FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
martin.z 07.12.06 08:58
« Re: skoda PD
to Petr T:
o PD mnoho nevim-pokud vim v octavii je az v O II od konce roku 2004.
Tady ve firme jich par jezdi, 100 tkm bez problemu, ale to je maly statisticky vzorek.
Kazdopadne klasicke TDI ve starych octaviich jsou zname az az a slysel jsem od fury lidi vcetne taxikaru nebo od servisu ze ty auta jsou schopny najezdit 300-500 tkm bez problemu, zvlaste ty posledni vychytane rocniky a zvlaste verze 66kw.
Kdyz se ptas proc si myslim, ze od nich skoda utika, potazmu od klasickeho TDI ze stare octavie uz zrejme utekla-tak duvod je prece jasny. Kultivovanost chodu uz proste neni na urovni vetsiny konkurence jenze bohuzel to je jedina jejich nevyhoda z meho uzivatelskeho pohledu.
Zase treba spotrebou jsou lepsi, vydrz take lepsi, vykony bych rekl, ze umej stejne a ta kultivovanost holt je znat, ze je horsi.
No, nic ja nejsem zadnej fanatickej zastance koncernu, s fordem jsem zatim spokojenej, ale z vyhodu dieselu to ma opravdu jen mohutny moment.
Jinak totiz spotreba je stejna jako 1,8T(to jsem nemel v automatu), pojistka horsi, kultivovanost horsi a naklady a starosti na provoz horsi.
(vsechno srovnavam s 1,8T)
Takze ja vydelal jen a jen automat, kterej sem vzdy chtel a jinak jsou to starosti a hlidnai kde ceho navic. -
"-- skrytý --" 07.12.06 08:43
« Nepochopil jsi mne ....
... Martine,
vyšší prodeje škody se dorovnávají importem použitých aut na poměr blízký 1:1. Jasně, není to 1:1 ale když se podíváš na silnice, tak Mondeí je skutečně hodně.
A tady na netu diskutuje skutečně pár lidí, tak tento ubohý vzorek prosím nepřenášej na celkový stav.
Ford je na 1. místě v počtu importovaných jetin, jedničkou mezi nimi je Focus a hned za ním Mondeo, měsíčně se doveze asi 1800 Fordů ze zahraničí. Tj. asi 20000 Fordů ročně, což je asi tak 2x tolik, než se ročně prodá v ČR.
A to ještě Škodovkáři netuší, co je čeká cca po 5 letech, vstřikovače na odpis i s hlavou motoru... Proti tomu jsou problémy Fordu komickou suitou. U systému PD si musíš hlídat kvalitu nafty i kvalitu oleje. Když máš špatný olej (je nastaven kompromisně mezi mazáním turba a motoru) - buď Ti odkráčí turbo anebo Ti odkráčí vstřikovače, potažmo motor...
Pročpak si myslíš, že VW honem honem utíká do common railu????? -
martin.z 06.12.06 22:54
« Re:
to Petr T: Hm ono je trochu neco jineho mit problemy s desetinasobkem aut v obehu a mit problemy s desetinou aut v obehu-mysleno v cr...
jestli jim na desetinasobek prodanejch aut staci 4 servisni mista na CR....
A posledni statistika prodeju novych aut v cr kterou jsem videl rikala, ze v teto tride je 1.octavie a 2. passat? -
"-- skrytý --" 06.12.06 22:37
« Re: Re: Mno, Honda v dehtu
Motor je na trhu krátce, ví se toho málo. Velkou výhodou je montáž JAPONSKÉHO Bosche (je asi 4x kvalitnější než evropský, přeháním...) Uvidíme za dva roky, do Mondea se začal CR montovat na konci r. 2001, tj nyní 5 let.
Předpokládám že máš 2,2ICDTI... -
"-- skrytý --" 06.12.06 22:34
« Těžký omyl
Martine, Mondeí se prodá tak asi 1500 ročně, vesměs TDCi, Octavií asi 8x tolik.
