FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 04.12.06  19:47

« Xenony

Ahoj, není tu někdo, kdo má mondeo s xenonama? Jak se chovají po rozsvícení? Dělají světla "rozcvičku" dolů/nahoru nebo jenom stojí? Svítí to pořád stejně daleko bez ohledu na zatížení v kufru? Mám auto asi 3 týdny a připadá mi, že nefunguje zátěžová regulace světel. Díky za odpověď
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  14:35

« Re: Re: Re: Kolísání volnoběhu

FMC mě odkázalo na informace ze servisu . Ale to jsem právě nechtěl !! Petře, nemáš ještě někde kontakt na Halle ? Zkusím to tam poslat jenom jako normální dotaz .
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 04.12.06  14:28

« Bez nadpisu

Ja bych se v te situaci bal toho, ze oni te otravene vydusej-auto ti daj o to pozdeji a nauctujou si to-aniz by to v realu zkontrolovali...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  13:47

« Re: Re: Kolísání volnoběhu

Přesně stejně uvažuju i já. Ve středu to jde na tu diagnostiku, když to bude jeden vstřik, jestli mám tvrdě žádat kontrolu pilin, čerpadla a pod. a jestli oni jsou POVINNI to udělat podle nějakého manuálu nebo ne . Mám se zeptat ve FMC ?
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 04.12.06  13:35

« Re: Kolísání volnoběhu

Toho se taky bojim! Pokud je to znama vec, ze cerpadlo je puvodcem tech pilinek, tak dokud tam bude, tak budu cekat, kdy mi odejde dalsi vstrik. ...
    sakra prace .. :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  12:09

« Kolísání volnoběhu

Bohužel Jardo setkal.
    Jestli jsi četl poslední příspěvky, cca před 14 dny jsem odvezl svoje auto do Hale(mimochodem ještě ho nemám-čeká se na vstřikovače)
    Problém stejný-vystydlé auto v garáži, lehce neklidný volnoběh(mě to kolísalo velmi neznatelně, spíš to bylo cejtit, jak se auto občas zachvělo). Po rozjetí lehce hlučnější chod do cca 1 min pokoj.
    Resume-2 vadné vstřikovače.
    Poslední rok na V-P Diesel bezvýjimky!!!!!!!
    Závěr-jestli ještě někdy auto uvidím, budu lejt Standu i do V-P Diesel a basta.
    Jinak najeto mám 24 tis km.
    Jinak pro opravdové paranoiky doporučuji č. 4 časop. Aotodiesel-pasáž o vstřikovačík Delphi a zejména o čerpadle-v článku prý mechanici v Hale doporučují jeho kontrolu vždy mění-li se vstřikovače, mě na cílený dotaz řekli, že jim diagnostika nic neukázala, jen 2 vadné vstřikovače a čerpadloíže je tedy OK.
    Co ty na to Petře T-můžou takhle bezpečně říci, že čerpadlo není trochu přidřené a že v systému nekolují mikropilinky kovu o nichž se ve zmiňovaném článku psalo? A že mi tedy po dalších kilometrech neodejdou i ostatní vstřikovače a i čerpadlo-finálně mimo záruku za desetitisícové položky?
    V tom článku totiž právě z Hale psali, že mnohé servisy jen vymění vstřiky a zmíněné pilinky z rolena válečků čerpadla masakrují nové a nové vstřiky!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  12:07

« Re: Start motoru - kolisani otacek

Celkem jednoduchá zkouška . já když to studené nastartuju, tak to kolísá a hlavně NEJDE POMALINKU PLYNEM ZVYŠOVAT OTÁČKY !!! Když to s velkým citem zkouším, tak motor s přidávajícím plynem se dusí kolem 1000 otáček i když pořád pomalinku přidávám..až potom najednou tu neejistotu překoná a vyskočí tak na 3000 při stejném stlačení pedálu a tam už v pohodě . Dělá to jen pod 1500 ot. Nad tím šlape jako hodinky. Takže se musím ráno rozjíždět až po tom, co to roztočím.............. jako v autoškole :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  10:12

