FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 03.01.07  20:45

« Re: "Plavání"

hil: hm tak to je divný, s čím to porovnáváš? Mondeo ve své třídě sedí výborně.
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 03.01.07  17:31

« "Plavání"

Tak jsem se stal šťastným majitelem zánovního FORD MONDEO KOMBI 2,2 TDCI, r.v. 2006.
    Jen se mi zdá, že to trochu plave. Je to normální?
    Zatím mám letní gumy na elektronech...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.07  14:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Stara debata o palivovem filtru

Tak to víš, že jsem to psal s nadsázkou. Ale o přesnosti toho počítače si prostě stejně myslím svoje...........
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 03.01.07  13:07

« Re: Re: Re: Re: Stara debata o palivovem filtru

DIM:
    No to snad nemyslíš vážně, že tu chceš používat pro spotřebu paliva odhadovaný dojezd ne? Je velkej rozdíl odhadovaná spotřeba - a ještě to po natankování musíš nechat chvíli "srovnat" a pak opravdu spotřebované palivo. Tady se to nedá srovnávat, i když věřím, že chyba v počítači určitě nějaká bude...
    Ten velkej nárůst spotřeby musí být kalibrací počítače, protože z ničeho nic aby stoupla průměrná spotřeba o dva litry, to je kravina. A víc paliva tam určitě nepoteče, to je hodně divný, to by muselo i líp jet a vznikalo by tím riziko poškození motoru a to si v servisu nelajznou. A navíc po kvalitním tuningu při rozumné jízdě spotřeba nestoupá.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.07  12:39

« Re: Re: Re: Stara debata o palivovem filtru

Přidali palivo ? Tak jednoduché to asi nebude, to by byl regulérní tunning !! :-) Já si spíš myslím, že ten jejich palubní počítač se s přesností zrovna nepotkal a pokud to občas nenačte nějaký ten vstřik, tak se to jeví jako menší spotřeba, a přitom on jenom nestíhá načítat, třeba i mírně vadná data.
    Už jenom to, že když už jsem na nádrži s dojezdem pár kilometrů, tak je to tak 700 km od plné nádrže.............a po natankování tam naskočí dojezd tak 900 km :-) To znamená, že mi někdo krade naftu a pravidelně mi tak 10 litrů z nádrž čorne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  12:33

« Re: Re: Stara debata o palivovem filtru

... no nejen to. Jak uz jsem presne pred casem rikal, jak mel DIM problem se svym druhym TDCi, tak memu kolegovi rekli take jako prvni vec, vymenit pal. filtr.
    A vypada to, ze zmenili i program v ridici jednotce - viz. zvysena spotreba paliva, protoze kolega po patecni navsteve s neotvirajici se zaklopkou na nadrzi - prej docela prekerni, neni nafta, nelze otevrit viko od nadrze :-). Sami od sebe mu v servisu v ramci garance udelali upgrade ridiciho programu a kolega se hned po svatcich "chlubil", ze mu silene "o 2litry" narostla prumerna spotreba na PP oproti predchazejicimu prumeru. Stejne jako me po kalibraci - podotykam jiny autorizovany servis. Nikdo z vas mi nenamluvi, ze to je tim, ze do ted byla mirnejsi zima a spotreba se tolik neprojevila a ze je to zmenou leto na zimu. Myslim, ze pridali palivo a tim i mazivost vstrikovaciho systemu. Co na to odbornici? Nic jineho me uz opravdu nenapada - mohu se ale mylit !
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.07  11:34

« Re: Stara debata o palivovem filtru

Ono to ale vypadá, že jsem opravdu pohnal stojatými vodami FORD a že plošně doporučují servisy výměnu po 20 tis,. km !! Jen nechápu, že jsem to musel po 4 letech vyvolat z pozice obyčejného zákazníka :-)
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 02.01.07  23:04

« Stara debata o palivovem filtru

Potvrzuju slova PetraT.:
    Servis v NJ potvrdil, ze ho davaji ve 40 tkm. Dali mi ho teda na zadost ve 47 a kdyz sem se ptal, jestli nechat Belgicany vymenit v predepsanych sedesati, tak mi bylo receno, ze "ja bych to na vlastnim asi udelal".
    Jinak opet pochvala - sice to neumim zkontrolovat, jestli to tak udelali, ale samozrejme potvrdili dvoumikronovy a ne petimikronovy, a od prvniho dotazu bez objednani, jak dlouho ta operace trva, do predani hotoveho vozu ubehlo asi tak 25 minut. Uctovano neco pod tisic za filtr, 0,4 hod. prace za dve kila, super.
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 02.01.07  20:06

