FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
fangio1 04.12.06 19:47
« Xenony
Ahoj, není tu někdo, kdo má mondeo s xenonama? Jak se chovají po rozsvícení? Dělají světla "rozcvičku" dolů/nahoru nebo jenom stojí? Svítí to pořád stejně daleko bez ohledu na zatížení v kufru? Mám auto asi 3 týdny a připadá mi, že nefunguje zátěžová regulace světel. Díky za odpověď -
"-- skrytý --" 04.12.06 12:09
« Kolísání volnoběhu
Bohužel Jardo setkal.
Jestli jsi četl poslední příspěvky, cca před 14 dny jsem odvezl svoje auto do Hale(mimochodem ještě ho nemám-čeká se na vstřikovače)
Problém stejný-vystydlé auto v garáži, lehce neklidný volnoběh(mě to kolísalo velmi neznatelně, spíš to bylo cejtit, jak se auto občas zachvělo). Po rozjetí lehce hlučnější chod do cca 1 min pokoj.
Resume-2 vadné vstřikovače.
Poslední rok na V-P Diesel bezvýjimky!!!!!!!
Závěr-jestli ještě někdy auto uvidím, budu lejt Standu i do V-P Diesel a basta.
Jinak najeto mám 24 tis km.
Jinak pro opravdové paranoiky doporučuji č. 4 časop. Aotodiesel-pasáž o vstřikovačík Delphi a zejména o čerpadle-v článku prý mechanici v Hale doporučují jeho kontrolu vždy mění-li se vstřikovače, mě na cílený dotaz řekli, že jim diagnostika nic neukázala, jen 2 vadné vstřikovače a čerpadloíže je tedy OK.
Co ty na to Petře T-můžou takhle bezpečně říci, že čerpadlo není trochu přidřené a že v systému nekolují mikropilinky kovu o nichž se ve zmiňovaném článku psalo? A že mi tedy po dalších kilometrech neodejdou i ostatní vstřikovače a i čerpadlo-finálně mimo záruku za desetitisícové položky?
V tom článku totiž právě z Hale psali, že mnohé servisy jen vymění vstřiky a zmíněné pilinky z rolena válečků čerpadla masakrují nové a nové vstřiky! -
« Re: Start motoru - kolisani otacek
Celkem jednoduchá zkouška . já když to studené nastartuju, tak to kolísá a hlavně NEJDE POMALINKU PLYNEM ZVYŠOVAT OTÁČKY !!! Když to s velkým citem zkouším, tak motor s přidávajícím plynem se dusí kolem 1000 otáček i když pořád pomalinku přidávám..až potom najednou tu neejistotu překoná a vyskočí tak na 3000 při stejném stlačení pedálu a tam už v pohodě . Dělá to jen pod 1500 ot. Nad tím šlape jako hodinky. Takže se musím ráno rozjíždět až po tom, co to roztočím.............. jako v autoškole :-) -
"-- skrytý --" 04.12.06 10:12
« Start motoru - kolisani otacek
Vychladly motor, niz jak 4 stupne nebylo, jak sucho tak vlhko, stalo se to uz asi 4krat. Vzdy pouze u dukladne vychladleho motoru - stani aspon 1den.
Start a motor kolisa v otackach od cca 850-1000ot/min - pouze na volnobeh bez pridani plynu a hned po startu - cca po 10 - 30sec se vse ustali. Pokud pridam plyn vse - OK - rozjezd - vse - OK.
Setkali jste se s tim? - jinak zadne jine problemy. Pri kolisani nevychazi z vyfuku zadny kour.
Zajimavy je, ze v alpach kde bylo kozdy den rano pod nulou, se to nedelo. -
lordmystic 04.12.06 07:46
« Re: Stanadyne
eda.nezbeda: někdo dřív psal, že cenově velice výhodné balení standy se dá koupit zde - [odkaz] - ale nevím jestli se občas dostaneš do plzně...
klapot: také jsem v poslední době slyšel dívný zvuk z motoru když jsem se z nízkých rychlostí rozjížděl, jemně a v tahu. motory jako by cvakal, zdálo se mi to podobný, jako když jsem měl na starém žigulu uvolněnou kardanku - takové to cvakání v tahu. ale včera jsem natankoval novou naftu plus dvojnásobná porce standy a klapání se mi zdá že zmyzelo. fakt na mě jde asi také těžká paranoia... -
"-- skrytý --" 02.12.06 16:54
« Re: Stanadyne
Nezbedo,
pokud jezdíš v Něměcku tak neaditivuj, tam je nafta úplně narvaná aditivy. Asi tak, jako když dám dvojnásobnou dávku Standy nebo beru opravdu dobrý Shell V-Power.
Pro zachování životnosti vstřikovacího systému a motoru stačí k průměrné naftě normální předepsaná dávky. Pokud jedeš do Chorvatska, nešetři, tam je problém, podobně jako na východ od nás. Ani Slovinsko není z obliga.
Standu nejlépe nakoupíš na pobočkách Autobenexu a víceméně snad v síti Delphi Diesel. -
"-- skrytý --" 02.12.06 16:47
« Tak je to lepší...
