FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
martin.z 02.12.06 15:44
« Re: Palivovy filtr
to Petr T:
Tak Petre, na tvuj popud jsem ten filtr vymenil za novy original delphi...
V te dilne predtim mi tam dali nejakej Fram..
Stalo me to 1.070,- za filtr a cca 300,- za 5l kanystr s naftou(abych ten novej mohl naplnit naftou) +asi pul hodiny srani v garazi :-) protoze v servise nemeli cas mi to udelat.
Doufam, ze si vazis toho jakej mas tady vliv, doufam, ze mi priste nereknes abych skocil treba z okna.. -
eda.nezbeda 02.12.06 14:16
« Stanadyne
Tak sem zkousel hledat kde to roste, ale nic moc uspokojiveho sem nenasel.
Teda nasel, ale ne tolik kolik sem cekal :)
Snad jen na Delphi-Diesel odkaz na vasi firmu s tim, ze mate zastupce v Brne. Pres nej by to slo koupit?
Jinak budu opet rad za kazdy tip, jak u nas tak v Nemecku ;-)
Pak samozrejme je jeste otazka davkovani, az to budu mit k dispozici. A myslim tim samozrejme tip na to jestli se vyplati dodrzovat striktne navod vyrobce nebo uz jsou nejake zkusenosti na efektivnejsi pouzivani. Jen pro uplnost :)
Diky -
eda.nezbeda 01.12.06 16:38
« Re: Re:
to Petr T.:
co je to aditivum Standa? Nestacil by treba Frantisek? >:-[] ... sorry, vim ze to tu nekolikrat bylo, ale nemuzu to najit ... jeste se tu nejak neorientuju ... jaka je to znacka?
A k vstrikovacum jeste: ten prvni mi odesel tesne po tom co sem vyjel jednu celou nadrz Shell V-Power z Ceska! A tehda sem nabyl dojmu, ze mi ta super nafta v ramci cisteni uvolnila neco co ten vstrikovac zadrelo, ale je to jen domenka ... proto sem ale od te doby zadnou znovu nevzal. Jak v nemecku tak u nas. Jinak v Nemecku i u nas tankuju vyhradne u Shellu.
A k tem zvukum... no ja mam dobry usi a bohuzel dve predchozi zavady, to turbo i ten vstrikovac, sem poznal po zvuku. A vim, ze ted je zvuk jiny nez byl a to uz cca od zari, teploty v tom prsty nemaj. Proste paranoia znas to.
Ale zkusim prisady, jak radis a zjistim si kdy mi menili pal. filtr naposled a budu ho nechat menit pri kazde prav. prohlidce. ..
Dik! ;-) -
eda.nezbeda 01.12.06 16:29
« Re: eda.nezbeda...motor+2 vstriky=100 tis.
To mas tak:
Muzu si dovolit max. 1-2 denni opravy CR, jinak bych si musel brat dovolenou kvuli oprave auta. A verte mi, ze oprava u nas se fakt vyplati (na rozdil od Nemecka)!
Vzhledem k tomu sem nemohl riskovat, repasovany motor. Navic jsem v te dobe jeste ani nevedel, ze soucasti kompletniho motoru (jak tomu rika ford) nejsou vstrikovace! Mimo to jsem mel v Carentu dohodu o spoluucasti na te oprave a na novy motor byla vyhodna. Proto sem psal, 100 tis. moto + vstrikovace. Skutecna cenikova cena kompletniho motoru s vymenou je 105 tis.
Proste kdyz jezdim jednou az dvakrat mesicne 1650 km (825 tam a zpet), jednu cestu nekdy i za 7 hodin, tak to zname na, ze to auto "hodne pouzivam"!
Omlouvam se vsem tem co se o Mondeo tak vzorne staraji, protoze ja to casto resim spis penezma, nez spravou peci :-( No neni to nejlepsi, ale zijeme jen jednou a presto ze jsem blazen do aut od narozeni, predevsim je rad provozuju.... :roll:
A k tomu tvymu "trochu linejsi v otackach od 1800-2800" .. tak to sem prave nechal vymenit podtlakovy regulator lopatek turba a bylo to pryc. Logicky to znamena, ze turbo je najednou neefektivni v nizsich otackach a to je zpusobeno prave nefunkcnim natacenim nabeznych lopatek! myslim, ze by stalo za to to zkontrolovat, protoze ja s nejakyma toledama nebo oktavkama nikdy problem nemam! Mam dojem, ze prave kroutak U naseho motoru je lip rozlozenej dole nez u toho TDI PD. -
lordmystic 01.12.06 16:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tomu je????
