FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Bez nadpisu
Jinak k vymene filtru - musim rict, ze mne zatim menili filtr pokazde, takze pri 60 tkm mam treti.
BTW, DIMe uz nepamatuju, jak dopadla presne tvoje kauza EGR ventil - vstrikovace atp., ale v servisu se mi ted taky chteji podivat na EGR (kvuli neklidnemu chovani studeneho motoru - treba jedu na 3 pri 2000 rpm a ono to tak slabe cuka, ale jen pri uplne studenem motoru), tak uvidime, kam to dospeje... -
« Re:
Děkuji za odpověď ale musím se znovu zeptat : opravdu 10 000 KM ?? To by znamenalo, že když mám teď na autě přes 60 tis km, tak bych tam měl mít už 6. palivový filtr ??!! Mají autorizované servisy FORD takováto doporučení ? Už jen servisní interval je pro mé auto 20 tis km. !!??
Odpověď. :
Opravdu, podle našich zkušeností se jedná o tak extrémně namáhaný díl,že pokud chcete ušetřit trysky je lépe měnit pal.filtr takto často.Záleží však na Vašem rozhodnutí pal.filtr je ve srovnání s cenou trysky zanedbatelná částka. -
martin.z 07.12.06 14:32
« Re: Re: vymena palivoveho filtru
to DIM:
Ja teda zadnej indikator na filtru nevidel ani mi neni jasne jak by mohl fungovat.
Jinak DELPHI c.r. samozrejme uvita kdyz budeme menit filtry pred kazdym vyjezdem a autu to taky nijak neublizi takze konkretni cifra km me nemuze prekvapit :-) -
martin.z 07.12.06 14:15
« vymena palivoveho filtru
Ja mam auto z nemecka a v nemecke servisni knizce je vymena palivoveho filtru take po 60kkm, takze pokud je opravdu tak velky rozdil v nafte tady a tam tak to, ze mistni servisni ukony ve vztahu k filtru jen prelozili do cestiny taky zrovna neni od fordu c.r. moc koser.. -
"-- skrytý --" 07.12.06 12:45
« Bez nadpisu
vymenit palivovy filtr se dle me servisky ma pri tzv. komplexni udrzbe ktera je pro vetsinu vozidel Ford cituji kazde tri roky nebo podle ujetych kilometru podle toho co nastane driv.? nechapu.Dale je napsano ze to zalezi na typu vozidla a typu motoru.Blizsi informace nalezneme v Zarucnim a servisnim pruvodci nebo se informujte u sveho prodejce Ford -
« Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby
Ne, Petře, tak se v terminologii Automotďve označuje sobdodavatelská struktura , OEM a pak jednotliví dodavatelé. Ti, kteř dodávají přímo do OEM jsou číslo 1, pak následují dvojky a trojky atd. Takže např výrobce o-kroužků nemusí ani tušit, že je taky v tom automotive cirkusu :-)
ALE TEĎ POTŘEBUJI VAŠI RYCHLOU POMOC :
je v servisní knížce a nebo v návodu k použití JASNĚ předepsáno, že u tohoto motoru ( 2,2TDCI, EURO III ), je POVINNOST SERVISU měnit palivový filtr a v jakém intervalu ?? Začínám mít velké podezření a nemám u sebe tyto servisní knížku ani návod . Díky za nějakou rychlou odpověď.