FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Protože mám k autoprůmyslu taky nějaký vztah, tak můžu zodpovědně říct, že tlak na ceny čehokoliv pro auto je v poslední době tak extremní, že se nedivím, že jde kvalita do háje...........a stejně se na východní ceny nedostaneme, to nás naopak oni dříve dohoní s kvalitou ale v cenách budou pořád o desítky procent níže.... A ještě jsou schopni dát 7 roků záruku ( Kia ceed např.) -
eda.nezbeda 15.12.06 16:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
diky, to ja jenom z nasrani, ze se vsechno dela na zisk a ne pro zakaznika. To je ale ve vsech masovych prumyslovych odvetvich stejny, co se da delat.
Mozna se necham zamestnat u Bosche v Jihlave a neco s tim udelam :D. Nejaci znami uz tam delaji, tak to rozcisnem >:-[]
Na vasich strankach uz sem nasel Auto ZM v Bosonohach. Tam me posilali take z CARentu a podle vseho, je tam jako spojka pan Cerny? To je nejakej spolecnej podnik s TAD Praha? -
"-- skrytý --" 15.12.06 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Edo,
Bosch začal vyrábět common rail v roce 1996 a doteď se vstřikovače neopravují... :!:
Delphi konec 2001 a začátek 2007 spustí opravy, to je mnohem lepší...
Upgrade Ti udělají v servisech Delphi, v Praze např. hale@hale.cz www.hale.cz, potřebuješ mimo Prahu?
Cenou si nejsem jistý, mezi 10 a 15 tis. Kč. Nové čerpadlo stojí cca. 30 tis. -
eda.nezbeda 15.12.06 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Prave, ze ukapava tryska, tedy nedovira jehla, tedy je pritomno neco ciziho (karbon nebo jine necistoty) to sem pochopil s chabeho vykladu v servise.
Kdyz proste nekdo rekne vadny vstrikovac a nutno vymenit, predstavim si mechanicke opotrebeni na jehle nebo na kanalcich, tak ze je to neopravitelne. Ale prepadovy ventil by mel byt namontovan na nejakem zavitu na telese vstrikovace. Samozrejme muze byt nalisovan a to je nejspis duvod k vymene celeho telesa.
Ale prijit s opravou (repasi) vyrobku v r. 2007, kdyz se vyrabi od roku 2001 a navic je to otazka najiti spravneho odstraneni vadneho ventilu a nalisovani nebo nasroubovani noveho, mi pripada jako silne zanedbani poprodejniho pece o vyrobek! (vse za predpokladu, ze na vine je ten ventil a ne vice veci dohromady)
Kdyby me nekdo ukazal vykres toho vstrikovace, tak si zcela jiste dokazu predstavit, jestli to pujde nebo nepujde opravovat, misto vymenovat. Predpokldam, ze je to ocelovej odlitek a tak by nemel byt takovy problem navrhnout postup opravy.
A jeste si se nevyjadril k tem repasim, kde to roste, jak to poptat? A kolik to zhruba stoji u toho cerpadla. Myslim upgrade na vyssi vykon? -
"-- skrytý --" 15.12.06 15:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Edo,
píst Ti propálí kdejaký vstřikovač motoru s přímým vstřikem paliva (to čeká i benzíny...), to je tehdy, kdy je tryska příliš zanesena karbonem a nekvalitně rozprašuje, tzv ukapává - to ten píst potom nevydrží.
Vada přepadu je specifická závada vstřikovačů CR všech výrobců - nejvíce překvapivě :!: u Bosche, č. 2 Delphi, č. 3 Denso a č. 4 Siemens.
Ve svém důsledku pak čerpadla nestačí doplňovat tlak ve vysokotlaké rampě a do trysky se dostává málo paliva nebo vůbec žádné. Tyto problémy nastávají hlavně při startu, volnoběhu nebo při sešlápnutí plynového pedálu.
Různá čerpadla mají potom různou "rezervu", jakmile jste na dorazu i rezervy, ŘJ Vás přepne do nouzového režimu.
