WinDiesel 03.10.12 18:55
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Já nenarážel na Tebe..... I když ten stoický klid, s kterým přijímáš nereálné výměnné lhůty toho a onoho, mne dráždil.... >:D
Řekni mi, 90 000 km jako výměnnou lhůtu filtru nafty, kterou předepisuje VW, přijmeš taky s ledovým klidem? -
DIM 03.10.12 11:48
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Já jsem neměl stodvacítku ... :-( Tak jsem úplně out :-( Něco málo jsem najezdil s 1000 MB . Nestačilo by to ?? :-)
Jinak já souhlasím s Kutilem, což vás jistě nepřekvapí : neustálé cesty do servisu, kde to chtěli nejlépe dvy dny testovat.....dodnes si myslím, že to byla jejich taktika jak lidi od reklamací odradit . Asi věděli své...... Měl jsem ty Mondea předešlého typu hned dvě , Wine, takže si nemyslím, že se to dá jen tak svalit na jeden pondělní výjimečně špatný kus.... -
superkutil 03.10.12 11:12
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
Na Škoda Rapid 136 jsem musel dát sání a karburátor z Favorita, protože s původním karburátorem s ručně ovládaným sytičem se při startu zaplavovali svíčky a jelo to na dva válce. Auto měl otec s 5ti kvaltem a lítalo to dobře.
Ale pokud jde o nová auta, tak je důležité jak vypadají a jak jezdí, ale také jak jsou náročná na servis a jak jsou poruchová. A moje Fordy tedy poruchové byly, alespoň ten Escort a první Mondeo. Druhé Mondeo bylo lepší, ale zase byly opravy výrazně dražší. ;-\ -
WinDiesel 03.10.12 10:20
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
oleowr1: v zimě nebyl problém do kopce. Já měl jen karbec ze 130 a na tachometru jsem měl nejvíc 170 ale to už skoro letělo. V zimě jsem do předku dával 2 pytle cementu, jinak to plavalo. Ale docela dobrá zábava. A vcelku levné řešení poruch. Hihi - jednou mi vypadla hadička a benzín mi stříkal na motor.
Taky dobrá úprava - to vše jen se 4kvaltem? Já měl 5kvalt. -
superkutil 02.10.12 21:35
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
No, rozpadlo se akorát Mondeo 1.8. :-) Začalo to plaváním, výměna kostí nepomohla, do toho vůle v řízení, vibrace, pak chladič klimatizace a po něm kompresor klimatizace. Pak přestalo jít řadit 2ku a 3ku. Šly přes zuby. Pak odešlo zapalování, začal se přehřívat motor a auto nechtělo jet víc jak 140km/h. Termostat byl v pořádku. Pak byly problémy se startováním a propady a škubání motoru při přidání a přeřazení. Předpokládaná cena opravy se blížila ceně vozu. ;-\
Od té doby, co jsem začal podnikat, už nemám čas na to řešit závady aut a stále je dávat do servisu a shánět náhradní auta. -
oleowr1 02.10.12 21:20
« Re: Tak jsem po 4 Fordech vsadil na KIA.
windiesel: 125-ka měla své mouchy, ale dalo se s ní žít... měl jsem 105L, totální nuda, kámoš mi udělal generálku, vložky 120-ky, kalibrované písty,předělal hlavu, vačka z Felicie, ze zrušeného rapida úhlová náprava včetně 5-ti kvaltu... to auto jezdilo hravě 170-180km/h, pravda byla to už vzletová rychlost, ale celkem zábava...