Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
« nový majitel M5
Předem mého příspěvku bych rád oslovil ty kteří nejspíš neumějí číst,toto je diskuze o MAZDA5 a ne srovnávání japonců s evropou.Nechápu jak tu může někdo srovnávat M5 se Superbem když to je segment který je o úplně ničem jinym.Já jsem taky majitelem vozu audi a když si chci o tom pokecat tak si vlezu na diskuzi AUDI a ne třeba na BMW a nebudu je tam přesvědčovat o tom že audina je super a bavorák na *,tak jestli je někdo zakomplexovan proti japoncům tak ať si to nechá pro sebe a nepíše jsem takové dementní neuvěřitelné rómany.
Nic méně od pátka jsem majitelem Mazdičky5 ACTIVE7 MZR-CD 105kw které jsem pořídil jako druhé vozítko do rodiny.Zatím mohu jen napsat že to je velmi podařené auto.
Pokoušel jsem se registrovat do této diskuze,ale i po několika pokusech to nešlo tak se budu snažit dál.
Roman
"-- skrytý --" 14.05.06 00:42
« Re:
Když už jsem byl vyzván: Ano, předváděčku Mazdu 6 s dieselem jsem opravdu zadřel - přesně po ujetí 19 km. A z Mazdy 6 obecně jsem nebyl příliš odvázán, stejně jako nejsem odvázán z většiny dnešních japonských vozů (s výjimkou Hondy Accord), byť jsem jejich příznivcem. To ovšem neznamená, že bych si stačil poopravit názor na vozy německé provenience a už vůbec ne na "koncern"!
A pokud jde o Petra T., on rozhodně není nadšeným zastáncem japonských vozů, on má "pouze" co do činění se vstřikovacími zařízeními pro moderní turbodieselové motory a stěží byste v ČR hledali někoho, kdo o tom (z praxe) ví více! -
Lubos.1 13.05.06 23:51
« Bez nadpisu
> Anonymní >
Trosku mi bolo divne, ze ani presne nevies vykon svojho auta a preto som ti tiez moc neveril, ale ak mas aut viac a nemas k nim ziadny vztah, tak je to mozno ok. Na druhej strane, preco potom chodis na servery, ktore sa autami a vecami okolo nich zaoberaju?
Nic v zlom, ja ti celkom verim, stat sa moze cokolvek u ktorejkolvek znacky, ale co sa tyka prave dieselovych CR motorov u Mazdy, o takychto problemoch s som pocul/cital iba tu, od vas dvoch anonymov. Este Mitsi niekde pisal, ze sa mu podarilo nejaku dieselovu M6 predvadzacku zadriet.
Ale o predvadzackach vieme svoje ... -
« Bez nadpisu
Já se nerozčiluji,jen mi vadí lidi viz.muj kamarád který vlastní Fiata Stilo což se přiznam že k těmto vozum nemám vubec žádný vztah a jen od něj slyším že to je nejspolehlivější auto a kdyby někdo při tom když to vypráví nevěděl v čem jezdí tak si musí myslet že má Maybacha a to mi dost připomína PetraT,nic ve zlém!!! -
« Re:
To Anonymní: Když máš tolik času tady rozepisovat celostránkové příspěvky, tak proč si nenajdeš půl minuty na to, aby ses zaregistroval. Už jen tento fakt mi připadá divný a v druhé řadě mám kamaráda co má vozový park své firmy sestavený skoro jen z Mazd a je bez jakýchkoliv problémů. Samé Mazdy má hlavně proto, že se neumí obléknout jinak než do teplákové soupravy a starých Presiží. Ve všech ostatních autosalonech s ním pohradli, ale v Mazdě se k němu chovali slušně i když vypadal jako křupan a on jim tam již za těch pár let nechal min 10mega.
Tak se nerozčiluj na Petra T. když nevěří tvým těžko uvěřitelným příspěvkům a udělej alespoň jeden malý krůček, který zvýší tvoji důvěryhodnost. Zaregistruj se! -
« Bez nadpisu
hele ty pane nejchytřejší PetreT koukám že jak někdo napíše že měl nějakou poruchu s vozy mazda tak v tom hned hledáš lži,si asi jeden s těch co uznávaj jen jednu značku a jak mu na ni nikdo šáhne tak je jak smyslu zbavenej,někdo má hold zkušenost dobrou někdo špatnou to bohužel platí u každé značky a toto fórum je tu proto že si tu lidi předávaj právě ty zkušenosti s určit.vozy a myslím si že mohu co posuzovat když mám za sebou přes 2 miliony km jak s evrop.tak i s japon.vozy.
Četl jsem ostatní příspěvky a i to jak si nazval lháře toho kdo napsal ty problémy s mazdou 5.Jestli si četl pozorně tak vidíš že to ten dotyční nemyslel vůbec špatně ba právě naopak.