Martine, investoval jsi dobře, nelituj těch peněz.
Fram, TO JSEM SI MOHL MYSLET.
Filtry Delphi jsou nedílnou sočástí systému commn rai a navíc patentovány. Pokud chceš obejít patent, nemůžeš prostě vyrobit 100% stejně funkční filtr.
Málokdo si to nechá vysvětlit, díky za důvěru.
Ti dílnaři jsou strašný prasata.
Tak fajn, to by bylo. A Teď, udělěj prosím následující: 1/ přejdi místnost 2/ otevři okno, že je venku zima, nevadí 3/ vylez si na parapet 4/ skoč...
:shock: :shock: :shock: -
martin.z 02.12.06 15:44
« Re: Palivovy filtr
to Petr T:
Tak Petre, na tvuj popud jsem ten filtr vymenil za novy original delphi...
V te dilne predtim mi tam dali nejakej Fram..
Stalo me to 1.070,- za filtr a cca 300,- za 5l kanystr s naftou(abych ten novej mohl naplnit naftou) +asi pul hodiny srani v garazi :-) protoze v servise nemeli cas mi to udelat.
Doufam, ze si vazis toho jakej mas tady vliv, doufam, ze mi priste nereknes abych skocil treba z okna.. -
eda.nezbeda 02.12.06 14:16
« Stanadyne
Tak sem zkousel hledat kde to roste, ale nic moc uspokojiveho sem nenasel.
Teda nasel, ale ne tolik kolik sem cekal :)
Snad jen na Delphi-Diesel odkaz na vasi firmu s tim, ze mate zastupce v Brne. Pres nej by to slo koupit?
Jinak budu opet rad za kazdy tip, jak u nas tak v Nemecku ;-)
Pak samozrejme je jeste otazka davkovani, az to budu mit k dispozici. A myslim tim samozrejme tip na to jestli se vyplati dodrzovat striktne navod vyrobce nebo uz jsou nejake zkusenosti na efektivnejsi pouzivani. Jen pro uplnost :)
Diky -
eda.nezbeda 01.12.06 16:38
« Re: Re:
to Petr T.:
co je to aditivum Standa? Nestacil by treba Frantisek? >:-[] ... sorry, vim ze to tu nekolikrat bylo, ale nemuzu to najit ... jeste se tu nejak neorientuju ... jaka je to znacka?
A k vstrikovacum jeste: ten prvni mi odesel tesne po tom co sem vyjel jednu celou nadrz Shell V-Power z Ceska! A tehda sem nabyl dojmu, ze mi ta super nafta v ramci cisteni uvolnila neco co ten vstrikovac zadrelo, ale je to jen domenka ... proto sem ale od te doby zadnou znovu nevzal. Jak v nemecku tak u nas. Jinak v Nemecku i u nas tankuju vyhradne u Shellu.
A k tem zvukum... no ja mam dobry usi a bohuzel dve predchozi zavady, to turbo i ten vstrikovac, sem poznal po zvuku. A vim, ze ted je zvuk jiny nez byl a to uz cca od zari, teploty v tom prsty nemaj. Proste paranoia znas to.
Ale zkusim prisady, jak radis a zjistim si kdy mi menili pal. filtr naposled a budu ho nechat menit pri kazde prav. prohlidce. ..
Dik! ;-) -
eda.nezbeda 01.12.06 16:29
« Re: eda.nezbeda...motor+2 vstriky=100 tis.
To mas tak:
Muzu si dovolit max. 1-2 denni opravy CR, jinak bych si musel brat dovolenou kvuli oprave auta. A verte mi, ze oprava u nas se fakt vyplati (na rozdil od Nemecka)!
Vzhledem k tomu sem nemohl riskovat, repasovany motor. Navic jsem v te dobe jeste ani nevedel, ze soucasti kompletniho motoru (jak tomu rika ford) nejsou vstrikovace! Mimo to jsem mel v Carentu dohodu o spoluucasti na te oprave a na novy motor byla vyhodna. Proto sem psal, 100 tis. moto + vstrikovace. Skutecna cenikova cena kompletniho motoru s vymenou je 105 tis.
Proste kdyz jezdim jednou az dvakrat mesicne 1650 km (825 tam a zpet), jednu cestu nekdy i za 7 hodin, tak to zname na, ze to auto "hodne pouzivam"!
Omlouvam se vsem tem co se o Mondeo tak vzorne staraji, protoze ja to casto resim spis penezma, nez spravou peci :-( No neni to nejlepsi, ale zijeme jen jednou a presto ze jsem blazen do aut od narozeni, predevsim je rad provozuju.... :roll:
A k tomu tvymu "trochu linejsi v otackach od 1800-2800" .. tak to sem prave nechal vymenit podtlakovy regulator lopatek turba a bylo to pryc. Logicky to znamena, ze turbo je najednou neefektivni v nizsich otackach a to je zpusobeno prave nefunkcnim natacenim nabeznych lopatek! myslim, ze by stalo za to to zkontrolovat, protoze ja s nejakyma toledama nebo oktavkama nikdy problem nemam! Mam dojem, ze prave kroutak U naseho motoru je lip rozlozenej dole nez u toho TDI PD.