FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Devil666 24.09.12 18:07
« FORD MONDEO 2.2 TDCI r.v.2004 moje zkušenost
Rád bych se podělil o své zkušenosti po 4.letech provozování Mondea 2.2 TDCI r.v.2004. Zakoupeno ojeté v roce 2008 jako bývalý služební vůz. Ovšem v naprosto nevídaně perfektním stavu, ten kdo s ním jezdil se k němu choval jako k vlastnímu. najeto poctivých cca 75.000 km (100% ověřeno). Nyní po čtyřech letech má najeto necelých 140.000km a zatím naprostá spokojenost. Poměr výkon x spotřeba absolutně super. Předtím jsem měl Mondeo 2.5 V6 a proti tomu je 2.2 TDCI v tomto ohledu nesrovnatelně lepší. Jízdní vlastnosti na auto téhle kategorie absolutně špičkový, auto perfektně sedí jak v zatáčkách tak při vysoký rychlosti na dálnici, perfekní přesný nepřeposilovaný řízení. Problémy mám jen v zimě ve sněhu nebo když musím někam do "terénu", protože mám limitovanou edici se sníženým podvozkem a sportovními nárazníky a prahy. Co se týče spolehlivosti a provozních nákladů nemůžu si stěžovat. Jediná závada za celou dobu: nefungující spínač couvaček - výměna za pár korun. Jinak pouze běžné spotřební věci: olej, filtry, destičky, kotouče, 2x tyčka stabilizátoru. Ačkoli jezdím k Charouzovi stejně se mi to nezdálo nikdy přehnaně drahé. Teď navíc mají akci sleva pro starší auta na náhradní díly i práci takže poslední prohlídka včetně výměny destiček a kotoučů mi přišla na značkový servis celkem dost levná. Mondeo je hlavně držák co se týče podvozkových dílů. Ačkoli jezdím po českých a pražských "tankodromech" tak díly náprav i tlumiče jsou furt v pohodě. Takže zatím naprostá spokojenost a moc nerozumím nářkům v některých příspěvcích jak je Mondeo 2.2 TDCI špatný. Ono taky záleží na tom jak s ním člověk zachází.... -
superkutil 22.09.12 11:30
« Re: vibrace při zátěži nad cca. 80km/h
oleowr1: Měl jsem Mondeo 1.8 benzín z roku 1999, koupeno jako nové u Charouze. Od počátku byly problémy s vibracema přední nápravy. Ve 138km/h dobrý, ale ve 140km/h se auto celé rozvibrovalo, volant kmital cca 5cm, ale navíc vv cca 3sec periodách se rozkmitávala celá palubka i s volantem ve svislém pohybu. Auto běhalo po silnici, že byl problém ho udržet na silnici. Reklamoval jsem to u FMC, ale poslali nějakého p.Bednáře a ten objel blok a řekl, že je to v pořádku. Kola jsem vyvažoval několikrát do měsíce. Zkoušel jsem i jiné disky (jiné rozměry), ale pořád to bylo stejné. Vyměnili i klouby (teda podle servisu, zda skutečně nevím) a také to nepomohlo. Nakonec jednou na dálnici se z předku ozvala strašná kovová rána, předek jakoby poklesl (mohlo to ale i prudce břibrzdit) a vibrace zmizela. Objevovala se na 160km/h ale nebyla tak výrazná. -
superkutil 22.09.12 09:49
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
martin.z: Mondeo není špatné, ale provozní náklady a stálé odcházení něčeho, šílené. 2x mi odešel EGR, který u Mondea 2.2TDCI stojí kolem 10tis.Kč, ale přitom vždy odešel odporový snímač v ceně do 300Kč. 2x odešla trojkombinace, pak začaly odcházet čepy a další blbosti, které ale stály velké peníze. Kamarád má Toyotu a nic takového nemění, není potřeba.
Potřeboval jsem 4x4 a když mi nabourali Mondeo a viděl jsem v jaké je stavu, chtěl jsem koupit nějakou 4x4 v ceně Mondea. A to byla jedině KIA Sportage. Trochu jsem se toho bál, ale stále mne překvapuje. Je to dělník, jezdí se s ní příjemně, motor je srovnatelný s 2.0TDCI v Kuga. Výhledy super, trochu krátký rozvor, ale na to jak je Sportage vysoká, tak je to v pohodě. Vnitřní rozměry pro posádku srovnatelné s Mondeem, Kufr je kratší, ale vyšší. A hlavně nic nikde nevrže, vše lícuje, snadněji se ovládá než moje Mondeo. Dokonce líp sedí. A třeba systém sklápění sedaček je lepší jak v Mondeu. Jen jsou nepřirozené převody, jednička super, pak je ale velká díra ke dvojce a trojce a 4,5,6 jsou zase moc u sebe. A 6ku bych bral více do rychla, 2000ot točí ve 100km/h, bral bych tak ve 120km/h. A dá se sehnat v plné výbavě z roku 2007 s 60tis.km za 230tis.Kč. Prostě poměr cena/výkon je super. -
martin.z 19.09.12 16:50
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
mondeo 2.0 tdci 96 kw, rv. 2004, mam od roku 2006 a 120 tkm - ja s tim dodnes najel cca 70 tkm, kdyz pominu spotrebni veci jako brzdy, tlumice tak jsem na tom zatim menil: vodni pumpu, servo pumpu, alternator, pohon prislusenstvi (slavna trojkombinace) 2x, vstriky, lozisko v prednim kole, simering mezi motorem a prevodovkou kvuli uniku mot. oleje.
Nakladove je pro me diesel daleko drazsi nez by nejspis byl treba benzin 2,6 v6. -
oleowr1 14.09.12 09:50
« Re: objem nádrže
v papírech se píše 58,5 (u MK3)... ale čepuju po víko, takže v trubkách bude taky nějaký ten litřík... PP nemám, takže nevidím dojezd, nevím jestli by se dal PP domontovat, jestli by stačilo vyměnit páčku blinkrů a dohrát SW do přístrojovky, symboly pro PP na displeji jsou, mám přístrojovku vyměněnou za tu po faceliftu (po roce 2003)... -
DIM 14.09.12 09:38
« Re: objem nádrže
Já mám 70 litrů..... a už jsem jel i s dojezdem 0 km.....ale zrovna teď jsem na veletrhu v Brně probíral s výrobcem čerpadlo v nádrži a ty věci kolem...a on je tam uprostřed nádrže ještě takový hrnec s čerpadly, kam se ty poslední zbytky natahujou ze dna pohupující se nádrže a tam se udržují.... takže nějaký ten zbytek je tam, i když už v nádrži vlastně nic není :-) Docela složité zařízení.......ale taky asi proto, že do nových aut by museli dávat mnohem víc paliva, tak stačí naplnit ten hrnec :-)