FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  09:25

« Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Nespokojenej jsem byl s Passatem, byl jsem vyklopenej v každé zatáčce.Teď mám na léto 225/40/18 podvozek snížen o 35 mm (Eibach)a podložky + 40 mm na nápravu a pohoda. Zima 205/55/16 rozdíl tak 20%.Když to porovnám třeba z Calibrou tak to byl na 15 - kách kostitřas.
    S touto úpravou se dá jet celá D1 220 km/hod (dle GPS). Ročně najedu 60 000 km a kromě té vyšší spotřeby(6,5l roční průměr) ty 18 - ky autu sedí.
    Pozn. Při 230 000 km tlumiče a ložiska origo. Max. spokojenost. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.01.07  09:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

To Lordy:
    ne, porad me nechapes, ja myslim pres sedacku. Proste cely auto se vic otrasa na dirach a nerovnostech. Rizeni me nechava v klidu.
    Proste si pripadam jak kdyz si na kole prehustis gumy nebo ja nevim uz jak to mam popsat.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 05.01.07  09:20

« Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

martin.z: Tady máš pravdu, souvisí to asi opravdu s tím, že koncern VW má to řízení hodně předimenzované a tím se i tolik nepřenáší tyto zpětné rázy na volant jako u Mondea a někomu to nemusí tolik vyhovovat.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.01.07  09:09

« Re: Re: Re: Rozmer gum

To: Lordymystic:
    Jo, urcite je to o zvyku, ani nerikam, ze s tim autam jsem vylozene nespokojenej, jen proste nic neni jen cerne nebo bile.
    Pri srovnani ma sve vyhody ale i par nevyhod.
    Jinak me nejde ani tak o zvuky ve smyslu interieru-ruzne vrzani a hrkani nebo klepani, ale proste o ty narazy, ktere si tu citelneji prenaseji az do me-nebo o nich jen nejak vic vim...
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 05.01.07  09:03

« Re: Re: Rozmer gum

martin.z: mám známého, který jezdil na 16-kách a pak to vyměnil za nižší 17-ky a říkal že rozdíl v pohodlí nebyl téměř poznat. Prej že výměna menších za větší kola má minimální vliv na komfort např. oproti Passatu, proto si myslím, že i ty 18-ky nebudou extrém. A pokud osobně srovnávám staršího Passata co maj rodiče se stejně najetýma km jako já na Mondeu, tak nemám Mondeo skoro o nic nepohodlnější - spíš jinej typ zvuků co to vydává - je to hodně o zvyku.
  • « 00 Reagovat !

foto martin-z

martin.z 05.01.07  08:31

« Re: Rozmer gum

to Jenyk:
    na na tech 18 kach bych se trochu bal ze si na kanalu prekousnu jazyk nebo vyrazim zuby :-)
    Ja jezdim na 205/55 16kach a jestli uz muzu takhle s odstupem srovnat proti predchozimu passatu 1,8T na kterem jsem mel take 205/55 16ky
    tak pro me je mondeo po praze o tolik tvrdsi ze je to pomerne neprijemnej zasah do komfortu, je citit vic kazda dira a kanal, ale co jsem s passatem nevnimal zdaleka tolik byly takove ty pricne rezy nebo napojovani na vozovce-proste jak silnice neni z jednoho kusu asfaltu ale obcas je to napojovany.
    Tlaky jsem si vzdy kontroloval a mam je presne dne tabulky na vicku nadrze nebo tabulky v navodu.
    A to ze mondeo lip sedi v zatackach mi tuhle citelnou nevyhodu bohuzel nekompenzuje protoze jsem zvyklej jezdit usedle, dle predpisu a jestli auto sedi pri 150km/h v 90 stupnove zatacce je mi uplne jedno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 04.01.07  15:29

« Re:

Myslel jsem tím, jak psal už kolega, "jízdu v kolejích". S tím plaváním jsem se špatně vyjádřil.
    Ale zdá se, že už je vše vyřešeno, viz minulý příspěvek.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 04.01.07  15:26

« Re: "Plavání"

Tak se musím omluvit panu Fordovi.
    Byl jsem si domluvit zimní gumy a tak jsem tam nechal rovnou přeměřit pneu.
    Vepředu 1,7 (místo 2,5) a vzadu 1,8 (místo 2,3).
    Je to samozřejmě i moje blbost, ale nenapadlo mě, že mi předají auto s tak podhuštěnýma gumama...
    Ujel jsem sice jenom asi 30 km,ale jízdní vlastnosti se podstatně změnily. Už to není jízda v kolejích, i když ta odezva od volantu tam je, ale je to úplně něco jiného.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  14:32

« Re:

