lordmystic 15.12.06 12:51
« Re: Re: Re: Re: Re:
DIM: jen lehce upřesním - auto si spravit nech, zaplať ze svého a pak se soudně zpětně vymáhej vrácení peněz na fordu. buď ti to vyjde nebo ne, tak i tak by jsi to musel zaplatit sám, takhle budeš aspoň jezdit. a s tou mediální kampaní sis odpověděl, jsem přesvědčen že by si ford našel líbivou výmluvu na vzniklé potíže, viz rozbor nekvalitní nafty, atp. -
« Re: Re: Re: Re:
...............a ještě jeden poznatek . Běžné servisy NEMAJÍ dostatečnou diagnostiku. Ta běžná jim pouze nahlásí , že je nějaký problém ve vstřikovací části, ale není schopná jim testovat jeden vstři po druhém a určit, který je jak vyběhaný. Takže první informace o tom, kolik vstřiků je vadných je na nic. nehledě k tomu, že se určují PROCENTA opotřebení, takže mě řekli že dva jsou již za limitem (ne)těsnosti, a dva že jsou opotřebeny na asi 95 %. Takže pokud můžete , žádejte asi takovou přesnou analýzu a nekompromisní opravu všeho , co je těsně pře smrtí. Jinak tam budete jezdit pořád dokola, Vím , o čem mluvím........ -
« Re: Re: Re:
Tak ono asi nejde tolik o otáčky jako o to, jak prudce šlápneš na plyn a tím roztočíš turbo naplno a vzrostou plnící tlaky ....... a to se děje právě spíš v těch nižších otáčkách a rychlostech. S otáčkami už se pak dále tlak od turba nezvyšuje, spíše naopak, je tam regulační bypas , kterým to odfoukne :-)
Jak to s těmi vstřikovači vidím, tak jsou prostě nespolehlivé...a nebo spolehlivě krátkoživotnostní. A FORD to dobře ví. Servis s tím nic nenadělá !!!!!!!!!!!!!!!!!! Probíral jsem to s nimi ze všech stran. Pokud oni by tu opravu udělali v garanci a FMC by jim to neuznal a nezaplatil, tak by zůstal ten černý petr a náklady na servisu. A ruku na srdce : kdo z nás by z pozice majitele servisu shovívavě opravoval a platil vstřiky a čerpadla zákazníkům ze svého ? Nikdo. Takže je to jako s botami : obchodník , ketrý mi je prodal, je povinen mi reklamaci převzít, a do 30 dnů mi sdělit, jestli výrobce ( nebo dodavatel ) reklamaci uznal a jak ji vyřeší nebo nevyřeší. A pokud ten výrobce řekne, že jsem ty boty zničil sám mým nesprávným používáním, a doloží k tomu chemický rozbor a potvrzení ze státní zkušebny, , že jsem je čistil nesprávným krémem , tak nenadělám nic já ani ten obchodník...........v našem případu servis. Jediné, co mohou říct je , že mohu napadnout vyjádření dovozce ( FMC ), pak se s nimi soudit, potažmo se soudit s nějakou benzinkou, ale že do té doby oni nemohou auto opravit, protože by to platili ze svého.....
Amen. Jediné , co by na tento víceméně neprůstřelný sytém mohlo platit, je buď dokázat servisu nějakou hmatatelnou chybu - např. nevyměněný palivový filtr , a nebo se všichni spojit a pohrozit pořádnou mediální masáží. ´To je jediné, čeho se můžou ti vysmátí právníci bát. Pokud se to začne rozmazávat přes média, tak jim ty jejich parchnantské manýry nic nepomůžou a image značky jde dolů, důkaz nedůkaz.
Jenže ta naše zemička a pár stovek prodaných Mondeí by asi nakonec byla jen ta pověstná bouře ve sklenici vody, FORD určitě ani neví, kde ČR je, a nakonec prodeje dělají Transity...... -
martin.z 15.12.06 12:01
to Petr T:
dik za popis jak to funguje, ale stale nechapu jednak cim se ta nafta ohreje, ze potom muze prepadem ohrat filtr-pruchodem cerpadlem??
Jak se pozna ze filtr je ohraty bay se prepad switchnul do nadrze, kdyz na filtru neni zadne cislo ani k nemu nevedou kabely?
Tech prepadu je tam tedy vic nez jeden, protoze jeden je uz na filtru samotnem a je pravda, ze se tam spojuje Tcko, do nej jde i hadice odnekud zepredu...
