Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 30.10.06 21:36
« Re: návody
To se týká demontáží rádia, tunelu atd. O signalizaci to není. Nad matkama jsem nějak zatím ani neuvažoval. To by mi asi došlo, až se to zrealizuje. Nejhorší je, že tyhle drobnosti jsou pěkně mastný.
Víc mě rozčiluje jiný problém. Týká se to stěrače řidiče. Sice trysek v ostřikovačích je dost, ale nejhorší je, že voda ze skla není odvedena 100% žlábkem okolo předního okna, ale pěkne jde na bok a vodorovně po bočním okně. Nastavoval jsem trysky do všech možných poloh, ale tohle nějak nedomysleli. Když to pak uschne, tak stahovací okno řidiče je pořád zapleskaný. Všiml sis toho? Jara -
Pup 30.10.06 21:21
« Bez nadpisu
Slon72: Jaký návody z US jsi stáhl? Kdyby bylo třeba něco na vypnutí uřvanejch pásů, tak bych do toho šel. Stačí plná 1.5 litrová PET láhev na sedačce spolujezdce, což mi fakt bere mízu, protože mám ve zvyku rozkládat si tam všechno možný.
Anonymní: Mám Pirelli Sottozero 205/55/16 a jsem s nima spokojenej.
All: Já jsem plecháče koupil rovnou, protože jsem auto pořizoval zkraje března. Pro změnu zase neměli obyčejný matky, nabídli mi jenom stejný chromovaný jako jsou k hliníkovým kolům. Připadá mi zbytečný a skoro i úchylný dávat k plechovejm diskům chromovaný matky. Máte s tím nekdo zkušenost??? -
"-- skrytý --" 30.10.06 18:47
« Re: Re: Re: Disky a pneu rozměry Mazda5
jara: zkus Mazda Aspekta Plzeň
Plzeň
Název prodejce: ASPEKTA TRADING, s.r.o. [P] [S]
Adresa: Rokycanská třída 62
31216 - Plzeň
Tel.: 377260122
Fax: 377260134
E-mail: mazda@aspekta.cz
Otvírací hodiny: Po-Pá: 8.00 -18.00 hod.
Sobota: 8.00-12.00 hod.
Neděle: zavřeno
Kola mají matky - 5 ks každé. Já mám 4 origo a 5 tvoří bezpečnostní matka. -
"-- skrytý --" 30.10.06 18:41
« Re: Re: Re: Disky a pneu rozměry Mazda5
Maj matky a s ničím jiným to shodné není. Maximálně s Mazdou 3 a to taktéž musí být na velké brzdové třmeny. Jinak jakou MAZDA prodává značku plecháčů nevím. Na netu se všichni kasají, že není problém, ceny 1650-2150Kč za kus, ale pokud dojde k objednání tak se všichni kroutí a nic z toho není. Já mám zase osvědčený SEMPERIT, cena za kus 2900Kč. Jsou třeby i Pireli někde okolo 2200Kč, Nokian taktéž cca 2300Kč. Jara -
« Re: Re: Disky a pneu rozměry Mazda5
Slon72: Díky za informace. Je nějaký rozdíl mezi plechovými disky od Mazdy a jiných prodejců ? Mají kola šrouby nebo matky ?
Uvažuji o pneu Pirelli Sotozero, již jsem na nich jezdil v rozměru 195/65/R15 a byl jsem s nimi moc spokojený.
Martin. -
"-- skrytý --" 30.10.06 18:27
« Re: Re: Disky a pneu rozměry Mazda5
Slon72: Mám M 1.8. Najeto mám 3000km. Spotřeba ve třech na dálku 7l, město se blíží 10l. Jinak tady bylo zmíněno o počítači a průměrné spotřebě. Několikrát jsem to počítal a ukazuje mi to cca o0,3l více, než je skutečnost.
