FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
eda.nezbeda 13.12.06 00:24
« Predni sterace
Pro ujasneni .... ja tam kolecko na cyklovani mam :)) je to model 2001, tak predpokladam, ze u novejsich je to proste jinak ...
Mam ale problem se strzenym ozubenim od motorku ke steracum nebo kde. A to "kde" je prave muj problem. V servisu mi uz drive rikali, ze se to brzo posere, ale tvrdi mi, ze to musim vymenit komplet a ze to bude cca 10k ?? Tak patram po tom, z ceho je ten mechanismus slozeny a ze bych si to koupil sam, a pak se nejak postaral prip. i o vymenu. Motor sem nasel na eBayi za cca 140 Euro ...
Jestli by nekdo vedel co se da delat tak prosim o nejakou radu ...
Pri spusteni steracu je slyset protacejici se ozubeni a kdyz se steracema pri tom pohnu, tak zhruba v tretine normalniho chodu se uz chyti a dojedou jedno setreni, pak to ale vypovi znova...
A pro ty co maji "problem" s dostatecnou ucinnosti steracu, doporucuju nejaky "Flash off" .. ja pouzivam neco od Sheronu a napriklad o tomto vikendu pres dest a sracky sem jel bez funkcnich steracu (nouzove samozrejme) Bremy - Brno a zpet ...
Okno nastrikam vzdy pred jizdou a od cca 60 km/h je okno zcela ciste, kdyz prsi. "Sracky" od ostatnich aut sou samozrejme problem! -
martin.z 12.12.06 21:40
« Re: Re: vibrace pri volnobehu
Petr T:
Petre nekdy mam pocit ze to forum je prilis uzky kanal na sdeleni vseho. Ja mel problem vylozene jen na volnobehu pri 750 ot/min. jakmile jsem trochu pridal nebo se rozjel tak to zmizelo.
Ted je to klidne s tim, ze bych mel mit zaruku na 2 roky...
Mam ale dve dalsi veci, napisu do SZ s cimz se omlouvam, protoze sam posledni dobou citim unavu z toho, ze neustale musim reagovat na nejake veci v okoli a nerad tim padem otravuju tebe.. -
"-- skrytý --" 12.12.06 21:14
« Re: vibrace pri volnobehu
Martine, na téma vibrace.
Já mám vibrace při 1200 a 1450 ot. Což se dá změnit (posunout) např. spuštěním klimatizace.
Už jsem se s tím smíříl, pouštím si rejdiou (na doporučení Ford dealera). >:D >:D
Dokud jsem ještě nebyl smířen, jsem s tím blbnul. Výměna a přitažení kladek, perfect. Ověem 10 000 km. Chargeable, not FOC. Potom hrozné skřípění a kladky v čudu. Od té doby kladky 2x a rezignoval jsem. A skřípění se nekoná už asi 60 000 km, vše ok.
Průběh:
- volnoběh - velice mírné vibrace
- malinko přidám - super
- 1200 ot - motor přechází do brumenda asi po dobu 70-100 ot.
- do 1450 ot - absolutní zklidnění
- 1450 ot až 1520 ot - motor znouvu bručí, něco jako když hluboce rezonuje
- nad 1550 ot krásný hladký zvuk motoru
... prostě se snažím držet otáčky nad 1500, dříve mne to svádělo podtáčet motor, teď to nedělám.
Ano, toto je MOUCHA bbbbzzzzzz, ale za vše ostatní to svému Mondeu odpouštím !!! ;-) -
martin.z 12.12.06 19:08
« vibrace pri volnobehu
takze kladka, remenice a remen vymenen-ty vibrace uz to nechyta. Chteli za to neco pres 8 kkc, ten jen jak dlouho to tedy vydrzi..
vratili mi to samozrejme s vyresetovanym radiem a s okynky ktere si nepamatuji dorazy takze nefunguje automaticke zavirani oken.
Prosim nemate nekdo v hlave jak se to zavirani-horni doraz okna naucej??
Ja na to za zivyho boha nemohl prijit a ted jsem celkem v presu a nemam moc casu to tady v diskuzi hledat.. -
« Re: Re: Re: Re:
Viděl jsem ten můj filtr, bylo na něm napsáno DELPHI, jinak jsem nic nenašel, byl tak ze dvou třetin plochy černý, ale nevypadal jako že by to měl mít za sebou, ale do vnitřních záhybů vidět není. Hučení zůstalo , bohužel, i po výměně toho ložiska na poloose, přestože bylo údajně evidentně vadné. Asi bude následovat kontrola převodovky.ale já to nevzdám :-) -
"-- skrytý --" 12.12.06 11:04
« Re: Jasně
petr Blaha:
takže v tom máš HDF939, označení Ford by mohlo být HDF939.FD. Tento filtr se montuje na všech dieselových 1,6kách PSA/FORD, tedy:
Volvo 1,6D
Peugeot 1,6HDI
Ford 1,6TDCi
Citroën 1,6HDI
Mazda 1,6MZRCD
Santana (španělská licence Suzuki) 1,6l -
martin.z 12.12.06 09:00
« vibrace pri volnobehu
to DIM:
byl jsem v charouzovi, rekli mi, ze tohle byla notoricka vec drive, pry v podstate vyrobni vada-ten remen byl nejaky prepnuty nebo co, pry prepracovali remen, kladku i remenici takze ted uz to prej nedela-byl na to prej oficialni obeznik.
Cili pokud to ted vymenej tak uz by to melo byt bez problemu. Stoji to ale cca 9kkc s praci -
impaler 11.12.06 20:37
« Re:
Ja bych se hlasil o cislo palivoveho filtru na sve Mondeo 2.0 96 kW. Ze stejnych duvodu. :)
Nebot mam 45000 a podle faktur, ja osel duverivy, jezdim na prvni filtr. Cukani se nekona, volnobeh drzi, ale nervozni bych dal uz byl. Takze belgicka nadrz, pak jedna dve ceske jako vzdy u Shellu a sup pro filtr. Predpokladam, ze to je prace na pockani (po objednani), nebo ne?
tenhle postup nefunguje, prosim prosim nemohl bys kouknout do navodu a soupnout to sem nebo do SZ? Ja mam nemeckej a musel bych se slovnikem prekladat vsechno u ceho jsou na obrazku okna protoze jinak ani nepoznam kde konkretne to je... :-)