 4/5 a již nejsou používány v Mondeu, pouze v užitkových verzích Peugeotu, Citroenu, Fordu a Fiatu.
Vstřikování je Denso.
Naproti tomu Ford bude s výjimkou 1,8TDCi používat kooperační motory s PSA (1,4HDI, 1,6, 2,0 a 2,2, navíc je tu ještě 2,7V6). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frýdek-Místek
Tak uvidíme, víš že já už dobže vím, že všechny cesty vedou ke vstřikovačům a common railu :-) Ale výměnou EGR nic pokazit nemůžu. Alespoň bude pro příště jasné, že tudy už vlak nejede. To hučení od kol jsem jim už taky na jaře hlásil, protože poznám ložiskový valivý hluk, tak jsem žádal výměnu ložisek, to udělali ale říklai, že byla víceméně v pořádku a že to hučí pneumatiky.... A teď jsme u dalšího ložiska......:-) -
"-- skrytý --" 15.11.06 12:48
« Re: sterace
Ano jsem zastancem telesnych trestu, sekat prsty a ruce je na miste.
me zase vcera nekdo slohl cepicky na ventilku. Byly cervene, plastove dali mi je v pneuservisu snad i zadarmo.Stene bych mu za to ty ruce aspon sprerazel.Vzal jen tri.Tak to musel byt asi cyklista.
Teď titíž lidé (já vůl) nazuli zimáky z loňska, plecháče origo, který nedělaly loni nic několik tisíc km, a krom starého ještě dunění v krajních polochách volantu doleva i doprava, při pomalým posunování na parkovišti třeba. Možná je to blbost, ale jezdit s tím nebudu. Neměl někdo taky?