FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Těsnění dveří - hukot
Jo jo, zatékání, to o tom taky něco vím !! :-) Začalo to nenápadně, taková malá slzovitá loužička na nejnižším bodě křivky dveří, většinou zůstala na tom černém plastu. Jenže pak to auto stálo na zahradě trošku nahnuté, a to opravdu jenom trochu, a ráno po dešti bylo na podlaze mokro, druhý den už tam dokonce stála voda , všechny koberce kolem nasáklé jak houba, pak to pro změnu ještě dlouho smrdělo jak v bažině, protože byly horka............Zkoumal jsem po dešti , kde je to mokré. Když otevřeš dveře, je tam taková ta guma na karoserii, a ta v jednom místě mění svůj profil. Je to cca na úrovni zpětného zrcátka ( vpředu ). am evidentně tekla voda už po plechu a směřovala po karoserii dolů do toho ohbí. POkud asi stojí to auto vodorovně, tak zase někam odteče na cestu pod dveřma, ale když je vody víc a nebo se to auto nahne, tak neteče ven ale dovnitř...........
Řešení ale nemám, dřív než jsme stačil něco vymyslet tak bylo po vstřikovačích :-) -
« Re: Prubezne hlaseni
............jakoby se něčeho lekli !!! Nemají taky špatné svědomí s výměnou palivového filtru ?? Jak chtějí čerpadlo testovat jinak, než na těch diagnostických zařízeních ??? To mi jediné nějak nejde dohromady. Buď je opotřebované a nedrží tlak, a nebo není. Vizuální kontrola nemá moc smysl, a měření jednotlivých dílů podle mě taky ne, protože jde o lícování po zaběhnutí, a tam už mohou být věci jinak než na výkresech....... -
eda.nezbeda 24.01.07 15:52
« Re: Re: a jeste z jineho soudku.
A kde se daji koupit, nebo lepe, jak se jmenuji presne?
Nasel jsem zatim dva typy od SWF Visionflex (maji neco s Valeem, ale je to jina firma ) a od Bosche AeroTwin.
Ty od Valea nemuzu nikde najit, protoze nevim, jak presne se znaci. Hledam teda jen na internetu a napr. v ATU jsem je videl vsechny in natura, ale nemeli sadu na Mondeo. -
"-- skrytý --" 24.01.07 15:22
« Prubezne hlaseni
Hi,
dalsi hlaseni: Posledne jsem vas informoval o 4 vadnych vstricich (potvrzeno diagnostikou v Hale - Pha7). Dnes mi volal prodejce, ze po dohode s FMC uznavaji zavadu jako zarucni, objednavaji 4 nove vstriky (ne AT-repas Ford, ale origo Delphi). Jakmile vstriky prijdou, provedou vycisteni paliv.systemu, odeslou cerpadlo ke kontrole do FMC a navic mi uhradi diagnostiku, kterou jsem si sam nechal delat v Hale (cca 4k Kc).
Navic mi poskytnou nahradni vozidlo po dobu opravy. Neni Ford super? Nebude me dalsi auto ST220 nebo nove mondeo s TDCi 2.7 V6?
No, roky mne naucili nejasat dopredu, prubezne hlaseni bude nasledovat po vyrizeni reklamace:-)
BTW: dnes jsem (opet) menil H7, vymena zarovek je v mondeu takrka genialni (skoda, ze huste snezilo:-). Misto Philips Blue Vision, ktere mam ted, jsem si na www shopu objednal Osram Silvestar, uvidime rozdil. -
"-- skrytý --" 24.01.07 14:04
« Re: a jeste z jineho soudku.
Hi,
to jack007: kup si sterace valeo, nemaji tolik soucastek jako original na mondeu, delsi dobu vydrzi nez zamrznou.
Kamiony - stale dokola - rallye letni gumy ... A kdyz maj zimni, tak maj se svoji hmotnosti smulu - do kopce to na uklouzanem nerozjedes ani kdybys ses pokrajel (kdyz uz v kopci zastavis). Svagr jezdi s Volvem 4xx (tahac+naves), jednou jsem to zkousel se v kopci rozjet (mirny kopec, predtim mi to trochu uklouzal:-), myslel jsem si ze je to pohoda. Byl jsem prazdny, ale nenadelal jsem nic, jen jsem mu s konem doklouzal ke krajnici. Pak uz mi to vzal...Jezdi na univerzalech, ale pro podobne dny jako dnesni ma jeste retezy (aby nemusel dlouho cekat na sypace).
BTW - co sypaci, to je taky tema, co? Kolik penez usetrili, jak byli dobre pripraveni a potkal jsi je dnes nekde? -
jack007 24.01.07 13:54
« a jeste z jineho soudku.
