FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  11:29

« Kvalita paliva

Buď ať FORD vydá seznam "bezpečných " čerpacích stanic nebo ať otevřeně přizná, že motory TDCi v mondeu vzhledem ke konstrukčním chybám prostě na naftu v ČR nelze provozovat. Nebo ať opravujou a nekecají!
    Jsem DIMe vytočenej stejně jako Ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  10:32

« Re: Re: Mno, Honda v dehtu

Už jsem navrhoval v servisu, že budu jezdit tankovat jenom a výhradně k nim, ať mi tam připraví " kvalitní palivo " , protože už jsem na to dost alergický, že si za všechno můžu sám, že kdo ví, co tam liju, a už je to druhé auto ...............
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:46

« Re: Mno, Honda v dehtu

:) :-) :-) :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:36

« Re: Re: Kolísání volnoběhu

Tak dnes rano jsem nastartoval uplne normalne - bez kolisani otacek +4 stupne - auto stalo vic jak 24hod.
    Xenony: xenony maji vetsinou automaticky "vyrovnavaci" system i mondeo. Problem je v ostrosti okrajovych casti vybojky, ktera je u mondea neprijemne ostra - od roku 2005 se pry pouzivaji upravene vybojky. Ac bych mel mit xenony po "uprave" blikaji na me obcas taky, at jsem nalozeny nebo prazdny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:11

« Mno, Honda v dehtu

... počkáme si na tu Tvoji Hondičku a potom možná změníš názor. Kolik máš najeto?
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.06  19:50

« Mno

Tak jak to tady čtu, tak ty fordovský TDCička, to je fakt loterie.Moc už nevěřím tomu , že hlavní problém je nafta...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Xenony

Ja je mam taky.s tim samonarizenim vysky je to nejake divne.Skoro bych rekl ze , nefunguje ba spis ze tam snad ani neni.Jednou mi je v servise dokonce stelovali, svitilo to strasne nahoru, porad me nekdo problikaval.Momentalne me sice nikdo neproblikava, ale stejn esviti dost daleko.V tatove MB je radost svetla zapinat, rozsviceni xenonu a jeho vyskove nastelovani se mi strasne libi.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.06  16:56

« Re: Re: Re: Re: Xenony

Jo, já xenony mám. Taky se mi zdálo, že ta samonivelace nechodí, ale když se to opravdu pořádně zatížilo a pak jsem rozsvítil, tak se to evidentně posunulo - je to vidět, když parkuješ třeba před zdí a nebo máš před sebou jiné auto.
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 05.12.06  16:39

« Re: Re: Re: Xenony

Nikdo nemá xenony? :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.06  15:02

« Re: Re: Re: Hvízdání continued

Hm, FMC :-) Ale jak , Když jsem chtěl, aby mi poskytli správný postup při opravě závadného vstřiku, tak mě odkázali na " kterýkoliv autorizovaný servis ". No´to je právě to, co jsem nechtěl, servis mi může říct co chce, a jak já jim dokážu, že to tak není ???
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 05.12.06  14:50

« Re: Re: Hvízdání continued

Zni to jednoduše a uvěřitelně, díky. Otec (taky se v tom vyzná) pravil do telefonu, že to tipuje na řešení u kámoše na zvedáku do 10 minut. Společně jsme taky přišli na špatný vracení toho mechanismu, protože jsem ho tím opakovaným dupnutím minule asi odblokoval.
    Já bych to sem nevypisoval, ale mě prostě sere, že tím trávím čas (aspoň ne peníze) a autorizované servisy napříč Evropou kroutí výsměšně hlavou, co mám za problém. Zraje ve mně email na FMC.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  12:53

« Re: Hvízdání continued

to Impaler:Vlado, dojedes urcite, ale jen ti to bude zneprijemnovat zivot.Tam se nema co kousnout-podelat atd.a tvuj problem je myslim tenhle.Jelikoz v CR jsem se zivil rukama a ti padem mi neni cizi si na aute dost veci udelat, nebo po servisu to sam alespon zkontrolovat.Me svagrove jsem vzdycky na Primere menil desticky sam(jako i na svych autech, ktere jsem mel) a vim, ze kdyz se meni desticky a kotouce, tak je potreba to dost dukladne vycistit kartacem a skrabakem vzit poradne vodici drazky ve kterych se desticky pohybuji tzv."plavou".To kdyz se neudela tak zustavaji viset a tim padem se nevraci, lehounce se dotykaji kotouce, coz ma za nasledek ohrivani a piskani.Na Fordu jsem je jeste nenechaval menit, protoze jsou zatim ok a neni tedy duvod, ale kdyz jsem mel pred Maxem novou Hondu Civic a po 2letech jsem jel na vymenu desticek, tak po me vyzuelni kontrole jsem byl mile prekvapen, ze to mechanik dukladne ocistil a drazky navic namazal spec.vazelinou na teploty(odolava az 1200 st.celsia).Tak by to melo bejt automaticky vsude, ale bohuzel v jinych servisech jsem se s tim nesetkal :-( .Kazdy tam sice nahaze nove veci, ale vubec nepremysli nad tim, jak budou fungovat, kdyz vsechno kolem je pokryto vrstvou rezu .A to je zrejme pripad tveho servisu v Bru., bohuzel.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.06  11:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Kolísání volnoběhu

