Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
martas2005 17.09.06 08:51
« Re: Re: Re: 5 je super
Ja mam navigaci TomTom 5 a jsem spokojeny. CR v pohode (nejsou cisla domu, ale skoro vzdycky si najdes nejblizsi krizovatku), EU zatim taky (SRN, A, IT). Akorat pri ceste do Blavy jsem se u hranicni cedule najednou ocitl "na poli" a nevim, jak je na tom Madarsko a Polsko. Mam mapy "Evropa, CR+", ci neco takoveho. Do Italie jsem jeste mel podrobnou Italii, ta standardni EU je nekde jen prujezdni, zato podrobna ma cisla domu i v zapadakovech. S jinyma nez TT nemam zkusenost. -
neregistrovaný: "ALEX" [88.101.47.XXX] 15.09.06 21:30
« Re: Re: 5 je super
Jsem ještě mladej kluk ,pětku jsem si pořídil ,ať můžem s bandou ve více lidech jezdit po Evropě,chybělo mi větší auto,no a diesel proto ,že jsem se do těch motorů docela zbláznil ,jízda s ním je ohodně krásnější než s benzínem (alespoň co se týká pětky ) ,a s krouťákem 360 si myslím není co řešit.Mohl by mi zde někdo poradit jakou navigaci koupit (ČR + EVROPA )? DIKEC. -
Pup 15.09.06 13:38
Tak jsem absolvoval první prohlídku, na dovolený jsem to kapánek přetáh, takže teď najeto asi 22 tisíc. Stálo to s nějakými drobnostmi navíc 8.500 Kč s DPH, což považuju za vcelku v relaci. Prozatím velká spokojenost s Autoprofi Příbram, pražské servisy jsem předtím vystřídal všechny tři a teprve tady si připadám jako zákazník. Ještě by měli zřídit volnou wifinu pro zákazníky a nemám problém tam těch pár hodin strávit.
S autem v zásadě žádný problém i když jsem mu dal na dovolený pěknej záhul. V konfiguraci rodina, věci na dva týdny, kola na střeše, zapřaženej vozejk s větroněm (9 metrů, 750 kg) a k tomu ještě Alpy to fakt moc nejede, zato pěkně žere. To je ale trochu extrém, i pěknejch 143 koní má svoje limity. -
neregistrovaný: "ALEX" [88.101.47.XXX] 12.09.06 18:01
« 5 je super
Před 14 dny jsem se zařadil mezi skupinnu , která vlastní mazdu 5,2 litr diesel,143 koní.Rozhodoval jsem se mezi mazdou a tozotou corolla verso.V mazdě se člověk jednoznačně cítí prostorněji ,máte kolem sebe víc místa toyota mi připadala uvnitř hrozně úzká.Nevýhoda 5 je to prostřední sedadlo ve 2 řadě a absence loketní opěrky ve dveřích ve 2 řadě.Jinak absolutně dokonalý stroj ,17 kola ,úchvatný motor ,zatím najeto 650 km při průměru 6,0 l. -
"-- skrytý --" 07.09.06 18:52
« Re: Re: Dovolená
Jediné co jsem opomněl, PP mi ukázal na obou koncích cesty prům. rychlost 100/hod.Místy jsem jel i 150 (podle chuti) a 95% cesty byla dálnice tudíž min. 130/hod. Má M5 má 147kw.
Podle spotřeb u nových dieslů jezdím skoro na stejno ( hlavně město).
Tak nevím -
neregistrovaný: "Alden" [200.213.208.XXX] 05.09.06 19:24
« urechelnitsa
I would like to share several interesting links with you. Please, move my message to the appropiate topic if it doesn't suit here. Thanks! effects niacin side
buy meridia online
cheap diet pill
zoloft withdrawal -
IJK 03.09.06 23:07
« Re: Dovolená
Včera jsem se vrátil z dovči a po 2445 km musím říci, že mne moje M5 nezklamala. Papala pouze PHM 9,5/100km při 6 osobách a boxu.
