FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
impaler 01.12.16 01:30
« Poslední inzertní
Kdo chce, pozná dost i z následujícího: měnil jsem v létě 2016 přední brzdové destičky a kotouče.
Nejnovější předchozí záznam o tomtéž mám z 80 tisíc kilometrů. Najezdil jsem na jedny přední desky sto třicet tisíc a víc už svém vzahu k autu říct nedokážu. Turbo netuší, co to je doběh zatepla, vždycky dostalo svoji minutu i na německé dálniční pumpě. Vždycky.
Dvouhmota se hlásí a trojkombinace taky. Baterka a přední brzdy už jsou cajk na kilometry dopředu. Místa pro řidiče a ostatní je tam pořád stejně, tzn. český lidový vůz ať se jde někam. -
impaler 01.12.16 01:08
« Krucinál
Teď to po sobě čtu...aby teda bylo jasno:
- liftback, 2005, manuální 6kvalt, bežová nebo zlatá barva, určitě znáte
- Ghia X, černá kůže (žádná Alcantara) a teplo do zadku i v okně před vámi
- muzika nejlepší, jakou tehdy uměli - Sony mp3 originál výbava vč. repro
- tempomat
- samozatmavovací zrcátko a dešťový senzor
- elektrozrcátka venku - ohřev a zaklap na čudlík
- jezdí to pořád ještě samo :-) minulý inzerát mohl vyznít, že ne - opakuji, auto je pojízdné
- česká STK do srpna 2018, český majitel
- na zimáky se smíte zeptat, ale nečekejte zázraky - ojeteté Michelinky na narezlých plechách od Forda, sezónu dojezdíte
- nechci, aby se mi ozývali vychytralí překupníci, co mě budou mít za blbce, ani naivkové, co chtějí koupit auto za dvacku a pět let jezdit za naftu
Auto má svoji cenu a vaše peníze je k tomu třeba přidat, chcete-li jezdit dál spokojeně, jako já. Platil jsem průběžně, co bylo potřeba, a ukážu vám na to doklady. Asi tak 95 procent toho všeho se událo u Forda.
Heslo dne: dvouhmota, trojkombinace, potenciálně vstřiky. Krom trojkombinace vše původní, servisy nevěří, ale je to tak. Choval jsem se slušně a dotýkáme se předvídatelné životnosti dílů.
A ano, je klidně možné, že to za levno bude jezdit ještě sto tisíc. Úvaha je na vás. -
impaler 01.12.16 00:46
« Možná poslední zdejší na prodej :)
Ahoj kluci (ze starých účastníků) a klidně i holky (z nových). Dlouho sem nechodím, protože jak jste psali, auto jezdí, tak co.
Na toto fórum jsem přišel před asi 11 lety se zeptat, co si mám koupit, a pak jsem tady poctivě psal, jak a co.
Už nejsem v cizině a taky mě mezitím začalo víc zajímat bydlení a jiné věci.
Mám tady svoje Mondeo 2.0 TDCi 96 kW a prodám ho do dobré hlavy a rukou. Není nové a potřebuje práci a peníze, já už ho ale nepotřebuju. Všechno na něj řeknu a co půjde, poctivě pochválím.
Doložím původ od koupě nového (mnou, prosím pěkně), předám všechny faktury, co se kdy dělalo řádně i neřádně, a najdu nejspíš skoro všechna tankování včetně záznamu aktuálních kilometrů. Neprůstřelnější nájezd 217 tisíc nenajdete. :-)
Vyměnil jsem, protože se mi naskytla příležitost, jaká se neodmítá. Mondeo je v garáží a čeká. Jezdit může, ale potřebuje osvěžit.
Žádnému chytrákovi z chytrákova to neprodám, klidně můžu bezbolestně zajet víte kam. Nespěchám a nepoložím se, když budete zklamaní.
Nabízím poctivost, diskusi, ukázku a normální obchodní vztah včetně smlouvy. Žádná cena ani debata není předem vyloučena, ale upozorňuju, že to auto mám rád jak žádné jiné a nedám ho jen tak. :-) -
zdenek5 21.11.16 16:53
« Re: Je čas skončit.....
Tak vidím , že všichni už mondea prodali.
Já taky před rokem vyměnil Mondeo za prémiovou značku.Auto jsem dal klukovi a při výměně zimních kol , jsem byl zděšen jak je Mondeo rezavé ze spodku.To 12 letý VW transportér a ještě starší Octávka je rezavé jen jsem tam, ale mondeo všude-výfuk,ramena ,brzdy,podběhy ,blatníky,tlumiče....Asi Ford při výrobě šetrí až moc.
Tak pěkný den.Zdenek -
DIM 27.05.15 16:25
« Žhavení
...tak mi diagnostika ohlásila vadné žhavení......tak si musím udělat čas na výměnu...snad to nebude chvíli motoru nijak vadit.....a nebo je lépe spěchat ? Mám pocit, že při regeneraci filtru se právě používají mimo jiné ty žhavící svíčky...tak asi regenerace neproběhne...snad mě to nevrhne do nějakého nouzáku....
Žije ještě někde tady Widiesel ?? :-) -
cja 14.04.15 17:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
Zdravím na vlákně. Koukám sem tam známy nick, ale Kutla co si koupil Kiu, tak naštěstí neslyšet. Já před 4 roky prodal roční Mondeo a z rodinných důvodů koupil Hyundai IX 55.
No a blíží se konec úvěru a znovu pomýšlím na Mondeo, ale pokukuji a čekám, jak bude vypadat nový Superb - sic koncern nemusím, ale auta mají teď povedená a servis Fordu už nemáme - krach a potom nástupce, ale není to ono, tak zvažuji.
Jinak DIMe škoda vlákna, občas jsem sem nakoukl a myslím, že to bylo jedno z těch navštěvovaných - ono zpočátku bylo o čem psát, a jak se to auto vylepšovalo, tak nebylo zkrátka o čem. Pokud založíš vlákno s jiným vozem, tak sem dej link, ať člověk vidí reálný provoz i u jiné značky. Jinak všem Mondeářům pěkný den. -
jack007 10.03.15 23:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
S jakym si jel 110kw nebo 132?
Interier mi tak nevadi, když si vemes co tam mame my. I když ano, jsme o 10 let jinde, presto to takova hruza není. Ale aspoň uz tam nejsou hodiny :-) Zatím co passat je tam ma.
No tichy to bylo fakt nadherne, to se musí nechat. -
DIM 09.03.15 14:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
...tak já jsem měl na 15 minut ten dvoulitr TDCi....a nijak mě to neohromilo, ve 160 km/h už nic, taky interiér mi připadal nehezký : obrovské plastové díly, bez lesku, bez nápadu...
Co do výkonu zlaté moje 2,2 TDCi.... ale jinak to nové bylo zase velmi tiché.... -
jack007 05.03.15 21:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Derniéra ??
No me to porad laka do neceho aspoň trosku silnyho. 1.5 jsem jel prevadecku, byla to jen půlhodinka. U toho motoru se bojim, ze to zbytecne moc toci, ve 130km/h to bylo kolem 2900 otáček. Dvoulitr pry toci jen 2300, aby to za par let nervalo do kabiny. A pak me prekvapila prodleva mezi plynem a reakci, ale mozna to bylo jen tim, ze to mělo najeto 300km.
Auto nijak zvlášť nešetřím, jen si sem tam vzpomenu na uchlazení turba před vypnutím a snažím se tam lít aditivovanou naftu. Zatím se tedy auto nerozpadá, jak mi bylo několikrát prorokováno, a stále s ním je zábavné a bezpečné ježdění.
Tolik moje zkušenost.