FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  19:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

Uvidíme, ten filtr si zítra se zájmem prohlédnu, i když pokud by chtěl někdo mlžit, tak mi podstrčí jiný, ale já mám pocit, že tentokrát je to taky zajímá . Pokud nebude přímo děravý, jak poznám, že je za zenitem ?? A taky pokud nebude roztrhaný, je i tak pravděpodobné, že by byla filtrace tak zásadně ovlivněna ( propouští ) jenom tím, že je zanesený ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  19:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

Fajn DIMe, to zní serózně a vůbec dobře. O čerpadlo se neboj, šlo o průnik nečistot filtrem.
    Už to vidím, jak jim to FMC CZ hodí na hlavu... Oni to tvrdě lustrujou.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

Petře, servis se k tomu nakonec postavil na 100% na mou stranu, takže já mám spíš pocit, že teď už společně s nejvyššími hledáme proč, když tam žádný fritovací olej neliju.............. Je to vždycky o lidech a pokud bych ten servis vlastnil já, tak taky nemohu zaručit, že Franta xy něco na dílně neudělal jinak než má, je to třeba nějak prokázat a pak řešit...... Nicméně jak říkám, trochu jsem je přitlačil už předem, že do toho natáhnu leasingovku, případně DAS , takže nakonec že to na garanci udělají....ovšem jenom vstřiky, čerpadlo je údajně i po opakované diagnostice v pořádku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

CHACHÁ, ŽE ZAPOMNĚLI??? VŽDYŤ BY TĚ SPONZOROVALI ČÁSTKOU 1500 KČ!!!!! TOMU SKUTEČNĚ VĚŘÍŠ? VŽDYŤ TĚ DO TOHO CHTĚJÍ NAMOČIT MÍSTO SEBE!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

DIMe,
    T V R D Ě !!!
    Pokud to neprokážou ( a hezký řečičky ať si nechaj), je to Tvoje šance jak NEPLATIT nic za výměnu vstřikovačů.
    Mimochodem, pokud to není na faktuře tak to tam prostě NEDALI,
    VŽDYŤ BY SI TO PLATIL, TO JE PLACENÁ VÝMĚNA !!!!!!!
    JÁ TOMU NEVĚŘÍM CO VIDÍM >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.12.06  16:43

« Palivovy filtr

to DIM:
    poznas z nej kulovy coz je pro ne idealni stav...Ja si rikam, ze menit ho po nejakyhc 20kkm je jedna vec, ale zespoda ma odpousteni na vodu takze mozna by nebylo spatne ho treba kazdych 5kkm zkusit zespodu povolit a kouknout co z toho vytece, kolik tam te vody bude..
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

Jo, servis už mi potvrdil, že ten indikátor má tranzit, Mondeo ne, ale 60 tis je max na Mondeu. Údajně je ale filtr vyměněný při 40 tis, ale není to ve faktuře, že to tam zapomněli napsat. Poznal bych to na tom filtru někde ? Je tam rok výroby nebo něco takového ? Zítra si ho nechám ukázat !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  16:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

Chlape, pleteš si to s Transitem, tam je filtr STANADYNE se systémem indikace znečištění. Mondeo nic takového nemá. Možná senzor na vodu ale tím si nejsem jist.
    Pro zajímavost: Stanadyne doporučuje max . limit přepočteno z mílí cca. 29000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  16:24

« Re: Re:

DIMe, to tedy nehraje!!!!!
    Já měním na vyžádání filtr co 20 tisíc ale 35-50 tisíc by ještě bylo celkem OK. Ale v ČR, a 66 tisíc, to je KUA MOC !!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zeme vyroby

DIME, on si to plete s Transitem, tam je další Fordův průser: filtr Stanadyne má indikátor znečištění a pokud ukazuje, že je plný, můžeš zkusit vypustit vodu, když to nepomůže, měníš filtr. JENŽE, vůbec nemají udaný maximální limit výměny, takže to někteří lidi berou jako že se filtr vůbec nevyměňuje, jen se upouští voda...
    Mondeo indikátor NEMÁ !!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  16:16

« Bez nadpisu

to je jasny proc je vymena az po 60kkm.Kdyz se stane neco se vstrikama, kouknou na filtr, a kdyz tam neco najdou(to by bylo aby tam nejakej sajrajt nenasli) reknou......."to je spatnou naftou" :shock: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  15:51

Tak to jak vlastne dodrzuji to doporuceni - 1/4 najedu v Cechach, 3/4 mimo (mozna spis 1/3 a 2/3, to by ale nevychazelo), tak mam 2nasobny interval 20 tkm...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  15:40

« Re:

Mám 2 vstřiky k.o., další dva těsně před k.o. ,...................a palivový filtr pravděpodobně původní ( při 66 tis . km . !!!!!!! ). Tady něco nehraje ......
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.06  15:33

« Bez nadpisu

Jinak k vymene filtru - musim rict, ze mne zatim menili filtr pokazde, takze pri 60 tkm mam treti.
    BTW, DIMe uz nepamatuju, jak dopadla presne tvoje kauza EGR ventil - vstrikovace atp., ale v servisu se mi ted taky chteji podivat na EGR (kvuli neklidnemu chovani studeneho motoru - treba jedu na 3 pri 2000 rpm a ono to tak slabe cuka, ale jen pri uplne studenem motoru), tak uvidime, kam to dospeje...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  15:21

Sami jste to chtěli !!!!!!! :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  15:21

« Re:

Děkuji za odpověď ale musím se znovu zeptat : opravdu 10 000 KM ?? To by znamenalo, že když mám teď na autě přes 60 tis km, tak bych tam měl mít už 6. palivový filtr ??!! Mají autorizované servisy FORD takováto doporučení ? Už jen servisní interval je pro mé auto 20 tis km. !!??
    Odpověď. :
    Opravdu, podle našich zkušeností se jedná o tak extrémně namáhaný díl,že pokud chcete ušetřit trysky je lépe měnit pal.filtr takto často.Záleží však na Vašem rozhodnutí pal.filtr je ve srovnání s cenou trysky zanedbatelná částka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  15:17

« Bez nadpisu

ja bych se presto zeptal :*) , co ti rekli DIMe ,jak casto menit?Jesli se to bude lisit ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  14:32

« Re: Re: vymena palivoveho filtru

.....nebylo to DELPHI č.r. Jen servis Delphi u Prahy. Jenom pro pořádek :-)
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 07.12.06  14:32

« Re: Re: vymena palivoveho filtru

to DIM:
    Ja teda zadnej indikator na filtru nevidel ani mi neni jasne jak by mohl fungovat.
    Jinak DELPHI c.r. samozrejme uvita kdyz budeme menit filtry pred kazdym vyjezdem a autu to taky nijak neublizi takze konkretni cifra km me nemuze prekvapit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  14:28

« Re: vymena palivoveho filtru

Pokud tam nehraje roli ten indikátor........ani se neptejte, jaký interval výměny doporučuje DELPHI č.r. :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…