Mazda5
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
Sedvo 09.07.10 14:05
« Re: Rozměr kol
Zrovná tvá rada o rozměrech pneu je dosti nevhodná či špatná. Při menších pojistných událostech totiž pojišťovna tolik nehledí na rozměr pneu, ale při ublížení na zdraví, či škodě třetí osobě a totálních škodách, tak pojišťovna zrovna řeší rozměr pneu, aby nemusela plnit. Mám s tím osobní zkušenost, tak vím jaké jsou s tím problémy.
ET pojišťovna řešit nebude!!! -
Flash666 07.07.10 17:11
« Re: Rozměr kol
ted sem koukal na muj technicak a mam tam jediny rozmer a to je 195x65x15 >:D to na medovi je opravdu humus a nedokazu si to predstavit ze bych to tam mel. ted tam mam 215x55x16 a je to porad nic moc na zimu ty 225 vypadaji lip :-) taky pristi kup letnaku budou 225x55x16 ;) a stejne mi uznali skodu ;) ja bych se tim netrapil... jinak stou technickou... urcite mate naky znamy kteri maji autoservis a delaji technicky a vzdycky to projde. jenom pocitejte s cenou cca 2000 se vsim ;) -
Flash666 07.07.10 16:45
« Re: Rozměr kol
ja bych na to koupil vetsi kola nez tam mate proste max co mate v technicaku a bude to ;) a nemusite se starat o problemy. dle meho nazoru tam uricte budete mit 17-18palcu. koupit na to naky gumy minmalne 205xblabla a bude to perfektne sedet. jinak z pneumatik doporucuju Pirelli P6000 ty mam sam obuty a nemuzu si stezovat. Jinak P6 Cinturato vydrzi podle testu vic a jsou lepsi tak nevim. PS: ta mazda je otresna >:D nic proti vam ;) ale nemam rad tuty rodiny vozy. ;) a co chcete ladit ? -
rupus 07.07.10 07:09
« Re: Rozměr kol
To Flash666: Díky za info. Tento konfigurátor jsem neznal. Jenže mně šlo jaké ET Magdě nejlíp sedí, a to na tom webu nezjistím. Ano, šlo mi o to, zda při ev. nehodě nejsou problémy s pojišťovnou, pokud není obutí přesně podle TP. Chci dodržet rozměry disku J6,5x16, jen mi jde o ten menší ofset ET. Taky nevím, zda si to můžu dovolit kvůli ladění podvozku. -
Flash666 07.07.10 01:14
« Re: Rozměr kol
kola si vyberte sam. jinak na STK to neresi. teda aspon tak kam jezdime tady. a cokoliv se da ukecat tim ze zapomenete treba v prihradce nakou papirovku. jak myslite evidenci nehody ? ja mel bouracku a kola neresili jenom pojistovak si napsal ze tam jsou 16 ALU original mercedes tod vse. -
rupus 06.07.10 18:29
« Rozměr kol
Jsem čerstvým vlastníkem zánovní M5 ve slabším dieselu po FL. Mám tam orig. 16" alu kola Mazda. Ty se mi ale moc nelíbí, jednak designem a jednak tím, že jsou moc "utopené". Chtěl bych si je nechat jako zimáky a koupit si nějaké pěknější. Chci se zeptat jaké ET byste volili, aby kolo opticky "lícovalo" s kastlí. Podle TP tam má být podivné ET52,5. To v nabídkách alu kol moc nevidím. Taky nevím zda by nedodržení ET nedělalo problémy na STK či při ev. nehodě. Popř. co na to podvozek? Díky za názory. -
rupus 28.06.10 12:53
« Parkovací senzor
Zdravím pánové, jsem novým majitelem M5. Zatím super. Chybí mi však parkovací asistent. Chci se zeptat, zda máte zkušenosti s jeho dodatečnou montáží. Zvolit originál nebo něco jiného? Zajet s tím do autorizovaného servisu nebo stačí k obecnému elektrikáři? Znáte nějaký doporučeníhodný typ? Díky.