DIM: jen jeden vstřik, prej konec jeho životnosti. Potrubí ke vstřiku se neměnilo, ten novej vstřik je trošku jinej model, ale pasuje tam. Teť je to uplně v poho, ale najel jsem s tím po opravě jen kolem 3.000km, což je málo na nějaké hodnocení. Jinak u Forda mi několikrát řekli, že podobné bílé výpary jsou normální, že je to běžný při načatym vstřiku. Z počátku sem taky zkoušel všechno možné hledat, stejně to vždy končí u vstřiků... :( -
lordmystic 01.12.06 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tomu je????
DIM: přesně do puntíku to samé se stávalo mě, bílej dým, nepravidelný chod. Stalo se mi to asi 5x. Pak se mi začalo auto přepínat do nouzáku za jízdy při zátahu a pak už víme, výměna jednoho vadného vstřiku... Jsem přesvědčen, že máš to samé co já, načatý vstřik. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tomu je????
Mě teď docela polilo horko, protože ten strašný dým, který jsem několikrát zažil, byl právě takový, jak popisuje WLADI. Ale vždy se mi ho podařilo aktivivovat takto : stačí nastartovat nezahřátý motor ( nemusí to být zrovna po ránu ), počkat tak 5 minut na volnoběhu a pak popojet. Při dalším zastavení se začalo auto doslova halit do smradlavého bílého hustého oblaku . A při sešlápnutí plynu se vyvalil dým , který by mi záviděla leckterá diskotéka........až na ten smrad :-) Už se mi to stalo asi třikrát, když jsme nastartoval a pak čekal pár minut na kolegu........ Pravdou taky je , že ten smrad je jiný než klasicky spálená nafta...........no nedejbože, že by to měl být olej !!! Já zatím mám jen za to, že nějaký ten zadrhávající vstřikovač nestíhá při studeném motoru............ -
"-- skrytý --" 30.11.06 22:04
« 15k jako rocni limit
Postupne zjistuju, ze pote, co mam za rok a pul na aute skoro 47tis tak po prestehovani do Prahy to misto 100km dojizdeni denne (+ delsi trasy o vikendech) dam tak 20-25km (na 15k bych koukam potreboval alespon 40 denne)... i kdyz jsem se zatim z lenosti nedonutil jezdit metrem (cca 5 min pesky) tak kratkych studenych jizd bude hodne ... zacal jsem uvazovat ze to vymenim za Mondeo benzin ... uvidime ... -
"-- skrytý --" 30.11.06 21:59
« Re: Re: Re: Co tomu je????
Možná za to mohou vstřikovače (mechanické) - ty je dobře tak po 120 tisících zkontrolovat a případně vyměnit trysky.
Přemíra karbonu (špatné spalování) plus nekvalitní nafta = smrt turba.
Turbo se dá i opravit, nemusí to být zas až taková rána. -
"-- skrytý --" 30.11.06 21:43
« Re: Co tomu je????
Na 95% turbo, máš smůlu.
Nikdy nehoň motor na plný plyn pořád a před zastavením motoru např. u pumpy zvolni, na pumpě nech motor běžet chvíli na volnoběh. Jinak se ti připéká olej na hřídeli turba a končí to přesně tak, jak jsi popsal...
Máš 5ti nebo 6ti kvalt?
5ti kvalty točí víc otáček a víc trpí. 6ti kvalty nemají problém.
Fram, TO JSEM SI MOHL MYSLET.
Filtry Delphi jsou nedílnou sočástí systému commn rai a navíc patentovány. Pokud chceš obejít patent, nemůžeš prostě vyrobit 100% stejně funkční filtr.
Málokdo si to nechá vysvětlit, díky za důvěru.
Ti dílnaři jsou strašný prasata.
Tak fajn, to by bylo. A Teď, udělěj prosím následující: 1/ přejdi místnost 2/ otevři okno, že je venku zima, nevadí 3/ vylez si na parapet 4/ skoč...
:shock: :shock: :shock: