FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 30.05.12 07:53
« Opravovat či neopravovat?
Ahoj, Mám Mondeo 2.2TDCI z roku 2006 (do provozu 2007), koupeno v ČR jako nové, najeto 150tis.km. Teď mě nabourali a poškození není veliké, ale pojišťovna to dala na totální finanční škodu a cenu auta před nehodou odhadli na 160tis. Oprava auta bude nejmíň za 60tis a k tomu je potřeba udělat repasi vstřiků, výměnu rozvodů, výměnu tlumičů a tak se cena opravy vyšplhá ke 100tis.Kč. Jde mi o to, kolik kilometrů ještě Mondeo vydrží. Zda ještě dalších 100tis.km nebo zda odejde třeba převodovka nebo něco dalšího. Prostě zda má smysl do toho těch 100tis. nacpat, nebo raději vrak prodat a k těm 160tis. přidat dalších 160tis a koupit něco novějšího. Další auto chci 4x4, kvůli přístupu na chalupu a to i za těch 320tis. těžko něco novějšího seženu. -
WinDiesel 27.05.12 11:40
« Re: výběr
1,8 TD (TCI) nebrat
2,0 TDCi - všechno vylhané kilometry, museli by auto poskytnout a s tím by se muselo zajet za někým, kdo má dobrou diagnostiku, nejlépe Delphi Diamand
1,8 TDCi - velmi mladá auta, samozřejmě 85 respektive 92 kW nejede tak jako dvoulitr s 96 kW nebo 2,2 se 115 kW, ale dobrá volba. Mladé auto, bezproblémový motor, velké turbo, což je dobré pro turbo, horší pro slušnou turbodíru, ale s tím se rozhodně dá žít
K Diamandu (diagnostika) mám přístup, rád pomohu, ale museli by to vozidlo zapůjčit. Diamand umí zjistit zda byly měněny/opravovány vstřikovače, kolik mají ty co na voze jsou, najeto, a řadu dalších věcí.
Bez důkladné diagnostiky nelze vozidlo bez rizika kupovat, leda že by mělo jasnou a dokladovanou historii.
Platí úzus: čím více deklarovaných najetých km, tím méně jsou stočeny. -
WinDiesel 25.05.12 19:04
« Re: zklamání
No ojetinu je vždycky lepší nekupovat, když na to máš.
To je jistá věc.
A dnes když člověk chce, dostane levně nové auto, např. obrovskou Dacii MPV, SUV, za hubičku - za stejné peníze jako ojetina. Takže ojetiny už nejsou tolik zapotřebí - a taky už se tolik nevozí.
Každé nové auto typu Dacia Duster, Škoda Rapid, Peugeot 301, Renault Thalia a Fluence apod apod. ničí prodeje velmi starých ojetin ............ a je to tak dobře.
Ojetina dává smysl do 7-8 let. Potom už jen ty v dobrém stavu, garážované, s malým nájezdem km atd. -
DIM 25.05.12 16:58
Možná klišé, možná je to jenom pocit..ale teď jsem s autem maximálně spokojen, předtím jsem nebyl. Předchozí generace Mondea je - možná jenom pro mě - opravdu velmi problematická a opravy nákladné . A já bych si to auto po deseti letech provozu nekoupil...... Faktem je, že jsem vlastně nikdy jiné auto než nové nekupoval..... takže jsem ojetiny a jejich problémy nikdy moc nestudoval. -
WinDiesel 25.05.12 15:16
Klasická česká klišé.
"Takže pokud bych si já měl za všechny úspory nebo nedejbože na půjčku něco koupit jako své osobní , rodinné auto, pak jsem přesvědčen o tom, že Octávie je lepší volby. Můžeme se bavit o tom, že je pořizovací cena Mondea výrazně nižší a tudíž že na opravy je při pořizování jakoby nějaká rezerva. Ale taky Octávii ti tady u nás opraví každý, náhradní díly díly jsou dostupné v každé vesnici....Na Mondeo se budou díly objednávat, bude se čekat....."
ŠKODOVKA JE GENIÁLNÍ V TOM, JAK Z LIDÍ VYTÁHNOUT PENÍZE A JEŠTĚ SI BUDOU MYSLET JAK PLATILI MÁLO.
V průměru to bude plus minus to samé, někdo má někdy smůlu, někdo má holt víc štěstí.
Jestli chceš dobrý příklad, jeden Ti dám. Volkswagen nasadil potajmu, o 3/4 roku dříve, common railna motory 2,0 TDI místo jednotek P-PD. Dopadlo to tak, že po průserových P-PD jednotkách (jsou neopravitelné a stojí 10 000 kus) vypoklonkovali piezo vstřikovače Bosch po necelých 14 měsících !!!!!!!!!!!!!!! A nyní se používají solenoidové vstřikovače, které nejsou špatné ale úplně bezporuchové nejsou.
PS - všem služebním autům ve Škodě Auto piezo vstřikovače odešly ...
To jenom příklad bezporuchovosti vozidel koncernu VW.
Bezporuchovost dorazí až s novou generací 2,0 TDI (podzim 2012), zatímco Ford má dieselové motory víceméně bezporuchové (PSA-FORD) od roku 2006 (některé od roku 2003).
Tady musím Forda hájit.
Volkswagen měl motorických průserů více než Ford ..... ano, dělá také pokroky, ale poruchových turb, dvouhmoťáků a vstřikovačů bylo u VW víc, a to ještě nemluvím o patáliích s 1,2/1,4 TSI.