FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  16:29

« Re: Prubezne hlaseni

Maverick:
    Chtěj na Tobě ušetřit, tak Ti cpou repasy. To bych odmítl.
    Navíc repasy jsou nedostatkové zboží a tos si tedy ještě pěkně počkáš...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  16:26

« Opravy vstřikovačů

My Lord,
    dle nejnovějších informací budou opravy zahájeny v únoru 2007.
    Je to prý velmi komplikované, vyžaduje si to nasazení nové zkušební stanice (1 vstřikovač se testuje 15 min., po opravě se provádí 30 min. kalibrace)
    Tuto technologii by měl rád kdekdo v Evropě, takže je tam asi tlačenice a tím se to zpozdilo...
    Zdravím DIMa >:D Jeho černé chmury byly opět posíleny dalším nešťastníkem.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 10.01.07  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Jo to je přesně ono.
    Bohužel je hezké, že mi auto sedí, když jedu rovně po dálnici. Maximálně ještě možná na německých silnicích. Na naše silnice to ovšem moc ideální není... :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  14:15

« Prubezne hlaseni

Hi,
    prubezne hlaseni opravy:
    pocatek 12/06 - auto do servisu (oblak koure, za studena nepravidelne, kolem 1500ot./min cukani nebo chcipnuti, za tepla vse OK, najeto 80k, zarucni oprava)
    12/06 - nova kalibrace, objednany vstriky (levnejsi, jeden za 4.5k)
    pocatek 1/07 - dalsi kalibrace, vstriky nedorazily, cekani na dalsi kalibraci
    dnes - moje excitace v servise (vstriky ani nova kalibrace v nedohlednu), zavolal jsem si do Hale, pocatkem pristiho tydne si osobne vezu auto na diagnostiku a se vstriky sup na stolici. Muj prodejce bude akceptovat zavery z Hale.
    Dalsi novinky budu poctive hlasit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  11:26

« Re: Re: Re: Ojjjj

Jo, tak to je klasika . trysky , čerpadlo, rozvodná lišta.... Který servis a hlavně jak vybavený servis to testoval ? Pokud už vím, tak ta lepší diagnostika otestuje každou trysku na procentuální opotřebení a taky samostatně čerpadlo........ Klasická servisní diagnostika pouze vyhodí chybu ve vstřikovacím systému...........alespoň tak jsem to viděl já.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 10.01.07  10:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Jsem proti hecování a flamu. Nebo se toho flamu fakt zúčastním, přestože dosud se držím, co to jde, abych nekomentoval Brno-Praha za hodinu a podobně.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  09:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Tak tak, proti max. nic nemám, s 1.6 starým mondíkem jsem měl rekordy tacho 215 na letních a 210 na zimních, ale z kopce a s větrem v zádech :-)
    Ale jet s 5ti kvaltem naftou po D1 rychlostí 220 víc jak dvě minuty, to chci vidět :-)
    Natoč, to,
    Nabízím stovku za minutu, max však 300,-
    Prosím někdo se přidejte, ať se machr hecne a natočí to, vážně bych to chtěl vidět :-)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 10.01.07  08:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Janerad:
    Myslím že je to možné, výkon motoru se zvýšil pro tuto rychlost dostatečně a pokud si při úpravě zvolil možnost úpravy s preferováním maximální rychlosti, tak proč ne. Pouze bych chtěl vidět, jak by to někdo držel víc jak několik vteřin či málo minut. Motor se musí hodně přehřívat a opotřebení musí být neúnosně velké... Přeci jen by to měl být pouze 5-ti kvalt a otáčky musí být hodně vysoké (na tento motor).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.07  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum

Tech tvych 220 na cele D1 bych chtel videt :-)
    Ja dam tacho 220 max. na rovinkách z Brna do Bratislavy, 225 tacho v Maďarsku po rovince z kopce do Budapešti, nebo někde občas v Německu.
    Nechci se moc přít, ale se starym 2.0 TDCI byť s nejakym chiptuzingem si moc fandíš :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  08:36

« Re: Re: Re: Re: "Plavání"

