FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Jozef0351 19.12.06 18:47
« Re: Re:
Ja osobne sa vyhýbam dieslu >:D
Zamestnanci majú povolené tankovať do nového Transita len na Shell, OMV a Eso a len na veľkých pumpách. Slovnaft som im neodporucil z princípu a Agip takisto lebo jedna pumpa u nás v okolí nemá dobrú povesť. Tú majú zakázanú ako aj ostatné "lacné neznačkové" pumpy. To len preto že som čítal túto diskusiu. Máme a mali sme vo firme Transporter, Mazdu 2200, Campo a nikdy neboli problémy s motormi aj keď tankovali všelijakú "pofidérnu" naftu.Transporter je TDI, ostatne hladké diesle. -
« Bez nadpisu
Nerikejte mi, ze Ford nema nejakou databazi "incident report" vsem autorizovanym servisum pristupnou !!! Jiste ze ma.
Teb sraz ste prosvihli [odkaz]
Doporucuji se aspon obcas podivat na fordclubs.org aby se to same neresilo porad dokola.
DIM fakt Shell nebrat rikal jsem uz asi 3x jenom zde. Mozna globalne jsou na tom dobre ale tady v CR u nich netankuji ani benzin. -
"-- skrytý --" 19.12.06 16:06
« Re: Sraz s diagnostikou
To neni vubec spatny napad :D
Toho bych se urcite rad zucastnil, uz pro zajimavost a srovnani. Ze servisu dostat objektivni informace je jak se zda problem. Nikdo o zadnem problemu novych 2,2TDCi nic nevi a tady se nas uz par seslo.
Nerikejte mi, ze Ford nema nejakou databazi "incident report" vsem autorizovanym servisum pristupnou !!! A nebo vsichni s problemy jezdi do Hale :-) -
« Detekce vadnych vstriku
Kdyz uz to tady probirate zprava zleva, co je schopen zjistit normalni servis z diagnostiky (tj. nespecializovany). Tezko poznaji, ze je vstrik opotrebeny. Ale poznaji, ze obcas vynecha (castecne / uplne)? Poznaji, ze odesel uplne (to si clovek asi vsimne i sam, co). Kde lezi zhruba hranice, co zvladnou poznat a co ne? Dik. -
"-- skrytý --" 19.12.06 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re:
DIM:
SHELL - na tom něco může být !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Možná je lépe prostřídat, já střídám.
Aby jsi se neto, tak mám na autě závadu při 145000, kód 0200, špatný kontakt na 1 vstřikovači nebo příliš vysoký nájez a jsem mimo tolerance ŘJ. Zjistím - není to nijak znát a dle info co jsem získal to znát ani nemusí být, žádný náhradní režim, možná pouze očistit kontakty... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Petře, když se tou problematikou diagnostiky zaobíráš, nestálo by za to takovou "diplomovou práci " udělat ? Jen si vybrat dvě tři auta s CR, každé nechat během jedné servisní periody testovat na podrobný procentuální stav vstřikovačů. a to nemluvím o tom, že by se mohlo porovnat i nějaké auto se Standou !! -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
No já jsem naopak už tak paranoidní, že bych nejraději poslal jen tak cvičně vzorek od SHELLu do zkušebny paliv..... a zároveň bych rád viděl diagnstický výsledek nových vstřiků a pak třeba za dalších deset tisíc km atd. Možná by se ukázalo, že se opotřebovávají postupně nafta nenafta až kolem 70 tis. km najednou zdechnou . Minule jsem měl taky tak nějak najeto. -
lordmystic 19.12.06 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re:
DIM: moje auto jezdilo v německu a já mu dodávám doma jinou naftu než shell, i když ten občas také.
Jinak sem se chtěl zeptat. Může nějaký servis třeba odhadnout že jsou vstřiky načaté? Protože já koupil auto se 111tis. a během 6tis. km mi odešli dva vstřiky... Přijde mi to fakt jako velká náhoda... -
« Re: Re: Re: Re:
Motory VW jsou především hlučnější dunivě a vibračně - především při rozjezdech a akceleracích. To Mondeo nedělá. Na volnoběhu je symfonie všech možných klepotů a vibrací a cvakání jednoznačně v neprospěch Mondea, ale jízda je nepoměrně tišší. Alespoň moje 2,2 TDCi je za normálního používání jen tak bzučivé....neduní a nebouchá :-)
JARDO : přesně tak se to projevilo u mě : po nastartování velký oblak, pak víceméně dobrý , ale nedejbože, že jsem ještě chvíli stál na volnoběhu. Začalo to za minutu za dvě dýmit a smrdět jako když bych zapálil tu naftu přímo pod autem. opravdu neproniknutelný a fritézově smrdící bílý dým .
exup : jo, bývalé auto jsem krmil téměř výhradně u ARALU.
Proč mám takový divný pocit, že my, co tady mluvíme o problémech se vstřiky, bereme všichni u SHELL ??? Nebijte mě, ale to spojení je tady nějak časté...............
Není nakonec lepší to trochu prostřídat ? Dopřát autu i jiné vitamíny od jiných chemiků ? Kdysi se říkalo, že SHELL má čistící schopnosti v palivovém systému dieslů. Nerozpouští kromě nečistot i mazací schpnosti samotné nafty ? Promiň, SHELLE :-) Ale já už jsem to musel říct !! :-) -
"-- skrytý --" 19.12.06 11:32
« Re: Re: Re:
Josef,
ale to musí být Passat s PD...
jsi si jistý že máš v " uchu" Pasata s TDI PD a ne Passata pouze s TDI a původním vstřikováním?
A také to nesmí být za studena... Zatímco po ohřátí se CR výrazně zatlumí, Passat si traktoruje stále tu samou písničku. -
lordmystic 19.12.06 11:07
« Re: Re: Re:
Jozef035: když jsem poprvé přivezl mondeo tdci a nastartoval vedle s nasich passatem (starej tdi z roku 98), tak mi taky přišlo, že to mé mondeo je na volnoběh a vnižších otáčkách pomalu hlučnější - nebo že má alespoň takovej nepříjemnější zvuk... ale zase hlučnost ve vnitř a při vyšších otáčkách je lepší u mondea. -
Jozef0351 19.12.06 11:01
« Re: Re:
b - nepotlačitelná hlučnost vycházející z principu tlakování paliva, tento princip neumožňuje použít více pilotních vstřiků paliva k potlačení hluku spalování, piloty odebírají tlak, který už potom není jak doplnit (na rozdíl od CR)
Skús vedľa seba postaviť naštartované Mondeo TDCI a Passata TDI. Ja to vidím (počujem) skôr naopak. -
"-- skrytý --" 19.12.06 10:02
« Re: Re: cena diagnostiky v HALE
To DIM: No kouri to jen a pouze pri studenem startu - bile, pokud se kolega rozjede, tak to celkem rychle prestane 5-10sec., pokud nastartuje a necha bezet motor na volnobeh - tak ma za kocarem celkem peknou "mlhu". Uvidime - chteli jsme zkusit jiny servis! Mame firemni auta a tankujeme na Shell karty pouze u Shellu. Na me doporuceni posledni dobou pouze Diesel Shell V Power.
Ale muj nazor nikomu to nenutim.
PS"FORDCLUBU obcas se vyplati hledat kdys je cas.