Abych pravdu rekl tak volnobeh po nastartovani taky ted po vymene kladky, napinaku a remenu nemam uplne stabilni, ale zadna krize to zas neni.
Petre prijde mi, ze ta 2,2 verze ma problemy se vstriky casteji nez 2,0(myslim po roce 2003)-je to pravda nebo jen muj dojem? -
lordmystic 15.12.06 11:54
Petr T: to je ale zásadní informace, která pravděpodobně vyřeší problém u těchto krizovejch ročníků! Pokud bude upgrade čerpadla za rozumnej peníz a vstřiky budou zkontrolovány (případně ten jeden opraven), bude po starostech! Teť jen zjistit tu cenu toho upgradu... -
eda.nezbeda 15.12.06 11:54
« Re: Re: Re:
Aaaaha, tak to me teda mystifikovali. Ale pokud tu poruchu vstriku chapu dobre (obecne), tak je proste nadmerne opotrebeny a netesni. Je jasne ze netesni smerem do prepadu a tak protika, ale nemuze tim padem netesnit i jehla a ukapavat do spalovaku?
Jo a co je to Hale? Napred sem mylsel, ze mluvite o Halle, ale nejak mi to nezapadlo :) -
"-- skrytý --" 15.12.06 11:51
Lorde,
je to HW záležitost, vymění se hnací hřídel a sada vnitřní dopravní pumpy, pozor, životnost tohoto čerpadla se zvýší!!! Problém s pilinami se jej po upgradu již netýká, upgrade si od Delphi vyžádal Ford.
Tvé vstřikovače by v každém případě potřebovaly překontrolovat a překalibrovat. -
lordmystic 15.12.06 11:46
Ještě chci doplnit, že po výměně toho prvního vstřiku se auto začalo chovat ukázkově. I tyto ranní teploty pod nulou nejsou problém. Po nastartování okamžité srovnání otáček a ideální pravidelný konstantní běh. Také zmizelo to divné cukání na pětku při cca. 1700 ot/min.
Petr T: výkonostní upgrade mého starého čerpadla - to je sw nebo hw záležitost a nesníží se životnost toho čerpadla a kolik to tak řádově může stát? To by určitě vyřešilo spousty problémů! -
"-- skrytý --" 15.12.06 11:44
Lord of Mystics:
jasně, dá se udělat kontrola čerpadla, ale musí ven z auta a to něco stojí. Tehdy už bych doporučoval výkonnopstní upgrade čerpadla, a ten problém se vstřiky to vyřeší. Vůbec je nebudeš muset nechat opravovat, protože čerpadlo po upgrade poskytne tlakovou rezervu.
V Hale to umí udělat, je to novinka (ten výkonností upgrade). -
eda.nezbeda 15.12.06 11:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Filtr
No a kdyz ses v tom prozrazovani :)
Dost me prekvapila absence 2,2 TDCi v S-Maxu? Ale predpokladam, ze to bude otazka jen par mesicu, nez to nabidnou. Jako duvod me napada jen, ze chcou co nejvic zhodnoti petivalec, protoze stal spoustu penez na vyvoj?
S-Max ano, ale se silnejsim dieslem. Ted kdyz musim jet po meste se svym 2,0 96kW, tak pri tech cca 1,6 je to linej mamut. A S-max je jeste o 100-150 kg tezsi ... -
lordmystic 15.12.06 11:40
Petr T: to samé mi řekli v Hale v servisu, že není nutná kontrola čerpadla, že by odešli vstřikovače všechny. Ale ten test na piliny bych chtěl aby mi udělali. Tak budu doufat že to opravdu čerpadlem není, i když to jsem minule u vstřiku doufal také... :(.
Jinak auto sem dovezl z německa na jaře při 103tis. km a hned jsem nechal vyměnit vše včetně filtru paliva a chystám se ho měnit každých 20tis. při výměně oleje a vzduch. filtru.
Co myslíš, mohu s tím chvíli opatrně jezdit a počkat na leden (nebo na kdy) a nechat opravit vstřik? A dělá se nějaké čištění čerpadla, jen pro jistotu? A co by to tak mohlo stát? -
"-- skrytý --" 15.12.06 11:34
My Mystic Lord,
o čerpadlo se neboj, kdyby tam byly piliny, odešly by Ti vstřikovače naráz všechny.
Servisy by měly vylít filtr a projet to magnetem vždy, když se chystají vyměnit vstřiky.