« Start motoru - kolisani otacek

Vychladly motor, niz jak 4 stupne nebylo, jak sucho tak vlhko, stalo se to uz asi 4krat. Vzdy pouze u dukladne vychladleho motoru - stani aspon 1den.
    Start a motor kolisa v otackach od cca 850-1000ot/min - pouze na volnobeh bez pridani plynu a hned po startu - cca po 10 - 30sec se vse ustali. Pokud pridam plyn vse - OK - rozjezd - vse - OK.
    Setkali jste se s tim? - jinak zadne jine problemy. Pri kolisani nevychazi z vyfuku zadny kour.
    Zajimavy je, ze v alpach kde bylo kozdy den rano pod nulou, se to nedelo.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 04.12.06  07:46

« Re: Stanadyne

eda.nezbeda: někdo dřív psal, že cenově velice výhodné balení standy se dá koupit zde - [odkaz] - ale nevím jestli se občas dostaneš do plzně...
    klapot: také jsem v poslední době slyšel dívný zvuk z motoru když jsem se z nízkých rychlostí rozjížděl, jemně a v tahu. motory jako by cvakal, zdálo se mi to podobný, jako když jsem měl na starém žigulu uvolněnou kardanku - takové to cvakání v tahu. ale včera jsem natankoval novou naftu plus dvojnásobná porce standy a klapání se mi zdá že zmyzelo. fakt na mě jde asi také těžká paranoia...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.06  16:54

« Re: Stanadyne

Nezbedo,
    pokud jezdíš v Něměcku tak neaditivuj, tam je nafta úplně narvaná aditivy. Asi tak, jako když dám dvojnásobnou dávku Standy nebo beru opravdu dobrý Shell V-Power.
    Pro zachování životnosti vstřikovacího systému a motoru stačí k průměrné naftě normální předepsaná dávky. Pokud jedeš do Chorvatska, nešetři, tam je problém, podobně jako na východ od nás. Ani Slovinsko není z obliga.
    Standu nejlépe nakoupíš na pobočkách Autobenexu a víceméně snad v síti Delphi Diesel.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 02.12.06  16:51

« Bez nadpisu

ne, jdu si na chvili schrupnout a vecer se vozeru :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.06  16:47

« Tak je to lepší...

Martine, investoval jsi dobře, nelituj těch peněz.
    Fram, TO JSEM SI MOHL MYSLET.
    Filtry Delphi jsou nedílnou sočástí systému commn rai a navíc patentovány. Pokud chceš obejít patent, nemůžeš prostě vyrobit 100% stejně funkční filtr.
    Málokdo si to nechá vysvětlit, díky za důvěru.
    Ti dílnaři jsou strašný prasata.
    Tak fajn, to by bylo. A Teď, udělěj prosím následující: 1/ přejdi místnost 2/ otevři okno, že je venku zima, nevadí 3/ vylez si na parapet 4/ skoč...
    :shock: :shock: :shock:
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 02.12.06  15:44

« Re: Palivovy filtr

to Petr T:
    Tak Petre, na tvuj popud jsem ten filtr vymenil za novy original delphi...
    V te dilne predtim mi tam dali nejakej Fram..
    Stalo me to 1.070,- za filtr a cca 300,- za 5l kanystr s naftou(abych ten novej mohl naplnit naftou) +asi pul hodiny srani v garazi :-) protoze v servise nemeli cas mi to udelat.
    Doufam, ze si vazis toho jakej mas tady vliv, doufam, ze mi priste nereknes abych skocil treba z okna..
  • 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 02.12.06  14:16

« Stanadyne

Tak sem zkousel hledat kde to roste, ale nic moc uspokojiveho sem nenasel.
    Teda nasel, ale ne tolik kolik sem cekal :)
    Snad jen na Delphi-Diesel odkaz na vasi firmu s tim, ze mate zastupce v Brne. Pres nej by to slo koupit?
    Jinak budu opet rad za kazdy tip, jak u nas tak v Nemecku ;-)
    Pak samozrejme je jeste otazka davkovani, az to budu mit k dispozici. A myslim tim samozrejme tip na to jestli se vyplati dodrzovat striktne navod vyrobce nebo uz jsou nejake zkusenosti na efektivnejsi pouzivani. Jen pro uplnost :)
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 02.12.06  13:26

