superkutil 15.06.12 13:45
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Moik: Zatím to vypadá líp jak Ford. Při stejném stáří má mnoho vychytávek a také technický stav je lepší. Ale vše ukáže čas. Koupil jsem ojetou, v podstatě jsem hledal něco abych nemusel moc doplácet. Za Mondeo jsem dostal 170tis a KIA byla za 160tis. Ještě musím dodělat parkovací senzory, kouli a fólie a bude to na úrovni kterou potřebuju. :-) -
superkutil 13.06.12 22:22
« Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Tak jsem se rozloučil s Mondeem 2.2TDCI, v dubnu mě nabourali a jak jsme to odstrojovali, tak se náklady na opravu stále více zvyšovali. A nebyly to jen náklady na opravu po nabourání, ale hlavně stářím. Tak jsem ho nakonec prodal a koupil KIA Sportage. Stejně stará, stejně najeto, ale v mnohem lepším stavu. Ti Korejci mají mnoho dobrých vychytávek. :-)
Měl jsem nový Escort a stále něco odcházelo. Musel z domu po 2,5 letech. Pak Mondeo 1.8 benzín, to byl úplný propadák, do týdne po koupi přes 25 závad a některé se jim nepodařilo odstranit ani za 4 roky prodloužené záruky. Následovala ojetá Fiesta, tu mám do teď a ta je celkem v pohodě. Minimální náklady. Fakt držák s dobrými vlastnostmi. Teď se na ní učí dcery řídit. >:D
Pak následovalo Mondeo 2.2TDCI. Zatím asi nejlepší Ford. Výborné jízdní vlastnosti, ale dost vysoké náklady na servis a údržbu. A po 110000km se začalo totálně rozpadat. 8-s
Tak uvidíme, jaká bude KIA...

Jezdí se s tím dobře, dobrý výhled, v terénu paráda. Príma nastupování, velmi zajímavý systém sklápění sedaček. Motor je neuvěřitelně tichý, zátah kultivovaný, šestikvalt. Topí dobře, větrá taky dobře. V bočním větru sedí líp jak Mondeo. Akorát si zvykám na ten vysoký posez. >:D
Je to takové jednoduché auto. Ale vše funguje. Sundaval jsem zadní nárazník, kvůli couvacím čidlům a všechny šrouby šly v pohodě povolit a nebyly orezlý. Šlo to v pohodě a jednoduše sundat.
Tak uvidíme, jak to dopadne. Auto jsem bral na 3 roky jako přechodné řešení, než bude nové. Když vydrží 5 let, tak nebudu proti. Je to takové ošklivé káčátko, ale člověk si ho zamiluje. :-)
A v zatáčkách sedí mnohem líp, než by člověk čekal.