FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.12.12  13:56

« Re: meluzína...

Asi máš pravdu, elektromotor má Focus.............

• « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.12.12  12:19

DIM: elekromotor v Mondeu Mk3 u serva není a kdyby byl, tak by se zvuk měnil při otáčení kolama. Zatím to jezdí, tak to asi nechám být...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.12.12  21:38

Mně slabě hvízdá za úplného studena automatická převodovka ..........
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.12.12  13:41

Taky posilovač řízení má elektromotor...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.12.12  11:20

taky jsem o tom přemýšlel, ale čerpadlo zabzučí, když zapnu klíček.... tenhle zvuk je jakoby někde z palubky, říkal jsem si i jestli to nedělá vodní pumpa a zvuk, že by se přenášel do výměníku
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 03.12.12  10:46

Palivové čerpadlo v nádrži ?? Vnímal jsem ho vždy když bylo venku chladno, ale za mrazu už zase ne....Pak jsem si to nechal nějak upravit, ale nevím co přesně tam dělali, myslím, že to nějak podložili nebo co ... :-) Už to neslyším....
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 03.12.12  09:30

« meluzína...

několik týdnů pozoruju u studeného auta zvláštní hvízdání, jako by někde pod palubkou byl průvan, meluzína... Zmizí vždy po 5-10 min. jízdy, je to jen při nastartovaném motoru, venku nic slyšet není, při zvýšení otáček se ztratí, ventilátor topení to nedělá, je jedno jestli pomalu jedu nebo stojím na volnoběh, vymáčknutí spojky to taky neovlivní.... nemůžu přijít na to odkud ten zvuk jde ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.11.12  11:14

« Re: Akumulátor

tak fajn :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 28.11.12  11:14

Správně to bylo:
    Houston, we´ve got a problem !!!!!!!!!!!! >:D

Nicméně, baterie občas umírají.
    Ne ovšem u Mercedesu - nechal jsem minulou zimu zapnuté boční světlo v minus 10 přes noc a den a motor naskočil na brnknutí .......
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 27.11.12  08:46

Když jsem loni kupoval new mondeo (r.v 12.2010 - již facelift 2011) a projížděl si záznamy z diagnostiky, respektive servisní historii, byla tam psána výměna akumulátoru při cca 8000tis km (já kupoval při 16000 tis) inu otázal jsem se servisu co že se mu přihodilo a že umřel. Tedy mohlo ho též užírat nějaké relé. Zatím všechno hraje ( najeto cca 26000 tis. km) záruka do konce roku 2013, mám tak klidný spánek. V létě nejela klima, dolili jela a po měsíci zase 0, natlakovali a našli díru v chladiči, výměna na záruku :O)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.12  21:36

We have problem, Houston ! :-)

Jenže já mám pocit, že nějaké relé drží, ale po té, co se baterie zmrtví, tak to relé pustí. Jinýmí slovy, následná kontrola už žádný zvýšený proudový průtok nenaměří.... Na foru ford tam několik lidí píše o opakovaném vybíjení nového nebo zánovního auta.. A můj kolega dopadl jednou taky tak . Po víkendu baterie nulová, servis nic nenaměřil a jako důvod tedy uvedl snížení vnitřního přechodového odporu baterie...ale to mi připadá jako nesmysl, to by ta baterie byla mrtvá definitivně.....Myslím si spíše , že něco zůstalo viset ,,,,Proto pátrám po možnostech těch paměťových záznamů.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 26.11.12  18:33

Máš pravdu, DIMe, ano, takováto histroie je v ŘJ zachována ve formě takvaně dynamicky načítaných parametrů, které se mění po celou dobu životnosti vozidla.
    Obávám se, že taková data načtou pouze vývojáři. Paměť závad by taková data nepobrala. Jsou to data rozsáhlá a proto se ŘJ pořád vyvíjí, aby byly schopny rychle reagovat.
    Vždycky po otočení klíčkem se bootují statická a potom dynamická data.

Ve Tvém případě ale existuje velmi jednoduché řešení. Připoj na plusový drát z baterie kleště ampérmetru. Místo velice slabého udržovacího proudu bys tam musel mít o řád větší klidový proud. Například místo 0,03 A tam budeš mít 0,3 A - je to jen příklad.
    Stává se to hodně často, většinou za to mohou uvízlé kontakty relátek. Někdo tady uváděl kondenzátory apod., to je taky možné.

Zkus zjistit normální klidové hodnoty a potom měř u sebe.
    Další možností by mělo být změřit hodnotu při zapnutém klíčku a hodnotu při vypnutém klíčku. Pokud se hodnota klidového proudu při vypnutí klíčku významně nesníží, je tady problém, Houstone.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.11.12  13:55

Ahoj Wine,

díky. Přesto ječtě jednu otázku : jsou v pamětích jen chybová hlášení závad ?? Myslím tím to, jestli se prostě někde neroluje obecná historie. Jako třeba v černých skříňkách u letadel... Zní to trochu nadneseně, ale na druhou stranu i obyčejný počítač má svou historii všech příkazů k nalezení. já mám pocit, že mi v servisu někdo říkal, jak by bylo jednoduché např. při dopravních nehodách načíst z řídící jednotky údaje o rychlosti, o tom jak moc byl sešlápnutý plynový nebo brzdový pedál, jestli bylo zapnuto osvětlení, blinkr.....klimatizace, rádio.... Údajně to vše by tam mělo nějakou dobu zůstávat. A to by mě zajímalo, protože by to mohl být klíč k tomu zjistit, které zařízení mohlo zůstat v činnosti a vytáhnout veškerý život z akumulátoru....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.11.12  17:03

Různé diagnostiky to řeší různě a záleží také na tom, jak to naprogramují inženýři výrobce vozidla.
    Dost často bývají chybové záznamy rozděleny na:
    minor / major (malá závažnost / velká závažnost)
    případně
    historic / current (stalo se dříve / trvalá závada)

Závady typu major a current obvykle rozsvítí kontrolku hlášení závady a následuje náhradní jizdní režim (nouzový stav)

Většinou všechny tyto závady zůstávají v paměti i po odstranění příčiny závady až do té doby, než někdo zadá přes diagnostiku: vymazat paměť závad.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 24.11.12  13:21

A kdo to maže ?? Nerozumím.... Jak staré události tam zůstávají ?? A jak se to dá přečíst ??
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.11.12  18:23

Zapisují, ale nesměl by to nikdo vymazat ..............
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 23.11.12  13:16

Nenzapisují se někam do ŘJ všechny události ? Mám na mysli to, jestli je možné v ŘJ dohledat, jestli třeba nezůstalo sepnuto nějaké relé.....např vnitřního osvětlení nebo něco takového. Zkrátka´jestli se tam nedá zjistit, že nějaký spotřebič se nevypnul....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 22.11.12  22:06

V mém Mondeu vydržela přesně 7let a měnil jsem ji spíše preventivně, před zimou.... po dvou dnech by mělo auto jít nastartovat, pokud ne mohl by být problém na diodách alternátoru, dělalo mi to kdysi u Sierry....
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 22.11.12  11:16

« Akumulátor

Nemáte někdo zkušenosti, kolik vydrží baterka ?? Začal jsem zychytávat nějaké informace o tom, že se některým Mondeím baterie sama vybíjí a že nenastartují třeba už po dvou dnech odstaveného auta.... Zažili jste to už někdo ??
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 15.11.12  22:42

« Re: Re: .

Dočkáš. Pošli mi do SZ adresu, prosím. Aditivum D Plus nebylo rok vyráběno, teď snad zas od prosince.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…