V importovaných autech Ford jasně vede, srovnává se to do poměru prakticky 1 ku 1.
Octavie mají TĚŽKÉ PROBLÉMY s jednotkami PD ale lidi o tom radši mlčí. Přece si koupili tu skvělou Oktávii se skvělým systémem PD !!!
Cena jedné jednotky PD je 22 tisíc Kč. Repas 10 tisíc.
V současné době je vybudována síť 4 servisů, které mají speciální vybavení ke zkoušení systému PD, ŠKODA měla velký problém protože předtím nebylo jak testovat a prokazovat zavinění.
Na základě výsledků testů těchto 4 servisů Škoda nyní odmítá záruku, pokud se prokáže špatná nafta či špatný olej...(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… -
« Re: Mno, Honda v dehtu
Tak najeto mám 10tkm.Zatím šlape jak hodinky.Tankuji jen a pouze VPD.....na začátku jsem dal 2 nádrže klasiky od Shellu.Aditivum nedávám....
Slyšels na tyhle motory od Hondy nějaké výtky či poruchovost??Vím problém je, že ten motor je na trhu teprve třetím rokem. -
martin.z 06.12.06 21:55
« Re:
To Petr T:
Me by opravdu zajimala statistika, kterou urcite nikdo k dospozici nema.
A to sice kolik procent z nove prodanych mondei TDCI v cesku ma behem uzivani prvnim majitelem nebo rekneme behem 4 let po prodeji zavadu na vstrikovacim systemu???
Umis to odhadnout? Tady z fora to na me pusobi dojmem ze tak 50%
Kdyz vezmu jak mizive malo se tech aut musi prodavat treba proti octaviim a jak nesrovnatelne vice je ze vsech stran slyset o jejich problemech a kolik se tu tech potrefenych seslo tak to teda koncern se svejma obcasnejma problemama s vahou vzduchu, ktera navic stoji par kkc zustava tezce pozadu-mysleno ironicky. -
"-- skrytý --" 06.12.06 21:44
« Re: Re: Palivovy filtr
Martine,
já dávám filtr po 20 tisících a dávám aditivum. (Nemyslím, že bych se svým autem nějak extra zabýval, že bych jako nedělal nic jiného - mám ho špinavého, podřeného). Ano, stojí to něco navíc ale ostatní klady to vyvažují.
Bohužel ze statistik vyplývá, že poruchovost 2,0TDCi je v ČR 3x vyšší než v záp. Evropě.
V tomhle je Ford částečně nevinně. -
"-- skrytý --" 06.12.06 21:39
« Re: souhlas
Nicméně, to auto se mi jinak furt děsně líbí, navíc se do něj i vejdu (což se mi nepovedlo u Avensisu, u Octavie I jen při sedačce hozený co nejníž, Passat jsem nechtěl a C5 má eanej vnitřek. )
Navíc tak 10 let budu mít akorát na angličáky, tak holt budu Mondajze oprašovat a naftu asi zkoušet degustovat.
Jinak díky Ti Petře T. za Tvoje příspěvky, jsi tady taková naše studnice znalostí, až jednou odejdeš z tohohle fora, budu muset prodat Mondeo.
Takže mazivé naftě zdar a naftokazům u čerpaček věčné zatracení a ať se smaží v pekle zničených vstřikovačů. -
martin.z 06.12.06 21:25
« Re: Palivovy filtr
To Petr T, Pulse:
Ne, bylo na nem(primo na jeho tele) napsano jen Delphi nic vic.
Byl primo v papirove krabicce nezabaleny do nejakeho igelitu nebo pod. a papirova krabice s fordima logama byla uz otevrena, protoze kdyz to ke me prodavac donesl tak se v ni hrabal..
Dostal jsem k tomu ucet, ktery ted nemuzu najit ale byl dost nic nerikajici, nebyl na nem ani vyrobce, jen nejake part numbery..
Co se tyce chovani k autu i tankovani tak nejsem tupec, auto setrim jak za studena tak za tepla, tankuji jen v Praze u velkych znackovych pump, pridavam i aditivum, palivovej filtr hodlam menit s olejem po 15tkm.
