FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
impaler 24.11.06 22:10
« Re: analogove hodiny uprostred
Jack007: Správná otázka! >:D
A čím vyšší výbava, tím hůř. :-) Aspoň Ghia teda podle mě dost špatná viditelnost...
Na tvoji otázku - trvá to zhruba půl roku (vymýšlím si - prostě dýl). Přiznávám stejný dojem ze začátku, teď už pohoda, fakt se na ně dívám, fakt tam tu informaci nacházím a fakt se mi to líbí, i když každý jouda, který chce mít názor na mondeo a nejlíp jeho design, neopomene zesměšnit právě tento klenot. :)
Kámošova přítelkyně je ovšem pochválila tak pěkně, že mi každý jouda může... -
"-- skrytý --" 23.11.06 22:34
« Re: Re: Re: Hm
impaler:prodejce nejsem, to fakt ne. Jenom 4 roky vlastním TDCi jezdím pracovně každý den, každej rok se stavím v Srba servisu na brzdu na přeměření výkonu po čipu a tak si to různě testuju co to vydrží.
Zatím sem prošel Opel Calibra 2.0 16V - 350 000 km, Nissan Primera 1,6 16V 410 000 Km.Mondeo TDCi zatím jen 245 000 Km.
Dvakrát do roka to pohoním v Brně po okruhu a v létě 3600km x2 Algarve 34 hod (2+2h spánek). Je to můj první diesel a už se těším na 2,7 TDCi. : :D
Musel jsem se zapojit, protože jak tak koukám mám jeden z nejstarších kousků a mám ho od 0km a hlášky typu ford-mord atd. mě štvou. :roll:
PS:jen tak pro orientaci mám 4 grafy výkonu a zatím to roste o cca 1 kw a 5 NM ročně. Jeďině co mě trápí je životnost pneu 225/40/18 cca 25 000 Km, ale to už je do plátna.Už jsem vyzkoušel všechny značky a furt stejná písnička asi zkusím Barumky. :( -
impaler 23.11.06 16:12
« Re: Re: Hm
vica: poslyš, nic ve zlém, ale nejsi ty náhodou nějaký prodejce, co se snaží vylepšit pověst TDCi?
Ne že bych ti nevěřil, co píšeš o svém autě, ale začíná mi to být trochu podezřelé. ;-)
Jinak takový blbosti, jako je tlačení nafty po víko, rozhodně nedělám. Jednak nevidím důvod (dojedu i tak dost daleko), druhak se nepobryndám, třeťak se tu psalo, že volný prostor nad hladinou má svůj význam. A taky si namlouvám, že do prvního cvaknutí a dost znamená přesnější měření spotřeby. Tankuju jenom na Shellkách a naivně věřím tomu, že mají stejně dlouhé ty choboty, resp. jejich konce a zakřivení... -
impaler 23.11.06 14:37
« Hm
Myslím na to už dlouho, je to taková blbost...neměla by se spojka jmenovat radši rozpojka? ;-)
Přece když se na to šlápne, tak se to rozpojí, ne...a plyn je taky blbost, ne...aspoň že brzda se nejmenuje urychlovač.
Jinak vrzání nějak pořešili, ale neřekla mi paní, co dělali. Budu to muset vytáhnout ze systému u někoho v ČR asi. Ráno to nevrzalo, ale to byla krátká testovací jízda do práce. Uvidíme.
Prej na tom dělal sám "její manžel" = šéf. Co to znamená, neuměla říct. Asi fakt změním firmu. -
martin.z 23.11.06 13:41
« Bez nadpisu
Ja to beru s humorem a jsem s autem spokojenej, jen me to proste pripada zvlastni protoze pred tim jsem jezdil s temer 7 let starym passatem-byl to teda benzin ale zase preplnovanej-coz je primo etalon vsech cilu nadavek a pomluv ruznejch kritiku, a nemel jsem s nim problemy zadne... -
"-- skrytý --" 23.11.06 13:40
« Re:
Taky nemohu souhlasit:
st?ra?e stírají, brzdy brzdí, spojka spojuje, motor jezdí ...
Je fakt, že si auto ráno odfrkne bílý kou? a když je +6C je prvních pár vte?in opravdu dieselových, ale jinak je to OK
My máme v rodin? t?i Mondea a zatím nikdo z nás nem?l d?vod k nespokojenosti. Tak jenom sedíme a ?teme a nep?ispíváme ... -
"-- skrytý --" 23.11.06 12:28
« Re:
MARTINE,
lidi tady ?eší problémy, to ale neznamená že neexistuje horda lidí, která sem nep?ispívá a nemá problémy žádné.
Já problémy nemám, akorát jsem nacouval do zdi a poškrábal zadek, to? vše. To se ale na Ford dá t?žko svést. >:D
EGR mi vym?nili v záruce a vše co jsem zaplatil byl n?jaký senzor za 1500. Jinak nic... -
martin.z 23.11.06 11:36
« Bez nadpisu
Kdyz tady posloucham ty postrehy vsech okolo plus sve dojmy tak myslim ze mondeo je vlastne takova limuzina vrcholove urovne-dejme tomu ze sveho kombika srovnam treba s novym volvem v70 (ktere mame v rodine)a mozna i s octavii II, jen s tim rozdilem ze proti volvu to ma spousty drobnych chyb a nedodelku, napr.:
spatne stirajici stirace(v kombinaci s dest. automatikou=pruser), na volnobehu nekultivovany a rezonujici chod, opravdu neprijemne tupe brzdy, zvuk a dovreni dveri podobne s vikem popelnice, odchazejici vstriky a cerpadla, spatne a na zvyk narocne ovladatelna spojka, problemy s egr ventily a kourivosti...
mate jeste nekdo neco? :-) Mozna by bylo zajimave udelat kompletni soupis..
Me osobne tece byt po kapkach do auta zrcatkem-normalne to vyteka tou krytkou pres diru pro sroub na uchyceni a jinak mi nekdy minuly tyden odelso jedno ze dvou zadnich osvetleni spz tim ze tam uhnil kontakt-je to takova plastova kosticka-v servisu za to chtej 430,-kc!
Vzhledem k tomu ze mi to uhnilo i u passata na kteryho to ale stalo pulku predpokladam ze ta druha strana odejde co nevidet a mam chut tam tu zarovku napajet natvrdo..