FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 05.12.06 12:53
« Re: Hvízdání continued
to Impaler:Vlado, dojedes urcite, ale jen ti to bude zneprijemnovat zivot.Tam se nema co kousnout-podelat atd.a tvuj problem je myslim tenhle.Jelikoz v CR jsem se zivil rukama a ti padem mi neni cizi si na aute dost veci udelat, nebo po servisu to sam alespon zkontrolovat.Me svagrove jsem vzdycky na Primere menil desticky sam(jako i na svych autech, ktere jsem mel) a vim, ze kdyz se meni desticky a kotouce, tak je potreba to dost dukladne vycistit kartacem a skrabakem vzit poradne vodici drazky ve kterych se desticky pohybuji tzv."plavou".To kdyz se neudela tak zustavaji viset a tim padem se nevraci, lehounce se dotykaji kotouce, coz ma za nasledek ohrivani a piskani.Na Fordu jsem je jeste nenechaval menit, protoze jsou zatim ok a neni tedy duvod, ale kdyz jsem mel pred Maxem novou Hondu Civic a po 2letech jsem jel na vymenu desticek, tak po me vyzuelni kontrole jsem byl mile prekvapen, ze to mechanik dukladne ocistil a drazky navic namazal spec.vazelinou na teploty(odolava az 1200 st.celsia).Tak by to melo bejt automaticky vsude, ale bohuzel v jinych servisech jsem se s tim nesetkal :-( .Kazdy tam sice nahaze nove veci, ale vubec nepremysli nad tim, jak budou fungovat, kdyz vsechno kolem je pokryto vrstvou rezu .A to je zrejme pripad tveho servisu v Bru., bohuzel. -
impaler 05.12.06 06:20
« Hvízdání continued
V pauze mezi vstřikama - opět pískající auto jsem po poslední opravě podrobil opakovanému intenzivnějšímu brždění, jestli jsem do té doby prostě nebyl moc mírnej.
Je pravda, že to od té doby nedělá, ale moc jsem toho nenajel (do 50 km).
Ovšem včera v dešti, když jsem si jel do práce pro zapomenuté klíče a zpět, a v tom nervu jsem jel ehm trochu rychleji, musel jsem i více brzdit na tom klouzavým. Přes zavřený okýnko jsem cítil smrad, ale nebyl jsem si jist, jestli teprv nesepnulo topení. I když zahřátý to dávno bylo...
Po vystoupení z auta jasná čuchová diagnostika - z levého předního mnohem větší smrad a teplo než z pravého, vzadu samozřejmě nic, ale to je asi logické.
Jestli se nějak mění brzdný účinek, to já nepoznám, snažím se obecně brzdit málo a většinou nebrzdím na doraz, leda za to může někdo jinej.
Připadám si, že si ze mě ty servisy dělají *. Nicméně jsem objednán do NJ na svátky, tak mě prosím aspoň ujistěte, že tam dojedu. :) -
"-- skrytý --" 04.12.06 22:05
« Re: Kolísání volnoběhu
Kluci to me ani nerikejte !!! - od zacatku (0km do cca 30tis.km) jen samy Shell - tak napul Shell V Power. Nemecko, Rakousko, Francie, Svycarsko - take pouze Shell. Uz se chladi od rana pred barakem - tak ho zitra vyzkousim jak rikal DIM. Jinak opravdu nic jineho. Jakmile se rozjedu, tak se vse chova uplne normalne - i chod opravdu studeneho motoru v -10stupnich hned po startu v 1800m/nad morem me prijde jen lehky kovovy klapot, ktery velice rychle mizi. Jak rikam zatim se to stalo cca 4x. Do tydne jdu na garancku - co s tim ? :-( -
"-- skrytý --" 04.12.06 20:47
« Kontrola čerpadla
... by se měla provádět (mrňousi) pokaždé kdy je v čudu větší množství vstřikovačů ...
a to tak, že se jímá přepad z čerpadla do cca 0,5l a 1,0l flašky, potom roztočit a magnetem pode dnem "posbírat", tedy pokud tam nějaké piliny jsou (pozor magnetické!!!) ...
Pokud je tam nashomážděna ploška o velikosti menšího pětníku, je zle a další vstřikovače by byly opět ničeny.
V tomto případě je třeba vyměnit celé čerpadlo.
Já bych to neriskoval a snažil bych se tomu přijít na kloub.
Dnes jsem zaslech něco o Mondeu z Francie, dotaženého po delší době stání. Nový hrdý majitel najel pouze 50 km a stop. Bez jakékoli další kontroly tam narvali další vstřikovače, 5 km a stop.
Auto stálo, voda kondenzovala a náhlá smrt systému - koroze, pilinky a opakovaná závada.