Ale jinak Petre, aditivum dela 1kc/l nafty navic, shell VP dela navic 2kc/l proti dokonce znackove nafte jinde, ten palivovej filtr s vymenou dokonce pres 1kc/l nafty (dle vypoctu spotreba 7l/100km=700l/10.000km=cca 1.000l/15.000 km= vzdy 1 novy palivovy filtr, ktery stoji pres 1.000,-kc na 1.000 litru nafty)
Takze kdyz sectu vsechny tyhle vyjebavky slouzici k tomu aby se nam rozmazlenej fordik nahodou nevyjebal tak to dela navic 4kc/litr nafty a to je na plnou nadrz-resp. na jedno tankovani cca 240,-kc navic!!!
To ti (nebo vam ostatnim) prijde normalni???
Jako ja tohle musim pred kolegy a znamymi i pribuznymi tajit-jinak by mi rekli, ze sem paranoidni magor a at s tim autem radsi ani nejezdim a dam ho do nejake temperovane garaze kam se na nej budu chodit jen divat.... -
"-- skrytý --" 06.12.06 20:41
« palivový filtr
Zda byl měněn palivový filtr nevím-auto je v garanci, zatím jsem byl na druhé garanci, najeto 23 tis km v době této 2gar. prohlídky. Doma se podívám zda byl filtr měněný, nicméně předpokládal jsem jako prostý uživatel, že má-li se měnit tak ho u Forda vymění. Bohužel nejsem v oblasti common railů tak erudovaný, abych si všechno ještě hlídal sám po autorizovaném servisu. Domníval jsem se, že postačí tankovat nejdražší naftu na trhu( což jsem poslední rok dělal bezvýjimky).
A stále si myslím, že garanční prohlídky a záruka jsou tu od toho, abych se mohl spolehnout, že někdo dělá svoji práci a pakliže ji neudělá, garantuje, že zdarma svoji chybu napraví. Pochybuji, že většina majitelů mondea tdci je zběhlá v principech provozu a diagnostiky common railů jako Ty Petře T. a tudíž že jsou schopni prohlédnout všechny záludnosti tohoto systému.
Jasně, že když budu jako ostříž hlídat intervaly výměn filtru, cmrndat aditiva, nechat si kontrolovat pravidelně vstřikovače apod, pak nebudou problémy, ale o tom to není!
To už si pak můžu všechno dělat na autě sám a na svoji vlastní práci, kterou chci odvádět dobře, mi prostě nezbude čas. To se pak můžem dostat do doby kamenný, kdy si pračlověk udělal sám boudu, udržoval ohýnek, chytil ženskou, zabil veverku a nasbíral bobule-všechno samotinkej. V dnešní době to tak ale nejde-vývoj dospěl do stadia superspecializace, kdy neexistuje dobrý učitel, malíř, lékař, truhlář a zedník zároveň. Člověk může mít dobrý obecný!! přehled a pak ale svoji specializaci, kterou zvládá špičkově. A já jen chci po někom kdo dělá a prodává auta, aby to dělal dobře a neházel odpovědnost na koncové uživatele. Myslím, že většina lidí na tomhle foru nevrazila majlant do auta s moderním dieselem, aby pak totálně zblblá do něj tankovala močůvku v JZD, jak se nám to potom snaží Ford namluvit, když nechce opravovat svůj příliš choulostivý vstřikovací systém. -
"-- skrytý --" 06.12.06 20:31
« Re: Re: Palivovej filtr
Martine, klíííííííd,
jestli je na filtru nápis Delphi HDF924, jsi v pohodě. Moje doporučení zní: na nikoho nespoléhej, spoléhej pouze na sebe.
S tím filtrem je to stejné, jako s rozvodovám řemenem (např.). Pokud je životnost řemenu 80 tisíc, taky si to po záruce musíš ohlídat sám!!!
Lituji, že jsem Tě rozlítil...