FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  20:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalita paliva

Motocrat je značka Fordu, Ford nepoužívá jiné než filtry originál Delphi. Alespoň se domnívám. Jde o to, zda ty filtry skutečně měnili a v předepsaných intervalech, máš faktury, platil jsi to, tak by jsi to měl být schopen vyzjistit.
  • 00 Reagovat !

foto

06.12.06  19:20

« Bez nadpisu

DIM, martin.z, trozku prehanite ne ? kde to tankujete ? proc nepridavate treba nejake to aditivum?
    kdyz jsi nekdo koupi TDCi tak asi nemuze jezdit holt tankovat za barak k JZD jako s traktorem od VW kor tet v zimne.
    Ne vazne to je to takovy problem?
    SHELL zasedne neberu !!!!!!! mozna tam bude ten problem ! , jedine drive Aral tet OMV, nouzove Benzina vsudel ale kde jsou casto frekventovane , kde je mensi provoz nebrat a zadny problem nikdy >:D
    Pravidelne kontroly v servise. A nedrsnit studeny motor!
    DIM Zaslal: 06. 12. 2006 17:22 dobry joke
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  18:38

« esicko

Chlapi, priznejte se , s kym jsem to minuly tyden zavodil na prijezdu do Plzne od Nepomuka v tom esicku? 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  17:22

« Re: Re: Palivovej filtr

Jo.............to by měli, jenže jsou pravděpodobně neprůstřelní, protože rozbory vždycky něco najdou a co jeden ubohý zákazník. Napadlo mě , že to auto vrátím leasingovce, protože je vlastně jejich a protože nefunguje, tak já nemohu jezdit a tudíž podmínky smlouvy nemohu dál plnit.nezkoušel to někdo ?
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 06.12.06  16:46

« Re: Palivovej filtr

To Petr T:
    Ja uz zacinam bejt zelenej vzteky! a sotva se ovladam abych nebyl sprostej.
    Kupoval jsem filtr u oficialniho dealera fordu, konkretne v baraku mazdy na sporilove v Praze.
    A ted z poslednich par prispevku chapu spravne, ze bych mel mit pochyby jeslti je to vubec original, kdyz jsem ho nekoupil primo v Delphi (na filtru je napis delphi, ale to nemusi nic znamenat a byl v pairove krabici s lofama ford) a jeste jestli je to verze se spravnou filtracni hustotou??!!!
    Co to je do haje za bordel, snad ve fordu vedej co patri do konkretniho auta, ne?
    Dyt ta * s odpustenim stala stejne penez jak pulka cely prohlidky i s vymenou oleje na byvalem passatu(byt v neznackove dilne) a jeste kdyz se pak neco vys...e tak te stejne poslou nekam s tim ze si tankoval blbou naftu!!!
    Snad ve fordu vedej jak casto se ma filtr menit, ne? Snad by se i vyrobce mel trochu prizpusobovat podminkam na lokalnim trhu, vcetne kvality nafty, ne?!
    Zlata 1,8 turbo teda!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  16:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalita paliva

Musel bych jít po papírech, co mi při těcj kontrolách měnili a za co. Údajně je to filtr s označením Motorcraft ( ? ). Ať je to jak chce, jsem zase opět definitivně v p.... :-(((( Víc už se mi tady ani psát nechce.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvalita paliva

Mam vymenu planovanou dle Ford Etis v 60000km na kterou jdu v pulce ledna.Podivam se co mi tam hosi v bruselskem servise daji.Nemenil jsem driv, protoze jsem nemel problem a nafta co protekla tim filtrem je 90% ze SRN dalnic, 5% Brusel Shell a 5% cerpacky v CR, tak snad sem nic neprosvich.Ridim se jen pokyny manualu, ale samozrejme bydlet v CR a tankovat tam, tak bych to take prehodnotil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  16:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Kvalita paliva

Jo, to by mohl být správný filtr od Forda, otázka je, jak často se mění??? Další otázka je, dávají Ti 2 mikronový (HDF924) nebo 5 mikronový (HDF904) filtr???
    Já bych ho tam 50 tisíc km nenechal, máš fakturu, budeš to asi vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  15:26

