FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 29.11.06 19:28
« Re: Blahopřání
Pro pobavení-předchozím majitelem byl FordMotorcomp. předpokládám tedy nějací kravaťáci od Forda-kdyby tu garanci neuznali pak přiznají, že nějaká guma z jejich podniku lila močůvku do novýho motoru. No zkusím Standu obnádrž do V-P diesel, pak párkrát jen V-P, a pak Diesel extra+ Standa a hin sa hukáže.
Jinak je to 2.2 TDCi tři eura.
To auto je stejně fajn, já ho hejčkám, tak snad to bude dobrý. -
"-- skrytý --" 29.11.06 19:16
« Blahopřání
mrňous:
vivat !!!
Jsi v záruce??? Asi ano. Ale pomůže Ti to pouze tehdy, když palivo nevalí do přepadu.
Souhlasím, první majitel se asi podepsal.
Common Rail obecně nesnáší malé a často přerušované nájezdy kilometrů a 12 tisíc je fakt málo za rok.
Špatné palivo pokud je rychle zhltnuto a nahrazeno dobrým neuškodí, ale pokud jej nechá někdo ležet v nádrži a systému, bůh s ním !!!
Já do VP aditivum nedávám. Otázka zní: kde mají skutečně dobré VP? Co když nás tahají za nos? Dovedu si představit situaci v některých regionech kdy platíš extrémně vysokou cenu za vodou naředěnou naftu...
Já beru v Praze na Stodůlkách a vždy se motor ztiší tak, jako když přidáš dvojnásobnou dávku Standy. -
"-- skrytý --" 29.11.06 18:44
« A zase ty vstřikovače
Stal jsem se členem klubu.
Zpráva z Hale: 2 vadné vstřikovače. Najeto 24 tis km!!!
Poslední rok na V-P diesel! Pouze!
Petře T., vzhledem k předchozím příspěvkům předpokládám, že přidám-li Stanadyne do Shell V-P dieselu mohu jedině naftě prospět, ale ublížit ne. Ty jsi psal, že do V-P nic nepřidáváš, že?
Auto jsem koupil jako roční v 12 tis.km-chyba se stala asi tady-jen mě udivuje, to začalo zlobit při tom V-P dieselu-asi už to bylo načlý a ani zázrak od Shellu nepomoh. -
lordmystic 29.11.06 15:58
« auto diesel
Tak mi přišli první dvě loňskí čísla časáku auto diesel a musím uznat, že je to opravdu špičkovej časák. V každém čísle se tam píše o problémech se vstřikovači CR hlavně ve spojitosti s Fordem.
Z rozhovorů s odborníky opravdu plyne to co tady bylo již stokrát řečeno. Vstřikovací ústrojí je opravdu testováno na velkou životnost, ale s normovanou naftou. Stačí i troška vody a máte po úplně zdravých vstřikovačích. Při horší naftě která špatně maže chvíli čerpadlo vydrží, ale rychle se snižuje jeho životnost. Takže opravdu je 99% problémů s CR spojeno s nekvalitní naftou.
Když jsem sám měnil nedavno vstřik, začal jsem litovat že jsem Mondeo s TDCi koupil. Dnes když jsem přečetl odbornější články a dostal se hlouběji k jádru problému, tak bych si Ford koupil znova. Mělo by fakt stačit pouze pořádné aditivum a kvalitní nafta. -
« Re:
To kouření mě někdy zaskočilo .-) Naposledy když jsem nastartoval ale ještě asi 5 min jsem jen stál a pak se začal valit takový dým, že jsem mysle, že hořím :-)) A při sešlápnutí plynu jsem nechal stopu jak raketa země - země :-) Ještě že mě nikdo neviděl, snad...... :-) -
"-- skrytý --" 29.11.06 12:23
« Bez nadpisu
DIMe,
EGR přepouští-reguluje množství spalin zpět do nasávaného vzduchu tak, aby se potlačilo množství vznikajících oxidů dusíku (proč to množné číslo? N - dusík se rád vyskytuje jako oxid dusný, dusnatý, dusitý, dusičitý i dusičný, je to prostě směs oxidů dusíku, poměr jednotlivých oxidů kolísá).
V praxi se může stát (to se stalo mojí osobě), že se ventil zasekne a nepouští spaliny vůbec a systém má nedostatek vzduchu a ukrutně to kouří. Jindy to může všelijak cukat, když je ventil přiucpaný nebo přizaseklý, někdy to chybu do ŘJ vyhodí, někdy ano, u Fordu je tento ventil myslím mechanický.
Po výměně ventilu v 10000 km nemám nejmenší problém.
Čím lepší nebo lépe aditivovaná nafta, tím menší riziko zanesení/zadření ventilu EGR... >:D -
« Sterace, motor, vsechno...
Panove,
jel jsem v pondeli v noci cez Makovo, Cadcu a Novu Bystricu do Namestova... Doporucuji vsem... silena cesta, motor slape bez problemu, sterace taky... Asi jsem tankoval S W P na shcell, docela to ujde... Ale, stale plati utirat okna, desnej maglajz, bez dukladneho ocisteni se neda jet... Preju Mondeakum vydrzzz... P.S." Hmla to je svina" -
"-- skrytý --" 28.11.06 19:51
« Práce
Máš pravdu Martine, zapomněl jsem na práci.
Pokud vím, obvykle se vyndání čerpadla z auta normuje 4 hodinami a repas čerpadla asi 2 hodinami, j. 6 hodin a cca 400 Kš je 2400 bez DPH.
Solidní servis by mohl tuto cenu práce zahrnout do ceny dílů...
Zdravím. -
martin.z 28.11.06 14:47
« Bez nadpisu
to Petr T, Jenyk:
Mozna mi reknete, ze jsem vecny pesimista, ale ja mam takovou zkusenost, ze ve znackovem servisu cena dilu zrovna nebyva treba 90% kompletni ceny s praci...
Jinymi slovy chci rict, ze vyjmenovat si ceny materialu je hezke, ale cena neni konecna a cena za praci muze byt nekdy delat slusny podil z ceny dilu.. -
"-- skrytý --" 28.11.06 13:51
« Re: Re: Vstřiky a čerpadlo 2,0TDCi
Jenyk:
U R Č I T Ě ANO.
Ale ne u prasat, v dobrém servise, např. Hale, Kladno, Frýdek-Místek, Brno
Rozpočet je cca:
3900 za zesílenou vačkovou hřídel
550 za úpravu tlaku dopravní pumpy
4x 950 za válečky tlakových elementů
1100 za sadu těsnění
Jak jsem to sečetl 11126,- včetně DPH. Celé nové čerpadlo stojí 26000 Kč, je to ke zvážení, je to na Tobě. Není to málo.
Třeba vytlačíš nějakou slevu...
Zdravím.
nic tam nevidím (SZ)!!!
Jsem to já???
Zdraví, Petr T.