Jakmile jsou piliny, je třeba koupit nové čerpadlo, to je v síti Delphi o 30% levnější než u Forda.
Filtr paliva tam máš jak dlouho?
Repasy budou zahájeny v lednu 2007, vydrž.
Další možnost pro Tebe by byla vylepšit čerpadlo na úroveň Euro 4, potom má vyšší výkonnost a ten problém to řeší, protože je tam rezerva výkonu a jeté vstřikovače které tečou do přepadu získají další rezervu, prostě jede se dál.
Otázka je, co je výhodnější... Upgrade čerpadla za 15 tisíc (zodolnění, zvýšení výkonnosti), či výměna 1/2 vstřikovačů bratru po 6 tisících. :?: -
"-- skrytý --" 15.12.06 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Filtr
2,7TDCi vyrábí Ford pro PSA a zatím se montuje do C6, 407, 607 a Range Roverů. Nové Mondeo ho bude mít na 100%!!!!!
3,6TDCi vyrábí Ford pro Range Rover a nové generace Jaguarů. Počítá se s velkým exportem do USA. Je to lahůdečka. Nic nežere a ten zvuk, lepší než benzín. -
lordmystic 15.12.06 11:18
eda.nezbeda: jsem právě myslel, že ŘJ vyhodnocuje správnou funkci vstřikovačů a pokud se sledované hodnoty dostanou na nějakou hranici tak se přepíná do nouzového režimu. A při nezatěžování jsem předpokládal, že tlatky a funkce na vstřikách je stále v normě... Každopádně omezím ježdění, ale na repas počkám, protože novej platit nebudu. -
eda.nezbeda 15.12.06 11:14
Tak Petre, a na to sem take zvedavej. Co s tim cerpadlem, kdyz je fakt spatny a co ty vstriky a jejich repase... kdy kde a jak se po tom ptat? Protoze v servise mi urcite reknou, ze o nicem nevi!
Nedoporucuju, protoze muzes ukapavajici naftou napalit pist a nebo pri nejakem spatnem zapaleni i ohnout ojnici! -
lordmystic 15.12.06 11:06
Tak horror na pokračování má druhý díl. Jak jsem již nedavno psal, první vstřik mi odešel zhruba ve 111tis. km, včera když jsem se vracel z ČB mi ve 114tis. km auto opět v zátahu spadlo do nouzového režimu. Absolutně stejný projev závady jako při prvním vstřiku, takže už nic jiného hledat nebudu a jsem smířen s dalším vstřikem.
Ale dotaz, jak to vypadá u Hale s tím repasem (opravou) vstřiků? Už to běží nebo až v lednu či později? Určitě s tím vydržím chvíli jezdit, holt jen nesmím moc prudce akcelerovat a točit do 3k - a to se dá - aspoň vylepším zase spotřebu.
A jsem také rozhodnutej, že si nechám zkontrolovat vysokotlaké čerpadlo na piliny. Když mi řeknou že je v pohodě, tak vím že prostě odchází jen vstřiky (jsou tam všechny krom toho jednoho vyměněného původní). Ale pokud mi řeknou, že to čerpadlo je špatný a že tam nějaké pilny jsou, co mám dělat? Mám koupit rovnou nové čerpadlo, nebo to staré nechat vyčistit a zrepasovat nebo něco jiného? Co mi doporučíte? Moc peněz do toho fakt rvát nechci - a ani nemůžu, protože je nemám :(. -
eda.nezbeda 15.12.06 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Filtr
:D
To je slovo do pranice :)
To si musim nekam ulozit, paaac pak to tu zase nebudu moct naji a ten seznam je naaarame zajimavej :)
3,6 TDCi ?? To zniiii mooooc pekne
2,2TDCi biturbo (Bosch) PSA/Ford/LandRover
a todle je ten novej motor co Ford zatim jeste do niceho nedava? Ale PSA uz ho nekam monuje ... C6? -
eda.nezbeda 15.12.06 10:47
« Re: Garancka 60k - cena
(bydlim na vesnici a chovatele slepic nelibe nesou nekoho s A6 nebo BMW5:-( To mb-c pusobi jako male auto, v 2007 ma vyjit nove, uvidime...
:) delam v Bremach, kde se bude C-cko vyrabet, a nebydlim daleko od fabriky, ale ne a ne ho nekde potkat ... :arrow: asi sem moc v praci :P
... joooo a take bych si dal libit sluzebni, ale holt jiny kraj jiny mrav :-) a spousta jinejch duvodu :)