« Re: Re: Re: Re: Kvalita paliva

Petře,fakt dobrej výklad asi se na ten filtr taky podívám. Co mi tam Ti hoši v servisu ládujou. Utěšuju se že to je origo. 8-s Na všech fakturách mi píšou EFG TDC/TDI FO/M001/CON 90/11 zákl.cena 952 Kč bez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  15:14

« Re: Re: Re: Re: Výměna filtru paliva

DIMe, ne všechno se vyměňuje po 20 tisících !!!!!
    Přečti si pořádně provozní manuál od Tvého Mondea, vsadím se, že tam najdeš konkrétní údaj pro výměnu palivového filtru.
    Já osobně si vždy po 18-20 tisících vyžádám výměnu paliváče současně s výměnou oleje...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  15:12

« Re: Re: Re: Kvalita paliva

To platí i pro Tebe, Peťane, v 1,6TDCi máš Bosch CR a originálem je filtr Delphi s patentovanou vnitřní recirkulací paliva, která zabraňuje ucpání filtru parafinem při nízkých teplotách ...
    (tento materiál dnes začali faxem a e-mailem rozesílat z centrály Delphi velkoobchodníkům a servisům, ignoruj jisté PR v článku a soustřeď se na technické podrobnosti)
    ... V důsledku velmi vysokých teplot a tlaků panujících v systémech Common Rail (1 400 bar a více), je používání správné filtrace kritickou záležitostí. Rozdíl ve výkonu při použití originálního náhradního filtru a některého jiného nestandardního filtru může být značně veliký. Jakékoliv nečistoty, vzduch, voda nebo dokonce I menší množství parafínu může způsobit katastrofické poškození vstřikovačů systému Common Rail, válců a motoru.
    Originální filtry společnosti Delphi určené pro systém Common Rail, jako je například filtr HDF924, jsou podrobovány přísným jakostním testům vzájemně dojednaným s výrobci vozidla, a to za účelem zajištění adekvátní ochrany palivového vstřikovacího zařízení.
    V posledních měsících pracovníci společnosti Delphi zjistili, že se na trhu objevilo značné množství nevyhovujících filtrů typu HDF924, jejichž kvalita zdaleka neodpovídá kvalitě originálního filtru. V některých případech jsou tyto nekvalitní filtry pouhým pohledem obtížně rozpoznatelné, což je velice nebezpečné, a proto zkušení mechanici jsou v tomto směru velmi ostražití a nakupují HDF924 jen v autorizovaných servisech a prodejnách společnosti Delphi .
    Originální filtr společnosti Delphi HDF924 (Mondeo) namontovaný na motoru, testování neznačkových ekvivelentů a jiných náhrad:
    U celé řady těchto alternativních filtrů, které se objevily na trhu, provedla společnosti Delphi specifické zkoušky, a to za účelem zjištění jejich účinnosti. Přitom použila následující kritéria:
    Účinnost:
    Jedná se o parametr určující velikost a množství částeček procházejících filtrem.
    Odlučování vody
    Recirkulace:
    Originální filtr společnosti Delphi je vybaven patentovaným regulačním recirkulačním zařízením. Toto zařízení se vyžaduje za účelem zabránění parafinování paliva v chladných klimatických podmínkách, což umožňuje snazší spouštění motoru.
    Výsledky zkoušek :
    Ve všech případech výsledky zkoušek prokázaly, že tyto náhradní filtry nepracují a zcela určitě nevyhovují originálním technickým podmínkám.
    Tyto alternativní filtry propouštěly daleko více částic než originální filtry společnosti Delphi, a to konkrétně:
    • Filtr společnosti Delphi byl 26 x lepší v zabránění průniku částeček o velikosti 4 mikrometrů a 102 x lepší v zabránění průniku částeček o velikosti 6 mikrometrů než ten nejlepší z alternativních nekvalitních filtrů!

