FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Muj stav
Zdravim vsechny menice vstriku. Moje auto se sice chova neklidne za uplneho studena (treba pri mirnejsi akceleraci cuka, pri rovnomerne jizde malounko taky), ale v servise zatim na nic neprisli. Tak mi alespon vymeni na zaruku remen a kladky pro pohon vetraku atp., protoze jsou opotrebovane a po chvili jizdy hodne skripaly (to se mi zda po 60 tkm trochu brzo, ale co uz). Uvidime, co se casem najde, zatim jim mam nechat na pozorovani studene auto (asi si mysli, ze si to vymyslim, ci co). Pekny vikend. -
jack007 08.12.06 23:52
« cerny dym
Tak konecne se mi podarilo opravit xenon, nakonec to nebyla vybojka ale starter cena u forda 2300,- (vybojka D2S u autokelly 3950,-). Me to nastesti stalo 1600 s univerzalnim menicem a starterem, takze jsem si to propojil mimo fordi elektroniku svetla a svitim. No a pri testu jsem si vsimnul pekneho cmoudiku pri studenem motoru. Auto jede porad dobre, tak doufam, ze to bude jen EGR ventil. -
"-- skrytý --" 08.12.06 16:46
« Re: Palivový filtr
mrnous:
Co říci na přístup Ford dealera...
Veď si pečlivě záznamy aby jsi případně s nima mohl cokoli vyhádat. Co se týče filtru, když už ho musíš kupovat, kup si jej raději od Delphi. Jedině tak máš zaručen správný 2 mikronový filtr (existuje i 5 mikronová verze a Fordi vůbec nevědí co prodávají). -
"-- skrytý --" 08.12.06 16:06
« Palivový filtr
Pánové!
Po cca 3 týdnech denního telefonování si jedu pro opravené auto. (čekalo se na vstřikovače a kdybych denně neotravoval asi bych do vánoc auto neměl.)
V rámci garance vyměněny 2 vstřikovače, na můj dotaz co vstřikovačům bylo( rozuměj proč odešly) odpověď, že se nezjišťovalo, čerpadlo prý OK. Palivový filtr, o němž mi říkali, že se automaticky mění při všech opravách vstřiků bude vyměněn až na mou výslovnou žádost a musím si ho zacvakat. -
« Bez nadpisu
martin.z aditivum bych nedavat pokazde, staci jednou za cas. Ja osobne nedavam, spise dodrzuji to ostatni, pokud jde o pal.filtr intervalove doporuceni jsou jedna vec a praxe druha, urcite je dobre verit jedine sobe a proste si u te vymneny stat , stary pozadovat sebou. Je lepsi menit casteji jakekoliv naplne a filtry. Pak je jistota. -
"-- skrytý --" 08.12.06 10:15
« Re: filtr
Servis v Olomouci sám navrhl výměnu filtru po 40 000 Km.Zdálo se mi moc brzo, ale teď su rád. Mám tam už 6-tej origo kousek a je to vklidu.Píšou to i do servisky a je jedna z věcí co si hlídaj. Jinak je musím do všeho spíš nutit. Např. výměna vnějších řemenů se uvádí po 160 000 Km a hoši usoudili že to 220 tis vydrží.(no vyšlo jim to,ale už byl fakt jetej, zadní kotouče se jim taky zdály po 200 tis dobré a tlumiče mám furt origo 240 tis.)
Ještě mě při prodeji důsledně nabádali na tankování v JZD. :x -
« Re: Filtr
Petře, zatím moc díky. Servis mi vyšel vstříc a rozhodl, že vstřikovače platit nebudu a že je vymění. A to ještě dříve, než jsem se začal šťourat v těch papírech ! O tom filtru jsem se s nimi začal bavit až potom..... Třeba alespoň zjistí, že jim to někdo na dílně flákal a zachrání to tak vstřikovače dalším jiným nešťastníkům :-) Já si teda už rozhodně auto bez výměny filtru vnutit nenechám !!!! .
A věřím, že vy co to tady čtete taky ne, tak snad to bude alespoň k něčemu dobré !!!!
Jo a s tou rozbrušovačkou to nakonec není tak úplně špatný nápad. Napřed se pokusím zjistit, jestli se dá nebo nedá najít nějaký výrobní kód nebo označení filtru, ale pokud nebude další důvod ho schovat, tak ho klidně rozřežu a na stav filtračních ploch se pokusím podívat.
Auto je staré o pár týdnů více než dva roky , ale mám zaplacenou prodlouženou záruku Ford Protect. -
martin.z 08.12.06 09:33
« kvalita nafty
dal jsem si tu praci a cetl jsem caste doatzy na www strankach ustavu paliv a maziv.
Jednoznacne se tvarej tak ze ceska nafta splnuje evropske jakostni normy, tedy stejne jako treba nemecka nebo rakouska a ze neni duvod se u renomovanych pump bat.
Taky existuje ta jejich pecet kvality kterou ma snad zatim jen shell a benzina a u techto pump ustav paliv a maziv pry pravidelne odebira vzorky a kontroluje je.
Na strankach ceske obchodni inspekce se jeste dajit vysledky jejich vlastnich odberu ([odkaz] a tam je kupodivu nevyhovujicich vzroku nafty ne zase uplne zanedbatelne.
Kazdopadne ustav paliv a maziv se tvari jako, ze spatna nafta se muze vyskytnout spis jako ojedinely exces nez pravidelny jev u nejake site pump... -
"-- skrytý --" 08.12.06 08:25
« Filtr
DIMe,
filtr je podle mne důvodem poruchy a taky jedinou šancí, jak s nimi vyběhnout. Oni to zavinili ale jde to o řádově 40 tisíc ve Fordovských cenách, určitě to nebudou chtít zacvaknout a FMC CZ jim to odmítne uznat.
Drž se filtru. Práci neprovedli, nemají na to papír, fakturu, PORUŠILI ZÁRUČNÍ PODMÍNKY. Je to tedy velmi smutné, že zrovna servis Fordu.
Otázka zní: kdy Ti vlastně skončila záruka? Kolik si měl najeto v té době? -
martin.z 08.12.06 08:18
« Bez nadpisu
To DIM:
Ano, pokud mas podezreni, ze nebyl vymenen tak bych se o to pokusil.
Jinak vsechny trumfy totiz drzi oni. Pokud se jim to dostane do ruky jako prvnim tak uz do ty nafty nebo primo do vstrikovacu nejakej bordel dodaj-verim, ze to tak delaj-a pak prohlasej, ze je vina na spotrebiteli, ktery tankoval spatnou naftu.
Myslim, ze jedina sance jak se dozvedet pravdu o tom co a jak, je nejakej nezavislej znalec, mozna soudni znalec, kterymu to strcis do ruky jako prvnimu!
Jenze to by zase asi stalo vic penez nez ta oprava od nich takze se zase vracime na zacatek... :-)