Problém systému Delphi je ten, že rezerva čerpadla Delphi je zdaleka nejmenší, takže když vstřikovače začnou téct do přepadu, poměrně brzy zahlásí ŘJ poplach. -
"-- skrytý --" 15.12.06 15:00
« Karta Shell
Hi,
to DIM+Petr T.: Nebyla to informace, s kterou by meli dal pracovat, jen jsem je chtel zarazit od dalsiho rozvadeni tematu, kde a jakou naftu vlastne tankuju. Uz to vedi. Nic vic.
Nedokazu rict, zda cerpacky Shell maji vice ci mene kvalitni naftu nez ostatni. Taky nevim, zda moje zavada je zpusobena naftou ci nikoliv. Delam neco jineho nez automechanika, auto mi slouzi jako pomucka pri praci. -
eda.nezbeda 15.12.06 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re:
Edo, tryska nemá s přepadem nic společného.
Hale je servis Hale (žádná 2 l v názvu nemají!!!)
aaaaa tak to mi budes muset popsat co to teda zmana, ze "odejde" vstrik. Nebo jinak: co je tim poskozenim, kvuli kteremu vymeni servis cely vstrikovac.
Protoze pokud je problem v prepadovem ventilu, tak to je teda nehorazna habaduuura!! Chapu, ze je to jeden kus, ale obecne vzato je to jen jedna mala soucastka pomerne sloziteho mechanismu, ktery je jinak plne funkcni? Nebo ne?
no a Halle je samozrejme mesto vedle Lipska, a to bylo prvni co mi blesklo hlavou, ale zahy sem pochopil, ze se bavite o necem jinem :) -
"-- skrytý --" 15.12.06 14:37
« Re: Medialni kampan
maverick:
... jo, Transity mají nyní japonské Denso (nová generace), ale... Denso nahradilo Bosch VP44 a Delphi CR, skutečně z toho něco vyplývá :?:
... ale nová generace Mondea bude mít Delphi, ale s novým čerpadlem a vstřiky piezo
... Mercedes používá vstřikování Delphi s novým typem čerpadla a se stejnými vstřikovači jako stávající Mondeo, zatím krátce, takže nevím jak se to vyvíjí, ale vyplývá mi z toho že Mercedes by to nerisknul, kdyby to bylo tak zlé...
OPAKUJI:
V západní Evropě je poruchovost systémů Delphi 3x nižší než u nás.
Naproti tomu vím o Toyotě, která má druhou sadu vstřikovačů pryč ve 22 000 km, nafta a nevýměna palivového filtru autorizovaným servisem po první havárii vstřikovačů... -
"-- skrytý --" 15.12.06 14:27
« FILTR A JEHO FUNKCE
TAKŽE:
- start (200-300 bar), natlakováním se do nafty vloží energie a ta se v přepadu zpětně přemění v teplo, přes přepínač je zařízeno, aby tato teplá nafta nešla do nádrže ale zpět do filtru, který ohřeje a zabrání jeho ucpání parafinem. Taky to napomáhá rychlejšímu ohřevu motoru. -
"-- skrytý --" 15.12.06 13:37
« Medialni kampan
Hi,
to DIM: jiste jinde na forech znas uzivatele s nickem TOM69, ktery mi hodne pripomina Dona Quijota de la Mancha spolecne s jeho renault.kvalitne.cz. Tohle URL znam uz nazpamet, protoze je vali do kazdeho vlakna, byl uz i v TV, bavi ho to nekolik let. ALe te energie a penez, co uz musel vydat. Na to bych nemel sily.
Pokud se nedohodneme se servisem na zarucni oprave, tak dalsi auto uz nebude Ford. A servis to vi. Je na nem, zda se mu vyplati prodat rocne 10 aut navic nebo ne...Uvidime, jak se rozhodnou.
Jinak to s tou naftou na me taky zkouseli, ale mam kartu EuroShell a jinou nez Shell neberu, tak jsem je trosku uklidnil.
Jeste mala poznamka - do tranzita se do 2.2TDCi pry dava Denzo misto Delphi - ze by se Ford poucil? (informace jen ustni, neoverena).