Na 18" má auto daleko citlivější řízení, každá podélná nerovnost, koleje, sklon silnice táhnou do strany. Protože silnice je téměř vždy nakloněná na stranu, auto se musí pořád řídit. Je to normální. Nejdřív jsem z toho byl také na větvi, ale za chvíli jsem si zvykl a spíš si lebedím, jak to sedí.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 10.01.07  08:05

« Bez nadpisu

Viliam, ruman:
    No pokud mu odešlo i vysokotlaké čerpadlo, tak se mu uvolnili špony které zničili vstřikovače takže to vydim na totalku. K čerpadlu a vstřikům samozřejmě ještě vyměnit i potrubí, atd. No není to veselé, tady se těžko něco ušetří.
    PetrT:
    Spíš by mě zajímalo, jestli už náhodou někdo neví, jestli už začali v tom Hale dělat ty opravy vstřikovačů. Mě zlobí jeden vstřikovač už několik týdnů, v 1800ot/min auto cuká, při velkém výkonu se přepíná do nouzového režimu. Toto je standardní vada opotřebeného vstřikovače, proto bych rád využil pouze opravy, ne výměny celého vstřiku a něco ušetřil. Nevíte náhodou?
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 09.01.07  22:08

« Re: Re: Re: "Plavání"

Tak už mám nový kola (plech + zimní 16") a je to v pohodě.
    Takže to bylo těma 18" na elektrónech :-(.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  20:19

« Bez nadpisu

Jak se ti to projevovalo?? To ti odeslo naraz, nebo jsi mel nejake problemy s autem??? A to tam ty vstrikovace spatne vsechny 4? A kde jsi bral naposled naftu?? Sorry za tolik otazek, ale zajimalo by me to...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  19:57

« Re: Re: Re: Ojjjj

No nejlepší rada je přečíst si pořádně celé tohle fórum. Ušetří ti to dost peněz na dalších opravách. Na téhle neušetříš.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.07  18:49

« Re: Re: Ojjjj

Ahoj čtu ted tvuj príspěvek o výměně vstřiků. Mám problém. Dnes mi v servisu sdělili že na mém Ford mondeo TDCD 2 r.v 9/2003 odešlo vysokotlaké čerpadlo a cstřikovače. Nemohl bys mi poradit, kde bych to sehnal levněji než ford servisu? Díky za každou pomoc nebo radu. Vilda
    v.barsony@tiscali.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.07  12:13

« Re: Re: "Plavání"

Mám zimní pneu na plecháčích - tentýž problém. Možná nějaká vůle na nápravě. Nevím musím to nechat prohlídnout. Hlavně se to u mě projevuje v záběru. Tak nevím. Když sem měl galanta byla to vůle na rameni. Uvidím
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 07.01.07  08:18

« Re: "Plavání"

Taky se ještě vrátím. Stále tam něco divného je.
    Termín plavání, jak jsem už psal, je nepřesný.
    Auto na rovné silnici sedí jako přibité. Ale jakmile najedu na silnici s nerovnostmi jakoby po každé trošku větší nerovnosti odskočí a chce jet jinam než původním směrem.
    V týdnu si pojedu pro zimní gumy i s obyčejnýma diskama, tak jsem zvědav co to bude dělat na nich.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.07  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ještě se vrátím k té jízdě v kolejích . podle mě hraje velkou roli i to, že Mondeo má větší rozchod a ty koleje pak člověk jede víc po těch jejich hranách .
    Teď jsem zkoušel jezdit proti novému policejnímu laserovému radaru . při přesné padesátce mi řekli 47, při malilinko nedotažené devadesátce 86 . Měli by mi poslat po mailu i fotku, což by mě dost zajímalo, jak je ta značka čitelná při rožnutých xenonech ) no asi dobře, já vím ) ale taky jestli je poznat , kdo řídí.
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 05.01.07  23:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Já nevím, já ráno spím. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.07  23:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

hil:
    no právě že se nic nedělo a nejelo tak se to musí trochu poladit. Dokud to nebude žrát olej a moc nafty tak je to dobrý. S tím teplem to teda není nic moc. Ještě že když jedu dlouho kládu, tak se to začně mírně přehřívat a pak to pěkně topí. Jinak ráno do práce pěkná kosa v porovnání s benzínem. :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…