FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
martin.z 23.11.06 13:41
« Bez nadpisu
Ja to beru s humorem a jsem s autem spokojenej, jen me to proste pripada zvlastni protoze pred tim jsem jezdil s temer 7 let starym passatem-byl to teda benzin ale zase preplnovanej-coz je primo etalon vsech cilu nadavek a pomluv ruznejch kritiku, a nemel jsem s nim problemy zadne... -
"-- skrytý --" 23.11.06 13:40
« Re:
Taky nemohu souhlasit:
st?ra?e stírají, brzdy brzdí, spojka spojuje, motor jezdí ...
Je fakt, že si auto ráno odfrkne bílý kou? a když je +6C je prvních pár vte?in opravdu dieselových, ale jinak je to OK
My máme v rodin? t?i Mondea a zatím nikdo z nás nem?l d?vod k nespokojenosti. Tak jenom sedíme a ?teme a nep?ispíváme ... -
"-- skrytý --" 23.11.06 12:28
« Re:
MARTINE,
lidi tady ?eší problémy, to ale neznamená že neexistuje horda lidí, která sem nep?ispívá a nemá problémy žádné.
Já problémy nemám, akorát jsem nacouval do zdi a poškrábal zadek, to? vše. To se ale na Ford dá t?žko svést. >:D
EGR mi vym?nili v záruce a vše co jsem zaplatil byl n?jaký senzor za 1500. Jinak nic... -
martin.z 23.11.06 11:36
« Bez nadpisu
Kdyz tady posloucham ty postrehy vsech okolo plus sve dojmy tak myslim ze mondeo je vlastne takova limuzina vrcholove urovne-dejme tomu ze sveho kombika srovnam treba s novym volvem v70 (ktere mame v rodine)a mozna i s octavii II, jen s tim rozdilem ze proti volvu to ma spousty drobnych chyb a nedodelku, napr.:
spatne stirajici stirace(v kombinaci s dest. automatikou=pruser), na volnobehu nekultivovany a rezonujici chod, opravdu neprijemne tupe brzdy, zvuk a dovreni dveri podobne s vikem popelnice, odchazejici vstriky a cerpadla, spatne a na zvyk narocne ovladatelna spojka, problemy s egr ventily a kourivosti...
mate jeste nekdo neco? :-) Mozna by bylo zajimave udelat kompletni soupis..
Me osobne tece byt po kapkach do auta zrcatkem-normalne to vyteka tou krytkou pres diru pro sroub na uchyceni a jinak mi nekdy minuly tyden odelso jedno ze dvou zadnich osvetleni spz tim ze tam uhnil kontakt-je to takova plastova kosticka-v servisu za to chtej 430,-kc!
Vzhledem k tomu ze mi to uhnilo i u passata na kteryho to ale stalo pulku predpokladam ze ta druha strana odejde co nevidet a mam chut tam tu zarovku napajet natvrdo.. -
« Re: Re: Re: ?erpadlo 2,2TDCi
Dám v?d?t a na tu vým?nu už se t?ším. Podle m? ale vane vítr odjinud. Auto i zah?áté v tom pásmu volnob?h až 1500 ?ahtá jak Zetor ....... a podle m? jen jeden válec podle zvuku, takže asi ne všem nad?azený EGR...............Te? jsme jel p?es Prahu, kde je to Hale ? :-) -
"-- skrytý --" 22.11.06 23:36
« sterace a filmecek
Musim priznat, ze kdyz sem ted po kradezi tech Valeo dal provizorne stary klasicky, nepozuruju moc velky rozdil v kvalite stirani, i firemni Ochcavky II ci Superby s novejma steracema stiraj o tridu lip... Mam jeste jednu fungl sadu v kufru, jen bez tech uchytnejch zacvakavatek, protoze jsem druhou koupil pote, co me nakej z***d obratil sterace gumickou vzhuru, nacez ty zacvakavaci drzatka popraskaly a pritlak byl ta tam... tak premyslim, jestli opet koupit uz tretit sadu za litr, nebo se na to proste vybodnout, nemam v umyslu zivit svejma steracema mistni zlodejskou pakaz...
