FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 25.01.07 07:17
« Re: Re: Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.
Hi,
to eda.nezbeda: Tak slovo "Valeo" je jen na krytce kloubu na steracich. Na krabicce jsou tyto udaje:
Ford 1 set of wiper blades, 1 354 355, 5U7J S17528 CA, Ford Mondeo 10/00>, Ford Premium Product.
Pak je na nich popsano jak jsou skvele. Je na nich normalni logo Ford, predpokladam ze je dostanes v kazdem krame kde prodavaji neco od Ford:-) -
eda.nezbeda 24.01.07 21:20
« Re: Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.
Diky!! Jsem rozhodnutej je vyzkouset, protoze proti original klasickym steracum je rozdil v cene maly, tak budu experimentovat. Ale cekam prakticky jen delsi vydrz a lepsi prilnavost pri vsech rychlostech, protoze napr. nad. cca 120 mi uz spis sterace po skle jen poskakuji nez ze by stiraly :) -
"-- skrytý --" 24.01.07 19:39
« Re: Re: Prubezne hlaseni
Hi,
to DIM: nevim, jestli se neceho lekli:-), jsem rad, ze mi uznali opravu jako zarucni. Taky nevim, zda napr. z cerpadla nebo jinych soucastek chteji dedukovat kvalitu nafty (usazeniny, opotrebeni, naruseni, atp.), kterou jsem cepoval, ale info o ZARUCNI oprave jsem uz dostal, z toho vychazim. Pokud se neco dozvim, dam vedet. -
"-- skrytý --" 24.01.07 19:33
« Re: Re: Re: a jeste z jineho soudku.
Hi,
to eda.nezbeda: Koupil jsem si je u prodejce auta (Ford), rekl jsem ze chci "lepsi" sterace na mondeo nez tam mam ted a prodali mi je. Je na nich logo Ford, jsou jakoby z jednoho kusu materialu (videl jsem je na novem focusu), na krabici je napsano Valeo, ale prodavaji se jako "Ford".
Bohuzel neco podobneho neexistuje dozadu (kombi), ten co tam je, to je ale bida...
Zitra ti opisu vse co je na krabicce napsano, at vis co zadat. -
« Re: Těsnění dveří - hukot
Mel jsem podobny problem s novym vozem - LP dvere aerodinamicky hucely, zrovna u ucha nahore, ale neteklo mi tam... Bylo skriple vnitrni kulate tesneni tim vnejsim silnejsim v ohybu vepredu nahore, takze jsem si toho hned nevsiml....
Po vytahnuti tesneni se to zlepsilo... ale idealni se to stalo az po kontrole usazeni vsech dveri pri prvnim servisu udelali mi to i bez meho prani - zlepsilo se mi i ne 100% zavirani zadnich dveri...
S naprogramovanim okenka jsem take laboroval...
Doporucuji v machrovskem servisu nechat zkontrolovat usazeni dveri... Stejny problem jsem mel i s jinym autem, pohli s dvermi a bylo po huceni... -
« Re: Těsnění dveří - hukot
Jo jo, zatékání, to o tom taky něco vím !! :-) Začalo to nenápadně, taková malá slzovitá loužička na nejnižším bodě křivky dveří, většinou zůstala na tom černém plastu. Jenže pak to auto stálo na zahradě trošku nahnuté, a to opravdu jenom trochu, a ráno po dešti bylo na podlaze mokro, druhý den už tam dokonce stála voda , všechny koberce kolem nasáklé jak houba, pak to pro změnu ještě dlouho smrdělo jak v bažině, protože byly horka............Zkoumal jsem po dešti , kde je to mokré. Když otevřeš dveře, je tam taková ta guma na karoserii, a ta v jednom místě mění svůj profil. Je to cca na úrovni zpětného zrcátka ( vpředu ). am evidentně tekla voda už po plechu a směřovala po karoserii dolů do toho ohbí. POkud asi stojí to auto vodorovně, tak zase někam odteče na cestu pod dveřma, ale když je vody víc a nebo se to auto nahne, tak neteče ven ale dovnitř...........
Řešení ale nemám, dřív než jsme stačil něco vymyslet tak bylo po vstřikovačích :-) -
« Re: Prubezne hlaseni
............jakoby se něčeho lekli !!! Nemají taky špatné svědomí s výměnou palivového filtru ?? Jak chtějí čerpadlo testovat jinak, než na těch diagnostických zařízeních ??? To mi jediné nějak nejde dohromady. Buď je opotřebované a nedrží tlak, a nebo není. Vizuální kontrola nemá moc smysl, a měření jednotlivých dílů podle mě taky ne, protože jde o lícování po zaběhnutí, a tam už mohou být věci jinak než na výkresech....... -
eda.nezbeda 24.01.07 15:52
« Re: Re: a jeste z jineho soudku.
A kde se daji koupit, nebo lepe, jak se jmenuji presne?
Nasel jsem zatim dva typy od SWF Visionflex (maji neco s Valeem, ale je to jina firma ) a od Bosche AeroTwin.
Ty od Valea nemuzu nikde najit, protoze nevim, jak presne se znaci. Hledam teda jen na internetu a napr. v ATU jsem je videl vsechny in natura, ale nemeli sadu na Mondeo. -
"-- skrytý --" 24.01.07 15:22
« Prubezne hlaseni
Hi,
dalsi hlaseni: Posledne jsem vas informoval o 4 vadnych vstricich (potvrzeno diagnostikou v Hale - Pha7). Dnes mi volal prodejce, ze po dohode s FMC uznavaji zavadu jako zarucni, objednavaji 4 nove vstriky (ne AT-repas Ford, ale origo Delphi). Jakmile vstriky prijdou, provedou vycisteni paliv.systemu, odeslou cerpadlo ke kontrole do FMC a navic mi uhradi diagnostiku, kterou jsem si sam nechal delat v Hale (cca 4k Kc).
Navic mi poskytnou nahradni vozidlo po dobu opravy. Neni Ford super? Nebude me dalsi auto ST220 nebo nove mondeo s TDCi 2.7 V6?
No, roky mne naucili nejasat dopredu, prubezne hlaseni bude nasledovat po vyrizeni reklamace:-)
BTW: dnes jsem (opet) menil H7, vymena zarovek je v mondeu takrka genialni (skoda, ze huste snezilo:-). Misto Philips Blue Vision, ktere mam ted, jsem si na www shopu objednal Osram Silvestar, uvidime rozdil. -
"-- skrytý --" 24.01.07 14:04
« Re: a jeste z jineho soudku.
Hi,
to jack007: kup si sterace valeo, nemaji tolik soucastek jako original na mondeu, delsi dobu vydrzi nez zamrznou.
Kamiony - stale dokola - rallye letni gumy ... A kdyz maj zimni, tak maj se svoji hmotnosti smulu - do kopce to na uklouzanem nerozjedes ani kdybys ses pokrajel (kdyz uz v kopci zastavis). Svagr jezdi s Volvem 4xx (tahac+naves), jednou jsem to zkousel se v kopci rozjet (mirny kopec, predtim mi to trochu uklouzal:-), myslel jsem si ze je to pohoda. Byl jsem prazdny, ale nenadelal jsem nic, jen jsem mu s konem doklouzal ke krajnici. Pak uz mi to vzal...Jezdi na univerzalech, ale pro podobne dny jako dnesni ma jeste retezy (aby nemusel dlouho cekat na sypace).
BTW - co sypaci, to je taky tema, co? Kolik penez usetrili, jak byli dobre pripraveni a potkal jsi je dnes nekde? -
jack007 24.01.07 13:54
« a jeste z jineho soudku.
Jak se vam dnesak jelo? Musim rict, ze kamionisti opravdu boduji. Neni kopec aby tam nejaky nestal a k tomu nejlepe 2 vedle sebe :-) Mam to 70km do prace, normalne to jezdim za 45minut dnes za 1h:50. To abych zitra vyjizdel uz v 5 rano :-( No a pekne mi zamrzaly sterace, takze super vyhled. I kdyz nebyl sem sam, jak sem koukal kolem. Pri kazdem stani kazdej vylejzal a cistil sterace :)