Jsou auta luxus.tříd za miliony kč které mají spoustu problémů!to mi věř mám své zkušenosti.
Nevím proč by jsem měl lezt člověk jak ty nazíváš Wlkohrad,já byt tak zarytí k jedné značce tak mě ani nenapadne lezt na foro mazda nebo naopak,ale jsem člověk co vlastní několik značek tak to posuzuji!!!
A ještě jedna důležitá věc,je rozdíl člověk který jezdí 10-20.000km za rok a druhý který třeba 100.000km,ten první bude i po 5letech pochop.vyřvávat o bezporuchovosti a ten druhý může být hold jiného názoru.
Rozhodně tím že mě spolehlivost Mazdy 6 nějak neohromila tak na japonce rozhodně nezanevírám,manželce jsem pořídil její vysněnou Toyotu Corollu/Verso a zatím naprostá spokojenost. -
"-- skrytý --" 13.05.06 21:48
« Re: Re: zkušenost s 2.0MZR-CD 143k
Luboši:
jak já to vidím, je tady nějak příliš anonymů, kteří najíždí strašně hodně kilometrů a mají strašně moc problémů s různými Mazdami, na druhé straně jejich známí mají auta z koncernu Wlkohrad a bez problémů.
A ještě, ti anonymové mají velmi podobnou velmi špatnou psanou češtinu. Že by to byl nakonec jenom jeden anonym?
Mazdy 6F/L se začaly s 2,0MZRCD 105kW prodávat v ČR s velkým zpožděním, nejdříve v prosinci 2005. Rád bych viděl, jak někdo najede 160000 km za tak krátkou dobu. :?: -
« Bez nadpisu
je to možné,já vím že to mělo kolem 140koní a ted jsem někde četl článek o mazdě 6 v dieselu a bylo tam 143koní,každopádně jsem měl výrobu 6/2003.
¨To s tou vazelínou kterou narvou do kloubu na sloupku řízení mi dělali 3x a vždy to vydrželo chviličku a až jsem v servise udělal bouřku tak teprv vyměnily sloupek za nový.
Známej má mazdu 3 1.6 MZR-CD 110koní a taky dost velký problémy a to je víkend.ridič,např.má takovou prazvláštní závadu na klima.funguje pouze pokud má motor víc jak 2500ot.,jinak ne,už mu vyměnily uplně vše co s klima souvisí a pořád stejné,dokonce kvůli nějaké součástce mu museli vyndat celou přístrojovku,která od té doby rezonuje,v servisu už kvůli tomu daly dotaz k výrobci a ten odpověděl at ještě vyměněj komplet elektroinstalaci vozu,ted naposled mu začala zlobit převodovka,ozívalo se mu při jízdě nějaké rachotání,v servisu mu nejdřív řekli že jí vyndaj,rozeberou a uviděj co je špatně,nakonec mu za dva dny volali že musej objednat novou že to nelze opravit.
Já měl kdysi mazdu 323F 1.8,to byl ten nejmenší šestivál.motor na světě,to auto byla uplná bomba,z venku nadherný auto,až teda na interier,ten byl dost levnej,ale jinak naprosta spokojenost,auto jezdilo jen na výměnu oleje a filtru,proto jsem myslel při koupi mazdy 6 že to bude zrovna tak,ale opak je pravdou,nyní jsem koupil evrop.auto se čtyřmi kruhy ve znaku,ale už ted můžu říct že jsem si dost polepšil,jak kvalitou tak jízdnim komfortem.
Tímto tu nechci někomu vnucovat muj názor,to vůbec ne,ale jen zkušenost s japon.vozy. -
Lubos.1 13.05.06 16:04
« Re: zkušenost s 2.0MZR-CD 143k
Nieco mi na tvojom prispevku nesedi a to hlavne ten motor (2.0MZR-CD 143k). Ak si za taku kratku dobu stihol najazdit 160000 km tak klobuk dole. Ten motor sa totiz dodaval do M6 az po facelifte. Nepisal si skor o motore s vykonom 100 kW?
Ako som uz pisal, zatial najazdenych 56t km a auto bez problemov okrem par drobnosti. Motor ok, spotreba do 7l. Mam ale ten slabsi 89kW motor.
S tym riadenim sa mi tiez nieco v zime nezdalo, ale v servise mi tam niekde doplnili nejaku vazelinu a bolo to OK. Vraj to treba robit vzdy po zime :) -
« zkušenost s 2.0MZR-CD 143k
měl jsem tento motor v mazdě 6 a musím tak trochu souhlasit s níže uvedením anonymem.Za tři roky naj.něco přes 160000km a mé všechny závady:1.od vyjetí ze salonu vyrzání od volantu(nikdy uplně neodstraněno)
2.nedržící sluneční clonky(během tří let měněno 3x)
3.27000km výměna sloupku řízení(od 90000km bouchal opět,ale už neměněn,za těch 30tisíc co by to stálo jsem si na to radši zvykl).
