FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
eda.nezbeda 11.01.07 13:21
« Termostat
Tak mi odesel termostat ...
Pred cca rokem taky, takze to je snad v zaruce. Ale sem ted v Nemecku a nejsem si jistej jak postupovat, pokud by to byla zaruka. Nebojim se, ze si to vyridim (sem totiz dost hubatej :)) ale chci predejit nejakym nesmyslnym papirovym valkam a tak se ptam ... resil nekdo nekdy zaruku za hranicema?
Dik
PS: DIMe ... pravdepodobne mi take odejde brzy vstrik (uz 3.), ucho me bohuzel jeste ani jednou nezklamalo ... to jen tak pro uplnost :) -
« Re:
Ahoj Viliame . KLolik tam máš najeto ? Ke komu jsi jezdil na servis ? Jsi první majitel ? Nechcíplo ti to náhodou na 17. listopadu kousek od domova sester ? Tam teď někdy jsme nějaký Combi TDCi viděl nakládat ! To víš, takové věci už nemohu přehlédnout ! Jak jsem to viděl, tak jsem si hned říkal : další vstřiky . Petr promine ....... -
"-- skrytý --" 11.01.07 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum
Janerad:
jsem takovej magor, že s tou kamerou jsem párkrát jel a spotík mám.Ale 2 Gb dat tady asi nepřipojím. Jinak souhlas s tím chlazením po 5 minutách to vaří a musí to chvilku klesnout tak na 200 km/h a pak to zas valit. Jinak po D1 ve 3 hodiny ráno 0km-200 km za 1 hodinu úplně vklidu.Kopce na max z kopce vyklusávat a není co řešit.V zimě kdy nejsou uzávěry. Není to zas taková střelba. Ono mít max výkon v 3800 ot a mít nevytočenou 6-tku je na prd. Mít max výkon aspoň 120 Kw v 4450 ot je lepší. Reklamoval jsem to u Forda že to neuchladím, řekli mi že to bude prevít vodní kámen.Výměna chladiče tak to mastím.
Starý TDCi jak se tu píše taky dobrý :roll:
PS: Na 1,6 dobrá tacho max. Taky můžu napsat 240 Km/h co mi to ukazuje z kopce ale tachometru nevěřím. Víc mě stejně omezovač nepustí. GPS je přesnější. -
"-- skrytý --" 11.01.07 09:07
« Bez nadpisu
To je super díky za radu ale mám to do prahy z ruky. Jsem z Ostravy :-(
čerpadlo mně bude stát 19500,- je to repas a vstřiky 7.000 za kus, Tady je nejbližší servis ve Frýdku pan Sobek tuším. Ale známý mi říkal, že z cenou si nepomůžu , že je ještě dražší. Je to mechoš a něco mu už dával dělat tak asi ví voco go. Ale díky za radu. Já hlavně ať Mám na faktuře vše co se tam má dělat (čištění , proplachy, výměny atd) abych se případně měl čím ohánět kdyby se něco posralo. I když...... jak to tady čtu je to těžký a na dlouhé tratě. Ahoj Vilda -
"-- skrytý --" 11.01.07 08:40
« Bez nadpisu
Auto začalo mít divný zvuk Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost. říkal jsem si je chladněji.. Minulý týden jsem za jízdy slyšel z motoru takové divné zvuky kovové při akceleraci a otčkách přes 2000. tak jsem se otočil , že pojedu aměr servis a asi po 1 km mi to za udělalo podruhé motor chcípl a už jsem nenastartoval. Takže odtah. Servis Ford. Včera mi to vyčíslili na 63 litrů. jsem na palici. Ukazovali mi nějaké válečky z čerpadla, které měli být kulaté a byl z nich osmiúhelník. Nulový tlak na čerpadle. Maras. Musí prý vyčistit nádrž. veškeré potrubí paliva , commonrail výměna filtru čerpadla, vstřiků, protože prý budou *. No umylo mně. Měl mi to dělat kolega co dělal dříve ve Fordu ale řekl mi A´t si to nechám udělat ve fordu kvůli záruky. Jinak nafta různě Benzina. Jet, Aral.
Vilda -
"-- skrytý --" 10.01.07 16:26
« Opravy vstřikovačů
My Lord,
dle nejnovějších informací budou opravy zahájeny v únoru 2007.
