FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
zářící doktor 12.03.13 13:27
« Re-re kolísání otáček
Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.
-
zářící doktor 09.03.13 22:38
« kolísání otáček
Ahoj Vám všem, chtěl bych požádat o radu. Máme Mondeo 2,5 roku staré, najeto
105 000km, 2l motor 103kw. Vždy řádný servis u Fordu, naposledy před 3 měsíci s výměnami filtrů i palovového filtru. Naftu kupujeme u různých prodejců, ne na problematických pumpách. Nyní se asi 2 měsíce objevuje při 4 a hlavně při 5 při akceleraci v rozmezí 2 500 - 3 000 otáček krátkodobé, cca 5-10 sec trvající kolísání otáček. Auto neškube, ale to kolísání je znát. Vetšinou se vyskytuje už při zahřátém motoru. Možná, že se ve stejné době objevilo i občasné nefungování RES tlačítka na tempomatu - tady se většinou po aktivaci RES tlačítka po 2-3 sec. akcelerace vypnula a auto se tvářilo, jako by nemělo zapnutý tempomat. Když jsem se ptal v servisu, tak mi říkali, že se s tímto ještě nesetkali, další názor byl, že je špatná spojka nebo převodovka. Což se mi moc nezdá. Pokud mi někdo můžete poradit, budu rád. Díky Borek

Díky za reakci DIMe, zatím jsem nenašel nic, co by kromě nafty z nádrže v autě utíkalo. Ani se pod autem při delším stání neobjevuje žádná louže.
Při akceleraci otáčky náhle klesnou a okamžitě zase stoupnou, to se tak 3x zopakuje a potom to třeba na 200km přestane. To kolísání je asi podobné, jako když řadí automatická převodovka - otáčky stoupají, klesnou, stoupnou a zase klesnou. A ani se to nestává častěji při jízdě do kopců na D1.
A z mého laického pohledu se asi nejedná o spojku, tam bych spíše očekával začátek kolísání tak, že otáčky stoupnou (jak by asi při proklouznutí spojky klesla zátež motoru) a pak klesnou, ale můžu se mýlit.
Každopádně děkuju, Borek
A kdybyste kdokoli měj jakýkoli nápad, tam mi ho prosím zkuste napsat.