FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 27.05.15 16:25
« Žhavení
...tak mi diagnostika ohlásila vadné žhavení......tak si musím udělat čas na výměnu...snad to nebude chvíli motoru nijak vadit.....a nebo je lépe spěchat ? Mám pocit, že při regeneraci filtru se právě používají mimo jiné ty žhavící svíčky...tak asi regenerace neproběhne...snad mě to nevrhne do nějakého nouzáku....
Žije ještě někde tady Widiesel ?? :-) -
cja 14.04.15 17:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
Zdravím na vlákně. Koukám sem tam známy nick, ale Kutla co si koupil Kiu, tak naštěstí neslyšet. Já před 4 roky prodal roční Mondeo a z rodinných důvodů koupil Hyundai IX 55.
No a blíží se konec úvěru a znovu pomýšlím na Mondeo, ale pokukuji a čekám, jak bude vypadat nový Superb - sic koncern nemusím, ale auta mají teď povedená a servis Fordu už nemáme - krach a potom nástupce, ale není to ono, tak zvažuji.
Jinak DIMe škoda vlákna, občas jsem sem nakoukl a myslím, že to bylo jedno z těch navštěvovaných - ono zpočátku bylo o čem psát, a jak se to auto vylepšovalo, tak nebylo zkrátka o čem. Pokud založíš vlákno s jiným vozem, tak sem dej link, ať člověk vidí reálný provoz i u jiné značky. Jinak všem Mondeářům pěkný den. -
jack007 10.03.15 23:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
S jakym si jel 110kw nebo 132?
Interier mi tak nevadi, když si vemes co tam mame my. I když ano, jsme o 10 let jinde, presto to takova hruza není. Ale aspoň uz tam nejsou hodiny :-) Zatím co passat je tam ma.
No tichy to bylo fakt nadherne, to se musí nechat. -
DIM 09.03.15 14:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
...tak já jsem měl na 15 minut ten dvoulitr TDCi....a nijak mě to neohromilo, ve 160 km/h už nic, taky interiér mi připadal nehezký : obrovské plastové díly, bez lesku, bez nápadu...
Co do výkonu zlaté moje 2,2 TDCi.... ale jinak to nové bylo zase velmi tiché.... -
jack007 05.03.15 21:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
No me to porad laka do neceho aspoň trosku silnyho. 1.5 jsem jel prevadecku, byla to jen půlhodinka. U toho motoru se bojim, ze to zbytecne moc toci, ve 130km/h to bylo kolem 2900 otáček. Dvoulitr pry toci jen 2300, aby to za par let nervalo do kabiny. A pak me prekvapila prodleva mezi plynem a reakci, ale mozna to bylo jen tim, ze to mělo najeto 300km. -
-
DIM 27.02.15 13:41
« Derniéra ??
Tak přátelé, dotáhli jsme to na pěkných 12 244 příspěvků...... Tak pochopitelně , že už si není co říci !! .-)
Všem nám to jezdí...a jezdí......
Já už to letos a si vyměním, ale zatím pořád nic lepšího nevidím ! ( Tedy v této cenové relaci ) Možná si to nechám na takovéto domácí pojíždění manželčino ..
Jestli tady ještě někdo z dobrých starých diskutérů zavítá, tak přidejte rozloučení !! :-) -
sybokcz 06.11.14 12:28
« 8 let s Mondeem
Po dlouhé době také přispěji.
Letos na podzim to bude 8 let co mají moji rodiče Mondeo kombi 2.0TDCi 96kW, auto samo je ročník 2004, euro3. 135000 km najeto (v 70tis WinDiesel sjel diagnostiku a odpovídalo to :-) ).
Půjčuji si ho párkrát ročně na delší vzdálenosti a musím vyjádřit říct, že zatím spokojenost, možná je to tím, že se o auto snažím starat.
Za těch 8 let proběhla výměna trojkombinace, kostí podvozku a 2x brzd. Olej měním po 20tis i s filtry. Co zazlobilo a zatím nevyřešeno je odejitý kompresor klimatizace. A vlastně někde jsou asi uvolněné drátky k reproduktorům, protože s každým hrbolem hraje jejich různý počet.
Až s podivem na stav našich silnic je interiér tichý, nerozvrzaný a je slyšet jen uvolněné perko v samici od pásů :).
Tak doufám, že bude sloužit bez nějakých problémů dál.
Jsem zvědav na srovnání, švagr si koupil 2007 1.8TDCi, ale jel jsem v něm jen krátce, zhodnotím po delší cestě :).