FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 18.04.12 11:51
« Re: Otáčky a spotřeba
Nejspolehlivější byly vzduchem chlazené Tatrovky, a nebo ten litrový motor ze Škody 1000 MB :-) . Jenže pokrok nezastavíš .....
Radek mi jen potvrzuje, že automat to klidně drží kolem 1000 otáček. Nevěřím, že by nevěděli, že tím dramaticky ničí vše pod kapotou..... -
superkutil 18.04.12 09:47
Kamarádův šéf si pořídil Fabii 1.4TSI 132kW s DSG převodovkou. Sice hezké, táhne od 1200ot a brutální zátah je 2000-7000ot. Ale spotřeba je hodně citlivá na sešlápnutí plynu a pořád s tím je po servisech. Teď snad má problém s rozvodama.
Včera jsem koukal, že Ford přišel s litrovým 3 válcem s přeplňováním s výkonem 92kW. V testu tvrdili, že spotřeba tak nelítá jako u TSI, ale že pod 1500ot je to totální a neklidná chcíplotina.
Pokud jde o podtáčení, tak je u mého Mondea 2.2 už v 1500ot motor klidný a má dostatečný tah. Naopak ve 2600ot už začíná ztrácet zátah a nad 3200ot je to už na přeřazení. Tuhle jsem chtěl předjet a fakt to na 3200ot už moc nejede.
Pokud jde o spolehlivost a výdrž, tak pořád je atmosférický motor nejspolehlivější. -
RADEK1 17.04.12 20:44
Mě automat odřazuje (pokud jedu klidně) v 1500 ot. a nechá motor převalovat i kolem 1000. Někdy mám pocit že už jsou otáčky hodně nízko a motor začíná dunět. kazí se tím motor když mám hydrodynamiku? nepohltí kmity právě ona.
uplně nejlepší je držet kočku kolem 2800 ot ale to si zase vezme 9 l. , ale má nejpříjemější projev a souhru motoru a převodovky. okamžitě reaguje na plyn >:D
jinak t těm maloobjemovým benzínkům s turbem, myslím ,že jsou vhodné do malých aut , které se nedostanou na dálnici.V sobotu jsem jel Praha Brno asi za 1h 10 min.(bylo to svižné) a chvíli se mě držela fobie tsi . co se v těch rychlostech dělo pod kapotou těžko domyslet. Já měl spotřebu 10,2 a fobie ? měla míň ? myslím, že ne.