FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 06.12.06 14:50
« Re: Re: Re: Kvalita paliva
Tak jsem se díval do knihy jízd a za 4 roky jsem načerpal cca 15 000 litrů naší nafty a žádnej problém. Nepoužívám žádný aditiva ani Shell VP. Prostě naleju 5 plných nádrží za měsíc a basta.Palivovej filtr měním po 40 000 Km. Zas to s tím nepoužíváním TDCi v ČR nevidím tak černě. :'-( Jezdí to i na Benzinu a Slovnaft. >:D -
"-- skrytý --" 06.12.06 12:33
« Re: Re: Re: Kvalita paliva
Ze by kvalita a znacka filtru byla tak zasadni :?: Asi jo a vubec radsi nemyslet na to, ze vymena je jen na fakture servisu, ale ve skutecnosti neprobehla, tak to je potom v pr***i.Proto porad rikam, kdo ma tu moznost(rampu), tak po opusteni servisu vsechno zkontrolovat hned, dokavad to je novy cisty dil a bjeda jak ne!!! okamzite zpatky a omlatit jim to o hlavu.Ja nez tam jedu, tak vsechno co ma jit ven tak znacim fixou!!!Pilovej filtr,olej filtr,vzduch filtr,palivovej filr atd.atd.Jinak to bohuzel nejde!!!!!Alespon v CR urcite ne!!!!! -
"-- skrytý --" 06.12.06 12:26
« Re: Re: Kvalita paliva
No kluci musim vam rict, ze na prispevku mrnouse asi neco bude, ale Ford to samozrejme neprizna.Ja si z tankovanim moc velkou hlavu nedelam, abych hledal ktera pumpa ma asi kvalitni naftu.Beru vetsinou Shell a to u ruznych stanic hlavne v Usteckem kraji(kdyz jsem v CR) a kdyz jedu do Belgie tak v SRN mu davam jedine Aral Ultimate Diesel(je to jako V-Power Diesel u Shellu), ale mozna jeste lepsi.Takze se da rict, ze to stridam a motor slape jak hodiny.Zadny kour a nejake kolisani otacek to uz vubec ne, ale jak pise PetanT., ty 1.6TDCI jsou neco jineho a bohuzel ty 2,2TDCI a 2,0TDCI maji asi nejake skryte problemy :-( , pravdepodobne v cerpadle. -
"-- skrytý --" 06.12.06 11:29
« Kvalita paliva
Buď ať FORD vydá seznam "bezpečných " čerpacích stanic nebo ať otevřeně přizná, že motory TDCi v mondeu vzhledem ke konstrukčním chybám prostě na naftu v ČR nelze provozovat. Nebo ať opravujou a nekecají!
Jsem DIMe vytočenej stejně jako Ty. -
« Re: Re: Mno, Honda v dehtu
Už jsem navrhoval v servisu, že budu jezdit tankovat jenom a výhradně k nim, ať mi tam připraví " kvalitní palivo " , protože už jsem na to dost alergický, že si za všechno můžu sám, že kdo ví, co tam liju, a už je to druhé auto ............... -
"-- skrytý --" 05.12.06 20:36
« Re: Re: Kolísání volnoběhu
Tak dnes rano jsem nastartoval uplne normalne - bez kolisani otacek +4 stupne - auto stalo vic jak 24hod.
Xenony: xenony maji vetsinou automaticky "vyrovnavaci" system i mondeo. Problem je v ostrosti okrajovych casti vybojky, ktera je u mondea neprijemne ostra - od roku 2005 se pry pouzivaji upravene vybojky. Ac bych mel mit xenony po "uprave" blikaji na me obcas taky, at jsem nalozeny nebo prazdny. -
"-- skrytý --" 05.12.06 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Xenony
Ja je mam taky.s tim samonarizenim vysky je to nejake divne.Skoro bych rekl ze , nefunguje ba spis ze tam snad ani neni.Jednou mi je v servise dokonce stelovali, svitilo to strasne nahoru, porad me nekdo problikaval.Momentalne me sice nikdo neproblikava, ale stejn esviti dost daleko.V tatove MB je radost svetla zapinat, rozsviceni xenonu a jeho vyskove nastelovani se mi strasne libi. -
« Re: Re: Re: Hvízdání continued
Hm, FMC :-) Ale jak , Když jsem chtěl, aby mi poskytli správný postup při opravě závadného vstřiku, tak mě odkázali na " kterýkoliv autorizovaný servis ". No´to je právě to, co jsem nechtěl, servis mi může říct co chce, a jak já jim dokážu, že to tak není ??? -
impaler 05.12.06 14:50
« Re: Re: Hvízdání continued
Zni to jednoduše a uvěřitelně, díky. Otec (taky se v tom vyzná) pravil do telefonu, že to tipuje na řešení u kámoše na zvedáku do 10 minut. Společně jsme taky přišli na špatný vracení toho mechanismu, protože jsem ho tím opakovaným dupnutím minule asi odblokoval.
Já bych to sem nevypisoval, ale mě prostě sere, že tím trávím čas (aspoň ne peníze) a autorizované servisy napříč Evropou kroutí výsměšně hlavou, co mám za problém. Zraje ve mně email na FMC.