FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.06  16:25

« To je dobrá otázka...

...ale řekl bych ne. Na vstřikovači jsou původní výrobní kalibrace ale ECU má v sobě již dávno jiné.
    Jedině vytahnout vstřikovače z motoru a změřit kalibrace na mašině. Ale čím méně se zasahuje do motoru, tím lépe...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  15:31

« Re: Kalibrace

No konečně , Petře ! :-)
    Má smysl něco takového dělat řekněme pravidelně, tu kalibraci ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.06  15:02

« Kalibrace

... už jsem zase tady!!! >:D
    Vzhledem k náročnosti výroby se nechá vyrobit co vstřik to originál a na speciálním zařízení se změří jeho individuální charakteristika - tomu se pak říká kalibrace.
    Přišlo s tím Delphi, říká se tomu C2I kód. Potom to převzali všichni (Denso QR kód - Toyota) až na Siemense (vyrábí vstřikovače ve dvou třídách přesnosti, tzv. class 4 a class 5), ten tvrdí, že nákladům se nedá vyhnout, buď se udělá nepřesný vstřikovač a chytrá jednotka ECU (dražší), nebo se udělá přesný nákladnější vstřikovač a normální levnější ECU.
    Po výměně vstřikovačů se MUSÍ zadat individuální charakteristiky do ECU, jinak může nastat řada problémů. Dokonce se dají kalibrace i ztratit v průběhu provozování vozidla, potom je třeba je tam znovu nahrát.
    A to není vše: u dnešních aut jsou chytré systémy zpětné vazby, které dávají ECU data o kvalitě vstřikování a spalovacího procesu - na té bázi se průběžně MĚNÍ kalibrace vstřikovačů. Když se jim dává záhul, špatná nafta atd., vstřikovače zestárnou a kalibrace vyletí mimo zkousnutelné hodnoty. Tehdy je třeba vyměnit trysku a provést novou kalibraci.
    A ještě něco, obvykle je na 3 válci (Mondeo) senzor APC (senzor klepání), ten dává informaci ECU o hlučnosti spalovacího procesu, nato ECU upravuje velikost pilotního vstřiku a jeho postavení oproti hlavnímu vstřiku paliva. ECU se učí a neustále upravuje vstřikování tak, aby byl motor ve všech režimech co nejtišší. Toto má Delphi spolu s filtem paliva skutečně vymakané (se systémy Delphi Vám nemůže zamrznout nafta!!!). Totiž okamžitě po startu jde přebytek již ohřátého paliva z vysokotlakého zásobníku a čerpadla malým okruhem zpět do filtru a okamžitě jej ohřívá. Po ohřátí filtru se palivo přepne a jde do nádrže.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  14:51

« Re: Re: Re: kalibrace 2,2 TDCi

............no to by mohlo být, protože mě když vyměňovali ty vstřiky tak říkali že to musí potom po jednom softwaerově sladit s motorem. Ale že by se to dělalo při běžné kontrole ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.06  14:25

« Re: Re: kalibrace 2,2 TDCi

V AutoDiesel jsem se docetl, ze nove moderni generace vstrikovacich systemu - zminovali to v souvislosti s TOYOTOU - maji prave nutnost kalibrace jednotlivych vstriku (treba i po vymene) k danemu motoru v zavislosti na vyrobnich tolerancich. Ridici jednotka ma na zaklade jedinecnych seriovych cislech prehled o jednotlivych kusech vstriku ktere ovlada a vi, ze treba vstrik c.1 je na spodni tlakove toleranci a vic do ni proste nepusti.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  14:08

« Re: kalibrace 2,2 TDCi

Ne, to slyším poprvé.nemůže to být nový software ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.06  13:42

« kalibrace 2,2 TDCi

... tak mam na fakture kalibraci vstrikovaciho systemu, ve fordu me tvrdili, ze to obcas byva pricina prave kourivosti, kolisavosti otacek pri studenych startech atd. Setkal jste se s tim nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  13:31

« Re: Re: Re:

Tak mně soudruzi kolečko nedali :-(
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.12.06  13:22

« Re: Re:

ono si to nemuze pamatovat jak je sklo mokre, jen jak je mokra ta mala aktivni plocha pred senzorem, bohuzel kapky jsou pitomy a nepadaj na sklo tak rovnomerne jak by si asi vyrobce pral :-)
    Takze nejaka nahodnost toho stirani tam asi bude vzdy..
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 13.12.06  13:09

« Re:

Kolečko: [odkaz]
    Návod: [odkaz]%28002%29.jpg… /> ono si to stejne funguje trochu jak chce. Asi si to pamatuje, jak moc je sklo mokre pri zapnuti steracu a pri tehle mezi to potom vzdycky stira...
    Je to Ghia 10/2006
  • 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 13.12.06  12:30

« Nafta+benzin

Kuciii, omlouvám se že vám přetrhávám vlákno, ale musím se stím svěřit. Díval se včera někdo na zprávy?Konkrétně na Nově?Možná to bylo i někde jinde nebo v novinách. Pojednávalo to o tom jak omylem smíchali naftu s benzínem, prej vlivem nedovření ventilu. No a pak tam ukazovali kde se všude tenhle benzín dostal, a to mě dostalo >:D , cisterna to rozvážela pěkně postupně po benzinkách. Přitom to vzala přes Agip, Schell, i makrovskou benzinu, tak si tak říkám jestli to nemám jedno kde budu tankovat, a kde budu a nebudu lít aditiva :shock: to já jen tak že mě to zaujalo
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.12.06  12:07

« Re: Re: Re: vibrace pri volnobehu

to Jatypc:
    me to menili vcera! mel jsem sice syndrom jen a jen pri volnobehu, kazdopadne, ale zamrzi ty penize(pokud to na rozdil ode me nemas v zaruce)
    Taky doufam, ze mi tam nezkurvili neco jineho, protoze se mi ted subjektivne zdalo, ze je to hlucnejsi za jizdy a vic to kouri
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.06  12:00

« Re: Re: vibrace pri volnobehu

Petre, presne tohle jsem mel taky (vibrace pri zminenych otackach atp), zitra mi meni remen, kladky, napinak, tak to snad vydrzi dele nez jak to bylo z vyroby (remen i kladky jsou uz notne opotrebene po 60 tkm).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  11:28

« Re:

Já mám taky GHIU !!!!!!!! Já chci kolečko !!!! A není tam jen tak navíc ? Fakt fungúje ? A jak se to projevuje ?
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.12.06  11:21

« Bez nadpisu

to Fangio:
    nemuzes to kolecko vyfotit? Hrozne by me zajimalo :-)
    to DIM:
    zkusim to, dik za snahu, mimochodem taky je to urcita ukazka kultury servisu, kdyz ti to vratej takhle nefunkci a starej se...
    radio bylo samozrejme zakodovane a rekli mi, ze pro ne je to moc prace shanet ten kod ntakze jsme domu jel s radiem ktere chtelo kod a trcelo z nej vysunute cd ktere neslo zasunout-ale takove nuance asi clovek od servisu chtit nemuze
  • « 00 Reagovat !

foto fangio1

fangio1 13.12.06  11:08

« Re: Re: stírače

Taky mám Ghiu a kolečko mám :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.06  10:54

« Re: stírače

Kolečko fakt žádné nemám a jsem s tím senzorem teď už víceméně spokojený, mám to zapnuté a ani o tom v deštivém počasí nevím...... V minulém autě to bylo horší. Takže je to možná kus od kusu.
    OKNA : Zapni klíček, dojeď a ž nahoru, pusť tlačítko, pak to ještě jednou znovu podrž - ono se to ještě o kousek posune, a pak vypni klíček.a zapni......snad to mám ještě v hlavě dobře.
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.12.06  09:39

« stírače

to Fangio, Eda Nezbeda:
    ja kolecko nemam a mam ghiu 2004. Vcera jsem to na tu automatiku zkousel zapnout v garazi a tam to pravda nestira vubec-mysleno v dobrem, neprsi-nestira.
    Ale venku za realneho deste-zvlast mirneho to dela docela paseku(bud to stira moc rychle a smrdla to temer nasucho, pak to zase ma chvili kdy to nesetre dlouho, ze uz skoro neni videt...) Nejlip to funguje ve vetsim desti ale to cyklovac taky :-)
    Citlivost tomu nejde nastavit-nebo nevim jak a v navodu o tom neni zminka
  • 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 13.12.06  09:36

« vymena kladky

to DIM, Petr T:
    Po te vymene to uz nedrnci nicmene motor ma stejne pri volnobehu takovy dunivy syndrom, asi tech 750jsou nejake rezonancni otacky.
    Zda se mi ale, ze to nejak vic kouri-zkousel jsem to tedy jen z a studena a navic v garazi takze to asi nebude moc objektivni.
    Jen doufam, ze mi tam neco nevymenili-napr. vstriky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 13.12.06  08:56

« Re: Re: Predni sterace

:o No tak to bude teda vybavou ... ja mam myslim Trend.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…