FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.02.11  22:36

« Re: STK

Nechápu, že ty EGRy odcházejí. Není to konstrukčně nic složitého, ale je pravda, že na tom Fordím konstruktéři podělali co mohli. Na jednom webu byla popsána oprava kdy se ulomil kovový kolík, já měl zase EGR plný vody. Prostě to soudruzi z Německa podělali (nebo odkud vlastně EGR je). Mám pocit, že ta vlhkost poškodila odporový snímač polohy EGR ventilu. Ale ty odporové snímače nezvládá třeba i VW. U Polo mi odešel odporový snímač polohy klapky, servis nový neměl a tak mi chtěli vyměnit celou klapku za 13tis. Tak mi ve výzkumáku obnovili odporovou dráhu za 100Kč. Ten EGR rozeberu a uvidíme, zda nepůjde opravovat. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 03.02.11  14:29

Měl jsem ten stejný problém... V servisu řekli vstřiky nebo čerpadlo, musíme to odvézt do Diesel servisu, auto bude až po novém roce Vyhlídka na vánoce bez auta a na fakturu tak za hodně peněz.

Vyřešil jsem to tak, že jsem sbalil auto ze servisu. Mezitím se oteplilo a nafta rozmrzla, jsem natankoval pár nádrží Vervy a je klid. žádný nouzák, ať to honím, nebo jedu na tempomat na spotřebu.
    Vypadá to, že fakt byla blbá nafta, nebo podezřívám že na dráty EGR se dostane voda, sůl. Při velkých mrazech to pak blbne. Jak se oteplilo, je to OK. Uvidíme. Prý hodně blbnou gumové hadice a netěsnosti kolem turba a egr...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 31.01.11  14:18

To víš, Kutile, zhoustla nafta a parafin zalepil netěsné trysky..... až to roztaje, bude zase hej :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.01.11  22:38

Tak já tomu už vůbec nerozumím, motor do nuzáku přestal padat, motor bez problémů naskočil při -18°C. Auto jede úžasně a bez problémů. Tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.11  12:00

No jako jak je to s nulováním u forda nevim, ale...
    Jestli se při tom nulování nulovala i adapční paměť, tak se nediv, že se zvedla spotřeba - chvilku trvá, než se řj zas zkalibruje na palivo a stav vstřikovací soustavy...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 28.01.11  10:54

Dlouhodobá spotřeba mi taky vždycky připadala lepší když to nemělo vynulovanou paměť dlouhou dobu. Na to moc nedej....

Já jsem tak rád, že poslední Mondeo jen jezdí a jezdí....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.01.11  19:51

Pořád hlásí chybu EGR, myslím, že nefunguje dobře odporové čidlo polohy ventilu. Motorek je v pořádku a EGR je po mechanické stránce v pořádku. Až mi ho vymění, tak ho rozeberu a uvidím.

Dřív šel nouzový režim vyvolat zařazením 6ky a plným plynem a do 6ti vteřin byl nouzák. Teď ne, teď je to čistě náhodné. Auto teď jde na 120tis. kontrolu, tak nechám EGR vyměnit a starý rozeberu a uvidím. Ale vzhledem k tomu, že motor začíná zlobit stále víc (problematické starty, kolísání volnoběhu u studeného motoru, malý výkon, propadání při přeřazení), tak myslím, že jsou v háji i vstřiky.

Na druhou stranu klesla dlouhodobá spotřeba ze 7mi litrů na 6,5litru. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.11  10:24

To tam máš asi zatuhlý nějaký hejblátko. Na dálnici je klid, hejblátko se moc nerozhejbává a pak nereaguje tak, jak by si ŘJ představovala. Co je v chybový paměti teď?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.01.11  10:07

Auto padá do nouzáku, tak jednou za 3-5 dnů, stačí vypnout a zapnout zapalování a je to vyřešené. Dělá to třeba při jízdě na dálnici na tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.01.11  12:48

Napojit na počítač, jezdit s tim, a pak se koukat na grafy...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.11  20:11