Jinak plecháče ráfky jsem taky chtěl, pneu koupil SEMPERIT 205/55/16 a bohužel plecháče dodnes nemám. Nikde nejsou. Zítra mi řeknou u Barumu, ale už vidím, že to budu muset dát ne ty elektrony.Volal jsem i do MAZDYa taktéž na objednání- v ČR prý nejsou. -
"-- skrytý --" 30.10.06 17:55
« Re: Disky a pneu rozměry Mazda5
Disk: 16x6 1/2 J/ET 52.5
Pneu 205/55 R16 91T
Nokian W
Doporučuji plechové disky od prodejce na Mazdu a gumy dle uvážení. Já bral obojí na salonu.
Pupe, Jara: taky jsem testl test funkci. Docela působivé,ale asi bych měl strach něco měnit. Jinak ty návody z US jsem si stáhl a mám je doma. Mohu je poslat na mail.
Můj postřeh z jízdy s 1.8i:
měl jsem ji 1 den a najel cca 150 km a podařilo se mi ji obsadit 4 pasažéry. Oproti 2.0i je línější a musí se více točit, takže při plném obsazení předpokládám vyšší spotřebu. Můj názor. -
« Disky a pneu rozměry Mazda5
Dobrý den, potřebuji zjistit rozměr disku a zimní pneu (včetně indexu nosnosti a rychlosti) pro Mazdu5 /Touring7, 2.0MZR-CD/. Vím že tam přijdou pneu 205/55/R16, ale neznám právě ty indexy.
Někdy začátkem prosince mám tento vůz dostat a chci si dopředu zajistit vhodné zimní pneu a disky.
Děkuji za Vaši odpověď.
Martin. -
"-- skrytý --" 29.10.06 22:09
« Re: Re: Re: Zimní obutí
Když jsem M5 kupoval, prodejce se dušoval., že tam 15 jdou. Tak než mi poslaly velký techničák, tak jsem začal shánět 15 plecháče a dopadl jsem stejně.
Jinak ještě mi není jasná jedna věc. Prodejce se vůbec nezmínil o jakékoli "assistanc". Na stránkách Mazdy přitom píšou, že nejaká bezplatná služba při problémech je. Jak to máte a co o tom víte?
Jara -
Pup 29.10.06 22:03
« Bez nadpisu
Alvarey: To je fakt k nasrání, asi jsem měl docela kliku, že mi to řekli hned při prodeji, že z patnáctek nebude nic. Ani mě to moc nepřekvapilo, kámoš kupoval chvíli předtím Focuse a dopadl stejně.
Jara: Všechno ostatní nejsou žádná nastavení, jenom testy. Jezděj ti ručičky nahoru dolů, rozsvěcej se kontrolky a tak. Leda by se našlo něco mezi těmi "unknown". Mám pocit, že se ani všechny ty položky ze seznamu nezobrazily. -
"-- skrytý --" 29.10.06 21:30
« Re: Re: Zimní obutí
Tak před dvěma týdny jsem jsi objednal přes net 15" GOODYEARky a když jsem je v pátek nasazoval tak jsem se pěkně zpotil. V techničáku jsem si teď všiml, že je tam psané - pro brzdy o rozměru 15" a 16", ale velikost brzd napsaná nikde není. :'-( Škoda, že diskuze o 15 nezačala rychleji. V pondělí se dozvím jestli mi je vezmou zpátky nebo vymění za 16". -
"-- skrytý --" 29.10.06 05:47
« Bez nadpisu
Jsem dva dny novým majitelem Mazdy5 1.8; než jsem se rozhod zakoupit tento vůz tak jsem přečet spoustu materiálu o vozech této třídy. Je to na našem trhu, podle mě, nejlepší vůz v této třídě. Až najezdím pár kilometrů určitě budu mít pár otázek na zkušenější majitele. Zatím se jenom kochám krásou toho vozu. Přeji všem majitelům hodně kilometrů bez poruch a problémů. Standa