Prostě absolutně nestačí "řešit" problém výměnou dílu, musí se přijít na kloub problému, který způsobil smrt vstřikovačů. -
fangio1 04.12.06 19:47
« Xenony
Ahoj, není tu někdo, kdo má mondeo s xenonama? Jak se chovají po rozsvícení? Dělají světla "rozcvičku" dolů/nahoru nebo jenom stojí? Svítí to pořád stejně daleko bez ohledu na zatížení v kufru? Mám auto asi 3 týdny a připadá mi, že nefunguje zátěžová regulace světel. Díky za odpověď -
"-- skrytý --" 04.12.06 12:09
« Kolísání volnoběhu
Bohužel Jardo setkal.
Jestli jsi četl poslední příspěvky, cca před 14 dny jsem odvezl svoje auto do Hale(mimochodem ještě ho nemám-čeká se na vstřikovače)
Problém stejný-vystydlé auto v garáži, lehce neklidný volnoběh(mě to kolísalo velmi neznatelně, spíš to bylo cejtit, jak se auto občas zachvělo). Po rozjetí lehce hlučnější chod do cca 1 min pokoj.
Resume-2 vadné vstřikovače.
Poslední rok na V-P Diesel bezvýjimky!!!!!!!
Závěr-jestli ještě někdy auto uvidím, budu lejt Standu i do V-P Diesel a basta.
Jinak najeto mám 24 tis km.
Jinak pro opravdové paranoiky doporučuji č. 4 časop. Aotodiesel-pasáž o vstřikovačík Delphi a zejména o čerpadle-v článku prý mechanici v Hale doporučují jeho kontrolu vždy mění-li se vstřikovače, mě na cílený dotaz řekli, že jim diagnostika nic neukázala, jen 2 vadné vstřikovače a čerpadloíže je tedy OK.
Co ty na to Petře T-můžou takhle bezpečně říci, že čerpadlo není trochu přidřené a že v systému nekolují mikropilinky kovu o nichž se ve zmiňovaném článku psalo? A že mi tedy po dalších kilometrech neodejdou i ostatní vstřikovače a i čerpadlo-finálně mimo záruku za desetitisícové položky?
V tom článku totiž právě z Hale psali, že mnohé servisy jen vymění vstřiky a zmíněné pilinky z rolena válečků čerpadla masakrují nové a nové vstřiky! -
« Re: Start motoru - kolisani otacek
Celkem jednoduchá zkouška . já když to studené nastartuju, tak to kolísá a hlavně NEJDE POMALINKU PLYNEM ZVYŠOVAT OTÁČKY !!! Když to s velkým citem zkouším, tak motor s přidávajícím plynem se dusí kolem 1000 otáček i když pořád pomalinku přidávám..až potom najednou tu neejistotu překoná a vyskočí tak na 3000 při stejném stlačení pedálu a tam už v pohodě . Dělá to jen pod 1500 ot. Nad tím šlape jako hodinky. Takže se musím ráno rozjíždět až po tom, co to roztočím.............. jako v autoškole :-) -
"-- skrytý --" 04.12.06 10:12
« Start motoru - kolisani otacek
Vychladly motor, niz jak 4 stupne nebylo, jak sucho tak vlhko, stalo se to uz asi 4krat. Vzdy pouze u dukladne vychladleho motoru - stani aspon 1den.
Start a motor kolisa v otackach od cca 850-1000ot/min - pouze na volnobeh bez pridani plynu a hned po startu - cca po 10 - 30sec se vse ustali. Pokud pridam plyn vse - OK - rozjezd - vse - OK.
Setkali jste se s tim? - jinak zadne jine problemy. Pri kolisani nevychazi z vyfuku zadny kour.
Zajimavy je, ze v alpach kde bylo kozdy den rano pod nulou, se to nedelo. -
lordmystic 04.12.06 07:46
« Re: Stanadyne
eda.nezbeda: někdo dřív psal, že cenově velice výhodné balení standy se dá koupit zde - [odkaz] - ale nevím jestli se občas dostaneš do plzně...
klapot: také jsem v poslední době slyšel dívný zvuk z motoru když jsem se z nízkých rychlostí rozjížděl, jemně a v tahu. motory jako by cvakal, zdálo se mi to podobný, jako když jsem měl na starém žigulu uvolněnou kardanku - takové to cvakání v tahu. ale včera jsem natankoval novou naftu plus dvojnásobná porce standy a klapání se mi zdá že zmyzelo. fakt na mě jde asi také těžká paranoia... -
"-- skrytý --" 02.12.06 16:54
« Re: Stanadyne
Nezbedo,
pokud jezdíš v Něměcku tak neaditivuj, tam je nafta úplně narvaná aditivy. Asi tak, jako když dám dvojnásobnou dávku Standy nebo beru opravdu dobrý Shell V-Power.
Pro zachování životnosti vstřikovacího systému a motoru stačí k průměrné naftě normální předepsaná dávky. Pokud jedeš do Chorvatska, nešetři, tam je problém, podobně jako na východ od nás. Ani Slovinsko není z obliga.
Standu nejlépe nakoupíš na pobočkách Autobenexu a víceméně snad v síti Delphi Diesel.