Dík, Petře. poptám se. Údajně se na vstřiky NEVZTAHUJE záruka :-( To bych rád věděl proč, nikde v záručních podmínkách nic takového není.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 05.12.06  06:20

« Hvízdání continued

V pauze mezi vstřikama - opět pískající auto jsem po poslední opravě podrobil opakovanému intenzivnějšímu brždění, jestli jsem do té doby prostě nebyl moc mírnej.
    Je pravda, že to od té doby nedělá, ale moc jsem toho nenajel (do 50 km).
    Ovšem včera v dešti, když jsem si jel do práce pro zapomenuté klíče a zpět, a v tom nervu jsem jel ehm trochu rychleji, musel jsem i více brzdit na tom klouzavým. Přes zavřený okýnko jsem cítil smrad, ale nebyl jsem si jist, jestli teprv nesepnulo topení. I když zahřátý to dávno bylo...
    Po vystoupení z auta jasná čuchová diagnostika - z levého předního mnohem větší smrad a teplo než z pravého, vzadu samozřejmě nic, ale to je asi logické.
    Jestli se nějak mění brzdný účinek, to já nepoznám, snažím se obecně brzdit málo a většinou nebrzdím na doraz, leda za to může někdo jinej.
    Připadám si, že si ze mě ty servisy dělají *. Nicméně jsem objednán do NJ na svátky, tak mě prosím aspoň ujistěte, že tam dojedu. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  22:05

« Re: Kolísání volnoběhu

Kluci to me ani nerikejte !!! - od zacatku (0km do cca 30tis.km) jen samy Shell - tak napul Shell V Power. Nemecko, Rakousko, Francie, Svycarsko - take pouze Shell. Uz se chladi od rana pred barakem - tak ho zitra vyzkousim jak rikal DIM. Jinak opravdu nic jineho. Jakmile se rozjedu, tak se vse chova uplne normalne - i chod opravdu studeneho motoru v -10stupnich hned po startu v 1800m/nad morem me prijde jen lehky kovovy klapot, ktery velice rychle mizi. Jak rikam zatim se to stalo cca 4x. Do tydne jdu na garancku - co s tim ? :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  21:10

« Re: Re: Re: Xenony

to PetrT:Nebyl tam drive pan Sirec?Ten uz tam nedela?
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 04.12.06  20:58

« Re: Re: Xenony

Právě, že bliká... a docela často. A navíc když s autem houpu, svítí to nahoru / dolů...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  20:50

« Re: Re: Re: Re: Kolísání volnoběhu

DIME, v Hale je nějaký pan Mareček (nedělám si srandu):
    marecek@hale.cz (Delphi servis)
    marecek@fordhale.cz (Ford servis)
    Zdravím, Petr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  20:47

« Kontrola čerpadla

... by se měla provádět (mrňousi) pokaždé kdy je v čudu větší množství vstřikovačů ...
    a to tak, že se jímá přepad z čerpadla do cca 0,5l a 1,0l flašky, potom roztočit a magnetem pode dnem "posbírat", tedy pokud tam nějaké piliny jsou (pozor magnetické!!!) ...
    Pokud je tam nashomážděna ploška o velikosti menšího pětníku, je zle a další vstřikovače by byly opět ničeny.
    V tomto případě je třeba vyměnit celé čerpadlo.
    Já bych to neriskoval a snažil bych se tomu přijít na kloub.
    Dnes jsem zaslech něco o Mondeu z Francie, dotaženého po delší době stání. Nový hrdý majitel najel pouze 50 km a stop. Bez jakékoli další kontroly tam narvali další vstřikovače, 5 km a stop.
    Auto stálo, voda kondenzovala a náhlá smrt systému - koroze, pilinky a opakovaná závada.
    Prostě absolutně nestačí "řešit" problém výměnou dílu, musí se přijít na kloub problému, který způsobil smrt vstřikovačů.
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 04.12.06  20:20

« Re: Xenony

ja mam xenony (ted teda jen jeden :-) sada za 3150 na me ceka na poste), problem je, ze jsem s tim plnej jeste nejel. Ale pokud na tebe nikdo neblika, tak bych to asi neresil. Nebo si udelej test nekde u zdi a vlez do kufru :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…