Nu, trochu pochybuji. Pokud jsem u kombi kdy cítil změnu jízdních vlastností, byla plavnější kvůli větší hmotnosti a v krizi přetáčivější "díky" větší hmotnosti vzadu. Nevšiml jsem si, že by byla nedotáčivější. Při nedotáčivosti se IMHO nepereš s volantem, protože kola se už neodvalují, ale smýkají a nesnaží se dostat zpátky do přímého směru tak silně, jako při odvalování.
    Trochu OT - vzpomínám na svou řidičskou prehistorii, kdy jsem jezdil se Žukem (taková skříňovitá dodávka) a když v zatáčce ve volantu zmizel jakýkoliv odpor, tak auto už jelo po dvou kolech a bylo to fakt na hraně. S tím se dalo užít srandy....
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.07  13:15

« Bez nadpisu

To praní s volantem asi myslí nedotáčivost, holt combi se chová díky převisům jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Na léto mám 225/40R18 a ty se chytají do kolejí, nebo do jakýchkoliv nerovností. Auto se musí pořád řídit, ale zase sedí jako motokára. Na zimních 16" Bridgestone Blizzak LM25 nic takového nepozoruji.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 04.01.07  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Asi tie "originál" Pirelli čo tam dávajú teraz. Okrem iného su aj dosť hlučné. Zimné aj letné. Údajne aj to je u nich bežné. Možno to spolu súvisí. Že sú tvrdé by napovedalo aj to že na letných mám 35 tis. km a sú zodrané možno na 1/2.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.07  10:49

« Re: Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Vím, že u některých pneumatik - ale už nevím, které to byly - to opravdu jelo jakoby ve vyjetých kolejích.....určitě to byly letní.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 04.01.07  10:43

« Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Hlasuju pro to, že Mondeo nemá co plavat, i když kombi neznám. Střídám druhou sezónu zimní Conti TS810 a letní původní Michelin Primacy (myslím), obojí 205/55/16, zimní na plecháčích, letní origo hliník. Tlak sleduju a upravuju podle zatížení, jezdím buď krátké úplně prázdný, nebo dlouhé dost plný, nic mezi.
    Chová se to na suché cestě úplně stejně (nechytat za slovo), o plavbě nemůže být řeč. Předpokládám, že se tady nebavíme o počasí, jaké jsem zažil předevčírem ráno v Praze, tam by plaval i traktor.
  • « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 04.01.07  10:33

« Re: Re: Re: "Plavání"

Přetahuje se se mnou o volant, když se třeba snažím vyhnout nerovnostem.
    Rovnaký pocit som mal keď som obul prvý krát letné gumy. Originál Pirelli čo boli na aute, ale keď som ho kúpil tak mi ho obuli na zimné a začínal som na nich. Mal som pocit ako keby auto išlo v koľajách. Časom som si asi zvykol. Uvidím na jar keď ich zase obujem. V servise mi tvrdili že to je normálne pri takom rozmere lebo letné sú tvrdšie. Dovtedy som taký rozmer pneumatík nemal a nikdy som necítil rozdiel medzi zimnými a letnými.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  09:55

« Re: Re: spotreba

s ridici jednotkou mi jisto jiste nikdo nic nedelal....
    asi plati vyjadreni Petra T.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  09:32

« Re: "Plavání"

esli mondeo plave, tak ma podhusteny pneu nebo tlumice v haji. jelikoz je asi novy, tak spis ten tlak v pneu...
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 03.01.07  22:34

« Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Možná to je ono, třeba v Transitu (taky TDCi) nic takového nepociťuju.
    Posadil jsem do toho svého mechanika a taky mu to přišlo nějaké divné.
    Zkusím ještě nechat prověřit geometrii.
    Mimochodem, jaké zimní gumy doporučujete? Budu to kupovat samozřejmě i s "plechovýma" diskama, takže nejsem vázaný na rozměry elektronů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  22:08

« Re: Re: Re: "Plavání"

V Mondeu je ve volantu dobře cítít, co se děje s předními koly, posilovač není příliš silný a má zpětnou vazbu tak akorát (slavné "komunikativní řízení"). Mně to třeba vyhovuje, ale kdo je zvyklý na lehčí řízení bez zpětné vazby, může to pro něj být nezvyk. Ale že by auto klouzalo nebo plavalo, tak to ani náhodou.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 03.01.07  21:09

« Re: Re: "Plavání"

jezdím s různými auty, Fabia, Peugeoty, Transity... Na dálnici je to OK, ale na obyč silnicích mám prostě dojem, že si to auto jede podle svýho a ne podle mě. Přetahuje se se mnou o volant, když se třeba snažím vyhnout nerovnostem.
    Možná je to vlastnost kombiků nevím...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…