"-- skrytý --" 20.11.06 19:07
« Přehnané ceny
Já jsem tady stálej vopruz, řeknu jen následující:
- čerpadlo nestojí 50 tis. ale 30 (v diesel servisu Delphi, nekupuj u Forda) - je opravitelné!!!
- vstřikovače nestojí 10 tis. jeden ale mezi 6-7 tis. Od 12/2006 budou plně opravitelné.
Takže dávej do toho dobrou naftu a odlož koupi na leden 2007 a budeš úplně v pohodě.
Já mám teď na Bondeu 145 tis a zcela bez problému (přiznám se že pravidelně dávám aditivum nebo tankuji Shell V-Power Diesel...
Nenech se odradit škarohlídy jako je DIM! >:D >:D :D -
martin.z 20.11.06 16:22
ja zase pozoruji na vonobehu ze motor chyta jekesi rezonance slysitelne i dovnitr. Ty okamzite zmiznou kdyz nepatrne zvysim otacky volnobehu plynem nebo i kdyz se rozjedu.
V nejake diskuzi, uz ani nevim jestli to bylo tady jsem se docetl ze se takhle projevuje napinaci kladka kdyz chce dotahnout nebo vymenit? -
impaler 20.11.06 14:22
« Vrže řízení
Jen tak mimochodem, jsem objednán na záruční opravu šílenýho vrzání, který se původně zdálo od brzd, ale dva Fordi nezávisle nepotvrdili. Tak jsem svezl servisáka a prej že řízení asi. Nejdřív silný pískání nepravidelně, ale hodně často i s rovnýma kolama, za nižších rychlostí, pomohlo přibrzdit. Proto dotaz na brzdy. Navíc to začalo po druhé garančce s výměnou kotoučů a desek vpředu - tak jsem myslel, že to blbě složili.
Teď titíž lidé (já vůl) nazuli zimáky z loňska, plecháče origo, který nedělaly loni nic několik tisíc km, a krom starého ještě dunění v krajních polochách volantu doleva i doprava, při pomalým posunování na parkovišti třeba. Možná je to blbost, ale jezdit s tím nebudu. Neměl někdo taky? -
No ja bych asi stejne zustal u konkretniho posuzovani daneho auta treba bude za takovu cenu kdy jse to vyplati i s tou nejakou opravou kterou mohl uz davno udelat predchozim majitelem. Zjistit si z historie auta co nejvice, dobre vedena serviska je +, dukladna kotrola v servise atd. -
impaler 20.11.06 14:15
« Re: ford mondeo kombi (96KW)
izuel: fakt si to přečti. A zkus najít argument, proč někdo kupuje kombíka střední třídy v naftě na 20-25 tisíc km ročně. A kdybys na to přišel, tak proč by ho pak prodával. Asi že byl spokojenej a motoru, který má bohužel pro toto zadání dost pokaženou reputaci, vůbec nic není a přede jako hodinky. -
« Re: ford mondeo kombi (96KW)
No, víš, tu rubriku jsem založil já a tobě gratuluji k příspěvku s číslem 1600 !!!!! :-)) A garantuji Ti, že tak nejmíň 1000 příspěvků se točí kolem problémů s Common Railem , zvlášť u modelů do první poloviny r. 2003, ( 2,0 TDCi) Takže nejlépe si uvař hodně kafe a začni od začátku. To téma už je provařené tak, že víc už k tomu není co dodat. .............................Moje malá soukromá rada je ale pořád stejná : domů bych si to nekoupil, i když jsou prodejní ceny velmi lákavé.............. -
« ford mondeo kombi (96KW)
Ahoj,
Moc to tady nenavštěvuju proto mě prosím neutlučte >:D .
Přemýšlím o tomto voze, ale dočetl jsem se již vícekrát, že odchází u tohoto CR , čerpadlo (50tis) a vstřiky (10tis).. nevím na co si mám dát při koupi tohoto vozu pozor. Nevim ani jestli mi pomůže ohled na poctivé najeté km. čeho se vyvarovat a jak je tato vada častá. chtěl bych koupit 2002/2003 96Kw najeto tak do 100 tis. Nevím ani kolik tento diesel vydrží bez redikální zásahů
děkuju moc všem za co nejvíce přízpěvků -
lordmystic 20.11.06 07:31
PetrT: jo jo, nové Mondeo tam bylo chvilku, Aston taky jen na chvilku, i když to auto je kouzelny! Navíc tak pěkně zvládnuté piruetky v závěru - no nadarmo není tenhle crash v guinesově knize rekordů za nejvíce otočení auta kolem své osy při bouračce :). -
"-- skrytý --" 17.11.06 23:29
« Moje Bondeo...
DIM:
... asi nebude mít problém s ložiskem, když vyřadím tak to nevymizí, něco možná budu mít s pňoumatikou. Asi není jedna dobře vyvážená, i když jsou nové...
Díky za tip!!!
... Range Rover
to vše tam bylo...
Pryč s němčoury! -
« Re: Ložisko
Petře T, rád jsem se ti odvděčil :-) Jen ještě počkej do přespříštího pondělí, to jsem objednaný na výměnu. Ale podle mě to tím bude, ten zvuk je závislý jen na rychlosti, a ne na zařazeném rychlostním stupni, takže by nemělo být z převodovky ale z náprav. A taky je monotonní, takže by to mělo být jenom JEDNO ložisko, a to by odpovídalo tomu, že není na levé ale jenom na pravé poloose. A důležité je i to, že to dělá jen v záběru nebo při brždění motorem, ale když vyřadím , tak je to okamžitě pryč i při stejné rychlosti. Prý je to pro to poloosové ložisko typické, že hučí při zátěži.......
On totiz nepreplnovanej benzin s podobnym vykonem jako preplnovana nafta ten vykon dava o 2 az 3 tis. otacek vys a krom toho miva cca polovicni kroutici moment a vyrazne mene komfortni jizdu z hlediska nutnosti vytaceni pri pozadavku aby to neco delalo.
Takze za mene penez a starostí take adekvatne mene muziky...
Ja diesel rozhodne neberu ani jsem si ho nekoupil kvuli tomu abych setril na provozu nebo na palivu.