Jak se vam dnesak jelo? Musim rict, ze kamionisti opravdu boduji. Neni kopec aby tam nejaky nestal a k tomu nejlepe 2 vedle sebe :-) Mam to 70km do prace, normalne to jezdim za 45minut dnes za 1h:50. To abych zitra vyjizdel uz v 5 rano :-( No a pekne mi zamrzaly sterace, takze super vyhled. I kdyz nebyl sem sam, jak sem koukal kolem. Pri kazdem stani kazdej vylejzal a cistil sterace :) -
impaler 24.01.07 12:45
« Re: Těsnění dveří - hukot
Ještě se zeptám úplně blbě...má dobře nastavený paměti-dorazy oken? Mně se to jednou povedlo ňák blbě na LP, že po dojetí jsem čudlíkem okno ještě dokázal posunout, jako dorazit do konce. Pak jsem to znovu naprogramoval a je klid.
Ovšem i tak nic nehučelo a nikam neteklo. -
-
lordmystic 24.01.07 12:06
« Těsnění dveří - hukot
Z trochu jiného soudku. Při rychlostech nad 120km/h mi hodně nepříjemně hučí zvuk proudící kolem LZ dveří a částečně i kolem PZ. Navíc u těch LZ kde to hučí víc mi při mytí nebo při velkém dešti trošičku zatéká do auta - sice jen na okraji, neteče to dolů pod nohy, ale dělají to jen tyto dveře.
Řešil někdo něco podobného a víte jak se dá toto opravit? Auto bourané nebylo, dveře by hnuté být neměli a takto to už dělá dlouho. Šlo by to nějak vyřešit přelepením těsnících gum? -
hil 22.01.07 19:50
« Re: Re: Re: Proc ne 2.2TDCi
No aspoň trochu radosti, podle toho značení tam mám EURO4. Najeto cca 24000 a zatím všechno OK. Nemám sice zkušenosti s 2,0 Mondeem, ale s 2,2 jsem spokojen.
Máme ještě Transita 2,0, rok výroby 2004, ES 98/69A. A ten už má vstřiky ve 40.000! vyměněný. Teď už má skoro 100.000 a zatím OK. -
"-- skrytý --" 22.01.07 10:57
« Re: Re: Proc ne 2.2TDCi
Od cca polovicky 8 mesice 2005 se vyrabeji 2,2TDCi - Euro4 - do te doby jsou to pouze verze Euro3 - lze to najit podle specifikace exhalaci ve velkem technicaku.
radek c.17:
ES2003/76B - verze EURO4 s jinym turbem a vstriky...
ES2003/76A - starsi verze EURO3 -
eda.nezbeda 22.01.07 10:54
« Termostat rozuzleni
Takze pro ty co to zajima dokonceni pribehu Termostat - oprava v Nemecku:
Jednani bylo v servise jako vzdy super (Bremen Motors). Nicmene vec mela 2 hacky: Nerozpoznali fakturu o predesle oprave jako od smluvniho servisu Ford :?: (nebyla na hlavickovem papire Ford) a druhy duvod, proc nemohla byt oprava provedena jako zaruka ... v Nemecku je zaruka na opravu jen 1 rok!
Ani jedno ani druhe vsak neni duvodem k panice a Zakaznicke centrum FMC v Praze mi po komunikaci s obema servisy (Bremen Motors a CARent) sdelilo, ze mi bude oprava uhrazena.
Problem to ale muze byt pro ty kteri jsou v Nemecku jen na dovolene, protoze opravu jsem musel samozrejme zaplatit. To by ale take nemusel byt az takovy problem, kdyby si ale Ford neuctoval za vymenu termostatu tabulkovych 189,- EUR!! Celkove jsem zaplatil cca 200 a to po nejake sleve, ponevadz zde se plati take nacteni chybovych udaju z jednotky! (30-50 EUR)
Takze suma sumaaarum, nic moc, pri predstave vetsiho problemu! Kazdopadne je dobre mit s sebou pokud mozno vetsinu dokladu o opravach, kde je podle cisla dilu alespon videt, ze jsou dily original Motorcraft.
Co se tyce ucinku opravy, tak auto sice topi a take po urcitem case ztichne motor, ale zase mi neukazuje dobre ukazatel teploty, takze problem bude jeste asi v cidle.
A nakonec: musim priznat, ze frustrace z poruchovosti mondea je v posledni dobe na vysoke urovni!!
PS: pred 3 tydny jsem mimochodem absolvoval prohlidku po 20 tis. a vse bylo v pohode.
Po vytahnuti tesneni se to zlepsilo... ale idealni se to stalo az po kontrole usazeni vsech dveri pri prvnim servisu udelali mi to i bez meho prani - zlepsilo se mi i ne 100% zavirani zadnich dveri...
S naprogramovanim okenka jsem take laboroval...
Doporucuji v machrovskem servisu nechat zkontrolovat usazeni dveri... Stejny problem jsem mel i s jinym autem, pohli s dvermi a bylo po huceni...