"-- skrytý --" 29.11.06 19:28
« Re: Blahopřání
Pro pobavení-předchozím majitelem byl FordMotorcomp. předpokládám tedy nějací kravaťáci od Forda-kdyby tu garanci neuznali pak přiznají, že nějaká guma z jejich podniku lila močůvku do novýho motoru. No zkusím Standu obnádrž do V-P diesel, pak párkrát jen V-P, a pak Diesel extra+ Standa a hin sa hukáže.
Jinak je to 2.2 TDCi tři eura.
To auto je stejně fajn, já ho hejčkám, tak snad to bude dobrý. -
"-- skrytý --" 29.11.06 19:16
« Blahopřání
mrňous:
vivat !!!
Jsi v záruce??? Asi ano. Ale pomůže Ti to pouze tehdy, když palivo nevalí do přepadu.
Souhlasím, první majitel se asi podepsal.
Common Rail obecně nesnáší malé a často přerušované nájezdy kilometrů a 12 tisíc je fakt málo za rok.
Špatné palivo pokud je rychle zhltnuto a nahrazeno dobrým neuškodí, ale pokud jej nechá někdo ležet v nádrži a systému, bůh s ním !!!
Já do VP aditivum nedávám. Otázka zní: kde mají skutečně dobré VP? Co když nás tahají za nos? Dovedu si představit situaci v některých regionech kdy platíš extrémně vysokou cenu za vodou naředěnou naftu...
Já beru v Praze na Stodůlkách a vždy se motor ztiší tak, jako když přidáš dvojnásobnou dávku Standy. -
"-- skrytý --" 29.11.06 18:44
« A zase ty vstřikovače
Stal jsem se členem klubu.
Zpráva z Hale: 2 vadné vstřikovače. Najeto 24 tis km!!!
Poslední rok na V-P diesel! Pouze!
Petře T., vzhledem k předchozím příspěvkům předpokládám, že přidám-li Stanadyne do Shell V-P dieselu mohu jedině naftě prospět, ale ublížit ne. Ty jsi psal, že do V-P nic nepřidáváš, že?
Auto jsem koupil jako roční v 12 tis.km-chyba se stala asi tady-jen mě udivuje, to začalo zlobit při tom V-P dieselu-asi už to bylo načlý a ani zázrak od Shellu nepomoh. -
lordmystic 29.11.06 15:58
« auto diesel
Tak mi přišli první dvě loňskí čísla časáku auto diesel a musím uznat, že je to opravdu špičkovej časák. V každém čísle se tam píše o problémech se vstřikovači CR hlavně ve spojitosti s Fordem.
Z rozhovorů s odborníky opravdu plyne to co tady bylo již stokrát řečeno. Vstřikovací ústrojí je opravdu testováno na velkou životnost, ale s normovanou naftou. Stačí i troška vody a máte po úplně zdravých vstřikovačích. Při horší naftě která špatně maže chvíli čerpadlo vydrží, ale rychle se snižuje jeho životnost. Takže opravdu je 99% problémů s CR spojeno s nekvalitní naftou.
Když jsem sám měnil nedavno vstřik, začal jsem litovat že jsem Mondeo s TDCi koupil. Dnes když jsem přečetl odbornější články a dostal se hlouběji k jádru problému, tak bych si Ford koupil znova. Mělo by fakt stačit pouze pořádné aditivum a kvalitní nafta. -
To kouření mě někdy zaskočilo .-) Naposledy když jsem nastartoval ale ještě asi 5 min jsem jen stál a pak se začal valit takový dým, že jsem mysle, že hořím :-)) A při sešlápnutí plynu jsem nechal stopu jak raketa země - země :-) Ještě že mě nikdo neviděl, snad...... :-) -
"-- skrytý --" 29.11.06 12:23
DIMe,
EGR přepouští-reguluje množství spalin zpět do nasávaného vzduchu tak, aby se potlačilo množství vznikajících oxidů dusíku (proč to množné číslo? N - dusík se rád vyskytuje jako oxid dusný, dusnatý, dusitý, dusičitý i dusičný, je to prostě směs oxidů dusíku, poměr jednotlivých oxidů kolísá).
V praxi se může stát (to se stalo mojí osobě), že se ventil zasekne a nepouští spaliny vůbec a systém má nedostatek vzduchu a ukrutně to kouří. Jindy to může všelijak cukat, když je ventil přiucpaný nebo přizaseklý, někdy to chybu do ŘJ vyhodí, někdy ano, u Fordu je tento ventil myslím mechanický.
Po výměně ventilu v 10000 km nemám nejmenší problém.
Čím lepší nebo lépe aditivovaná nafta, tím menší riziko zanesení/zadření ventilu EGR... >:D -
« Sterace, motor, vsechno...
Panove,
jel jsem v pondeli v noci cez Makovo, Cadcu a Novu Bystricu do Namestova... Doporucuji vsem... silena cesta, motor slape bez problemu, sterace taky... Asi jsem tankoval S W P na shcell, docela to ujde... Ale, stale plati utirat okna, desnej maglajz, bez dukladneho ocisteni se neda jet... Preju Mondeakum vydrzzz... P.S." Hmla to je svina" -
"-- skrytý --" 28.11.06 19:51
« Práce
Máš pravdu Martine, zapomněl jsem na práci.
Pokud vím, obvykle se vyndání čerpadla z auta normuje 4 hodinami a repas čerpadla asi 2 hodinami, j. 6 hodin a cca 400 Kš je 2400 bez DPH.
Solidní servis by mohl tuto cenu práce zahrnout do ceny dílů...
Zdravím. -
martin.z 28.11.06 14:47
to Petr T, Jenyk:
Mozna mi reknete, ze jsem vecny pesimista, ale ja mam takovou zkusenost, ze ve znackovem servisu cena dilu zrovna nebyva treba 90% kompletni ceny s praci...
Jinymi slovy chci rict, ze vyjmenovat si ceny materialu je hezke, ale cena neni konecna a cena za praci muze byt nekdy delat slusny podil z ceny dilu.. -
"-- skrytý --" 28.11.06 13:51
3900 za zesílenou vačkovou hřídel
550 za úpravu tlaku dopravní pumpy
4x 950 za válečky tlakových elementů
1100 za sadu těsnění
Jak jsem to sečetl 11126,- včetně DPH. Celé nové čerpadlo stojí 26000 Kč, je to ke zvážení, je to na Tobě. Není to málo.
Třeba vytlačíš nějakou slevu...
Zdravím.
nic tam nevidím (SZ)!!!