4.44000km blikala kontrolka žhavení(nějdíve překodována ŘJ motoru a po opětovném blikání výměna jednotky.
5.v 98000km přišla pohroma,motor se přehřál,zjištěna prasklá hlava válců(naštěstí stihnuto v záruce).S tím jsem spojil i reklamaci rezonance od spodku vozu(byl vadný přední díl výfuku)takže taky výměna.
6.několikrát měněny diody na osvětlení ovládání clima( jednou v záruce a po té dvakrát už po,mohu říct že to je docela drahá sranda-jedna dioda 1090kč,v ovládání jsou tři kusy).
7.120000km-za jízdy se rozvítila kontrolka airbagu(výměna nějaké cívky pod volantem)
8.od 130000km problémy s elektrikou(přestávalo svítit komplet PP světlo)-nějdřív vyměnily svorkovnici u světla to ovšem nepomohlo,po té měnily konektory ve světle,to také nepomohlo a nakonec celý pojistkový box co je u nohou řidiče,to už byla trefa do černého.
9.150000km-pískání jako od klín.řemene-po výměně trvalo stále,zjištěny vadné ložiska v alternátoru,které nelze vyměnit,pouze celý alter.
Po tomto už mi došel dech a auto šlo do bazaru.
Můj bratr se kterým jsme v dobrém slova smyslu ryvalové co se týče aut má škodu superb 1.9TDI 130k,sice jsem mu vždy předhazoval že proti mě má traktor z důvodu hrubého chodu jeho motoru,ale projel jsem to na plné čáře,on za 200000km byl v servisu 4x a to na prohlídkách(dělají se u toho nějaké longlife,bud po 2letech nebo 50000km,novější modely dokonce 4roky nebo 60000km) a z vyslovených závad měl vadný zamek v LP deřích a to jen z toho důvodu že při otevření dveří se mu nerosvítila kontrolka na přístoj.štítu jinak fungoval a při poslední servis.prohlídce mu přišly na prasklé prachovky hnějakých horních kul.čepů a to je vše,takže s panem anonymem můžu jen souhlasit.
Prostě a jednoduše od mazdy jsem čekal mnohem mnohem víc.Když shlédnete i jiná fora tak zjistíte že takových lidí jako jsem dopadl já je sakra hodně,tak budte tak laskaví a nedělejte s těch Mazd ,Bentleye když je to poruchové možná víc než jakýkoliv evrop.auťák. -
"-- skrytý --" 12.05.06 10:50
« Re:
Tedy proto nenám a nechci diesla a chápu, proč pro US trh dělají jen benzíny.
Kecá i můj PP ukazuje o 0,5 méně. Řekni si v servisu o nastavení, prý jde kalibrovat pomocí diagnostiky.
Za 14 dní jdu na 1.garanci a pak napíši pro zajímavost její cenu. Mám i první drobnost - drnkot v přístrojovce někde za rádiem - kouknou na to , vypadá to na kabel, protože to začalo až s teplem.
Jinak 14000km a pořád 9-11l/ 100km město a mimo pod 8.
V poslední době jsem zjistil, že BA95 smrdí jako zkažená vejce -sírou - tak asi definitivně přejdu na SUper 100 od OMV, s tím jsem tento problém nezaznamenal a i motor byl živější. -
Pup 12.05.06 10:18
« Bez nadpisu
Petr T: Dosáhl jsem toho pomalým popojížděním po letišti. Při běžným provozu se to asi nestane, ale občas člověk auto potřebuje i k takovým účelům. Takže pozor, netrvá to moc dlouho.
V servisu to připojili na diagnostiku a pustili nějaký regenerační program. Ten ale nepomohl, tak jsem to tam musel nechat. Co přesně s tím udělali druhý den nevím, ale prý se to vyčistilo.
Koolio: Zkus ručně spočítat spotřebu a porovnat s PP. Můj pěkně kecá, ukazuje cca o litr méně, než je skutečnost. Mám obavu, že to bude i váš případ - 5,8 je fakt málo. -
Lubos.1 12.05.06 09:36
« Bez nadpisu
Mam dieselovu Mazdu 6 a nespozoroval som ziadne problemy. Zatial najazdene 56 000 km a auto v pohode. Samozrejme nevytacam, kym nie je motor zahriaty a po silnom zatazeni nechavam motor bezat na volnobeh kvoli ochladeniu turba. Stat sa moze samozrejme cokolvek, ale urcite by som netvrdil o japonskych diesloch nieco podobne na zaklade skusenosti s jednym vozom. Skusenosti vacsiny majitelov japonskych aut svedcia o opaku.
To mám za to, jak jsem si to auto pochvaloval :-(