FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  15:09

« Re: Re: Re: Výměna filtru paliva

Tak ale to by měl servis snad vědět ? Jak může být interval 50 tis, když kontroly jsou po 20 tis ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  15:02

« Re: Re: Výměna filtru paliva

Tam vidím ten problém, DIMe,
    Ford má interval buď 50 nebo 60 tisíc a v tom je jádro pudla. V České Republice je již po polovině životnosti filtr plný bordelu a pokud se nevymění, protrhne se a...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  14:50

« Re: Re: Re: Kvalita paliva

Tak jsem se díval do knihy jízd a za 4 roky jsem načerpal cca 15 000 litrů naší nafty a žádnej problém. Nepoužívám žádný aditiva ani Shell VP. Prostě naleju 5 plných nádrží za měsíc a basta.Palivovej filtr měním po 40 000 Km. Zas to s tím nepoužíváním TDCi v ČR nevidím tak černě. :'-( Jezdí to i na Benzinu a Slovnaft. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  13:30

« Re: Výměna filtru paliva

bylo to před nedávnem na kontrole po 60 tis km, ale to už se to projevovalo, takže připadá v úvahu komtrola po 40 tis, pokud ale je tam výměna filtru předepsána, typ se pokusím zjistit........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:33

« Re: Re: Re: Kvalita paliva

Ze by kvalita a znacka filtru byla tak zasadni :?: Asi jo a vubec radsi nemyslet na to, ze vymena je jen na fakture servisu, ale ve skutecnosti neprobehla, tak to je potom v pr***i.Proto porad rikam, kdo ma tu moznost(rampu), tak po opusteni servisu vsechno zkontrolovat hned, dokavad to je novy cisty dil a bjeda jak ne!!! okamzite zpatky a omlatit jim to o hlavu.Ja nez tam jedu, tak vsechno co ma jit ven tak znacim fixou!!!Pilovej filtr,olej filtr,vzduch filtr,palivovej filr atd.atd.Jinak to bohuzel nejde!!!!!Alespon v CR urcite ne!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:26

« Re: Re: Kvalita paliva

No kluci musim vam rict, ze na prispevku mrnouse asi neco bude, ale Ford to samozrejme neprizna.Ja si z tankovanim moc velkou hlavu nedelam, abych hledal ktera pumpa ma asi kvalitni naftu.Beru vetsinou Shell a to u ruznych stanic hlavne v Usteckem kraji(kdyz jsem v CR) a kdyz jedu do Belgie tak v SRN mu davam jedine Aral Ultimate Diesel(je to jako V-Power Diesel u Shellu), ale mozna jeste lepsi.Takze se da rict, ze to stridam a motor slape jak hodiny.Zadny kour a nejake kolisani otacek to uz vubec ne, ale jak pise PetanT., ty 1.6TDCI jsou neco jineho a bohuzel ty 2,2TDCI a 2,0TDCI maji asi nejake skryte problemy :-( , pravdepodobne v cerpadle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:23

« Re: Kvalita paliva

mrňousi, zajímalo by mne kdo a kdy Ti naposledy měnil filtr paliva a jaký typ filtru použili.
    Dík za info, potom vysvětlím proč jsem se ptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:23

« Výměna filtru paliva

DIME, zajímalo by mne kdo a kdy Ti naposledy měnil filtr paliva a jaký typ filtru použili.
    Dík za info, potom vysvětlím proč jsem se ptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  12:10

« Re: Kvalita paliva

A znovu jsem zmínil aditiva, odpověd stále tatáž : v žádném případě ! teď čekám každou chvíli na zprávu, v nádrži je SHELL, obyčejný.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  11:29

« Kvalita paliva

Buď ať FORD vydá seznam "bezpečných " čerpacích stanic nebo ať otevřeně přizná, že motory TDCi v mondeu vzhledem ke konstrukčním chybám prostě na naftu v ČR nelze provozovat. Nebo ať opravujou a nekecají!
    Jsem DIMe vytočenej stejně jako Ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  10:32

« Re: Re: Mno, Honda v dehtu

Už jsem navrhoval v servisu, že budu jezdit tankovat jenom a výhradně k nim, ať mi tam připraví " kvalitní palivo " , protože už jsem na to dost alergický, že si za všechno můžu sám, že kdo ví, co tam liju, a už je to druhé auto ...............
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:46

« Re: Mno, Honda v dehtu

:) :-) :-) :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:36

« Re: Re: Kolísání volnoběhu

Tak dnes rano jsem nastartoval uplne normalne - bez kolisani otacek +4 stupne - auto stalo vic jak 24hod.
    Xenony: xenony maji vetsinou automaticky "vyrovnavaci" system i mondeo. Problem je v ostrosti okrajovych casti vybojky, ktera je u mondea neprijemne ostra - od roku 2005 se pry pouzivaji upravene vybojky. Ac bych mel mit xenony po "uprave" blikaji na me obcas taky, at jsem nalozeny nebo prazdny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:11

« Mno, Honda v dehtu

... počkáme si na tu Tvoji Hondičku a potom možná změníš názor. Kolik máš najeto?
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.06  19:50

« Mno

Tak jak to tady čtu, tak ty fordovský TDCička, to je fakt loterie.Moc už nevěřím tomu , že hlavní problém je nafta...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  17:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Xenony

Ja je mam taky.s tim samonarizenim vysky je to nejake divne.Skoro bych rekl ze , nefunguje ba spis ze tam snad ani neni.Jednou mi je v servise dokonce stelovali, svitilo to strasne nahoru, porad me nekdo problikaval.Momentalne me sice nikdo neproblikava, ale stejn esviti dost daleko.V tatove MB je radost svetla zapinat, rozsviceni xenonu a jeho vyskove nastelovani se mi strasne libi.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.06  16:56

« Re: Re: Re: Re: Xenony

Jo, já xenony mám. Taky se mi zdálo, že ta samonivelace nechodí, ale když se to opravdu pořádně zatížilo a pak jsem rozsvítil, tak se to evidentně posunulo - je to vidět, když parkuješ třeba před zdí a nebo máš před sebou jiné auto.
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 05.12.06  16:39

« Re: Re: Re: Xenony

Nikdo nemá xenony? :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.06  15:02

« Re: Re: Re: Hvízdání continued

Hm, FMC :-) Ale jak , Když jsem chtěl, aby mi poskytli správný postup při opravě závadného vstřiku, tak mě odkázali na " kterýkoliv autorizovaný servis ". No´to je právě to, co jsem nechtěl, servis mi může říct co chce, a jak já jim dokážu, že to tak není ???
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 05.12.06  14:50

« Re: Re: Hvízdání continued

Zni to jednoduše a uvěřitelně, díky. Otec (taky se v tom vyzná) pravil do telefonu, že to tipuje na řešení u kámoše na zvedáku do 10 minut. Společně jsme taky přišli na špatný vracení toho mechanismu, protože jsem ho tím opakovaným dupnutím minule asi odblokoval.
    Já bych to sem nevypisoval, ale mě prostě sere, že tím trávím čas (aspoň ne peníze) a autorizované servisy napříč Evropou kroutí výsměšně hlavou, co mám za problém. Zraje ve mně email na FMC.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…