DIM 13.04.12 13:31
« Otáčky a spotřeba
Jezdil jsem chvíli VW Passatem CC s automatem. V normálním modu to řadilo pětju ve městě uř při 50 km/hod. Tak to teď zkouším taky. a musím říct, že ono to docela jde. dokonce po rovině dávám při 60km/h i šestku, a ono to normálně drží....tedy pokud nezačne regenerovat DPF. a spotřeba po městě teď ukazuje kolem 7,0 , a to je tak o litr méně než dříve. No , není to zrovna akční jízda, ale na druhou stranu plná nádrž stojí přes 2 500,- Kč :-) -
DIM 26.03.12 13:13
« Re: Klimatizace Focus
Tak mě v servisu říkali, že s tou klimou to nebývá tak zlé, že je tam údajně jen velmi citlivý tlakový spínač a že už i malý úbytek média způsobí odstavení klimy. Že někdy stačí doplnit jen třeba deci nebo i méně. Že jinak se to nekazí...... tak uvidíme :-) -
superkutil 23.03.12 13:41
« Re: Klimatizace Focus
Když jsem měl předchozí Mondeo, tak po 5ti letech prohnil chladič klimatizace v místě kde se dole dotýkal krycí desky. Udělalo se tam bahýnko a sůl to prožrala. Klasická výrobní vada. Jenže u Charouze místo toho aby řešili opravu, tak mi to naplnili a pustili klimu. Takže se ještě zadřel kompresor. Pak mi řekli, že to bude stát 57tis. Tak jsem to dal do neznačkového servisu a bylo to za 15tis. Od té doby už do Fordího servisu moc nemusím. Několikrát mne přesvědčili, že jsou to jen hodně drazí měniči dílů.
Jinak mi v servisu tvrdili, že pod 5°C kompresor nesepne z důvodu ochrany proti podchlazení systému. -
superkutil 23.03.12 13:37
« Mondeo opět překvapilo.
Tak jsem dnes po delší jízdě nastartoval Mondeo a to co se ozvalo otočilo všechny lidi v okolí. >:D Zenská co stále vedle mého auto uskočila vykuleně koukala. Z motoru se totiž ozývaly šílené zvuky, skřípání, vrzání, křupání, něco jako když dáte šrouby a matky do plechovky a pak s ní klepete. Tak jsem to rychle vypnul a znovu nastartoval. Nevím co se stalo, ale zřejmě motor naskočil na nižší otáčky než jsou volnoběžné. Už se mi to jednou stalo. Ale zvuk to byl teda šílený. -
WinDiesel 21.03.12 19:40
« Re: Klimatizace Focus
Absolutně ideální kombinace na poruchu.
Máte to dost dlouho - 1
Málo to pouštíte - 2
V zimě to určitě nepouštíte vůbec - 3
V chladivu je rozpuštěn kompresorový olej. Když klimu nepouštíš, olej steče a při spuštění po dlouhé době dostává kompresor hrozně zabrat. Můžeš mít přidřený/zadřený/hydraulicky zablokovaný klimakompresor, v každém případě nemáš v systému chladivo.
Nnnnno, držím palce ať neměníš kompresor.
Měj se.