Je to prý velmi komplikované, vyžaduje si to nasazení nové zkušební stanice (1 vstřikovač se testuje 15 min., po opravě se provádí 30 min. kalibrace)
Tuto technologii by měl rád kdekdo v Evropě, takže je tam asi tlačenice a tím se to zpozdilo...
Zdravím DIMa >:D Jeho černé chmury byly opět posíleny dalším nešťastníkem. -
"-- skrytý --" 10.01.07 14:15
« Prubezne hlaseni
Hi,
prubezne hlaseni opravy:
pocatek 12/06 - auto do servisu (oblak koure, za studena nepravidelne, kolem 1500ot./min cukani nebo chcipnuti, za tepla vse OK, najeto 80k, zarucni oprava)
12/06 - nova kalibrace, objednany vstriky (levnejsi, jeden za 4.5k)
pocatek 1/07 - dalsi kalibrace, vstriky nedorazily, cekani na dalsi kalibraci
dnes - moje excitace v servise (vstriky ani nova kalibrace v nedohlednu), zavolal jsem si do Hale, pocatkem pristiho tydne si osobne vezu auto na diagnostiku a se vstriky sup na stolici. Muj prodejce bude akceptovat zavery z Hale.
Dalsi novinky budu poctive hlasit. -
« Re: Re: Re: Ojjjj
Jo, tak to je klasika . trysky , čerpadlo, rozvodná lišta.... Který servis a hlavně jak vybavený servis to testoval ? Pokud už vím, tak ta lepší diagnostika otestuje každou trysku na procentuální opotřebení a taky samostatně čerpadlo........ Klasická servisní diagnostika pouze vyhodí chybu ve vstřikovacím systému...........alespoň tak jsem to viděl já. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum
Tak tak, proti max. nic nemám, s 1.6 starým mondíkem jsem měl rekordy tacho 215 na letních a 210 na zimních, ale z kopce a s větrem v zádech :-)
Ale jet s 5ti kvaltem naftou po D1 rychlostí 220 víc jak dvě minuty, to chci vidět :-)
Natoč, to,
Nabízím stovku za minutu, max však 300,-
Prosím někdo se přidejte, ať se machr hecne a natočí to, vážně bych to chtěl vidět :-) -
lordmystic 10.01.07 08:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum
Janerad:
Myslím že je to možné, výkon motoru se zvýšil pro tuto rychlost dostatečně a pokud si při úpravě zvolil možnost úpravy s preferováním maximální rychlosti, tak proč ne. Pouze bych chtěl vidět, jak by to někdo držel víc jak několik vteřin či málo minut. Motor se musí hodně přehřívat a opotřebení musí být neúnosně velké... Přeci jen by to měl být pouze 5-ti kvalt a otáčky musí být hodně vysoké (na tento motor). -
« Re: Re: Re: Re: Re: Rozmer gum
Tech tvych 220 na cele D1 bych chtel videt :-)
Ja dam tacho 220 max. na rovinkách z Brna do Bratislavy, 225 tacho v Maďarsku po rovince z kopce do Budapešti, nebo někde občas v Německu.
Nechci se moc přít, ale se starym 2.0 TDCI byť s nejakym chiptuzingem si moc fandíš :-) -
"-- skrytý --" 10.01.07 08:36
« Re: Re: Re: Re: "Plavání"
Na 18" má auto daleko citlivější řízení, každá podélná nerovnost, koleje, sklon silnice táhnou do strany. Protože silnice je téměř vždy nakloněná na stranu, auto se musí pořád řídit. Je to normální. Nejdřív jsem z toho byl také na větvi, ale za chvíli jsem si zvykl a spíš si lebedím, jak to sedí. -
lordmystic 10.01.07 08:05
« Bez nadpisu
Viliam, ruman:
No pokud mu odešlo i vysokotlaké čerpadlo, tak se mu uvolnili špony které zničili vstřikovače takže to vydim na totalku. K čerpadlu a vstřikům samozřejmě ještě vyměnit i potrubí, atd. No není to veselé, tady se těžko něco ušetří.
PetrT:
Spíš by mě zajímalo, jestli už náhodou někdo neví, jestli už začali v tom Hale dělat ty opravy vstřikovačů. Mě zlobí jeden vstřikovač už několik týdnů, v 1800ot/min auto cuká, při velkém výkonu se přepíná do nouzového režimu. Toto je standardní vada opotřebeného vstřikovače, proto bych rád využil pouze opravy, ne výměny celého vstřiku a něco ušetřil. Nevíte náhodou?