DIM: Nevím, ale když začalo padat auto do nouzáku minule ve Skandinávii, tak po příjezdu vyměnili EGR a bylo vše v pořádku. Teď taky hlásí diagnostika chybu EGR. Většinou padne do nouzáku a začne blikat žhavení. Ale jednou už se rozsvítila i kontrolka se symbolem motoru a pak už nedocházelo ke ztrátě výkonu. Jinak totiž když motor jde do nouzáku, tak ztratí výkon a jede jak motor bez turba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.11  18:42

Pochopitelně, protože auta v základním nastavení (tj. ne čipnutý) maji dost velkou rezervu a ještě se to koriguje na stáří. Auta taky mívaji víc než jen jednu lambda sondu, takže výpadek jedný to obvykle neohrozí.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.01.11  16:10

....mimochodem lambda sonda mně u Fábie svítila několik let, auto normálně fungovalo a dokonce prošlo emisemi.....
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.01.11  16:08

Ale já věřím, že to poznají......ale pozná se to v praxi ? Nouzák je divný, Kutile, já bych vsadil na něco jiného. Mně taky napřed při nouzáku řekli, že diagnostika ukazuje na vadné čidlo sešlápnutí plynového pedálu, pak to měl býr zase EGR a pak.......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.11  15:50

Systémem pro sledování emisí jsou povinně vybavena všechna auta s benzínovými motory uvedená na trh od roku 2001 a s dieselovými motory od roku 2004. Tato auta bezpečně poznají, že EGR někdo zaslepil. Pokud nepozměníte software...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.11  15:34

DIM: To šlo u starých podtlakových. Ale u těch nových asi je v motoru ještě někde čidlo a to zjistí, že po otevření EGR nedošlo ke zlepšení emisí vy výfuku. Můj EGR je čistý, motorek funguje, otevírá ventil, odporový snímač polohy dává signál, ale přesto, tak jednou za 3-5dnů mi motor padne do nouzáku. Stačí vypnout a zapnout zapalování a zase je vše v pohodě. Je to protivné, ale v Norsku jsem takto ujel 5000Km. A slavná diagnostika Ford (podle servisu za šílené peníze) jen hlásí chybu na EGR s tím, že neřekne zda je to problém mechanický nebo elektroniky nebo čidel nebo emisí. Když vezmu, že Renault má diagnostiku jako krabičku mezi autem a notebookem a SW do notebooku, tak slavný kufr Fordů je nesmyslně předražený. Ale našel jsem i toto [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.01.11  14:09

Pokud mu zaslepíš vstup, tak dává signál dále, ne ? Sice asi ne úplně ten pravý :-) ale nemá to vliv v podstatě jen na volnoběh ? Já mám ten pocit, že zaslepení se ani nepozná.....ale to teď jen lovím v dávné paměti....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.01.11  14:06

DIM: Elektrický EGR zaslepením nevyřešíš. Elektronika to pozná a prudí.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.01.11  13:26

OMYL, pánové, já vás sleduji, ale EGR - IT diskuzi nemám čím obohatit !! Podle mě je nejjednodušší způsob opravy EGR ho odstavit plechovou "klapkou" . Bez něj to jezdí taky :-)

A já už zase jezdím přes kaluže !! Mám sice pořád lyžařskou botu, ale docela dobře se na pedály vejde. Jen mě nesmí vidět pomáhač a chránič. Takžepo dvou měsících pomalu spotřebovávám letní naftu z listopadu :-) Ani nevím, kde mám ten loňský zimní VIF, ale zima už beztak nebude, ta byla, když jsem ležel hore bradou .......

A Mondeo jezdí a jezdí.......a jezdí.....jaká příjemná změna oproti minulé verzi. O Focusu ani nemluvím, protože není co diskutovat.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.01.11  08:52

oleowr1: to potěší , když má někdo nadhled >:D škoda Krkovičky a poslední dobou se nám vytratil i DIM - ten teď jezdí asi s elektrickým vozíkem a tam mění jen baterie - bez vstřiků je vyřízenej >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…