Na Mondeo spojku si vzdy po delsi ceste s jinym autem chvilku zvykam, pokud uz musim jet manualem, tak se snazim o auto s 1.8T, ktere tak nejak zabira podobne ... ale kdyz presednu napriklad z 2.8 V6, pripadam si jak v autoskole :-) -
impaler 22.11.06 21:11
« Re: Rezonance
Spojka podl? m? zabírá tak n?jak normáln?, ale plynu to chce víc, než je zvykem jinde. Je to zvyk, te? už mi to chcípne jenom n?kdy. :)
Jinak na st?ra?e si st?žuju od za?átku, vidím to podobn?. Nepomohly origo/Valeo (ty tenký za tisíc korun pár) oproti p?vodním klasickým ramenatým, te? sem nalevo nacpal to levný z pumpy, taky nic moc, ale lepší než p?lro?ní Valeo. Nechává ?áry-oblouky po set?ení, ale je to lepší než mapy po celé ploše p?edtím.
Podle m? to má slabý p?ítlak a hotovo, žádná gumi?ka to nenapraví. Nebo nevím. V my?ce už tak rok žádám jen vodu, ne p?ípravky na lešt?ní, a liju do toho na otcovu radu jen jarovou vodu (te? budu muset n?co nemrznoucího). Ta je fakt nejlepší a všichni prodejci barevných bublin a? se jdou bodnout. -
jack007 22.11.06 21:08
« Rezonance
Cago, tak tu "plastovou rezonanci" pri volnobehu mam i ja, ale zatim jsem to neresim. Pripada mi to jako kdyby se tam klepal nejaky plast, na druhou stranu si rikam jakej asi :-) Pockam s tim na prohlidku po novem roce, uvidime na co se prijde.
Auto nemam dlouho cca 2mesice, ale kdyz jsem si ho kupoval rozhodla srdcova zalezitost, proste je to krasavec. :-) Na rady Petra T jsem do toho zatim nedal nic jineho nez Shell V-Power, tak snad to hned neodejde. Jinak na co jsem si dlouho zvykal byla spojka (silenej zaber), trosku se mi nelibi predni sterace (i blba fabia je ma podle me lepsi) a v noci mi trosku vadi pruhovane predni okno :-) Jinak zatim parada, ale po 5ti tisic asi nemuzu jeste moc hodnotit. Jo jeste, zadny oblacky pri startu zatim neresim, nechci aby me odvezli do nemocnice s diagnozou "paranoik" :P -
oleowr1 22.11.06 15:11
« Ford Mondeo 2.0TDCi 96kW
Mám problém s motorem:
- studený motor chytá bez problému
- po zastavení na 15min až 2hod nejde nastartovat - bliká p?i startování kontrolka žhavení, pokud nastartuje, do 10minut jízdy motor zhasne (jako by byl bez paliva) a op?t bliká kontrolka žhavení. Pokud nastartuju a ujedu bez zastávek t?eba 300km, problém se nevyskytne.
- když nechce startovat, po?kám 5-10min. a pak jako by se nic ned?lo, chytne a šlape t?eba 2hod.
?ím to m?že být, umí n?kdo poradit? -
"-- skrytý --" 22.11.06 15:04
« Re: Re: Re: Re: ?erpadlo 2,2TDCi
Petr T:
Tak jsem si myslel že ten motor musí dát 500 000 Km. Závisí n?jak limit zdvih? jehly vst?ikova?? na otá?kách motoru? Mám k?ivku výkonu posunutou na 2500 NM a 4500 KW ot/min a b?žn? to?ím po omezova? 4800. Zahrani?í d?lám jenom na dovolenou cca 10 000 Km ze 60 ti ro?n?.
a to si ješt? vozím naší kvalitu v kufru naposled 400 litr?.
Furt m? všichni ujiš?ujou že to p?jde do kytet. T?eba Praha-Olomouc v noci 1.22 hod spot?eba 11 litr?.
Přece když se na to šlápne, tak se to rozpojí, ne...a plyn je taky blbost, ne...aspoň že brzda se nejmenuje urychlovač.
Jinak vrzání nějak pořešili, ale neřekla mi paní, co dělali. Budu to muset vytáhnout ze systému u někoho v ČR asi. Ráno to nevrzalo, ale to byla krátká testovací jízda do práce. Uvidíme.
Prej na tom dělal sám "její manžel" = šéf. Co to znamená, neuměla říct. Asi fakt změním firmu.