« Re: spotreba

Lukoborec no ja mel pred poslednim tankovanim 7.3l a ted mam 8,1l. No neco malo pricitam kratkym jizdam ted pres svatky po meste. Ale i tak si myslim, ze bych se na 7,3 nedostal. Proste je zima.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 02.01.07  19:22

« Re: Zimní nafta

V souvislosti s tím "sytičem" ... nainstaloval jsem do starýho Focuse výměník pro ohřev nafty od vody z motoru (začátek přestavby na olej). Mám ale velký problémy se startováním. První start ráno je ok - v mezích Focusu TDDi, ale pokud ujedu jen pár set metrů a chcípnu, druhý start je utrpení. Točí dobře 5 sec než chytne.. Nemůže to být problém ŘJ, kdy je motor studený, ale nafta se už vstřikuje teplá(odzkoušeno), takže ŘJ už nenařizuje bohatší směs?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  19:11

« Zimní nafta

Zimní nafta má méně parafinů, nižší výhřevnost, tudíž vyšší spotřeba, to je normální tak o 1/2 l až o 1 l více v zimě, včetně kombinace se zimními gumami a studenými starty, kdy je vyšší spotřeba nařízena ŘJ až do zahřátí motoru...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  18:36

« Re: Zvysena spotreba

To Lukoborec: a nedelali ti v servisu nahodou taky kalibraci + upgrade ridici jednotky? Za jistych okolnosti by mohli navysenim prutoku paliva vstriky, zajistit lepsi mazivost a tim mensi poruchovost - ovsem vetsi spotreba.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  14:01

« Bez nadpisu

posledni 2 nadrze zjistuju nejak vyssi spotrebu na nadrz sem normalne delal 940+km a ted tak s bidou 770.... Jezdim stale stejne, to sem menil pal. filtr, olej a hnaci remen a kladky. sem si rikal, ze to bude lepsi a ono naopak.
    ma nekdo poneti, cim to muze byt?
    auto necmadi, vse ostatni se zda byt ok, jen mi to holt vic zere....
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 29.12.06  18:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Navigace Denso

Ale zase kdyz si dam F5, tak potom nemusim rolovat az nekam dolu... :-).
    Konec flame.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 29.12.06  11:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Navigace Denso

to Hill:
    na autorevue to tak neni (nebo se to tam mozna da nastavit). Vadi mi nejvic to, ze kdyz doctu posledni prispevek na napr. predposledni strance tematu(jsem nahore) a prepnu to na posledni stranku-zde tedy oznacenou logicky jako 1. :-) tak me to na te posledni strance vyjede opet nahoru kde je ale posledni prispevek te posledni stranky cili kdyz chci jit casove chronologicky tak musim rucne odrolovat uplne dolu a pak cist teprve zpatky smerem nahoru...
  • 00 Reagovat !

foto hil

hil 29.12.06  10:56

« Re: Re: Re: Re: Navigace Denso

Hm tak to mám smůlu.
    Jinak mě to řazení nových příspěvků nahoru vyhovuje. Jinde, kam chodím, je to stejně. Ale to je věc názoru.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 29.12.06  10:48

« Re: Re: Re: Navigace Denso

hil: no tak to ji nevyužiješ. ony stejně tyhle integrované navigace stojí v ČR všechny za starou bačkoru...
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 29.12.06  10:45

« Re: Re: Navigace Denso

No ještě to nevím přesně, ale dnes jdu pro auto (Bush) a je tam navigace , ale nefunguje prý v ČR. Na ford.cz jsem našel, že by to mělo být Denso a pro ČR není mapa....
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 29.12.06  10:38

« Re: Navigace Denso

hil: no to budeš mít těžký, pokud nemáš origoš mapové podklady včetně ČR tak máš nejspíš smůlu, protože na netu se něco podobnýho těžko sežene. je to dost málo rozšířená navigace třeba oproti iGO, TomTom, Garmin, atp.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.06  10:32

« Re: Navigace Denso

hil:
    Kde si přišel k navigaci Denso?
    Obvykle je Denso součástí Toyot a v Evropě je smluvně přebaleno do produktů Bosch/Blaupunkt...
    www.denso-europe.com , www.globaldenso.com jsou adresy, které bys mohl potřebovat...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…