« Re: Standa

:oops: Danke! ... opakovani je matka moudrosti ne? :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  22:27

« Standa

Edo,
    tady se to tolikrát omílalo, až ze Stanadyne někdo udělal Standu. >:D
    Cený název: Stanadyne Performance Formula (formule výkonu, nebo vzorec výkonu...)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  19:47

« prumerna spotreba

Dneska me pobavila prumerna spotreba, cca 9.39l / 100 km, (za poslednich 540km) z 50% mesto, 50% dalnice, tak nevim, asi s tim uz neumim jezdit :-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.06  18:10

« Bez nadpisu

lordmystic,DIM: smrdel ten vas dym nejak zvlastne??ja som mal este pod vyfukom nie velku mlacku oleja.Zajtra ho idem odtiahnut do servisu takze v pondelok uvidim co tomu v skutocnosti je.
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 01.12.06  16:38

« Re: Re:

to Petr T.:
    co je to aditivum Standa? Nestacil by treba Frantisek? >:-[] ... sorry, vim ze to tu nekolikrat bylo, ale nemuzu to najit ... jeste se tu nejak neorientuju ... jaka je to znacka?
    A k vstrikovacum jeste: ten prvni mi odesel tesne po tom co sem vyjel jednu celou nadrz Shell V-Power z Ceska! A tehda sem nabyl dojmu, ze mi ta super nafta v ramci cisteni uvolnila neco co ten vstrikovac zadrelo, ale je to jen domenka ... proto sem ale od te doby zadnou znovu nevzal. Jak v nemecku tak u nas. Jinak v Nemecku i u nas tankuju vyhradne u Shellu.
    A k tem zvukum... no ja mam dobry usi a bohuzel dve predchozi zavady, to turbo i ten vstrikovac, sem poznal po zvuku. A vim, ze ted je zvuk jiny nez byl a to uz cca od zari, teploty v tom prsty nemaj. Proste paranoia znas to.
    Ale zkusim prisady, jak radis a zjistim si kdy mi menili pal. filtr naposled a budu ho nechat menit pri kazde prav. prohlidce. ..
    Dik! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 01.12.06  16:29

« Re: eda.nezbeda...motor+2 vstriky=100 tis.

To mas tak:
    Muzu si dovolit max. 1-2 denni opravy CR, jinak bych si musel brat dovolenou kvuli oprave auta. A verte mi, ze oprava u nas se fakt vyplati (na rozdil od Nemecka)!
    Vzhledem k tomu sem nemohl riskovat, repasovany motor. Navic jsem v te dobe jeste ani nevedel, ze soucasti kompletniho motoru (jak tomu rika ford) nejsou vstrikovace! Mimo to jsem mel v Carentu dohodu o spoluucasti na te oprave a na novy motor byla vyhodna. Proto sem psal, 100 tis. moto + vstrikovace. Skutecna cenikova cena kompletniho motoru s vymenou je 105 tis.
    Proste kdyz jezdim jednou az dvakrat mesicne 1650 km (825 tam a zpet), jednu cestu nekdy i za 7 hodin, tak to zname na, ze to auto "hodne pouzivam"!
    Omlouvam se vsem tem co se o Mondeo tak vzorne staraji, protoze ja to casto resim spis penezma, nez spravou peci :-( No neni to nejlepsi, ale zijeme jen jednou a presto ze jsem blazen do aut od narozeni, predevsim je rad provozuju.... :roll:
    A k tomu tvymu "trochu linejsi v otackach od 1800-2800" .. tak to sem prave nechal vymenit podtlakovy regulator lopatek turba a bylo to pryc. Logicky to znamena, ze turbo je najednou neefektivni v nizsich otackach a to je zpusobeno prave nefunkcnim natacenim nabeznych lopatek! myslim, ze by stalo za to to zkontrolovat, protoze ja s nejakyma toledama nebo oktavkama nikdy problem nemam! Mam dojem, ze prave kroutak U naseho motoru je lip rozlozenej dole nez u toho TDI PD.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…