To je docela dost ne? Já zhruba na srovnatelné vzdálenosti (Chorvatsko) v šesti lidech + na střeše velikej serf (starý dobrý Winglider) + rakev za cca 8 litrů. Přitom jsem to nijak nešetřil - dálnice 130 vždy pokud to šlo, a ani v kopcích neměl 103kW motor s plně naloženým autem problémy. Spotřeba oleje na dosavadních 16tis km cca 0,25litru (syntetika 0W-30).
Nicméně záleží kolik zatím má ten motor najeto, mně v podstatě prvních 10 tis. km spotřeba neustále klesala jak se systémy postupně zabíhají. -
"-- skrytý --" 08.08.06 15:18
« 20500km
Tak se hlásím po 2. dovolené a moje maximální spokojenost trvá. Auto jelo obě dovči v 6 lidech s boxem a nepřipravilo mi ani jednu neočekávanou věc. Vše funguje na 1*.
Jediné co stále sleduji je olej a po 6000 jsem dolil 250ml. 0W-30.
Myslím že je to v normě.
Tak hodně šťastných km a zase někdy příště. -
« garanční prohlídka
To je možná zatím jediné co mě negativně překvapilo u takové značky jako je Mazda že má prohlídky pořád po 20000km a jak tady píše slon72 ještě za 7500kč,sice to není špatná cena,ale představoval bych si to tak po 40-50tisíc.km.Beru to podle mého druhého auta,tam mám prohlídky včetně výměn.oleje(Castrol 0w-30 long.litr kolem 800kč) po 60.000km nebo 4.letech a když jsem nedavno na ni byl tak mě stála 9800kč,což když mě u mazdy do budoucna vyjde zhruba na 22.500kč.
Jinak na ni zatím máme něco kolem 3000km a zatím šlape jak má a doufám že to tak zůstane.
Roman
______________________________
Mazda 5 Active7 CD 105kw
Audi A6 3.0TDI 165kw -
Pup 25.05.06 22:04
« Re: 1.prohlídka
K tomu oleji, záleží asi spíš na motoru. Měl jsem SLX 0W-30 léta v Premacy DiTD a nedoléval jsem nikdy ani decku. Mezi prohlídkama to sežralo tak do 3 deci, odnaučil jsem se kontrolovat olej. Naopak kámoš s dieselovou Zafirou musel přejít na hustší polosyntetiku, protože řídkou syntetiku to žralo jak zběsilý.
Cena za prohlídku je docela gut. Já v úterý frčím na tu svolávací akci.
Mimochodem, kámoš si pořídil Imprezu STi, tak se u něj musím někdy stavit to projet. Je to prej velkej masakr!!! -
"-- skrytý --" 25.05.06 11:14
« 1.prohlídka
Zdravím všechny majitele M5.
Včera jsem byl v servisu na 1.garanci po 15000 (sice je až na 20000)km, ale vzhledem k užívání jsem jel dříve. Nechal jsem vyměnit i filtr interiéru: po jeho shlédnutí doporučuji nedodržet doporučenou výměnu na 40000 a udělat ji určitě do 20000.
Olej Castrol formula SLX 0W-30 5+1l(ten 1 l je na dolévání protože tyto oleje mažou hodně rychle, ale taktéž se rychleji spotřebovávají),filtr oleje, filtr interiéru, ko geometrie,ko PP a servisní poplatky vč. DPH : 7524,- Kč.
Docela slušné vezmemeli v úvahu, že 1l oleje je 600 bez dph. -
Pup 18.05.06 23:55
Ročně najedu okolo 40 tisíc, normálně nejezdím vyloženě nakrátko. Tohle byly ale plachtařský závody, kdy jsem opravdu jenom odtáhnul éro přes letiště tam a zpátky, na jedničku na volnoběh. Holt si na to budu muset dát pozor a hned to projet, jakmile se rozsvítí kontrolka filtru.
BTW, co bylo auto v servisu, měl jsem půjčenou Fabii Combi 1.4 16V. Není špatný si občas něco takovýho vyzkoušet - člověk si uvědomí, jak dobrý má auto.
Mám dotaz, kolik vám papá diesel při jízdě v městě?
Otázka pro PUPA - jak velká byla ta spotřeba o dovolené?
Pro ALEXE - nokia má asi za 3500,- modul pro GPS s celou Evropou a mám dojem že to požaduje mobil s 1GB kartou a s bluetooth. Stojí to za to se na to zeptat.