• Média (materiály) použitá v některých alternativních filtrech nebyla média určená pro filtry systému Common Rail.
    • Nejhorší z testovaných výrobků vykázaly odloučení vody v hodnotě 0%.
    • Žádný z testovaných výrobků neměl funkční recirkulační systém (patentovaný spol. Delphi).
    Záruka:
    Používáním nekvalitních alternativních filtrů, které lze v současné době obdržet na trhu, se ruší jak záruka poskytovaná společností Delphi, tak I záruka poskytovaná výrobcem.
    Společnost Delphi neuzná žádné reklamační záruční plnění v případě závady vzniklé v důsledku použití palivového filtru, který nevyhovuje originálním technickým podmínkám a který byl namontován na vysokotlakém vstřikovacím systému paliva vznětového motoru Common Rail společnosti Delphi.
    Prosíme, abyste si ve spojitosti s tímto dokumentem znovu přečetli informaci o záruce zveřejněné v dokumentu DW051(EN).
    Další podrobnosti o zcela vyčerpávající výrobkové řadě originálních filtrů pro systémy Common Rail, které lze obdržet od společnosti Delphi, naleznete v posledním katalogu filtračních prvků DDCX100A.
    Poznámka:
    Testem bohužel neprošly ani napodobeniny filtrů DELPHI HDF924 takových značek, jako jsou BOSCH, PURFLUX, CROSLAND a AL FILTER.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  15:09

« Re: Re: Re: Výměna filtru paliva

Tak ale to by měl servis snad vědět ? Jak může být interval 50 tis, když kontroly jsou po 20 tis ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  15:02

« Re: Re: Výměna filtru paliva

Tam vidím ten problém, DIMe,
    Ford má interval buď 50 nebo 60 tisíc a v tom je jádro pudla. V České Republice je již po polovině životnosti filtr plný bordelu a pokud se nevymění, protrhne se a...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  14:50

Tak jsem se díval do knihy jízd a za 4 roky jsem načerpal cca 15 000 litrů naší nafty a žádnej problém. Nepoužívám žádný aditiva ani Shell VP. Prostě naleju 5 plných nádrží za měsíc a basta.Palivovej filtr měním po 40 000 Km. Zas to s tím nepoužíváním TDCi v ČR nevidím tak černě. :'-( Jezdí to i na Benzinu a Slovnaft. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  13:30

« Re: Výměna filtru paliva

bylo to před nedávnem na kontrole po 60 tis km, ale to už se to projevovalo, takže připadá v úvahu komtrola po 40 tis, pokud ale je tam výměna filtru předepsána, typ se pokusím zjistit........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:33

Ze by kvalita a znacka filtru byla tak zasadni :?: Asi jo a vubec radsi nemyslet na to, ze vymena je jen na fakture servisu, ale ve skutecnosti neprobehla, tak to je potom v pr***i.Proto porad rikam, kdo ma tu moznost(rampu), tak po opusteni servisu vsechno zkontrolovat hned, dokavad to je novy cisty dil a bjeda jak ne!!! okamzite zpatky a omlatit jim to o hlavu.Ja nez tam jedu, tak vsechno co ma jit ven tak znacim fixou!!!Pilovej filtr,olej filtr,vzduch filtr,palivovej filr atd.atd.Jinak to bohuzel nejde!!!!!Alespon v CR urcite ne!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:26

« Re: Re: Kvalita paliva

No kluci musim vam rict, ze na prispevku mrnouse asi neco bude, ale Ford to samozrejme neprizna.Ja si z tankovanim moc velkou hlavu nedelam, abych hledal ktera pumpa ma asi kvalitni naftu.Beru vetsinou Shell a to u ruznych stanic hlavne v Usteckem kraji(kdyz jsem v CR) a kdyz jedu do Belgie tak v SRN mu davam jedine Aral Ultimate Diesel(je to jako V-Power Diesel u Shellu), ale mozna jeste lepsi.Takze se da rict, ze to stridam a motor slape jak hodiny.Zadny kour a nejake kolisani otacek to uz vubec ne, ale jak pise PetanT., ty 1.6TDCI jsou neco jineho a bohuzel ty 2,2TDCI a 2,0TDCI maji asi nejake skryte problemy :-( , pravdepodobne v cerpadle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:23

« Re: Kvalita paliva

mrňousi, zajímalo by mne kdo a kdy Ti naposledy měnil filtr paliva a jaký typ filtru použili.
    Dík za info, potom vysvětlím proč jsem se ptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  12:23

« Výměna filtru paliva

DIME, zajímalo by mne kdo a kdy Ti naposledy měnil filtr paliva a jaký typ filtru použili.
    Dík za info, potom vysvětlím proč jsem se ptal.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.06  12:10

« Re: Kvalita paliva

A znovu jsem zmínil aditiva, odpověd stále tatáž : v žádném případě ! teď čekám každou chvíli na zprávu, v nádrži je SHELL, obyčejný.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…